Dåbsgave – Hvad skal man give til en nyfødt?

Har du spørgsmål eller søger inspiration til gode dåbsgaver? Hvis du gør, så er du landet på den helt rigtige side. Her på Idegryden har vi nemlig prøvet at finde svaret på de ofte stillede spørgsmål omkring barnedåbsgaver.

Bestseller gave​ideer til barnedåb i 2019

mine første år bog som babygave

Mine første år

Giv det gode minde til barnet med den smarte og søde "Mine Første År" bog. Her kan forældrene nemlig samle de store øjeblikket i barnets liv som barsel, dåb, første tand m.m. En sød og personlig gave til barnedåb der giver et varigt minde for barnet. Bogen kommer selvfølgelig både i den blå eller lyserøde bog helt ligesom der findes flere forskellige typer.

Fra: 149 kr.​

et flag er den mindeværdige gave til barnedåb

Bordflag dåbsgave

En anden meget klassisk dåbsgave er flaget der kan stå på spisebordet til fødselsdagen resten af barnets liv. Du finder flag i flere størrelser, og det er en god måde at give en gave der kan bruges mange år frem, og hvor du kan give for lidt mere end til en fødselsdag.​

Fra: 325 kr.​

Køb den søde min første tand og hår skrin i gave

​​Min første tand & hår skrin

​​Giv den traditionelle gave med et "min første tand og hår" skrin. Hvor dette blanke Nordahl Andersen skrin kommer i enten lyserød eller blå til pigen eller drengen.

Fra: 295 kr.​

giv den søde sølv sparegris til barnedåbsgave

Sparegris

En anden klassisk barnedåbsgave er sparebøssen. Den var traditionelt en sølv sparegris før i tiden, men i dag kommer der mange forskellige flotte modeller. En perfekt gave til den store dag hvor babyen helt sikkert får en masse penge der skal opbevares et sted.  Samtidig er det en gave der kan bruges i mange år da barnet selv kan begynde at bruge sparebøssen når det bliver større - nogle sparebøsser følger faktisk med hele livet.

Fra: 225 kr.​

køb den anderledes gaveide til dåben

Fotograf gavekort

En af de anderledes dåbsgaver der dog er ganske personlig og mindeværdig, kunne være et gavekort til en god lokal fotograf. Her kan forældrene fået taget et minde om babyen. Foto sessionen bliver så meget bedre ved en professionel, og de fleste forældre overvejer en fotograf alligevel så det kunne være en overraskende ting f.eks. som dåbsgave til tvillinger.

kay bojesen figurer er den gode mindegave til babyen

Kay Bojesen figur

En populær gaveide som det gode minde til både konfirmation, barsel, bryllup eller barnedåb, er en af de søde Kay Bojesen figurer. Aben er nok den mest kendte og hyppigste figur der gives, men de andre er dog lige så pæne og elegante som det flotte pynt der kan gå i arv.

Fra: 550 kr.

giv en børneopsparing i dåbsgave til barnet

Børneopsparing

Det er primært en gave fra bedsteforældre og forældre hvor man som ven eller familiemedlem kan vælge at give penge som tilskud. En opsparing er den gode ide til barnet, så han eller hun står bedre rustet i fremtiden hvad end det er flytte hjemmefra, indskud til bolig eller andet.

køb dåbsgaver georg jensen

Georg Jensen børnebestik

Der findes mange flotte Georg Jensen dåbsgaver hvor dette mindeværdige barnebestik kunne være det helt rigtige på højde med et traditionelt sølvbestik eller sølvske. Bestikket kan pigen eller drengen lade gå i arv, og samtidig er det perfekt til når barnet skal lære at spise.

Fra: 369 kr.

giv et flot maleri som det gode minde til barnet

Et maleri

En ting der kan bevares er et sødt maleri til barnet. Et maleri kan udover at være et minde barnet kan have hele livet, er det også flot pynt på barneværelset. Køb et godt motiv af et dyr med farver på, hvilket er noget små børn elsker at kigge på.

Fra: 899 kr.

køb det minderige dåbsrør i gave til den døbte

Sølvplet dåbsrør

Dåbsrør er en personlig ting til det gode minde, og en klassisk gave der ofte gives til barnedåb. Dog skal det siges, at mange kan lide dåbsrør, men mange er også lidt imod dem. Så du skal nok kende forældrenes smag før du køber en sød dåbsrulle.

Fra: 360 kr.

Giv Noahs Ark tema i gave til navngivning

​Noahs Ark tema

​En populær og sød dåbsgave til under 100 kr. kan du finde blandt Noahs Ark tema. Her kan det være en knagerække i det søde tema eller Le Toy Van legetøj eller minde gaveideer. Noahs Ark er et populært valg til navngivning og dåb.

Fra: 79,95 kr.​

giv det søde skrin som det gode minde i gave

​Nordahl Andersen skrin

Nordahl Andersen skrin med bamse, hårlok og første tand indhold er den gode minderige gave der kan bevares for evigt. En sød og populære gaveide indenfor de personlige ting til den lille dreng eller pige.

Fra: 295 kr.​

giv det søde kvalitets junior bestiksæt i gave

​Spiseudstyr

​Gense juniorbestiksættet med 4 dele i stål og melamin er et populært sæt som gave til den lille i den gode designer kvalitet. Hvis du er tvivl om hvilken gave du skal give, og forældrene sætter pris på god kvalitet, kunne dette sæt være det helt rigtige valg.

Fra: 499 kr.​

køb et ungt æbletræ i gave til tvillingerne

​Barnets egen frugttræ

Giv et nyt ungt frugttræ som kan være den symbolske mindegave til den lille. Et træ der er samme alder og vokser samtidig med barnet, det kan være den sjove ting at følge årene fremefter i barnets udvikling.

Fra: 100 kr.​


Baby smykker

Det er meget populært at give smykker til barnedåben - det er ikke noget barnet kan bruge lige nu og her, men noget der kan følge en resten af livet. Særligt kors er den oplagte gave når nu det er en dåb, men også andre motiver som f.eks. hjerter er meget udbredt at give.

køb et flot hjerte i sølv som gave til barnedåb

Sølvhjerte dåbsgave

En flot halskæde med et sølvhjerte er en sød og flot ting i dåbsgave til en pige. Lund hjerte vedhænget i sølv har plads til gravering bag på og koster 175 kr. Med en kæde til koster halskæde 275 kr. ved Smykkemester.

Fra: 275 kr.​

giv et sødt armbånd i gave til navngivning

​Lund armbånd med charms

Hvis du søger det eksklusive og søde armbånd, så er dette Lund armbånd med charms måske det godt bud. Et populært og smukt smykke til navngivning eller barnedåb, som vil pynte hende, og som kan gå i arv til eventuel egen lille pige.

Fra: 2700 kr.​

køb en dagmarkors dåbsgave

Dagmarkors

Et traditionelt smykke at give til barnedåb er et dagmarkors. Et lækkert symbolsk smykke til pigen der kan gemmes hele livet. Du finder mange forskellige dagmarkors både i guld og sølv, hvor priserne starter ved et par hundrede kroner og opefter.

Fra: 195 kr.​

Giv et flot armbånd der viser kærlighed i barnedåbsgave

Tro, håb og kærlighed armbånd

Tro, håb og kærlighedssmykkerne symboliser den smukke kærlighed og hvad anledning er bedre end et lille uskyldigt nyfødt barn der skal døbes? Du finder smykket i både sølv og guld hvor sølv jo er traditionelt at give til barnedåb. Et smuk smykke der kan vække glæde og bevares for evigt for den lille pige.

Fra: 465 kr.​

køb et stjernetegn smykke til hende i gave

Stjernetegns smykke

Der findes mange lækre motiver til smykker. Her kunne en halskæde med pigens stjernetegn i det søde eller elegante design måske være den helt rigtige gave til pigens barnedåb. Siersbøl vedhænget som vist et et lækkert smykke der kommer i 8 karat guld.

Fra: 200 kr.​

Køb det søde armbånd med charms til navngivningsfest

​Mumi armbånd

​Giv det søde Mumi armbånd i sølv til den lille pige. Et sødt smykke der samtidig kommer til en fin pris i forhold til kvaliteten. Perfekt smykke til de fleste små piger der skal navngives eller døbes.

Fra: 295 kr.​

Hvad giver en fadder i dåbsgave til pigen? Et flot smykke

Sødt marguerit smykke

En marguerit børnehalskæde til den døbte pige kunne være det gode minde om sin barnedåb for hende. Et sødt og traditionelt smykke der i Kranz & Ziegler i forgyldt sølv kunne være den perfekte gaveide fra fadder eller gudmor.

Fra: 475 kr.​

giv et sødt smykkeskrin i sølv som dåbsgave

​Sødt smykkeskrin

Hvis du søger noget sødt til den lille, men du kan måske ikke bestemme dig for en halskæde eller armbånd, så kunne du vælge at give den pige et sødt smykkeskrin. Du finder mange søde varianter som hendes første smykkeskrin, hvor priserne starter ved omkring 200 kr.

Fra: 200 kr.​

giv et sødt guld armbånd til den lille piges dåb

​Guld armbånd med hjerter

Hvis du søger et sødt guld armbånd til den lille pige, så kunne dette søde 8 karats armbånd med hjerter, måske være det helt rigtige som gave. En sødt og smukt armbånd der kan gå i arv for pigen der skal navngives eller døbes.

Fra: 1450 kr.​

køb et smykke med barnets fødselsmåned på

​Smykke med dåbsmåned

​Giv et sødt vedhæng og eventuelt med kæde til også, som har indskription af måneder på. Et sødt smykke der kan være fødselsmåned eller det måned hvor han eller hun blev døbt/navngivet.

Fra: 300 kr.​

Køb det søde sølv armbånd med gravering i dåbsgave til hende

​Nordahl Andersen sølv armbånd

​Sølv er en traditionel ting at give til særlige anledninger. Og hvorfor ikke holde traditionen i live med dette søde Nordahl Andersen armbånd med en enkelt plade, hvor der kan indgraveres dato, navn eller andet.

Fra: 300 kr.​


Sjov & kreativ legetøj

Legetøj til barnet, hvad end det er til brug lige nu eller noget han eller hun kan lege med fremefter, er en god praktisk gaveide. Legetøjet giver både sjov og styrker motorikken og er en stor hjælp til forældrene og derfor er det et godt dåbsgave forslag.

køb en sød rangle som det sjove legetøj

Lamaze rangler

Der er ét mærke der er i rigtig høj kurs hos babyer og små børn for tiden, og det er Lamaze. De laver rangler og legetøj der både er farvestrålende så det er sjovt for barnet med forskellig tekstur så de udvikler følesansen og i rigtig god kvalitet.

Fra: 99 kr.​

aktivitetstæppe er en god ide til barselsgave

Aktivitetstæppe

Har forældrene det ikke allerede i forvejen kan et aktivitetstæppe være en oplagt gaveidé, især hvis barnedåben holdes relativt tidligt efter fødslen. Man har mest glæde af aktivitetstæppet fra man er ca. 3 til 18 måneder, men i den periode er det også virkelig fantastisk for barnet.

Fra: 689 kr.​

køb en sjov uro i gave til babyen

En uro

Uroer er bare søde, og endnu en ting man ikke kan få for mange af - det gør dem til den perfekte barnedåbsgave. Køb en uro med et bestemt motiv som du selv er glad for, eller se om du kan finde én der bare er rigtig sød og spændende for baby at kigge på.

Fra: 87 kr.​

Giv det eksklusive Bobles tumlegulv i gave til den lille

​Bobles tumlegulv

​Det populære Bobles kan være den oplagte gave til babyen der har alt. Her kan dette tumlegulv i lilla måske være det helt rigtige, som drengen eller pigen kan tumle på i tiden fremover.

Fra: 500 kr.​

Giv barnet den røde Krea vogn til balancen

​Den røde gåvogn

Den røde gåvogn er en klassisk gave til babyer, for med denne kan den lille træne på at komme op, og det med at tage de første skridt. Et godt stykke legetøj som sagtens kan gives til navngivning, da det bliver noget, som den lille får rigtig meget glæde af.

Fra: 399 kr.​

giv en sød bamse i gave til den nyfødte

Bamser

Uanset om det er en dåbsgave, barselsgave eller en bare-fordi-gave er bamser et stensikkert hit. Både drenge og piger elsker bamser - køb evt. en bamse fra nogle af DRs kendte børneprogrammer (måske Kaj og Andrea eller Bamse og Kylling) eller en anden sød bamse der også egner sig som barselsgave under 100 kr.

Fra: 49 kr.​

køb en god kvalitets sansegynge i gave

Sansegynge

Til dåb må man gerne give en gave der er lidt større end til fødselsdag, og her kan en sansegynge være den helt perfekte dåbsgave. Gyngen er god til at udvikle barnets motorik og bare til at have det rigtig rigtig sjovt på - både i tiden omkring dåben, men også i flere år efter.

Fra: 449 kr.​

Duplo er et sikker gave hit til de små

​Duplo

​Duplo er måske ikke noget den lille baby kan samle og bygge med i navngivning/dåbsalderen, men det bliver dog hurtigt godt motorisk legetøj der er velegnet som gave til 2 årige som 0 årige. Giv en kasse af det populære kreative legetøj, for der vil komme rigtig mange timer underholdning for barnet fremefter.

Fra: 100 kr.​

køb en sød scooter i gave til den lille

​Scooter

Noget sjovt og traditionelt legetøj til på sigt, er den sjove plastic scooter. Denne Dantoy scooter kommer med gummihjul og svanemærke. Det er legetøj som både piger og drenge elsker at køre på.

Fra: 263 kr.​

giv det sjove byggelegetøj i gave til babyer

​Byggelegetøj

Hvis du mangler en god underholdende gave til en baby, så er byggelegetøj sjovt samtidig med, at det styrker barnet på alle måder. Fantasien, intelligensen, motorikken med mere bliver styrket ved en af de mange muligheder indenfor det sjove træ legetøj.

Fra: 100 kr.​

giv et sjovt krammedyr i gave til navngivning

​Krammedyr

En klassisk gave til både barsel og barnedåb er bamser og krammedyr. Et sødt krammedyr til hende eller ham gør søvnen mange gange bedre. Du finder krammedyr i mange forskellige typer, motiver og priser.

Fra: 119 kr.​

køb de sjove skumpuslebrikker i gave til pigen

​Skumpuslebrikker

Basson skumpuslebrikker er både sjovt legetøj, men i høj grad også det perfekte underlag til den lilles leg på trægulvet. Som puslespil er det sjovt for motorikken, men de fleste børn bruger også pladen som det  gode sted at lege ovenpå.

Fra: 399,95 kr.​

køb det sjove bolde legetøj til den lille

​K's Kids drage med bolde

​Legen med bolde er sjovt, og endnu sjovere når man kan sidde i en balje med bolde. Det er nemlig hvad denne drage fra K's Kids giver barnet mulighed for. En blød figur der kan åbnes og fyldes med bolde til den sjove leg.

Fra: 499 kr.​

hvad giver man sit barnebarn i dåbsgave?

​Motorcykel gyngehest

En god traditionel gave til små er gyngehesten. Hvorfor ikke give den polstret og lidt sjovere end den gængse hest? Denne motorcykel gynge kunne være det fede legetøj til den lille, som kommer i en noget dyrere pris end normalt.

Fra: 885 kr.​


Sang & bøger dåbsgaver

Bøger er helt ligesom legetøj, en god gave. En boggave giver sjov og er lærerig for barnets vækst, og står ofte blandt de gode ønsker til barnedåb. Her finder du et udvalg af de mest populære gaveideer indenfor bøger til barnet der skal døbes eller navngives.

giv den søde pegebog til babyer

​Min bodegård til babyer

​En sjov lille pegebog til den lille, er denne "Min Bondegård" med billeder og ord af dyr. En sød bog til den lille hvor drengen eller pigen kan begynde genkende og arbejde hen imod det med at sætte ord på.

Fra: 39 kr.​

køb den sjove pegebog til babyen

​Min første bog om mig pegebog

En god lærerig bog for barnet fra 1 års alderen. Her lærer han eller hun en masse ord om hverdagen, hvor det kan være krop, tøj, hoved og alle de andre ting som barnet skal lære at sætte ord på.

Fra: 99,95 kr.​

Køb den sjove papbog til den lille i gave

​Dyrebogen til de små

​Giv den underholdende papbog med fold-ud figurer af forskellige dyr. En sjov bog som nok ikke skal gives til den lille før han/hun har forståelse for det er en bog, for ellers bliver dyrene rykket gevaldigt i. Men super underholdende bog for barnet lidt senere i livet.

Fra: 120 kr.​

hc andersens samlede eventyr dåbsgave

HC Andersen eventyr dåbsgave

En populær dåbsgave til den lille er de samlede eventyr og historier af HC Andersen som beskrevet i Kristelig Dagblad. Giv den gode bog dåbsgave der kan give barnet alle historierne. eventyrerne er klassikere man skal kende som barn her til lands, og netop derfor er det en af de mest populære gaveideer til børn.​

Fra: 349 kr.​

giv en børnebibel i dåbsgave til den lille

Børnebibel

En anden klassiker som barnedåbsgave er en børnebibel. Det er igen en gave der ikke kan bruges lige nu, men en der skaber glæde på den lange bane. Der er mange Bibler at vælge imellem, og du kan enten vælge en barnet kan bruge når det er lidt større, eller en af udgaverne til babyer som kan bruges når barnet er 1-2 år. 

Fra: 99 kr.​

giv de sjove Peter Pedal bøger i gave

​Peter Pedal

​Peter Pedal er en af de gode velkendte børnebøger, som de små elsker at få læst op og kigge billeder i. Giv drengen eller pigen en af bøgerne i det store udvalg af historier om den lille sjove abe der laver løjer.

Fra: 79,95 kr.​

giv de Brødrene Grimms samlede eventyr i barnedåbsgave

Brødrene Grimms samlede eventyr

Ligesom HC Andersen så er også Brødrene Grimms samlede eventyr en populær og klassisk gaveide til barnedåb. De mere end 200 historier har været et hit på verdensplan og noget som både underholder og giver grobund for eftertanke, og det er selvfølgelig også aktuelt for den døbte dreng eller piges fremtidige opvækst.

Fra: 299 kr.​

giv den gode sangbog i gave til barnet på 4 år

Åh Abe sangbog

En god bog der kan bruges på sigt af babyen og som kan give meget sjov, er den populære Åh Abe sangbog. Sangbogen indeholder over 100 af de bedste sange, som den lille pige eller dreng kender fra vuggestue og børnehave, og som han eller hun vil elske at synge inden MGP bølgen rammer.

Fra: 249 kr.​

halfdans abc er en god dåbsgave til drengen eller pigen

Halfdans ABC

En anden klassisk børnebog der hjælper barnet med sproget og stavning er Halfdans ABC alfabet klassiker. En af de populære gaveideer indenfor børnebøger der sagtens kan gives til barnedåben også selvom der går et stykke tid inden barnet kan bruge den.

Fra: 149,95 kr.​

Køb den sjove bog til det lille barn i gave

Elefanten der så gerne ville sove

Hvis du mangler en god underholdende bog til barnet der ikke vil sove, og mon ikke det gælder de fleste, er Elefanten der så gerne ville sove næsten en klassiker. En god bog når der kan læses højt for den lille.

Fra: 89.95 kr.​

Giv Totte & Lotte bøgerne i gave

​​Totte & Lotte bøger

​Totte & Lotte bøgerne vil blive meget populære når den lille dreng eller pige bliver ældre, og derfor kan de være oplagte at give i gave til barnedåb som barsel, fødselsdag, jul og lignede anledninger.

Fra: 70 kr.​


Tøj og sko gaveideer

En lille baby kræver meget tøj og hvis du ikke har børn, så betyder det - rigtig meget. En baby der er fremmelig og vil frem i verden, kan både savle og finde alt muligt der kan gøre bodystocking eller tøjet vådt hele tiden. Især bodystockings kræver en stor udskiftning, helt ligesom babyen bare vokser, så tøjet skifter størrelse ret ofte. 

bodystockings er den perfekte barselsgave til nye forældre

Bodystockings

Bodystockings har man altid brug for som forælder, og det kan være en meget kærkommen gave til barnedåben, især hvis det er en der er lidt lækker,  og måske lidt bedre kvalitet end man selv ville købe. Små børn vokser hurtigt, så sørg for ikke at købe den størrelsen barnet bruger nu, men den som den skal til at bruge.

Fra: 179 kr.​

hjemmesko er ofte ønsker til dåbsgave

Flotte skind futsko

En sød og praktisk gave til babyen kunne være et par lækre hjemmesko. Ofte er de økologiske skind hjemmesko foretrukket af nye forældre for barnets skyld, og du kunne vælge at give disse noget dyrere sko som den flotte gave.

Fra: 129 kr.​

giv en sød heldragt i gave

Heldragter

Heldragter ligesom bodystockings er noget, som bliver brugt rigtig meget. Derfor er det en kærkommen gave at få i gave for forældre. Køb noget sødt og smukt der selvfølgelig ikke kan bruges i mange år frem, men er super lækkert at få til den nemmere hverdag.

Fra: 130 kr.​

giv de søde bodystockings med navn i dåbsgave

​Body med navn

Hvorfor ikke give den personlige bodystocking med barnets navn på? Du finder forskellige modeller, hvor denne fra Minegenverden kommer i tre forskellige nuancer, som kan være den dejlige ting til babyen.

Fra: 99 kr.​


Hvad giver man i dåbsgave?

find den god dåbsgave fra moster I dagens Danmark er barnedåben noget anderledes end pengegaven til drengen eller det traditionelle sølvkors eller guldhjerte til den lille pige. Gaverne til dåb i dag har et meget bredere udvalg end den mindeværdige ting, for de gode ting som der kan bruges her og nu, hvad end det er sjov til barnet eller praktiske ting til forældrene, er blevet særdeles udbredt at give. Her er ting som banevogn, gåvogn, duplo, bøger, bestik eller de søde ting der kan være en varig gave. Hvad end grunden er til, at vi som samfund er gået væk fra kun at give de mindeværdige ting kan skyldes, at vi ikke anser hele dåbs ceremonien som noget evigt men mere en tradition, som man bare udøver. Det giver heldigvis dig som fadder, bror, veninde eller anden gavegiver, mange flere gode muligheder at finde noget godt i gave til babyen i form af legetøj, ting til babyen eller det søde smykke, der samtidig også dækker over alle prislejer.

Dåbsgave hvor meget?

køb de gode dåbsgaver til hende En god barnedåbsgave er ikke nødvendigvis dyr, og som sådan er der ingen grundregel for, hvor meget du skal give for i gave. Her er det selvfølgelig dit budget der er afgørende, men en god ”regel” er dog, at en barnedåb eller navnegivning er en større ting end fødselsdag, og her afspejler det sig ofte også i gaven. Nordea stod bag en undersøgelse i 2011 hvor de undersøgte hvor meget vi bruger på dåbsgaver. Her landende de på en gennemsnit gavebeløb på 580 kr. som du kan læse her. Forældre og bedsteforældre toppede listen med at give for et gennemsnitsbeløb på 820 kr. Andre familiemedlemmer giver for 400 kr. og andre giver for 260 kr.

Hvad er en perfekt barnedåbsgave overhovedet?

Hvad giver man sin søn i dåbsgave?

Man kan i sandhed se at man ikke er teenager længere, når ens venner begynder at smide billeder op af deres førstefødte på de sociale medier. Man er naturligvis enormt glad på sine venners vegne og glæder sig selvfølgelig til at møde den lille ny. Men glæden bliver langsomt erstattet med nerver, jo tættere man kommer på den vanvittigt vigtige begivenhed; barnedåben.

Når et barn bliver døbt er det en stor begivenhed for den nyligt forstørrede familie. Men jo nærmere man er forældrene, jo mere pres er der for at finde den perfekte dåbsgave. Hvis det er første gang man er til barnedåb og på egen hånd med at anskaffe en dåbsgave, er det kun naturligt at man er i vildrede. Men der findes heldigvis en opskrift, så man kan garanteres ikke at gå helt galt i byen.

Opskriften der aldrig rammer ved siden af

Der er sikkert rigtigt mange af dine venner og veninder, der ligger inde med en eller anden gave de fik i barnedåbsgave. Det kan endda være du selv ejer en. Men det er sjældent at folk ejer mere en én gave fra da de blev døbt og det er sjældent kæmpe saml-selv-legesæt der har holdt helt fra dåben.

Altså er ét af elementerne i den perfekte dåbsgave, at den er langtidsholdbar hvad end det er til minde, sjov eller en praktisk ting.

Det er et klart mål at den gave man selv giver den nyfødte, er den der bliver taget med videre i livet og muligvis endda bliver et arvestykke. Men så er det ikke nok at gaven kan holde sig længe, vigtigt som det er. Gaven skal også have et element af nostalgi. Eksempelvis er det populært med en lille charmerende bamse, der måske er viklet ind i et bånd med den nyfødtes initialer. På denne måde er gaven både sjov for den nyfødte at få, men også charmerende nok til at tage med sig gennem livet.

Hvilket viderebringer os til det næste element i enhver god dåbsgave: størrelsen. Det er essentielt at en dåbsgave ikke er et kæmpe monstrum. Der er ikke meget nostalgi i at kigge tilbage på sin barnedåbsgave, der bestod i en kæmpe kravlegård, som ens far skulle bruge hele søndagen på at samle. En lille personlig ting er meget bedre. Det kan derfor også være en mulighed at købe den nyfødte et lille smykke i guld eller sølv. Denne dåbsgave kan naturligvis ikke benyttes af den nyfødte med det samme, men bliver uden tvivl enormt betydningsfuld når han eller hun bliver ældre.

Det er også en mulighed at få smykket indgraveret med barnets initialer samt muligvis en fødsels- eller dåbsdato. Denne gave rammer helt sikkert plet, hvis det er nostalgieffekten man går efter.

Hvad giver forældre i gave til barnedåb?

Hvad giver man sit barn i dåbsgave? Det er sjældent at forældre giver noget i gave, nu det dybest set er det samme som at give sig selv en gave. Dog opretter mange forældre en børneopsparing til den nyfødte, hvilket er den økonomiske smarte ting for barnet skyld, og her kan du vælge at binde den til barnet bliver 21 så pengene ikke bliver brugt på fest som 18 årig – En konfirmationsopsparing er et andet klogt træk ved dåben.

Hvad giver bedsteforældre i dåbsgave?

Hvad giver man sit barnebarn i dåbsgave? Hvad og hvor meget giver bedsteforældre i dåbsgave er spørgsmålet der ofte bliver stillet. Beløbet du giver for, er selvfølgelig helt op til traditionen i familien og det økonomiske råderum.

Hvad du skal give er noget nemmere at svare på, for et godt minde til barnet i form af en personlig gave. Det er den typiske dåbs- og barselsgave fra bedsteforældre, hvor også en opsparingskonto er en hyppig dåbsgave fra bedsteforældre til barnebarnet.

Hvad giver en gudmor i gave?

At være gudmor har ikke helt den samme betydning som før i tiden ved de fleste og som sådan, så skal gaven selvfølgelig heller ikke være noget ekstraordinært i forhold til din relation til barnet og forældrene.

Brug gaveideerne ovenfor hvor det søde armbånd til pigen eller et flot maleri til drengen kunne være det søde minde.              

Hvad giver en fadder i dåbsgave?

Om du er fadder eller gudmor gør ingen forskel, og her er den rigtige gaveide nøjagtigt helt det samme.

4.6/5 (110 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: