Whiskysmagning:
Oplev en verden af spændende smage

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Læs mere

24 Produkter analyseret
7 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Idegryden er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Der er en hel verden af spændende whisky, der kun venter på, at du får åbnet op for flasken og smagt på sagerne. Hvis du er relativt ukendt indenfor whisky, eller du gerne vil glæde en ægte entusiast, kan du tage til whiskysmagning.

Det er i dag muligt at komme afsted til whiskysmagning, hvor du bliver klogere på historien og produktionen – mens du samtidigt kan nyde et godt glas af de gyldne dråber.

Vi har fundet nogle gode bud på, hvor du kan tage til hyggelig prøvesmagning med venner og bekendte, der elsker en god whisky.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter på Idegryden

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. De produkter, du finder i artiklen, forhandles ved én eller flere af vores partnere. Du kan finde vores partnere i de mange pristabeller, og det giver dig mulighed for at finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter i artiklen, beror vores anbefalinger på en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Data om brugeradfærd og -præferencer
 • 4
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af markedets bedste produkter, men en gennemgang.

Redaktionens anbefalinger

Vores anbefaling

Whiskysmagning hos Copenhagen Distillery - kræs med fokus på den gode kvalitet

Whiskeysmagning i København er ikke svært at finde, men hos Copenhagen Distillery tager de opgaven meget seriøst. Destilleret ligger i en ældre og renoveret fabriksbygning ikke langt fra Christiania.

Whiskysmagning hos Copenhagen Distillery
Vores anbefaling

Mere om Whiskysmagning hos Copenhagen Distillery

SPECIFIKATIONER

 • Varighed: 2 timer
 • Sprog: Dansk
 • Lokation: København S
 • Antal smagsprøver: 4

Destilleriet er startet specifikt til whiskey, og da deres første flaske kom på markedet i 2020, blev den kåret til Danish Whisky of The Year i Jim Murrays Whisky Bible. Der er derfor god garanti for et produkt i allerhøjeste kvalitet, hvor der er kræset for smagene.

På en rundtur hos Copenhagen Destillery får du sammenlagt 2 timers oplevelser i både destilleriet og med hyggelige smagsprøver i baren. I alt får du mulighed for at smage 4 forskellige typer af whisky, så du kan sammenligne de forskellige typer.

Undervejs får du selvfølgelig information om de forskellige slags, og der er også lækkert friskbagt brød til at rense paletten med efter en slurk.

Er du ikke færdig efter rundvisningen, er der på Copenhagen Distillery åbent i både bar og butik efterfølgende, så du kan købe en flaske med hjem eller nyde endnu et glas i cocktailbaren.

Du har også mulighed for at tappe en flaske whiskey direkte fra fad mod ekstra betaling, hvis du vil have din egen flaske med hjem.

Det luksuriøse valg

Tap & smag din egen whisky hos Braunstein - unikt indblik i produktion og smage

Braunstein har lukket deres døre op siden 2005, hvor de startede som et mikrobryggeri. Siden er de vokset og producerer nu både øl, men har også en meget omfattende destillering af whiskey. Deres produkter har modtaget mange priser i både Danmark, men også i udlandet fordi håndværket og råvarerne er i topkvalitet.

Tap & smag din egen whisky hos Braunstein
Det luksuriøse valg

Mere om Tap & smag din egen whisky hos Braunstein

SPECIFIKATIONER

 • Varighed: 1 time
 • Sprog: Dansk
 • Lokation: Køge
 • Antal smagsprøver: 3 + 50 cl. flaske med whisky

Vil du gerne smage på Braunstains varer, så kan du tage til whiskeysmagning. Det afholdes i Køge på destilleriet, hvor du får 60 minutters grundig indføring i produktionen og smagsoplevelserne ved whisky.

Undervejs får du mulighed for at smage på tre forskellige whiskey, der har modtaget priser.

Når information og smagningen er overstået, får du mulighed for at tappe din helt egen flaske yndlings-whiskey direkte fra fad.

Dine venner eller familie er mere end velkomne til at deltage og kigge på, hvordan det foregår. Du får derfor 50 cl. med hjem, som du kan drikke for at genopleve den hyggelige oplevelse.

Er du endnu ikke færdig med oplevelsen, kan du få øl hos Braunstein Bryggeri samt mad og specialvarer i Pakhuset Braunstein.

Godt valg for en autentisk oplevelse

Whiskysmagning hos Trolden Destilleri - bliv klogere på whiskey med rundtur

Mikrobryggeriet Trolden Destilleri åbnede i 2005 og ligger i Kolding. Deres fokus er på det traditionelle håndværk, hvor der er lagt kærlighed og håndkraft i hvert produkt – fra øl til whiskey, gin og snaps.

Whiskysmagning hos Trolden Destilleri
Godt valg for en autentisk oplevelse

Mere om Whiskysmagning hos Trolden Destilleri

SPECIFIKATIONER

 • Varighed: 2 timer
 • Sprog: Dansk
 • Lokation: Kolding
 • Antal smagsprøver: 5

Der er ikke computere i produktionen, men derimod personale med stor erfaring, der rører i kedler og sørger for den rigtige kvalitet og smag. Det giver en autentisk oplevelse, når du får en rundtur på stedet.

Når du får en whiskeysmagning hos Trolden Destilleri får du en komplet oplevelse. Det tager i alt 2 timer, hvor du får en rundvisning, indsigt i destilleriets historie, introduktion til whiskey-produktion og 5 forskellige smagsprøver.

Eksperten kender til produktionen og arbejder med den til dagligt, så du kan få et godt svar på alle dine spørgsmål.

Du får både lov til at smage på whiskey mellem de i alt fem forskellige smagsprøver på spiritus og øl fra destilleriet og bryggeriets egen produktion. Imens vil eksperten fra destilleriet informere om hver types særlige kendetegn og produktionen bag, som du har fået et indblik i under rundturen.

Bedste valg til entusiasten

Din egen whiskyflaske hos Trolden Destilleri - rundtur og whiskeysmagning Kolding

Vil du give en unik gave eller selv opleve, hvordan whisky bliver til? Når du får din egen flaske hos Trolden Destilleri, er det ikke kun en flaske, du får med hjem: Du får en samlet oplevelse.

Din egen whiskyflaske hos Trolden Destilleri
Bedste valg til entusiasten

Mere om Din egen whiskyflaske hos Trolden Destilleri

SPECIFIKATIONER

 • Inkluderet: rundtur, smagsprøver, 50 cl. valgfri øl og tapning af 20 cl. whiskey på egen flaske
 • Sprog: Dansk
 • Lokation: Kolding

Inkluderet i den samlede pakke er en rundtur på destilleriet, så du kan se produktionen.

Du får bagefter smagsprøver på den whiskey, du får en flaske med hjem af, mens du også kan prøve andet fra deres produktion af alkohol.

Blandt andet kan du smage på rom, gin, snaps og meget andet spændende hos Trolden Destilleri.

Når du har smagt på sagerne, får du lov til at fylde din egen flaske på 20 cl. fra destilleriets fade og en valgfri øl med hjem på 50 cl. fra deres eget sortiment fra bryggeriet. Du er velkommen til at invitere venner eller familie med på turen, hvor de også kan smage på destilleriets produktion og deltage i tapningen af din egen flaske. Måske skal det være en fælles oplevelse på et romantisk spaophold med din partner eller en hyggelig ferie med vennerne.

Det ultimative valg til kenderen

Dit eget whiskyfad hos Trolden Destilleri - blær dig med dit eget fad

Vil du gerne selv kunne servere et glas god whiskey direkte fra fad? Det er muligt, når du bestiller dit helt eget whiskyfad hos Trolden Destilleri & Bryghus.

Dit eget whiskyfad hos Trolden Destilleri
Det ultimative valg til kenderen

Mere om Dit eget whiskyfad hos Trolden Destilleri

SPECIFIKATIONER

 • Sprog: Dansk
 • Lokation: Kolding
 • Smagsprøver: Hver 6. måned over 4 år

Trolden Destilleri & Bryghus har eksisteret siden 2005, hvor de startede med at brygge deres eget øl. Siden er deres produktion blevet udvidet, så de nu også destillerer deres egne gin og whisky. Og nu kan du købe dig til ekstra lækker danskproduceret whiskey i fad. Du har mulighed for at vælge mellem et 8 liters fad, du kan tage med hjem, eller du kan få en andel i et 64 liters fad, der står på destilleriet.

Som noget særligt, kan du med dit eget whikyfad:

 • Selv designe dit eget unikke mærkat
 • Følge med i udviklingen og smage på produktet hvert halve år over de 4 år, det ligger på fad.
 • Flasker med det endelige produkt, når destilleringen er afsluttet.

Du kan enten selv nyde at følge med i udviklingen af den smagfulde drik, eller du kan forære det i gave til en ægte whiskey-entusiast. Det er en gave, der varer ved længe, og som du kan glæde dig over, når det endelig er tid til at tappe de delikate dråber fra fadet.

Bedste kombination af gin og whiskey

Rundvisning & smagning hos Mosgaard Whisky - økologisk produktion på Sydfyn

Mosgaard Whiskey er etableret tilbage i 2015, hvor det ligger på et nedlagt landbrug i smukke omgivelser ved Oure på Sydfyn. Du kan besøge stedet og selv opleve produktionen, historien og ikke mindst smagen fra det danske destilleri.

Rundvisning & smagning hos Mosgaard Whisky
Bedste kombination af gin og whiskey

Mere om Rundvisning & smagning hos Mosgaard Whisky

SPECIFIKATIONER

 • Varighed: 2 timer
 • Sprog: Dansk
 • Lokation: Oure
 • Antal smagsprøver: 4

Når du får en rundtur og prøvesmagning tager det cirka 2 timer i alt. Guiden arbejder til dagligt på stedet, og de kan derfor give dig et autentisk indblik.

Først vil du komme rundt og se processen fra maltning af ingredienser til den sidste destillering. Du får undervejs viden om metoderne, mens der også er gode røverhistorier og fortællinger om destilleriet.

Produktionen foregår udelukkende ved hjælp af økologiske råvarer, der giver en meget høj kvalitet af de gins og whiskey, som det danske destilleri producerer. Det gør Mosgaard Whiskey til en særlig oplevelse, hvor du lærer mere om gin og whiskey i forhold til smag og duft, men også produktionen der opholder særlige standarder.

Når rundvisningen er færdig, får du smagsprøver på tre forskellige gin og én single malt whisky, der er produceret på stedet.

Hvorfor er whiskysmagning noget, du skal opleve?

Der er noget ganske særligt ved at åbne en god flaske whisky og nyde den særlige drik. Vil du gerne udvide dit repertoire og kendskab til whisky, kan du tage til whiskysmagning.

Whiskysmagning Århus eller whiskysmagning Odense er en smagssag; måske skal du alligevel på ferie i området eller drømmer om en ny oplevelse længere væk hjemmefra. Der er altid god stemning, imødekommende personale og nye smagsoplevelser i vente, når du drager afsted til whiskysmagning. Derfor er det en hyggelig oplevelse for både dig og din partner alene, men også sammen med venner, familie eller kollegaer, der nyder en god whisky.

Husk køreturen hjem

Én ting er selve smagningen, men du skal gerne kunne komme hjem igen uden besvær. Fordi whisky er stærk spiritus, så bør du ikke sætte dig bag rattet i et køretøj efterfølgende.
Sørg i stedet for kørsel eller et hotelværelse, så du ikke skal bekymre dig om hjemturen efter en hyggelig oplevelse i whiskyens tegn.

Online whiskysmagning hjemmefra

Er det umuligt at komme afsted til en fysisk smagning af whisky, er der andre muligheder. De seneste år har åbnet op for mulighederne online med blandt andet virtuel whiskysmagning. Du får sendt en kasse med forskellige smagsprøver, hvor du får selve introduktionen til hver type online af en professionel på den anden side af skærmen.

Whiskysmagning hjemme kan være en rigtig hyggelig oplevelse, hvis du kan samle flere nære og kære. I kan sidde i stuen i de bløde sofaer og blive klogere på whisky og historien bag, mens I nyder gode glas.

FAQ

Hvordan bedømmer man whisky?
Når eksperter skal bedømme en whisky, er der flere ting, de tager i betragtning som: produktion, farve, styrke, smagsnuancer osv. Som privatperson er du måske mere interesseret i at finde en whisky, du kan lide. Det kan en professionel hjælpe dig med, hvis du kan sætte ord på dine ønsker.
Hvad skal man kigge efter til en whiskysmagning?
Når du skal finde den rette whiskysmagning, kan du overveje lokation, varighed og antallet af smagsprøver. Er du ikke en kender, kan det være en gode ide, at du starter med en bred vifte af forskellige typer, så du kan finde dén, der virker for dig.
Bliver man fuld til en whiskysmagning?
Selvom whisky er stærk spiritus, så vil du ikke nødvendigvis blive fuld til en smagning. Du vil ikke få serveret store glas, men derimod mindre smagsprøver, så du kan nå hele vejen rundt uden at få for meget alkohol. Whisky skal nydes, men sørg for at have arrangeret transporten hjem, så du ikke løber nogen unødvendig risiko.

Whiskysmagning hos The Cat and Barrel

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme