Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Vinsmagning i København
En guide til nogle af byens bedste vinsmagninger

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

3 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Idegryden er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Vil du overraske din kæreste, der har en forkærlighed for vin, med en fantastisk og uforglemmelig oplevelse? Eller er du og vennerne eller veninderne i gang med at planlægge aktiviteter for foråret eller sommeren?

Vinsmagning er en helhedsoplevelse, som både giver viden, inspiration, hyggelige stunder og godt samvær. Du finder flere typer af vinsmagning i København, så det er muligt for ethvert par, enhver vennegruppe eller kollegialt team at sammensætte dén oplevelse, som passer til interesserne og smagsløgene. Herunder får du indblik i nogle af de bedste vinsmagninger i København.. Du får også svar på praktiske spørgsmål, som kan være en hjælp for dig, der planlægger eventen for første gang.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Oplev en vingård hos Nordlund - med rundvisning og vinsmagning

Det er ikke kun oplevelserne hos restauranter, der hitter, når det kommer til at opleve og dykke ned i vinenes forunderlige verden. At events med smagning er vin er blevet populære herhjemme afspejles i de mange typer oplevelser, det er muligt at booke.

Iblandt de enestående oplevelser findes dem, som du kan blive en del af på Nordlund Vingård. Den økologiske vingård er beliggende ved Hvidovre, og den imponerende produktion strækker sig over cirka 3 hektar og med omkring 9.000 vinstokke. Et besøg på vingården giver et unikt indblik i dyrkelse af rødvin, der produceres efter gamle traditioner.

Dagens bedste priser og tilbud på Oplev en vingård hos Nordlund:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Oplev en vingård hos Nordlund

Booking og bestilling

Om du skal bestille vinsmagning alene eller sammen med andre, vil afhænge af, om oplevelsen skal være en gave, en overraskelse eller en planlagt aktivitet.

Du kan selv være med til at bestemme, hvordan dit besøg på Nordlund Vingård skal være. Når du bestiller oplevelsen online, kan du indtaste dato for, hvornår besøget skal finde sted. På den visuelle kalender kan du hurtigt se, hvilke datoer i fremtiden der er ledige. Det er ikke nødvendigt at vælge dato på forhånd. Dette kommer dig til gode, som vil give oplevelsen som en gave, og hvor modtageren også skal være med til at bestemme tidspunkt for besøg på Nordlund Vingård.

Dette er inkluderet i prisen

 • 90 minutters besøg på en økologisk, dansk vingård
 • Unik rundvisning på markerne og i produktionen
 • Mulighed for at smage op til 3 forskellige vine fra egen produktion på vingården
 • Førstehåndhistorier om dyrkelse og fremstilling af vin fra vinbonden selv
 • Servering af lækre snacks der matcher vinene
 • Der kan købes specialvin til gode priser på stedet

Fordele og ulemper ved Oplev en vingård hos Nordlund

Fordele

 • Mulighed for at smage op til 3 forskellige vine fra deres egen produktion
 • 90 minutters besøg på en økologisk dansk vingård
 • Mulighed for at smage op til 3 forskellige vine fra deres egen produktion
 • Førstehåndsfortællinger fra vinmageren om dyrkning og produktion
 • Der serveres lækre snacks til vinene

Ulemper

 • Begrænset tilgængelighed af bookingdatoer
 • Ingen mulighed for skræddersyet vinsmagning
 • Begrænset udvalg af vine til smagning

Vin- og ostesmagning hos O. M. Nielsen - oplev vinsmagning med ost

Perfekt til vin- og osteelskeren

Vil du opleve, hvordan udsøgt vin kan sammensættes med kvalitetsoste? Hos O. M. Nielsen får du unik mulighed for at deltage i en moderne vinsmagning, der stimulerer alle smagsløg. Vin og ost er en populær kombination, som kan gøre dig i stand til at servere det bedste oste og mest indbydende ostebord derhjemme.

Dagens bedste priser og tilbud på Vin- og ostesmagning hos O. M. Nielsen:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Vin- og ostesmagning hos O. M. Nielsen

Mere om oplevelsen

Det særlige ved oste- og vinsmagningen i København er, at den kan arrangeres på både engelsk og dansk. Arbejder du i et internationalt firma, eller vil du have den mest autentiske præsentation af både oste og vin, kan det være værd at overveje arrangementet på engelsk.

Oplevelsen foregår på samme måde som en klassisk smagning af vin. Du kommer til at sidde i behagelige og stemningsfulde rammer sammen med dém, du har booket oplevelsen sammen med. Vinarrangementet varer 2 timer, og i løbet af eftermiddagen eller aftenen bydes du få specialoste, som er valgt i forhold til dén vin, som er centrum for oplevelsen.

Til vin- og ostesmagning lærer du at sætte bestemte oste sammen med særlige vine. Du kan tage din viden med dig hjem til yderligere udforskning af, hvordan rødvin kan frembringe oste på forskellige vis. Eller du kan bruge de gode råd og fif til at byde venner eller familie på et uforglemmeligt ostebord.

Dette er inkluderet i prisen

 • 120 minutters oplevelse med præsentation af specialvin- og oste
 • Fortælling om alle produkter
 • Du bliver skarpere til at sammensætte bestemte oste med vin
 • Mulighed for at smage op til 6 vin
 • Brød og smør

Fordele og ulemper ved Vin- og ostesmagning hos O. M. Nielsen

Fordele

 • Kombination af udsøgte vine og oste
 • Kan arrangeres på både engelsk og dansk
 • Komfortabel og stemningsfuld atmosfære
 • Udvid din viden - Lær at parre vine med oste for at forbedre din forståelse
 • Den komplette pakke

Ulemper

 • Begrænset udvalg af vine og oste tilbydes
 • Kort varighed af oplevelsen (2 timer)
 • Potentiel sprogbarriere for ikke-engelsktalende
Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt - bedste vinsmagning i Aarhus midtby

Er drømmen at prøve kræfter med en meget traditionel vinsmagning i Aarhus midtby? Så kan vi varmt anbefale, at du booker dig ind på en vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt. Det er en vinsmagning med et meget klassisk setup, og hvor selve vinsmagningen har en varighed af 1 ½ til 2 timer.

Du kan se frem til at skulle smage på 6-7 vine, så du kan udvide din horisont. Der bliver serveret både brød og vand mellem smagningerne, så du hele tiden kan holde fokus på opgaven med at finde din foretrukne vin. Inden du skal i gang med at fordybe dig i de forskellige aromaer, bliver du naturligvis klædt grundigt på. Du får bl.a. en introduktion til, hvordan du differentierer de forskellige duftnuancer, og hvordan du vurderer vinens forskellige egenskaber.

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

SPECIFIKATIONER

 • Sted: Århus midtby (alt. København)
 • Arrangør: Kjær Sommerfeldt – Kgl. Hofleverandør
 • Introduktion til diverse vinbegreber
 • Vinsmagning med en varighed af 1 ½ til 2 timer
 • Smagning af 6-7 vine
 • Der indgår servering af brød og vand

Derfor anbefaler vi vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

En vinsmagning hos vinforhandleren Kjær Sommerfeldt bygger på stor professionalisme, og det er i vores øjne den bedste vinsmagning Aarhus. Der er tale om et af de mest prominente navne i branchen, og Kjær Sommerfeldt er i dag klassificeret som Kongelig Hofleverandør. De har været aktive i vinmiljøet siden 1875 og udbyder årligt en lang række meget forskelligartede vinsmagninger.

Den komplette oplevelse er desuden prissat på et niveau, hvor langt de fleste kan være med. Det er derfor en rigtig god gaveidé – du kan både vælge at købe et gavekort eller booke direkte.

Vinsmagningen arrangeres udelukkende i Aarhus og København. Du skal ligeledes være OBS på, at du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i vinsmagningen. Vinsmagningen hos Kjær Sommerfeldt henvender sig endvidere primært til nybegyndere på området eller dig, der betragter dig selv som en letøvet vinkender.

Arrangøren anbefaler, at du for en sikkerheds skyld får arrangeret kørsel efter arrangementet, da du som nævnt skal gennem 6-7 vine. Det er naturligvis frivilligt, om du blot smager på vinen for dernæst at spytte ud, eller om du vælger at drikke den.  

Fordele og ulemper ved Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Fordele

 • Arrangeres af et prominent navn i branchen
 • Rimeligt prisniveau, med tanke på indhold og varighed
 • Stor variation i vinudvalget (6-7 vine)

Ulemper

 • Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage
 • Sigter primært mod nybegyndere eller letøvede vinkendere

Hvorfor er vinsmagning blevet så populært?

Der er flere grunde til, at events med smagning af vin er kommet til at hitte blandt danskere i flere aldersgrupper. Vinsmagning kategoriseres som en oplevelse, og dette er ikke uden grund. Det er langt fra kun muligheden for at smage udvalgt vin, som du og din kæreste, venner eller kollegaer kan se frem til, når I bestiller oplevelsen. I får også enestående viden og fortælling om de vine, som er blevet nøje valgt til arrangementet.

Herunder ses en række af grundene til, at danskere fra 18 år og opefter booker event med smagning af vin:

 • Oplevelsen kan finde sted i hele landet
 • Du kan selv bestemme tid for event
 • Der kan bestilles forskellige typer af vinsmagning (både på restauranter, barer og vingårde)
 • Eventen kan særbookes for en gruppe venner eller kollegaer
 • Du får inspiration til at prøve ny vin fra forskellige vingårde og lande
 • Det vil altid være en fagperson, der fortæller om de enkelte vinflasker, som præsenteres

Som følge af den store popularitet er det i dag muligt at booke events med smagning og fortælling om vin i hele Danmark. De fleste events findes i hhv. Aarhus og København. Begivenhederne bliver arrangeret af forskellige virksomheder, hvoraf hovedparten er restauranter eller eksklusive vinbarer. Om du tager din veninde med, din ægtefælle, eller om en event arrangeres af en større gruppe venner eller kollegaer, er op til dig/jer.

Du behøver ikke være erfaren udi de forskellige druer for at få udbytte af smagning af vin. Alle og enhver kan deltage uanset erfaring og interesseomfang, og begivenheden vil være tilrettelagt i forhold til at give inspiration og ny viden om både druer, produktionslande og fremstilling.

Er det første gang, du bestiller oplevelsesgave online, kan det være en tryghed at vide, at der er fri bytte- og returret på din oplevelse på samme måde, som forærede du en fysisk gave. Returretten gælder på alle typer af oplevelser, som det er muligt at booke hos et firma med oplevelsesgaver. Foruden smagning af vin kan der også bestilles spaophold, ølsmagning, faldskærmsudspring, testkørsel af racerbil og mange andre unikke events. Der er også andre oplevelser hvor du kan smage forskellige typer af drikke, som romsmagning og whiskeysmagning. 

Hvordan foregår en vinsmagning?

Hvordan en event med smagning af vin foregår, afhænger af, hvor begivenheden finder sted. Er det på en vingård, vil du og de øvrige deltagere starte med at få en rundvisning ved markerne med vinstokke. Finder eventen sted på en restaurant, vil I typisk blive præsenteret for udvalgt vin og tilhørende snacks til at starte med, år alle deltagere er ankommet.

Fælles for alle vinsmagninger i Danmark gælder, at du og de øvrige deltagere får en dybdegående beskrivelse af de udvalgte flasker.

Når udbyderen er en restaurant, vil det ofte være en tjener med ekstra kurser og uddannelse udi vin (vedkommende kaldes ”sommelier”), der står for begivenheden. Har du bestilt eventen på en vingård, vil det være vinbonden selv, der står for rundvisning og fortælling.

Uanset hvor i landet eventen finder sted, og uanset om det er på en vinbar, en restaurant eller en vingård, vil der altid blive serveret snacks eller en let anretning til de forskellige vine. Du vil opdage, at bestemte snacks og mad kan være med til at understøtte og forstærke en særlig smag i din vin. Det er disse opdagelser og oplevelser med smagsintensitet, der er kernen i en vinsmagning. Formålet er, at du går fra restauranten eller vingården og har fået ny inspiration til at tage hjem og eksperimentere med mad og servering af vin.

Når præsentationen af de udvalgte vine er ovre, vil der være mulighed for at købe flasker med hjem. Du og de øvrige deltagere kan ofte nyde godt af at de skarpe priser, som vinene sælges til i forbindelse med begivenheden.

Er du i tvivl om, hvordan et arrangement med vin er sammensat, kan du finde det konkrete program på hjemmesiden, hvor du kan bestille oplevelsen. Det er en god idé at have transport til og fra eventen planlagt på forhånd. Det vil være muligt at køre fra restauranten eller vingården, når du følger de ”5 S’er” for smagning af vin. Når du spytter vinen ud i en særlig beholder, som du har smagt på, undgår du at blive påvirket, og du kan køre fra begivenheden på cykel eller i bil.

Hvad er den bedste vinsmagning i København?

Når du vil glæde kæreste, eller når den perfekte oplevelse skal planlægges med veninden eller kammeraten, vil de fleste gå efter at booke den bedste vinsmagning. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at hvad den bedste oplevelse med viden og smagning af vin er, afhænger af individuelle behov.

Der vil være flere parametre, som du skal tage højde for, når vinsmagning planlægges. Du skal forholde dig til både tidspunkt på dagen, og du skal være opmærksom på, hvor oplevelsen finder sted fysisk.

Kan du lide at være aktiv og få visuelle indtryk, kan det være et besøg på en dansk vingård, der bliver den bedste oplevelse. Her får du stimuleret alle sanser, når du vises rundt på vinmarkerne og får et unikt syn for, hvordan økologisk vin produceres herhjemme. Skal du sammensætte den mest inspirerende aften for dig og kæresten, skal du overveje en event, der finder sted på en restaurant eller en vinbar. Her kan du og de øvrige deltagere slappe af og sidde i hyggelige omgivelser, mens I forkæles med lækre snacks og specialvin.

Det er en god idé at være opmærksom på tidspunktet for oplevelsen. De fleste events med smagning af vin finder sted i weekender og afvikles enten om eftermiddagen eller om aftenen. Hvis du ikke bor i København eller omkring hovedstadsområdet, så er der mange muligheder i resten af landet. Du kan tage til en ølsmagning i Aarhus, Aalborg og andre større byer på Jylland, Fyn og Sjælland.

FAQ

Hvad er de 5 S'er ved en vinsmagning?
Skal du afsted til event med smagning af vin for første gang, kan det være en hjælp at have kendskab til de 5 S’er. S’erne står for ”se”, ”slyng”, ”snus”, ”smag og ”spyt”. S’erne kan være en støtte for dig, så du husker rækkefølgen af, hvordan du oplever de vine, som du præsenteres for.
Hvad kalder man en professionel vinsmager?
Når du deltager til en event på en restaurant eller en vinbar, vil du ofte komme i selskab med en såkaldt ”sommelier”. For at blive professionel vinsmager skal du gennemgå et grundkursus og en efterfølgende specialisering. Uddannelsen varer 3 år, og den kan tages både i Aarhus og København.
Bliver man fuld til en vinsmagning?
Du bliver ikke fuld til en vinsmagning. Det er god kutyme at spytte den mundfuld vin ud, som du smager på. Til dit arrangement vil der være små spande, som udleveres til gæsterne. Heri kan du spytte din vin ud, så du kan køre forsvarligt fra arrangement på enten cykel eller i bil, når det er slut.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme