Epilator test

Brug epilator test til at finde den bedste model

Hvis du ønsker at fjerne hår med rødderne i ansigt, ben eller krop frem for en voksbehandling, kan en epilator være det helt rigtige skønheds redskab i 2019. I denne epilator testartikel finder du et udvalg af de bedste modeller til hårfjerning. De bedste epilatorer nedenfor, er fundet ud fra forskellige uafhængige forbrugertest som fxTænk, så du får det nemme og hurtige overblik til at vurderer et potentiel køb.

høj kvalitet som braun barbermaskiner

​Specifikationer

Fordele

 • ​​Effektiv epilator
 • Godt tilbehør

Ulemper

 • ​​Tung
 • Stor i det

Efterfølgeren til Silk-Épil 7 er denne Silk-épil 9 epilator. En af de bedste modeller til hjemmebrug, der har fået gode anmeldelser og kåret som testvinder i test ​ved Aftonbladet, Sverige m.m. Her udmærker modellen sig for sin brugervenlighed, effektivitet og at den er skånsom.

Silk-epil 9 kommer i den høje prisklasse, hvor du tilsvarende får en høj kvalitet i design, ydelse og funktioner. Hovedet på epilatoren er gjort bredere, hvilket er med til nedsætte tiden på glatningen af benene.

En af de vigtigste egenskaber er en skånsom og effektiv glatning, hvor ømheden selvfølgelig er forskellen på kvalitet eller ej. Og denne model gør mindre ondt end mange andre. Pincetterne får bedre fat i de korte og tynde hår, hvor rullerne udjævner huden helt rigtigt, inden hårstrået bliver trukket ud. Modellen er vandtæt, så du kan klare benene under det varme vand, og kommer med LED lys hvis du står i dunkel belysning.

Med Silk 9 epilatoren medfølger forskellige mundstykker og shaverhoved med trimmermundstykke.


Braun Silk-Épil 7 Wet & Dry

Hvilken epilator skal jeg vælge?

​Specifikationer

Fordele

 • ​Vandtæt
 • Silkeglat resultat

Ulemper

 • ​​Samme pris som Epil-9
 • ​Ikke så skånsom som 9-serien

Silk-épil 7 serien byder på forskellige udgaver der høster højt i test, hvor den for år tilbage blev kåret som testvinder ved Pricerunner, Bäst-i-test og flere andre steder. Selv om modellen er forgænger til 9-serien, får du høj ydelse i effektivitet og resultat. Den er god, men kan dog være mere smertefuld end Épil-9 serien.

Silk-épil 7 er vandtæt og kommer med en lille lampe, så du kan se hvor på kroppen der skal epileres. Pinchetterne klarer jobbet, hvor du også får barberhoved, præcisionskam og rensebørste med Silk-épil 7-561 modellen.


Beurer HL070 3-i-1 epilator

Køb en Beurer epilator til kvinder

​Specifikationer

Fordele

 • ​Egnet til epilering og barbering

Ulemper

 • ​Ikke vandtæt

En model der er noget billigere end de viste Braun modeller, er denne Beurer HL070 epilator. Du får et 3-i-1 redskab til hårfjerning, for den virker både til epilering, barbering og eksfoliering.

Beurer epilatoren er en ganske fin hårfjerner, der efterlader huden glat. Du får to hoveder til epilering og barbering, der med allergivenlige pincetter og LED lys, effektivt fjerner hår på hele kroppen. Efter hårfjerningen kan du bruge peeling hoveder til at blødgøre huden, og som forebyggelse mod indgroede hår.

Beurer epilatoren er ikke vandtæt, men kan bruges på våd hud og hovedet kan vaskes under vand. Batteritiden er 30 min. inden næste opladning, der desværre tager 120 minutter at oplade.



Phillips 6422 epilator med ledning

køb en braun shaver eller Philips epilator

​Specifikationer

Fordele

 • ​God kvalitet til prisen
 • Billig

Ulemper

 • ​Kan gøre ondt som begynder
 • Med ledning

Hvis du søger en billig epilator i en god kvalitet, kan Phillips 6422 modellen give dig hårfri ben i helt op til fire uger. Det er en effektiv epilator der kan fjerne hårstrå ned til 0,5 mm. Den kommer med et ganske bredt epileringshoved, så hårfjerningen bliver hurtigere, da du slipper for at bruge epilatoren flere gange på samme område.

Denne epilator er ikke med batteri men derimod med ledning. Det er en stor ulempe, hvor prisen og kvaliteten dog kan opveje lidt, hvis du vil gå på kompromis med ledning.

Du får en god maskine i den billigere prisklasse, der er ganske effektiv med 600 udtrækninger pr. sekund ved hastighed 1. Hvor hastighed 2 kan klare op til 733 udstrækninger pr. sekund. Philips epilatoren kommer med 21 pincetskiver og 20 udtrækningspunkter til så skånsom glatning som muligt.

Prisen er lav, hvor der er sparet på ting som mulighed for at bruge den under vand, for modellen er ikke vandtæt. Hovedet kan dog løsnes og vaskes under rindende vand. Og håndtaget er dejlig ergonomisk.


Panasonic ES-ED90 Wet & Dry

Brug hårfjerning og intimbarbering

​Specifikationer

Fordele

 • ​Effektiv og blid
 • Vandtæt

Ulemper

 • ​Høj pris
 • Design og pris følger ikke hinanden

Panasonic er en velegnet epilator til ansigtet, krop og ben. Modellen fra japanske Panasonic kommer med hele 48 små pinchetter i et dobbelt epilatorhoved. Den gode funktionalitet, nænsomme behandling og brugervenlighed har givet den gode karakterer i anmeldelser og test, hvor den også er kåret som testvinder ved Haus & Garten m.m.

Modellen er Wet & dry, hvilket betyder, at du kan bruge den både til tør og våd hud. ES-ED 90 modellen er vandtæt, hvor hovedet giver mulighed for at påfylde gel til en glattere og mere nænsom barbering. En lækker detalje der giver en bedre smertefri barbering.

Designet mangler måske den lækre finish som ved Braun modellerne, men Panasonic ES ED 90 kommer dog med mange smarte detaljer til barberingen. Hovedet er bevægelig, og kan drejes til den optimale hårfjerning. Helt ligesom de 48 pinchetter fanger flere hår end modellerne med standard 21 pinchetter.

Køb denne hvis du ønsker en stabil og skånsom maskine, der med forskellige hoveder kan give dig en elektrisk fodfil, klare bikinilinjen eller tage hårene i armhulen.


Braun Face 830 epilator til ansigtet

køb en laser epilator fra Braun

​Specifikationer

Fordele

 • ​Udviklet til ansigtet

Ulemper

 • ​Bruger batterier

Hvis du søger en epilator specifik til brug i ansigtet, er Braun Face 830 måske den rigtige model for dig. En god kvalitet, brugervenlig og fin ydelse.

Fordelen ved denne maskine er det lille hoved med kun 11 mikro pinchetter til præcisions hårfjerning, og skånsomme måde at trække hårene ud. Det gør denne Braun Facial oplagt til at fjerne hår i ansigtet. Den store ulempe ved modellen er, at den kører på batterier. Den er desværre ikke genopladelig, og hvis du bruger den jævnlig, skal du huske at have et lager af batterier.

Med Face 830 medfølger der et håndspejl med lys i,er kan hjælpe til at klare jobbet med at fjerne hårene til ug. ​Du får også en børste med, som du bør bruge til rensning af din hud inden du epilerer.

Hvad er en epilator?

En epilator er et personlig pleje redskab til at fjerne hår i ansigt, intim eller ben. Maskinen ved hjælp af et hjul med små pinchetter på, løfter dine hårstrå og trækker hårene ud.

Et nemt redskab til hårfjerning på ben, bikinilinje eller måske ansigtet. Her finder du mange forskellige modeller der byder på forskellige muligheder, helt på på højde som med en elektrisk tandbørste, ladyshaver, badevægte, barbermaskiner, krøllejern og meget andet elektrisk udstyr.

Hvordan fungerer en epilator?

Der sidder små pincetter på et hjul, og dette hjul er den styrende del/motor i epilatoren. Når du tænder for maskinen og kører henover f.eks. benet, vil hjulet roterer og løfte hårstråene op. Her er der forskel på kvalitet, for nogle maskiner vil være meget skånsomme, mens andre kan være mere grove i det. For efter hårstråene er løftet, vil de blive trukket ud af de små pincetter der sidder på hjulet. De dyrere modeller i en højere kvalitet har ofte et indbygget skæreblad, til at tage de fine hårstrå.

Smertefri hårfjerning?

Hvis du har prøvet en epilator for 10-20 år siden, vil du nok erindre at det er forbundet med ret meget smerte. Udviklingen har dog heldigvis gjort sit, så en epilator behandling i dag ikke nødvendigvis er smertefuld. Men alt afhængig af din smertetærskel, så vil du højest sandsynlig føle en prikken, der kan forbindes med smerte. Jo mere du bruger en epilator, jo mere vil du tilvænne huden eller din hjerne til denne nye smerte/prikken.

Hvordan du fjerner hår med en epilator?

Inden du går i gang med epileringen, så trim de lange hårstrå med mundstykke til barbering. Du vil opleve ubehag de første gange du bruger en epilator. Hårene vil blive tyndere og mindre følsomme, jo flere gange du fjerner, og hurtigt vil du vænne dig til den prikken der kommer, når du bruger en epilator.

Hvis du køber en wet & dry model, så brug den under den varme bruser, hvor det varme vand vil virke lindrende og give en mere skånsom epilering. Porerne vil åbne sig og hårene bliver nemmere at få fat i. For at bruge epilatoren optimalt, hold den i en lige 90 graders vinkel på huden. Det giver mulighed for at opnå den rigtig kontakt med hårstråene.

Brug din anden hånd til at trække i huden og kør epilatoren over mod hårenes vækstretning. Her er der forskel på om du bruger på benene eller i f.eks. armhulen. De intime områder, armhule og ansigt har en sart hud, og vil derfor kunne opleves mere smertefuldt.

Når du har epileret et område og er færdig, så brug en mild lotion til berolige huden.

Hvilken epilator er bedst?

Den bedste vælges ud fra pris, kvalitet, brugervenlighed, ydelse og så dit behov. Hvilken epilator du skal vælge, kan afgøres ud fra disse kriterier:

 • Batteri & drifttid: De fleste modeller kommer med batteri. Helt ligesom en skægtrimmer test, hårtrimmer test eller lignede test med elektrisk hår apparat, er der forskel på batteriets kvalitet. Er dit behov og temperament til en kort eller lang driftstid, og er lang opladningstid noget der irriteret dig?
 • Vandtæt: Det er en stor fordel at kunne bruge epilatoren under den varme bruser. Og her kan du vælge ud fra, om modellen har mulighed for brug under vand.
 • Indbygget lys: Det kan lyde som ilands problem, men indbygget lys kan være ganske smart, når du skal epilere i halvdårlig belysning.
 • Rengøring: Maskinen skal selvfølgelig gøres rent. Vælg ud fra om hovedet kan tages af og renses under vask eller ej. Det gør rengøringen meget nemmere for dig.
Denne side er anmeldt af: Anders L. Pedersen 10/10
4.7/5 (75 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: