Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Virtuel ølsmagning? En guide til den bedste ølsmagning hjemme

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

3 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Idegryden er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Mange danskere nyder en kold øl på en varm sommerdag, men øl kan meget mere end slukke tørsten. I dag kan du komme på besøg, få en rundvisning og smage de spændende nye øl og gode, gamle klassikere hos både danske bryggerier og barer.

Med en ølsmagning kommer du igennem de spændende smagsoplevelser, får information undervejs og kan stille spørgsmål til typerne og deres kendetegn.
Vi har fundet 4 gode bud på en smagfuld oplevelse, hvor du kan få stillet din lyst og interesse for øl med en professionel guide under hyggelige rammer.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Godt valg til de historieinteresserede test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ølsmagning og rundvisning hos Grauballe Bryghus - dansk mikrobryggeri med historie

De fleste kender byen Grauballe som findestedet for manden, der endte intakt i mosen før vores tidsregning – men der er noget helt andet at komme efter på Grauballe Bryghus.

Ølsmagning og rundvisning hos Grauballe Bryghus
Godt valg til de historieinteresserede

Dagens bedste priser og tilbud på Ølsmagning og rundvisning hos Grauballe Bryghus:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Ølsmagning og rundvisning hos Grauballe Bryghus

SPECIFIKATIONER

 • Varighed: 2 timer
 • Sprog: Dansk
 • Lokation: Silkeborg
 • Antal øl: 8

Hos Grauballe bryghus tæt ved Vejle tilbyder de hyggelig ølsmagning af deres egne produkter inklusiv en rundtur på bryggeriet. Inkluderet i oplevelsen hos Grauballe bryghus er 2 timer i alt med både rundvisning og smagsprøver, så du kan blive klogere og smage på boblende lækkerier.

Bryggeriet har eksisteret siden 2002, hvor de begyndte med produktionen af øl tæt på Silkeborg, og de er blandt de første rigtige mikrobryggerier i Danmark. De har vundet flere priser for deres særlige øl, og de modtog i 2018 Bryggeriforeningens Jubilæumslegat for deres arbejde.

Når du er på besøg i bryghuset, får du mulighed for at prøvesmage 8 forskellige øl, hvor du samtidigt:

 • Lærer mere om brygning af øl.
 • Får historien om Grauballe Bryghus.
 • Bliver introduceret til smage og særlige karakteristika ved bestemte typer øl.

Rundvisningen foregår på dansk, og det er en oplagt mulighed at besøge bryghuset, hvis du allerede er fra området eller skal besøge det smukke naturområde omkring Silkeborg. Du lærer mere om processen bag de brusende bobler, mens du kan smage på et udvalg af bryggeriets egne favoritter.

Fordele og ulemper ved Ølsmagning og rundvisning hos Grauballe Bryghus

Fordele

 • Lær mere om ølbrygning
 • Oplev historien om Grauballe Bryghus
 • Oplev en smagning af 8 forskellige øl
 • Introduktion til forskellige øltyper: Udforsk mangfoldigheden af øl
 • Udforsk de fantastiske naturomgivelser i Silkeborg

Ulemper

 • Begrænset udvalg af øl
 • Sprogbarriere for ikke-dansktalende
 • Begrænset antal rundvisninger og smagninger
Godt valg for ølkenderen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ølsmagning hos Wintercoat - bliv klogere med rundvisning og ølsmagning i Midtjylland

Bryggeriet Wintercoat ligger i Sabro i Midtjylland, og de tilbyder at du kan stikke næsen forbi og få én på opleveren. Det er altid spændende at blive inviteret indenfor, hvor det bobler og syder i karrene, og du kan dufte og se alting.

Ølsmagning hos Wintercoat
Godt valg for ølkenderen

Dagens bedste priser og tilbud på Ølsmagning hos Wintercoat:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Ølsmagning hos Wintercoat

SPECIFIKATIONER

 • Varighed: 1,5 time
 • Sprog: Dansk
 • Lokation: Sabro
 • Antal øl: 5 til 6

Du kan besøge bryggeriet til en rundvisning inklusiv ølsmagning, hvor du får et indblik i malt, humle og de andre ingredienser, der skaber den gode smag. Deres personale står klar til både at fortælle mere om historierne om øllens oprindelse, de forskellige metoder til at brygge øllen, og hvordan de forskellige typer har fået deres karakterfulde navne.

Selve arrangementet tager halvanden times tid, hvor I starter med en rundvisning på bryggeriet, hvor der bliver fortalt om både øllens, men også bryggeriets egen historie. Når I har været rundt og se faciliteterne, er der gjort klar i skænkestuen.

Til smagningen får I lov til at afprøve 5 eller 6 øl, mens du bliver klogere på, hvordan kombinationen af ingredienser skaber smagen. Efter britisk standard bliver der skænket fadøl direkte fra skænkestuens pumper for en autentisk og hyggelig oplevelse.

Bagefter er du velkommen til tage glasset med hjem som en souvenir, der kan minde dig om oplevelsen med familie, venner eller kære.

Fordele og ulemper ved Ølsmagning hos Wintercoat

Fordele

 • Oplev den unikke proces med at brygge på Wintercoat Brewery
 • Oplev ingredienserne bag Wintercoat-bryggeriets lækre smagsvarianter
 • Fascinerende historie
 • Deltag i en guidet ølsmagning
 • Tag et personligt glas med hjem

Ulemper

 • Begrænset udvalg af øl til smagning
 • Begrænset tilgængelighed af turpladser
 • Ingen muligheder for at kombinere mad under smagningen
Oplagt til dem, der elsker bryggeri test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Rundvisning & Ølsmagning hos Bøgedal Brew - unik oplevelse med frifaldsanlæg

Bøgedal Brew laver deres egne håndlavede øl, og på bryggeriet er du velkommen til en ganske særlig rundtur og smagsprøve. Arrangementet foregår på dansk, hvor selve rundvisningen tager 1,5 time med ølsmagning bagefter.

Rundvisning & Ølsmagning hos Bøgedal Brew
Oplagt til dem, der elsker bryggeri

Dagens bedste priser og tilbud på Rundvisning & Ølsmagning hos Bøgedal Brew:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Rundvisning & Ølsmagning hos Bøgedal Brew

SPECIFIKATIONER

 • Varighed: 1,5 time
 • Sprog: Dansk
 • Lokation: Vejle
 • Antal øl: 5

Bryggeriet Bøgedal ligger på gården af samme navn, der er familieejet og ligger smukt ved Vejle Ådal. De benytter en særlig fritfaldsteknik, som er en gammel og klassisk bryggemetode, som du ikke finder andre steder i Skandinavien. Alting foregår ved håndkraft uden brug af pumper med respekt for traditionerne, hvor øllen under en langsom proces nænsomt bliver til.

Derfor får du en unik oplevelse under rundvisningen, hvor du lærer mere om og ser det eneste all gravity-bryggeri med fritfaldsanlæg i norden.

Når rundvisningen er veloverstået, er det tid til at afprøve bryggeriets egne specialiteter. Du får mulighed for at smage på 5 øl, hvor der samtidigt er snacks til at rense paletten eller stille lysten til salt.

Når du er færdig med rundvisningen, kan du købe specialøl fra bryggeriets egen butik, så du kan tage oplevelsen med hjem. Det giver rig mulighed for at dele din nye viden med venner og bekendte, når du lukker op for en særlig øl fra turen på Bøgedal Brew.

Fordele og ulemper ved Rundvisning & Ølsmagning hos Bøgedal Brew

Fordele

 • Unik bryggerioplevelse
 • Håndlavede øl med traditionelle bryggemetoder
 • Smuk beliggenhed på Bøgedal gård
 • Mulighed for at smage 5 forskellige øl
 • Mulighed for at købe specialøl fra bryggeributikken

Ulemper

 • Begrænset tilgængelighed af engelske ture
 • Begrænset parkeringsplads
 • Begrænsede muligheder for ikke-alkoholiske drikkevarer

Hvorfor ølsmagning er lige noget for dig?

Måske er du allerede helt vild med specialøl, og du ønsker at udvide dit kendskab til og viden om øl. Det kan også være, du endnu ikke har fundet dén øl, der giver dig lyst til at slukke tørsten.

Uanset om du allerede er kender eller ej, så kan ølsmagning være en hyggelig oplevelse, hvor du både bliver klogere og nyder anderledes smage.

Du vil ikke kun smage én eller to forskellige øl, som gik du selv på bar og bestilte. I stedet har eksperter allerede lavet en menu af flere smagsprøver, så du kan komme hele vejen rundt – uden at blive dårlig. Til smagningen vil du ikke få store fadøl, men derimod vil du få et mindre glas, så du kan komme hele vejen rundt i smagsprøverne.

Det er en oplagt mulighed at kombinere eksempelvis et hyggeligt spaophold med din kære med en rundtur og efterfølgende smagsprøve på øl. Sammen kan I få én på opleveren og få en hyggelig dag sammen, hvor I i fællesskab får ny viden.

Du kan også invitere venner, familie eller måske dine arbejdskollegaer på ølsmagning. I kommer ud af de vante rammer og får en fælles oplevelse, hvor stemningen kan blive mere hyggelig og fri.

En ølsmagning kan også være en god måde at introducere sig til whiskeysmagning. Begge drikkevarer har mange ligheder og kan nydes på samme måde ved at udforske forskellige smagsvarianter og læring som deres oprindelse og proces. Så hvis du er interesseret i whiskeysmagning, kan en ølsmagning være en god måde at lære om smagsvarianter og teknikker på, før du prøver din første whiskey.

Husk turen hjem igen

Inden I tager afsted til ølsmagning, er det en god ide, at du forinden har lavet en aftale om, hvordan du kommer hjem. Det er ulovligt og meget farligt at køre beruset eller fuld, så det skal du selvfølgelig undgå.

Selvom du ikke nødvendigvis bliver fuld af oplevelsen, er der ingen grund til at løbe unødvendig risiko. Du vil stadig have drukket flere glas øl, og det kan være svært at vurdere, hvordan det påvirker dig.

Tag offentlig transport, en taxa eller få en ven eller et familiemedlem til at hente dig bagefter, eller lav en fælles aftale med dem, du skal til smagningen med, så én holder sig ædru undervejs.

Hvordan foregår en ølsmagning?

Om du tager til en ølsmagning Århus, København eller hos et mikrobryggeri, vil du få nogenlunde samme oplevelse. Du vil få serveret øl med forskellige smage i hver deres ende af skalaen, så du kan få et indtryk af vidden på øl og bryggemetoder.

Når du ankommer, vil din oplevelse afhænge af, om du besøger en bar eller et decideret bryggeri.

Besøg et bryggeri

Besøger du et bryggeri, vil der som udgangspunkt være lagt en rundvisning ind, så du kan se stedet, processerne og faciliteterne. Det giver en god viden om, hvordan øl bliver til, og hvad det kræver at brygge i store mængder.

Under en rundvisning vil du have mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne, mens du går rundt og dufter til kar og ingredienser. Det gør dig klogere på brygning generelt, men også det specifikke bryggeris vision for deres særlige kendetegn.

Når rundturen er færdig, vil du ofte få lov til endelig at smage på de forskellige øl, der bliver lavet på stedet. Ofte er der også mulighed for at fortsætte med at spørge ind til smage og brygningen, når eksperten fortæller om hver enkelt smagsprøve. Dette er en god idé til en polterabend først på dagen, hvor man kommer til at indtage et par øl, hvorefter man kan lave andre aktiviteter bagefter.

Tag på hyggelig bar

Du behøver dog ikke forlade storbyen eller søge efter det lokale mikrobryggeri, hvis du vil smage forskellige øl.

Mange hyggelige barer har smagning af forskellige typer, hvor øl også ofte indgår. Bag baren møder du personale, der har stor viden og kendskab til øl og alkohol generelt, så de bedst muligt kan vejlede dig i deres udvalg.

I stedet for kun at prøve ét bryggeris øl, kan du komme rundt om endnu flere smagsoplevelser. Ofte er der lavet en menu af øl, så du kommer igennem alt fra det mere kraftige og intense til det mere søde og frugtige. Der er derfor dog garanti for, at både du og din eller dine ledsagere vil finde oplevelsen interessant og smagfuld.

Få en professionel ølsmager ud

Skal du holde et større arrangement, kan du sørge for, at alle gæsterne får en god oplevelse med en professionel ølsmager.

En ølsmager er ekspert i øl, og du kan få en professionel til at komme ud og fortælle om brygning og serverer smagsprøver. Det er et anderledes og hyggeligt indslag til en festlig aften, hvor du ikke kun smager nyt, men også får ny viden og deler en ganske særlig oplevelse med de tilstedeværende.

Du misser dog muligheden for at få en rundvisning eller smage andre typer øl, end dem netop ølsmageren har udvalgt.

FAQ

Hvad skal man kigge efter til en ølsmagning?
Der er mange ting, du kan være opmærksom på under en rundtur eller smagsprøve på øl. Har du ikke den store kendskab til øl, er der rig mulighed for at suge til dig, når eksperterne introducerer øl og fortæller om bryggemetoder. Smager du en øl, der falder i din smag, og som du gerne vil have mulighed for at finde igen, så husk at skrive navnet ned eller tage et billede af flasken. Så kan du altid finde lige netop din favorit fra smagsoplevelsen igen.
Hvad kalder man en professionel ølsmager?
Professionel ølsmager eller ekspert i øl har ikke et bestemt navn. Nogle har arbejdet på bryggerier og kender til de bagvedliggende processer, mens andre fokuserer mere på specielle oplevelser og unikke ølvarianter. Uanset hvad vil du møde en ekspert, der har den nødvendige viden, hvis du tager til afsted til et arrangement.
Bliver man fuld til en ølsmagning?
Selvom du selvfølgelig får serveret en række forskellige øl, vil det være små smagsprøver, så du kan smage dem alle uden at blive fuld. Det afhænger dog meget at din tolerance, og om du vælger at drikke hele smagsprøven eller ej. Har du planer om at starte en festlig aften med ølsmagning, kan du efterfølgende bestille flere øl og smage nye slags. Husk dog, at du skal hjem igen uden besvær og ulovligheder.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme