Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Den Store Valentinsgave Analyse

Den Store Valentins Gave Analyse 2022

I Valentins Gave Analysen undersøger vi danskernes gaveindkøb for Valentin år for år. Hvem researcher mest?
Hvilken byer den mest romantiske? Hvilken aldersgruppe er mest romantisk?
Vi giver dig alt, der er værd at vide i form af tal, grafer og statistikker.

Idegryden.dk er Danmarks største hjemmeside med guides til gaveidéer, hvor vi hvert år hjælper +700.000 danskere med at finde de bedste gaver.

Danskerne er vilde med kærlighed og de traditioner, som hører sig til, men hvem er egentlig de mest romantiske i dette kongerige? Det kan du finde svar på her! Vi gennemgår, hvilket køn, der er mest romantisk, hvilken aldersgruppe der researcher mest, samt hvilken region og by, som går mest op i valentinsgaven. Så er kvinder virkelig mere romantiske end mænd og kan de unge være lige så romantiske som deres mere erfarne medmennesker? Find ud af det herunder.

Spring direkte til dét, du gerne vil vide:

Flest kvinder researcher, men mændene er mere grundige

Valentinsgave køn

Vi fandt i vores analyse frem til, at der er flest kvinder, som researcher gaver til Valentinsdag. 57% af de besøgende som researchede valentinsgaver to uger op til den store kærlighedsdag var nemlig kvinder, hvor de resterende 43% var mandlige besøgende. Det kan altså betyde, at flere kvinder lægger tid i at finde valentinsgaven til deres bedre halvdel. Vi fandt dog også frem til, at de mænd, som researcher valentinsgaven generelt bruger mere tid end kvinderne gør. Faktisk brugte de romantiske mænd i gennemsnit hele 25% mere tid på at researche gaven til deres udkårne end kvinderne.

De unge er mest romantiske

Valentins alder

I vores research fandt vi frem til, at personer i aldersgruppen “25-34” klart er dem, som researcher valentinsgaven mest. Faktisk hele 8,1%-point eller 42% mere end den næst mest undersøgende aldersgruppe, de “45-54” årige. Yderligere, så er aldersgruppen “65+” den mindst undersøgende aldersgruppe, skarpt efterfulgt af de “55-64” årige. Begge aldersgrupper undersøger godt 60% mindre end aldersgruppen “25-34”.

Region Hovedstaden er den mest romantiske region

Valentinsgave regioner

Hvis vi kigger på vores data, så kan vi også udlede, at Region Hovedstaden er den region, som researcher valentinsgaven klart mest. For at det ikke skal være løgn, så er der 62% flere personer fra denne region, som undersøger gaven sammenlignet med gennemsnittet for regionerne. Dette er langt højere end den næst mest undersøgende region, Region Midtjylland, som “kun” ligger 1% højere end gennemsnittet. Derefter går det stærkt, og på bunden finder vi Region Sjælland, hele 31% under gennemsnittet, som den mindst romantiske region.

Derudover, så ser vi også, at Midtjylland er den mest researchende region på Jylland, og faktisk den eneste region fra Jylland, som ligger over gennemsnittet, selvom den ene procent ikke er meget over. Yderligere, så er Region Syddanmark den mindst romantiske region på Jylland, med deres 19% færre researchere end gennemsnittet.

København er den mest romantiske by

Valentinsgave byer

Til sidst kigger vi på de mest romantiske byer. Her finder vi København med guldet i hånden, eftersom, at de researchede gaven til kæresten hele 210% mere end gennemsnittet. De er dog skarp efterfulgt af nordjyderne fra Brønderslev, som ligger godt 190% over gennemsnittet. Så selvom Region Nordjylland var noget efter det, så holder Brønderslev skansen, som den 2. mest romantiske by i Danmark.

Samme historie gælder for Region Syddanmark. På trods af at være den mindst romantiske region i Jylland, så kommer Haderslev stærkt efter det som den 3. mest researchende og romantiske by i Danmark, og gør sønderjyderne stolte med deres 140% flere researchende end gennemsnittet. Lige uden for top 3 finder vi yderligere to sjællandske byer, Brøndby og Ballerup, som researchede henholdsvis 90% og 50% mere end gennemsnittet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme