Romsmagning 2023
Kom ud og oplev forskellige typer af rom

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Idegryden er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Rom er ikke bare rom. Det er en drik, der har et utal af variationer, som alle har forskellig oprindelse og deres egne unikke smagsnuancer.
Er du ikke selv blevet en del af rommens smagfulde verden endnu, kan du komme på romsmagning i København, romsmagning i Aarhus, romsmagning i Odense og mange andre steder landet over. Til arrangementet kan du smage forskellige rom af og blive klogere på den særlige drik.

Læs med, for vi præsenterer vores anbefalinger på en alletiders romsmagning.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Det eksklusive valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dit eget romfad hos Trolden Destilleri - romsmagning i Kolding

Trolden Destilleri og Bryghus er et destilleri og mikrobryggeri, der ligger i Kolding. De har eksisteret siden år 2005 og er et sted, der værner om det gode og nostalgiske håndværk. Samtidig er smag og kvalitet i højsæde hos Trolden.

Dit eget romfad hos Trolden Destilleri
Det eksklusive valg

Dagens bedste priser og tilbud på Dit eget romfad hos Trolden Destilleri:

Mere om Dit eget romfad hos Trolden Destilleri

SPECIFIKATIONER

 • Vælg mellem en anpart i et 64 liters fad på destilleriet eller dit eget 8 liters fad til at tage med hjem
 • Inkluderet i anparten: min. 15 flasker á 50 cl. pr. andel, der tappes ved 50% alc. efter to år
 • Inkluderet i dit eget fad: råsprit, afgift, fadet og alkoholmeter
 • Besøg din rom hver 6. måned
 • Lav din egen unikke etikette

Denne oplevelse er ikke en decideret romsmagning, men til gengæld en unik mulighed for at lave din helt egen rom.

Du kan vælge mellem en anpart i et 64 liters fad hos destilleriet eller dit eget 8 liters fad som du kan tage med hjem og beholde efterfølgende. Oplevelsen strækker sig over to år, hvor du kan komme og følge din roms udvikling en gang hver 6. måned.

Vælger du andelen i det store fad, får du min. 15 flasker á 50 cl. med hjem til sidst. Vælger du dit eget fad er både alle 8 liter, råsprit, alkoholmeter og selve fadet, som du kan beholde for altid.
Du kan forvente en rom, der har en vaniljesødme og et strejf af både karamel og choko-lakrids og du kan designe din egen, personlige etikette.

For en, der går meget op i rom, findes der nok ikke noget sejere, end at kunne servere sin helt egen, man selv har været med til at lave og fulgt gennem to år. Derfor er denne oplevelse ideel at glæde dig selv eller en du holder med.
Prisen er i den høje ende, men er faktisk meget fair, da man både får den unikke oplevelse og en masse rom med i købet.

Fordele og ulemper ved Dit eget romfad hos Trolden Destilleri

Fordele

 • Skab din egen unikke rom
 • To års erfaring
 • Generøs mængde
 • Skræddersyet smagsprofil
 • Rimelige priser for en unik romoplevelse

Ulemper

 • Høj pris for oplevelsen
 • To års forpligtelse til at følge rummets udvikling
 • Begrænsede muligheder for at tilpasse smagsprofilen

Hvorfor er romsmagning noget man skal opleve?

En romsmagning er en anderledes oplevelse, man kan have sammen med sine venner, sin partner, sine kollegaer eller sin familie. Det er en spændende ting at samles om, samtidig med at man får lov til at smage på en masse lækre rom, og lærer noget nyt.

Hvis man godt kan lide rom, skal man tage til en romsmagning, fordi man kan blive klogere på, hvilke forskellige typer, der findes, og måske opdager man en ny favorit.

Er man ikke rom-elsker endnu, kan det alligevel være sjovt at tage til en romsmagning. Det kan nemlig være, at man opdager, at der faktisk er en rom, man rigtig godt kan lide. Ellers er der også andre alternativer som whiskeysmagninger, ginsmagninger og ølsmagninger.

En romsmagning er også en oplagt ting at give i gave. Det kan enten være som et gavekort eller som en overraskelsestur, man har arrangeret. Det er altid sjovt at få oplevelsesgaver, og er der en rom-entusiast i dit liv, du gerne vil forkæle, er det perfekt at give en romsmagning.

Romsmagninger egner sig også godt som en aktivitet til en polterabend. Det er noget, man sagtens kan gøre i en større gruppe, og alle vil synes, at det er sjovt.

Hvem er romsmagning egnet til?

Romsmagning er selvfølgelig især egnet til dem, der elsker rom. Er man rom-entusiast, er det altid sjovt at prøve nye rom af og få fortællinger om dem. Til sådan nogle smagninger kan man blive meget klogere på lagring, tapning, ingredienser osv. Det er lidt sjovere at tilegne sig den viden, mens man får lov til at smage på sagerne, fremfor at sidde derhjemme og læse sig til det i en bog.

Romsmagning er også oplagt til dig, der ikke ved så meget om rom endnu. Måske har du kun smagt drikken enkelte gange, men du er interesseret i at udvide din horisont indenfor rommens verden. Her er en romsmagning en god måde at få prøvet nogle forskellige varianter af og lære nogle nøgleord, du kan kigge efter, hvis du selv skal ud at købe en rom efterfølgende.

Som nævnt ovenover er romsmagning ideelt til en polterabend, men det er også en rigtig god idé til alle mulige andre fejringer. Det kan f.eks. være en rund fødselsdag. Invitér dine gæster på romsmagning og forkæl dem med noget lidt mere usædvanligt end en helt almindelig fødselsdagsmiddag.

Skal du invitere din partner på en date, er en romsmagning også en sjov mulighed for at prøve noget andet, end I er vant til. Hvis I tager på en weekendtur, et spaophold eller en længere ferie, er det oplagt at sætte nogle timer af en dag til at opleve en romsmagning.

Hvor kan man komme på romsmagning henne?

Der findes mange muligheder for romsmagning i Aalborg, Aarhus og København, men du kan også finde romsmagning i Herning og i mange andre byer landet over. De seneste par år er det blevet meget populært at gå op f.eks. rom, whisky eller gin, så den slags smagninger findes efterhånden alle steder.

Er der alligevel ikke en romsmagning i nærheden af dig, findes der også muligheder for at lave romsmagning hjemme. Det kan f.eks. være en romsmagning online, hvor du bliver guidet af en vært over zoom eller skype. Inden selve smagningen modtager du en pakke, hvor de forskellige drikkevarer er i og evt. andet du skal bruge til smagningen.

Ved sådan en romsmagning er der selvfølgelig ikke helt den samme stemning som når man sidder sammen med andre på en hyggelig bar eller pub. Til gengæld er det meget bekvemt, at man kan gøre det hjemme fra sin egen stue, og måske passer det bedre ind i planerne, hvis smagningen skal være en del af en polterabend, fødselsdagsfejring eller andet.

FAQ

Hvordan bedømmer man rom?
Man bedømmer en rom på smagen, der både kan være kraftig og mere mild, samt farven, der kan være rødlig, lysere eller mørkere brun. Derudover forskellige noter som nødder, melasse og eg.
Hvad skal man kigge efter til en Romsmagning?
Til en romsmagning skal man kigge efter udvalget af forskellige rom og en vært, der kan fortælle om de enkelte rom. Når man smager, skal man notere sig, hvilke smagsnuancer, man foretrækker.
Bliver man fuld til en romsmagning?
Det er ikke meningen, at man skal blive fuld til en romsmagning, men rom er en stærk spiritus, så man vil formentlig kunne mærke det efter et par smagsprøver. Man skal i hvert fald ikke regne med at kunne køre hjem.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme