Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Vinsmagning i Aarhus
Din test-guide til de 10 af bedste vinsmagninger i smilets by

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

3 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Idegryden er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Vil du gerne blive klogere på vin, og søger du idéer til nye oplevelser i Aarhus? Vi kan varmt anbefale forskellige former for vinsmagninger i Smilets By. Saml vennegruppen til vinsmagning i Aarhus og få en dybere forståelse for de forskellige druer og vin-termer, mens du smager på god vin og har det sjovt. Du kan eventuelt vælge at snuppe et spil petanque forinden, hvis du vil have fransk stemning for alle pengene.

Vi har fundet en række gode bud – en bouquet, om du vil – på den bedste vinsmagning i Aarhus. Det er oplevelser, som du både kan booke som en ren selvforkælelse med din partner, som en gave til parret eller som en sjov aktivitet for vennegruppen.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt - bedste vinsmagning i Aarhus midtby

Er drømmen at prøve kræfter med en meget traditionel vinsmagning i Aarhus midtby? Så kan vi varmt anbefale, at du booker dig ind på en vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt. Det er en vinsmagning med et meget klassisk setup, og hvor selve vinsmagningen har en varighed af 1 ½ til 2 timer.

Du kan se frem til at skulle smage på 6-7 vine, så du kan udvide din horisont. Der bliver serveret både brød og vand mellem smagningerne, så du hele tiden kan holde fokus på opgaven med at finde din foretrukne vin. Inden du skal i gang med at fordybe dig i de forskellige aromaer, bliver du naturligvis klædt grundigt på. Du får bl.a. en introduktion til, hvordan du differentierer de forskellige duftnuancer, og hvordan du vurderer vinens forskellige egenskaber.

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

SPECIFIKATIONER

 • Sted: Århus midtby (alt. København)
 • Arrangør: Kjær Sommerfeldt – Kgl. Hofleverandør
 • Introduktion til diverse vinbegreber
 • Vinsmagning med en varighed af 1 ½ til 2 timer
 • Smagning af 6-7 vine
 • Der indgår servering af brød og vand

Derfor anbefaler vi vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

En vinsmagning hos vinforhandleren Kjær Sommerfeldt bygger på stor professionalisme, og det er i vores øjne den bedste vinsmagning Aarhus. Der er tale om et af de mest prominente navne i branchen, og Kjær Sommerfeldt er i dag klassificeret som Kongelig Hofleverandør. De har været aktive i vinmiljøet siden 1875 og udbyder årligt en lang række meget forskelligartede vinsmagninger.

Den komplette oplevelse er desuden prissat på et niveau, hvor langt de fleste kan være med. Det er derfor en rigtig god gaveidé – du kan både vælge at købe et gavekort eller booke direkte.

Vinsmagningen arrangeres udelukkende i Aarhus og København. Du skal ligeledes være OBS på, at du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i vinsmagningen. Vinsmagningen hos Kjær Sommerfeldt henvender sig endvidere primært til nybegyndere på området eller dig, der betragter dig selv som en letøvet vinkender.

Arrangøren anbefaler, at du for en sikkerheds skyld får arrangeret kørsel efter arrangementet, da du som nævnt skal gennem 6-7 vine. Det er naturligvis frivilligt, om du blot smager på vinen for dernæst at spytte ud, eller om du vælger at drikke den.  

Fordele og ulemper ved Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Fordele

 • Arrangeres af et prominent navn i branchen
 • Rimeligt prisniveau, med tanke på indhold og varighed
 • Stor variation i vinudvalget (6-7 vine)

Ulemper

 • Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage
 • Sigter primært mod nybegyndere eller letøvede vinkendere
Godt valg til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vinsmagning hos Vin & Petanque - prisvenlig vinsmagning for 2 personer

Forestil dig, at du står ved autentiske vintønder i et hyggeligt vinkælderlignende lokale. Her smager du på nye vine, samtidig med at du har fokus på at ramme grisen i lokalet – den lille trækugle i spillet petanque.

Vinsmagninger hos Vin & Petanque bygger på en uformel stemning, hvor alle kan være. Selve vinsmagningen bliver kombineret med spil på de indendørs petanquebaner, så du straks kan blive henført til den franske caféstemning.

Vinsmagning hos Vin & Petanque
Godt valg til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Vinsmagning hos Vin & Petanque:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Vinsmagning hos Vin & Petanque

SPECIFIKATIONER

 • Sted: Århus midtby
 • Arrangør: Vinbutik/Bar Vin & Petanque
 • Introduktion til diverse vinbegreber
 • Vinsmagning med petanque (i alt halvanden time)
 • Smagning af 3 vine
 • Der indgår servering af snacks

Arrangementet omfatter vinsmagning af 3 vine samt snacks og 55 minutters petanquespil. Det er kort sagt her og nu, at du kan få afgjort, om du har bedst styr på vinens bouquet eller petanquekuglerne. Tanken er, at det skal være sjovt at tage til vinsmagning, samtidig med at du får en større forståelse for vinuniverset. Indehaverne Martin og Simon er klar til at formidle al deres viden – en viden, der er hentet direkte fra vinbønderne.

Bemærk, at tilbuddet omfatter 55 minutters petanque, men at den totale oplevelse varer halvanden time.

Derfor anbefaler vi vinsmagning hos Vin & Petanque

Vinsmagningen hos Vin & Petanque er et fantastisk tilbud til dig, der søger et mere uformelt vinsmagningsarrangement i Aarhus. Forvent dig en løssluppen og hyggelig stemning, når der bliver skruet op for alkoholproducenten og konkurrencegenet. Fordelen ved at vælge tilbuddet vinsmagning Aarhus hos Vin & Petanque er, at de er eksperter inden for deres felt – de er en kombineret vinbutik og bar tæt på Strøget i Aarhus. Ekspertisen er hentet fra vinbønderne selv.

Du får her et prisvenligt bud på vinsmagning i Aarhus. Bemærk, at den oplyste pris gælder for 2 personer. I skal derfor også være 2 personer, der booker.

Du skal også være opmærksom på, at du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i arrangementet. Det henvender sig endvidere primært til dig, der er nybegynder eller har et mere begrænset kendskab til vin. Du vælger selv, om du vil booke arrangementet direkte eller ønsker et gavekort.

Fordele og ulemper ved Vinsmagning hos Vin & Petanque

Fordele

 • Omfatter både petanque og snacks
 • Hyggelige og uformelle rammer
 • Prisvenlig løsning

Ulemper

 • Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage
 • Begrænset udvalg af vine (3 styk)
 • Bookingen gælder for 2 personer
Det luksuriøse valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Portvinssmagning hos Kjær Sommerfeldt - eksklusiv vinsmagning hos Kgl. Hofleverandør

Et godt bud på en premium vinsmagning i Aarhus er portvinssmagningen hos vinforhandleren Kjær Sommerfeldt. Du bliver inviteret inden for i de hyggelige rammer ved Aarhus Lystbådehavn, hvor aftenens vært bringer dig med ud på en rejse i portvinens fascinerende land. Efter en grundig introduktion til såvel portvinens historie som de forskellige sorter er du fuldt ud klar til at smage på de liflige dråber.

Arrangementet varer godt 2 timer, og du kan glæde dig til at blive præsenteret for 7-8 portvine. Det tæller bl.a. Den Kongelige Livgardes Portvin og forskellige varianter af Warre’s portvine. På forhandlerlinket og punktet ”anden information” kan du læse om det aktuelle udvalg.

Som et lille ekstra luksustouch får du serveret både koldt vand og friskbagt brød.

Portvinssmagning hos Kjær Sommerfeldt
Det luksuriøse valg

Dagens bedste priser og tilbud på Portvinssmagning hos Kjær Sommerfeldt:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Portvinssmagning hos Kjær Sommerfeldt

SPECIFIKATIONER

 • Sted: Århus
 • Arrangør: Kjær Sommerfeldt – Kgl. Hofleverandør
 • Introduktion til diverse vinbegreber
 • Vinsmagning med fokus på portvine
 • 2 timers varighed
 • Smagning af 7-8 portvine
 • Der indgår servering af friskbagt brød og koldt vand

Derfor anbefaler vi vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Arrangementet hos Kjær Sommerfeldt ligger på et yderst fornuftigt prisleje, i forhold til hvad du får for pengene. Det er samtidig et anbefalelsesværdigt tilbud til dig, der gerne vil stifte bekendtskab med både de klassiske og nyere portvine.

Kjær Sommerfeldt har desuden skabt sig et godt ry i branchen over adskillige år – virksomheden har været i vinbranchen siden 1875 og er i dag Kgl. Hofleverandør. Du kan derfor roligt glæde dig til at møde et vaskeægte ekspertteam.

Der stilles krav til, at du er fyldt 18 år for at kunne deltage i vinsmagningen. Vinsmagningerne hos Kjær Sommerfeldt henvender sig rent indholdsmæssigt til alle – måske især dig, der er helt grøn på området eller er nyvundet portvinsfan. Har du allerede en vis viden på området, kan du naturligvis bruge vinsmagningen til at få ny idéer til, hvad der fyldes ind på vinreolerne.

Tænk på, at du skal gennem 7-8 portvine. Vælger du at drikke portvinene – og nøjes ikke kun med at sippe – bør du altid sørge for, at du har en anden til at køre dig hjem fra arrangementet.

Det er muligt både at købe gavekort og booke direkte på hjemmesiden.

Fordele og ulemper ved Portvinssmagning hos Kjær Sommerfeldt

Fordele

 • Stort udvalg af portvine (7-8 styk)
 • Arrangeres af en af de bedste vinhandlere
 • Stor faglighed

Ulemper

 • Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage

Hvorfor er vinsmagning blevet så populært?

Vin er en yndet drik blandt danskerne, og den følger os gerne gennem alle årstider. For de fleste af os er det for alvor sommer, når det første glas rosévin bliver nydt på terrassen. Der ville givetvis også mangle et eller andet, hvis der ikke blev serveret rødvin på julebordet eller til årets andre festlige sammenkomster. Hvis du fortrækker rom fremfor vin, så er der også flere steder der byder på romsmagninger.

Vin er kendt for at kunne give middagen en ekstra dimension og fremme de forskellige aromaer.

Vi er mange, der gerne vælger vin på må og få – enten ud fra de bedste tilbud eller ved at stole blindt på sælgeren henne i supermarkedet. Du lader dig derfor ofte også nøje – uden rigtigt at dykke ned i, hvad det præcist er, du kan lide ved de enkelte vine. Måske har du og din yndlingsvin endnu ikke krydset hinandens veje, fordi du har set i en helt forkert retning?

Vinsmagning i Aarhus er et glimrende valg, hvis du eksempelvis allerede er på spaophold i byen eller gerne vil bringe vennegruppen sammen om en både sjov og måske også lidt anderledes aktivitet. Det er samtidig en ting, hvor stort set alle kan være med. Det er en måde at tilegne sig nyttig viden. Som vinkender er det også en indgang til at indhente ny inspiration til vinkælderen. Hvis du ikke bor omkring Aarhus, men omkring hovedstaden, så er der også mange muligheder for vinsmagning i København.

Du bør være OBS på, at vinsmagningskonceptet hele tiden udvikler sig – så du kan finde et væld af forskellige fortolkninger på, hvordan en vinaften kan se ud. Så glem alt om, at du partout skal sidde i en rundkreds med din lille franske parlør, mens der bliver kastet gloser over hovedet på dig, som du hverken kan udtale eller huske i morgen. Med det sagt kan du selvfølgelig også finde vinsmagninger i Aarhus for feinschmeckere.

Hvordan foregår en vinsmagning?

Selvom en vinsmagning kan se ud på et utal af måder, handler det naturligvis i bund og grund om at få smagt på en masse gode vine. Ofte vil en sommelier have udvalgt forskelligartede vine til arrangementet – og du bliver med stor sandsynlighed præsenteret for vine med hver deres karakteristika. Du lærer bl.a., hvordan du kan adskille vinen på dens farve og duft. Du bliver også bedre til at differentiere de forskellige smagsnuancer. En vinsmagning handler ikke kun om at rangere vinene – efter hvad du kan lide og ikke kan lide – men også om at kunne udskille de bedre vine fra det øvrige udvalg på vinhylderne. Det er også her, at du muligvis får øjnene op for nye yndlingssorter og vinregioner.

Sommelieren vil introducere, hvordan du smager bedst muligt på vinene. Husk, at det hedder vinsmagning af en grund – du er på ingen måde forpligtet til at drikke de forskellige vine. Så du bliver ikke nødvendigvis fuld efter en vinsmagning.

Når snakken falder på vinsmagningsteknikker, kan du med fordel allerede nu lære dig de 5 s’er: Se, snur, snus, sip og synk (eller spyt ud). Det handler først og fremmest om at vurdere vinens farve, hvorefter du bliver anbefalet at snurre vinen rundt i glasset, så aromaerne bliver frigivet. Det giver dig efterfølgende mulighed for at snuse dybere til aromaerne for dernæst at sippe af vinen. Det er helt op til dig selv at vælge, om du sluttelig vil synke vinen eller vælger at spytte den ud. Det er fuldt ud acceptabelt at spytte den ud, særligt hvis du skal smage på en del vine i løbet af aftenen.

FAQ

Hvad er de 5 S'er ved en vinsmagning?
De 5 s’er i vinsmagning står for: Se, snur, snus, sip og synk (eller spyt ud). Det går på den teknik, du anvender til at smage og vurdere vinens karakter.
Hvad kalder man en professionel vinsmager?
En professionel vinsmager eller vintjener bliver også kaldt en sommelier. Arbejdsopgaverne kan omfatte alt fra vinsmagninger til vinindkøb og rådgivning om vin i restauranter.
Bliver man fuld til en vinsmagning?
Det er ofte op til dig selv, om du vil synke eller spytte ud, når du er til vinsmagning. Det er fuldt ud acceptabelt at spytte vinen ud, særligt hvis du skal smage på en del vine.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme