Idegryden er støttet af vores læsere. Hvis du køber via henvisninger i vores artikler, modtager vi et annoncehonorar Læs mere her.

Test-oversigt: Den bedste affugter ifølge anmeldelser og eksperter

Test-oversigt: Den bedste affugter ifølge anmeldelser og eksperter

En affugter kan bruges til mange formål. Har du et hus, sommerhus, lejlighed eller lignende med høj luftfugtighed vil det være en god ide at anskaffe en affugter. En affugter forebygger blandt andet mod skimmelsvamp og husstøvmider. Dette vil sige, at du hurtigt vil mærke en markant forskel i rummet, mindre sygdom, og mindre risiko for at skulle få fjernet svamp fra væggene. Har du en garage eller en stald der falder under frysepunktet om vinteren, vil en større affugter også sagtens kunne bruges.

I denne affugter test har vi samlet et udvalg af testvindere og bedste modeller til privatbrug. Modellerne er fundet i diverse uafhængige tests, så du kan få det nemme overblik til at vælge den rigtige model til dit behov.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

EEESE Adam, Affugter - Høj ydelse og lav pris

EEESE Adam, Affugter - Høj ydelse og lav pris

 

Derfor anbefaler vi denne affugter:

 • Forbrugerne har givet den 5/5 stjerner på whiteaway.com
 • Affugter 20 liter i døgnet 
 • Arbejdsområde på 100 m2

En glad bruger skrev i sin anmeldelse: “Jeg bruger affugteren i min lejlighed hvor det er utroligt svært at lufte ordentligt ud […]”. Brugeren tildelte samtidig affugteren 5/5 stjerner.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om EEESE Adam

Hvis du vælger denne affugter, kan du se frem til en affugter, som ikke blot er let at anvende, men som også er ganske lydsvag. Den har et lydniveau på 42 dB(A). Herudover har den et stort arbejdsområde på op til 100 kvadratmeter.

EEESE Adam vs. Markedet

Hvis du leder efter en støjsvag affugter, der kan klare større områder, så kan du roligt købe denne. Flere forbrugere peger ligeledes på, at denne affugter adskiller sig ved at være både nem at betjene, effektiv og støjsvag.

Woods AD20 hybrid - affugter og luftrenser

Woods AD20 hybrid - affugter og luftrenser

 

Derfor er denne affugter et godt valg:

 • Denne affugter fjerner ikke bare den uønskede fugt fra rummet, den renser også luften.
 • Hybrid-affugteren fra Woods, har et arbejdsområde på op til 100 m2, og kan således affugte og luftrense de lidt større kældre og andre rum.
 • Den kan affugte 20 liter i døgnet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Woods AD20 hybrid:

Affugteren har en vandtank, der kan rumme 4 liter inden den skal tømmes, men slår naturligvis automatisk fra, når tanken er fyldt.

Hvis du har brug for både at få tørret luften i din bolig og fjernet uønskede partikler fra den, så er hybrid-affugteren her lige sagen.

Woods AD20 hybrid vs. markedet:

Modellen har en imponerende rensningsgrad på 99,98%. Men du kan også manuelt vælge om den skal affugte eller kun rense luften.

Woods MRD-10 – perfekt til badeværelse eller lille kælderrum

hvordan virker en affugter

 

Canadiske Woods giver dig også denne kompakte affugter til de små rum som badeværelse eller et lille lokale i kælderen. I forskellige tests scorer den samme karakter som M10 modellen, og de to modeller er stort set identiske. Dog er MRD-10 dog mere kompakt, hvor den kan klare mindre rum men er mere støjsvag og effektiv.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Woods MRD-10

Modellen er nem at betjene og med en vægt på kun 9 kg, er den ganske mobil i forhold til at bruge den i forskellige rum i lejlighed, rækkehus m.m. Du finder den til forskellige priser ved Silvan, Harald Nyborg, Bauhaus m.m. hvor den billigste pris per dags dato, ligger på ca. 1400 kr. ved Skousen(Priserne varierer dog meget).

Modellen slukker af sig selv hvis temperaturen i rummet ændrer sig, hvor brugen fungerer mellem 5 til 35 grader. Vandtanken er kun på 2,7 liter og modellen slukker sig selv, hvis tanken bliver fyldt op. Køb denne model hvis du vil have den høje ydelse, mobilitet og kompakte form til det mindre rum, hvor badeværelset kan være det oplagte sted til at tage fugten.

 • Maks. arbejdsområde: 40 m2
 • Luftmængde: 100 m3/t
 • Tankvolume: 2,7 liter
 • Arbejds​radius: 5 – 35 grader
 • Støjniveau: 48 dB(A)
 • Vægt: 10 kg

Evapolar evaLight White - luftkøleren, der kan blive din bedste sommer-ven

Evapolar evaLight White - luftkøleren, der kan blive din bedste sommer-ven

 

Derfor anbefaler vi denne luftkøler:

I sin anmeldelse af denne fine luftkøler skrev norske tek.no: “Denne boksen kan bli din nye bestevenn i varmen […]”.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Evapolar evaLight White:

At den også kan tilføre fugt til luften, for at forbedre indeklimaet, er en kæmpe fordel, især om vinteren, hvor opvarmningen skaber tør luft.

Med luftkøling, luftrensning og fugtregulering efter behov, kan det også nemt blive din bedste ven i varmen!

Evapolar evaLight White vs. Markedet:

Denne økonomiske luftkøler er baseret på en unik patentbeskyttet filterteknologi, der hindrer bakterie- og svampevækst.

Den kan sænke temperaturen med helt op til 10 grader, og renser også luften for støvpartikler.

KGK 20L affugter - Effektiv til en god pris

KGK 20L affugter - Effektiv til en god pris

 

Derfor er denne affugter anbefalelsesværdig:

 • Affugteren fra KGK er mobil og nem at have med at gøre. Når man sætter den igang oplever man en næsten øjeblikkelig affugtnings-effekt.
 • Ved hjælp af en drejeknap kan der vælges mellem 7 forskellige luftfugtighedsværdier
 • Mulighed for tilslutning til eksternt afløb.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Den har ydermere et arbejdsområde på op til 110 m2 og en kapacitet på 20 liter. 

Når den indstillede værdi for luftfugtighed overskrides, aktiveres affugteren automatisk og slukker ligeledes automatisk, når den ønskede værdi igen er nået.

Om KGK 20L affugter

Når vandtanken bliver fyldt, stopper affugteren automatisk sin affugtning.

KGK-affugteren er særdeles nem at betjene og er ydermere vedligeholdelsesvenligt konstrueret. 

Du har nu fundet den nemme, hurtigt virkende og flot designet affugter, du længe har ledt efter – og så endda til en lav pris.

EEESE affugter, Emil - Billig affugter den fugtige kælder

EEESE affugter, Emil - Billig affugter den fugtige kælder

 

Derfor er dette et godt valg:

 • 4,7/5 stjerner af Coop.dks brugere
 • Støjsvag affugtning
 • Autostart- og sluk
 • Tøjtørringsprogram
 • Arbejdsområde på op til 50 m2

En bruger skrev i sin bedømmelse: “Den er bund solid. Den suger det hele til sig, yderst effektiv så vær obs på tømning […]”! Samtidig blev der tildelt 5/5 stjerner.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om EEESE, Emil:

Denne mindre affugter er en perfekt hjælp til at få klaret vasketøjet. Man bliver hurtigt meget glad for lille Emil, når han hjælper med at få vasketøjet tørt på 1/3 del af tiden. 

Emil-affugteren er således perfekt til de mindre rum, eller hvis man har et stort behov for at tørre tøj indendørs. Den bliver man glad for og den kan klart anbefales!

KGK 33L affugter - velegnet til større opgaver

KGK 33L affugter - velegnet til større opgaver

 

Derfor er den et super godt valg:

 • Den er betjeningsvenlig
 • Den har timetæller og er derfor velegnet til udlejning
 • Helt op til 180 m2 arbejdsområde
 • 9 liter vandtank

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om KGK 33L affugter:

Denne professionelle affugter er god at have i nærheden, hvis man har haft en vandskade i sin bolig.

Det er også muligt at tilslutte den direkte til et fast drænrør ved større opgaver.

Den er nem at vedligeholde, det er faktisk kun filtret, der skal efterses og rengøres periodisk.

KGK 33L affugter vs. markedet:

Affugteren klarer at fjerne hele 33L fugt fra luften i døgnet.

Denne meget robuste og effektive affugter fra KGK skal du købe hvis du bor i et fugtigt område. Eller hvis du er engageret i grundejerforeningen, og ser en mulighed for udlejning til naboerne. Uanset hvad, så bliver du glad, når du har købte denne affugter.

Hvad og hvorfor en affugter

En affugter er et apparat der sikrer bedre indeklima ved at sænke den ellers høje mængde vanddamp i luften. Normale affugtere fungere i temperaturer mellem +5°C til +35°C. Affugtere inde for disse temperaturer kaldes kondensaffugtere.

De fungere således, at fugten fjernes fra luften ved at vanddampen afkøles til flydende form. Rent praktisk bliver luften trukket gennem affugteren, henover nogle nedkølede kobberrør og herefter frigives til vand i luften. Vandet kan løbe 2 veje, enten løber det fra spolerne til en vandtank, eller også løber det direkte ud i afløbet. Derefter bliver der udblæst lidt affugtet og tør luft ud i det valgte rum.

En affugter er ikke nogen stor maskine der står et sted og brummer. Normalt ligner den blot en kasse​ du tilslutter til strømnettet. Når du tænder maskinen, analyserer den luften og trækker automatisk fugten ud af rummet. Fugten trækkes herefter ind i maskinen, hvor den afledes som vand ned i afløbet eller i en vandtank.

Fordele ved en affugter

Fugt i hjemmet øger risikoen markant for at få skimmelsvamp i hjemmet. For høj luftfugtighed giver skimmelsvampen nogle af de bedst ønskelige livsbetingelser. Udover det, med mindre du ofte lufter ud i huset, er husstøvmider også en væsentlig grund til at anskaffe sig en affugter. Næst efter pollenallergi, er husstøvmideallergi den mest almindelige form for allergi i det danske samfund. Soveværelset er især et attraktivt levested for støvmiderne. Dette er selvfølgelig fordi der er både varmt og fugtigt.

Affugtere til mindre rum

Bor du i en mindre lejlighed, men stadig har brug for at få boligen affugtet, så bør du ikke vælge en særlig stor affugter. Nogle af de mindre affugtere på markedet er rigeligt, dog er det nemmest hvis du har en tørretumbler eller lignende. En typisk affugter vil oftest kunne klare 10 liter vand i døgnet, dette er nok til både at kunne lave mad og gå i bad, og stadig fjerne al overflødig fugt.

I mindre lejligheder bør du især give en støjsvag affugter en chance. Når en affugter kører, kan de godt udgive en mindre støj. Her kan det være oplagt at kigge efter en affugter der ligger under 40 dB (A) i lydniveau, da den ellers formentligt kommer til at irriterer i længden. Især fordi du bør centrere affugteren så vidt muligt for at få den maksimale ydeevne.

Affugtere til større rum – (Kældre, sommerhuse og større boliger)

Døjer du med fugt i kælderen eller garagen, vil en affugter helt klart være en god idé. Her bør du dog gå efter de lidt større affugtere på markedet, da de klarer lavere temperaturer langt bedre. Dette gælder for eksempel i garagen hvor temperaturen sjældent sniger sig over 15 grader, men stadig ikke kommer under frysepunktet.

Har du derimod brug for en affugter der også skal virke i rum ​under 5 grader, er det meget vigtigt, at du søger vejledning hos en fagmand, da dette kræver en helt speciel type affugter. Langt de fleste affugtere der sælges til privatbrug, er nemlig kondensaffugtere, og disse fungerer ikke ved så lave temperaturer.

​Hvis du skal have affugtet en uopvarmet garage eller stald hvor temperaturen til tider kan falde til under 0 grader, så er en adsorptionsaffugter ofte det korrekte valg. Teknikken bag denne affugter sikrer, at den kan køre på meget lavere temperaturer i forhold til kondensaffugteren. Og derfor er det ofte denne type til affugtning der bruges til f.eks. byggerier. En adsorptionsaffugter fungerer ved, at den trækker fugten ud af luften ved hjælp af en kombination af en særlig rotor og et varmelegeme.

Sådan får man mest ud af sin affugter

Har du et særligt sted i huset, hvor fugten virkelig er ved at få skabt et problem, er en affugter uden tvivl en af de mest effektive valg. Det er dog vigtigt at du bruger ens affugter alene. Det vil sige, at du ikke prøver at opvarme lokalet samtidig, da det vil ​gøre at der lige så stille kommer mere og mere fugt i luften.

Udover at det selvfølgelig er vigtigt at vælge den rigtige affugter, er placeringen også en vigtig ting at tage stilling til. Det er vigtigt at affugteren står på et stabilt underlag, og helst så centralt i det rum du ønsker at affugte. Derudover er det også vigtigt at du sørger for at holde vinduer og andet lukket, da du ellers risikerer at fugtig luft udefra trænger ind, og stopper affugteren i at yde optimalt. Det er også en god ide at placere maskinen så højt som muligt, da fugt stiger opad.

Det sidste og næsten vigtigste punkt er, at du ikke lader affugteren køre for længe ad gangen. En god huskeregel er, at ​du skal lade den køre indtil der er omkring 12-15 procent fugt tilbage i luften. Kommer du under det, kan du risikere at få problemer i trækonstruktionerne, som til sidst kan ende med at revne hvis de bliver for tørre.

​Kilder: