Guide:
Hvad giver bedsteforældre i dåbsgave?

Hvad giver bedsteforældre i dåbsgave? At finde på den gode gave til navngivning eller dåbsgave til barnebarnet, kan være en svær ting. For ofte hører man, at der skal gives pengegaver i form af børneopsparing indtil barnets 18 års fødselsdag. Det er en god gestus, men dog ikke noget, som er en fast tradition.

Vi har alle et forskellige økonomisk råderum, hvor nogen lever på folkepension og andre har væsentlig mere. Derfor har vi her på Idegryden prøvet at dykke ned i, hvad du eller i kan give indenfor jeres muligheder.

Gennemsnitsbeløb bedsteforældre giver for til barnedåb

En gave skal gives ud fra økonomi og tanken. Derfor er der ingen faste regler for, hvor meget du skal give for til barnedåb, men mere ment som en hjælp. Nordea lavede nemlig en undersøgelse for en del år siden, hvor de undersøgte vores forbrug på navngivning- og dåbsgaver. Undersøgelse er af lidt ældre dato, for den blev udarbejdet i 2010 men dog stadig en god ledetråd.

Vi brugte 700 mio. på gaver til barnedåb, hvilket i gennemsnit giver 580 kr. pr. gave. Her er bedsteforældre dem der giver for mest, hvor gennemsnittet for gruppe lå på 820 kr. Forældre til barnet gav for 580 kr. og andre lå på et gennemsnitlig beløb af 400 kr.

Hvis du er i tvivl, så kan tallene måske give lidt hjælp. De fortæller dog ikke noget om, hvad du rent faktisk kan give i gave.

Hvilke dåbsgaver fra bedsteforældre?

Du kan med fordel se på vores store udvalg i indlægget om dåbsgaver, og selvfølgelig også søge inspiration i ønsker til barnedåb fra forældrene til babyen. Nedenfor har vi samlet et lille udvalg af populære gaveideer som der ofte bliver givet, og måske det også er noget for dig eller jer.

  • Opsparingskonto: Den første ide er opsparingskontoen. Det er noget som bedsteforældre kan give til deres barnebarn, hvor de løbende kan sætte 50 eller 100 kr. ind og på sigt, vil barnet have en god slat penge til indskud i bolig eller andet. Den anden løsning er, at de sætter et engangsbeløb ud fra råderum ind, og så kan forældrene til den lille holde kontoen kørende. Gaveideen betyder selvfølgelig, at du skal regne på hvor meget du har råd til, og hvor længe kontoen skal bære bundet.
  • Flagstangen: En flagstag i sølv med indgravering er en traditionel dåbsgave, hvor prisen selvfølgelig er vekslende. De kan findes i mange priser og typer, hvor Piet Hein flagstangen er et populært valg.
  • Bamser: De små elsker bamser, hvad er bedre gave på en god start i livet, end en sød og blød bedste ven.
  • Sengetøj med navn: Giv et sødt personligt sæt sengetøj med navn.
  • Smykker: Til især piger, er smykker et godt valg. Det er et godt minde om barnedåben som den lille pige kan tage med sig resten af livet, og give videre til sine egne små piger.
  • Bøger: De gode eventyr og sangbøger vil være verdens bedste ting når den lille dreng eller pige bliver større.
  • Tøj: Den traditionelle og klassiske gave, men alle forældre ved hvor meget tøj der bliver brugt, og skal bruges til en lille. Perfekt gave om hjælper forældrene og samtidig gør den lille både smuk og dejlig.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme