Hårtørrer test

Hvilken hårtørrer er bedst til brug og håret i 2019? Det giver vi dig svar på i denne hårtørrer testoversigt der består af indsamlet data fra forskellige uafhængige tests og anmeldelser.

Køb kvalitets bosch hårtørrer med børste og diffuser

​Specifikationer

Bosch PHD9760 føntørreren er af ældre dato og udgår nok helt i 2019. Men det ændrer dog ikke ved, at du får en af de bedste hårtørrer i det billige prisniveau. Q.dk kårede den til bedste valg for år tilbage helt ligesom Femina.dk har givet 6 ud af 6 stjerner. Fordi det er en god stabil hårtørrer der giver en hurtig føntørring af det lange hår.

God design

Designmæssigt er den meget nem at betjene med et godt ergonomisk design. Eneste minus er, den kan forekomme at være en lille smule bred i håndtåget. Men ellers er Bosch modellen god at holde ved og nem at betjene med en 3 meter ledning.

Hurtig

Bosch modellen er ganske hurtig med sin 2000 watt motor. Temperaturen kan justeres med 3 trin og 2 tørretrin så du kan finde den helt kombination til dit hår.

Prisen

I forhold til ydelse, design og stabilitet får du en rigtig god billig føntørrer. Og der medfølger også diffuser og føn-næb med i prisen.


GHD Aura hårtørrer – Topscorer i tests

Køb det eksklusive GHD føntørrer

​Specifikationer

Helt ligesom GHD glattejern eller Dafni glattebørster scorer topkarakter i tests for deres stylers, så skaber GHD også top kvalitet indenfor hårtørrere. Aura modellen er blandt andet testvinder ved Beautyheaven, kåret som bedste premiummodel ved Bäst-i-Test og anbefalet mange andre steder.

Top design til hurtig tørring

Du får en rigtig hurtig hårtørrer med den eksklusive Aura model. Den kommer med Lamiair teknologi der giver en koncentreret luftstrøm styring. Her vil du opnå en meget hurtigere føntørring fordi den varme luft kommer i en fylde frem for at blæse lidt over det hele. Udenom den varme luft bliver der med cool-wall teknologi skabt en mur af kold luft, så du kan tørre helt tæt på hovedbunden uden at brænde dig.

God hårtørrer til kruset hår. Den fokuseret teknologi og medfølgende mundstykke til styling kan afhjælpe dig med at styre kruset eller ustyrligt hår.

Let & støjsvag

Hårtørreren vejer ikke ret meget, hvilket giver en god håndtering. Strømforsyningen er gjort ekstern hvilket giver et forholdsvis høj ”vægttab”. Udover den lette hårtørrer er den også dejlig lydsvag. I forhold til sin forgænger, GHD Air, er Aura 27% mindre støjende.


Braun Satin Hair 7 – Udgående model til billig pris

Køb en billig Braun hårtørrer holder

​Specifikationer

Braun Satin Hair 7 HD 730 føntørrer er blev kåret som testvinder ved de tyske sider TestFazit og Stiftung Warentest(test.de). Modellen er en lidt ældre model der udgår fra kollektion her i 2019. Det betyder, at du kan gøre et rigtig godt køb og få en kvalitets hårtørrer til billig pris på udsalg/restsalg.

Kraftig hårtørrer med diffuser

Motoren kommer med 2200 watt som giver dig en kraftig motor. Det gør også hårtørrer lidt tungere i håndtering end f.eks. GHD Aura modellen. Prisen på denne Braun HD 730 model ligger dog kun på 2-300 kr.

Motoren opretholder en konstant temperatur på 70 grader der reducerer tørringstiden.

Hårtørringen

Du får ION-teknologi der modvirker krus og beskytter mod udtørring med de aktive ioner. Det bevarer din glans og sundhed. Hårtørreren kommer med diffuser føn-næb som kun gør prisen endnu bedre.

Håndteringen

Braun hårtørreren kommer kun med en ledning på 2 meter, som kan være lige i underkanten til at opnå den perfekte håndtering. Den er velegnet til både højre og ventre hånd. Selvom motoren er lidt større end andre modeller, ligger den ganske godt i hånden.


GHD Air – Forgænger til Aura

Køb den testvindende føntørrer fra GHD

​Specifikationer

GHD Air er 1 generation for Aura hårtørreren. Du får en rigtig god kvalitet som Aura styleren er bygget på, Air kommer med en ældre og kraftigere motor end Aura. Netop den store kraft har givet modellen top karakterer i diverse test ligesom anmeldelser ved Ghdhair.com, Beautyheaven m.m.

Air eller Aura?

Air modellen er billigere end Aura. Og du får en bedre kvalitet med den nyere model. Aura er klart det bedste køb af de to, hvor den billigere pris er eneste grund til at du skal købe Air. For selvom modellen er ældre end Aura, er det stadig en super god hårtørrer til privat brug.

Kraftig styler

Du får en effektiv hårtørring med AC-motoren og dens ion-teknologi der modvirker krus. En hurtig hårtørrer i en højere kvalitet end de billige modeller. Hvis du søger efter en eksklusiv skønhedsgave til hende, kan GHD føntørreren måske være det rigtige frem for en hudpleje serie eller lignede.


Parlux Advance – Frisør kvalitet

køb den farverige føntørrer til privat brug

​Specifikationer

Parlux er en af verdens førende brands indenfor føn. De skaber nemlig driftsikre produkter der sikrer en god og skånsom føntørring i salonklasse. Derfor er Parlux Advance modellen topscorer i test ved Theguardian.com, anbefalet ved Independent m.m. Du får nemlig en kraftig motor og brugervenlig let styler.

Design

Parlux hårtørreren vejer 420 gram som gør den super let og kommer i en brede farvepalette. Kommer med et dejlig brugervenlig design der gør, at den er god at anvende i længere tid ad gangen. Ledningen er på 3 meter, som gør den praktisk at håndtere lidt væk fra spejlet. Du får Built In Silencer til at reducerer støjen med i modellen.

Kvalitet

Parlux producerer produkter der er beregnet til at kunne holde til en frisør store og lange brug af hårtørrer. Derfor får du også en motor garanti på 2000 timer med Parlux føntørrere. Motoren på Advance kommer med 3 forskellige indstillinger. Her kan du vælge mellem medium/max hastighed og medium/max varme. Du får også en koldluftsindstilling til at give håret glans samt anti-statisk ION funktion.


OBH Björn Axen føntørrer – God billig hårtørrer

Køb den billige OBH Nordica hårtørrer

​Specifikationer

OBH produkterne ligger i den billige/mellemklasse hvor Björn Axen modellen giver dig en god kvalitet til en billig pris.

Fordel?

Den store fordel ved hårtørreren er netop prisen. For Parlux eller GHD modellerne er bedre end denne OBH Nordica. Men du får dog stadig en rigtig god kvalitet i forhold til prisen hvor blandt andet Femina har givet den høje karakter.

Kvalitet

Kvaliteten og funktionerne er ganske god. Du får nemlig en ganske stor motor på 2000 watt samtidig med at hårtørreren ikke vejer så meget. Det giver et godt greb til håndteringen.

Koldluftfunktionen som er blevet standard på de fleste hårtørrere hvad end det er Ed Hardy, HH Simonsen, Wigo, Philips eller OBH kommer også med her. Du får en god kold og kølig luft til at få den flotte glans i håret efter føntørringen.


Babyliss Le Pro med diffuser

Køb den gode billige hårtørrer

​Specifikationer

Franske Babyliss er anerkendt for at lave gode produkter indenfor elektriske hår apparater. Som du kan se i vores glattejern test, kommer Babyliss i to serier; Babyliss og Babyliss pro. Her finder du denne Babyliss Le Pro føntørrer der ligger i samme prisleje som OBH Björn Axen.

Støjsvag model

En af fordelene ved denne model er, at den er ganske støjsvag. Her er det maksimale støjniveau på 81,8 dB da den kommer med Babyliss Pro Silence funktion. Det er ret dejlig ting. Du undgår for høje toner direkte ind i øret når du tørrer håret.

Funktioner

Hårtørreren kommer med en slidstærk AC motor på 2100 watt. Her får du mulighed for 3 varmetrin, 2 hastigheder og koldluftsfunktion. Det giver mulighed for at tilpasse til hvad der passer dig bedst.

Du får en ganske fin Babyliss hårtørrer. Den er måske ikke testvinder i en Babyliss hårtørrer test, men giver dig en god føntørring der samtidig er blandt de billige modeller i forhold til kvaliteten.


Hvordan du finder den bedste hårtørrer?

Som du kan se på udvalget af viste hårtørrere ovenfor, så kommer de i et hav af brands. Du finder også gode produkter blandt de brands som vi ikke har nævnt, hvor Tony & Guy, Wigi, Melissa, GunBritt, Chi Pro, Jan Thomas, Ego m.m. har modeller der er ganske fine. Med så stort udvalg kan det være svært at vurderer hvilken der er den helt rigtige til dig. Derfor har vi fundet frem til de viste modeller ud fra forskellige informationer fra testsider, forbrugerstyrelsen, tænk, pricerunner m.m.

Derfor kan du med sindsro vælge en af de nævnte modeller ud fra behov og prisen. Her kan du vælge at købe produkterne ved Matas, Bilka, Føtex, Elgiganten m.m. hvor du engang imellen finder gode tilbud. Eller du kan vælge at købe online hvor priserne helt ligesom med krøllejern, epilator, barbermaskiner, hårtrimmere eller kaffemaskiner, som regel kommer til de helt skarpe priser.

Den billige hårtørrer blandt de viste modeller er i en ganske fin kvalitet, også selv om den dyreste kommer i en lidt bedre kvalitet. Om så om du skal style håret med diffuser eller fønnæb.

Hvad du skal vælge hårtørrer ud fra?

Vælg en hårtørrer ud fra egenskaberne som føntørreren består af:

  • Motor: En AC-motor er nyere og mere effektiv. Jo mere watt effekt på motoren jo mere luft kan motoren som regel fordele. Ofte vil den kraftigere motor give en hurtigere hårtørring.
  • Størrelse: Udformning og vægt har indflydelse på din daglige brug. Her skal du måske tage højde for vægten i forhold til hvor meget du skal bruge den.
  • Ledning: En lang ledning gør det nemmere for dig som bruger. Undlad at købe noget under 2 meter.
  • Styling: Skal du bruge en hårtørrer til krøller? Måske en hårtørrer med børste, føn-næb eller diffuser til det bølget eller krøllet hår?

Hvad er en diffuser?

Brug en diffuser til at opnå mindre krus og et blødere hår i det bølget eller krøllet hår. En diffuser får luften til at cirkulerer rundt om krøllerne frem for direkte på. Og derved opnår du en lufttørrings effekt som giver det bløde hår..

Brug hårtørreren rigtigt?

Hvis du vil opnå den hurtige og rigtige føntørring:

  • Husk at tørre dit hår helt og ikke stoppe når det stadig er fugtigt.
  • Brug varm luft først som åbner skællaget på hårstrået. Slut af med kold luft som lukker hårstrået igen.
  • Brug næbbet ved at vende den nedad tør håret med skællagene.
  • Skab volume med volume-mousse og føntørring med håret nedad.
Denne side er anmeldt af: Christina P. Henriksen 10/10
4.8/5 (79 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: