Guide:
Hvad giver bedsteforældre i konfirmationsgave?

Hvad giver bedsteforældre i konfirmationsgave? Når det drejer sig om at give en konfirmationsgave er der flere ting der spiller ind. Hvem der giver gaven er en ting, og i dette tilfælde er det en konfirmationsgave fra bedsteforældre. En væsentlig faktor er hvordan forholdet mellem bedsteforældre og konfirmanden er.

Når man er bedsteforældre er det ikke helt lige meget, hvad du giver for og hvor meget. Det burde det i bund og grund være, men sådan ligger landet ikke. Det havde været anderledes hvis det var kusinen eller fætteren der skulle give en konfirmationsgave, da der ikke er så store krav. Men når det omhandler bedsteforældre så gives der som regel for lidt mere.

Konfirmandens forældre ved bedst

Som bedsteforældre er det ideelt at snakke med konfirmandens forældre om den bedste konfirmationsgave. Er det farmor og farfar der skal finde en konfirmationsgave, kan de prøve at finde ud af hvad mormor og morfar giver, eller om de overhovedet er nået til det punkt endnu. På denne måde er der sikkerhed for at ingen bedsteforældre (uanset hvem der har titlen) kommer til at give en for stor konfirmationsgave og derved stille de andre i et lettere beskedent lys.

Når det drejer sig om en konfirmationsgave er det vigtigt at forældrene går ind og støtter henholdsvis deres forældre i denne proces. Forældrene skal træde i karakter og eventuelt sætte grænser for hvad der er passende at give blandt det unge menneskes konfirmations ønsker.

Det kan også være der er nogen forældre der gør det, så de kære bedsteforældre ved hvilket prisleje de skal finde en konfirmationsgave i. Men hvad skal de så finde? Skal konfirmanden bare have penge i konfirmationsgave eller skal det være noget fysisk, en ”rigtig” konfirmationsgave?

Her er det også vigtigt som forældre at informere de to par bedsteforældre om hvad de andre giver. Specielt hvis det ene sæt bedsteforældre vælger at give penge i gave.

Bedsteforældre kan gå sammen om en konfirmationsgave

Dette er et rigtig godt alternativ hvis begge par af bedsteforældre er på bar bund angående en konfirmationsgave. Hvis de ikke ved hvor meget de skal give konfirmanden for, eller hvad det skal være. På denne både har de flere penge at gøre godt med og vil derfor åbne dørene for flere muligheder til at finde den perfekte konfirmationsgave.

Den eneste ulempe er her at der bliver en pakke mindre på gavebordet, men til gengæld for konfirmanden jo så noget mere værdifuldt. Eller måske et mere usandsynligt ønske vil gå i opfyldelse blandt de mange gode ideer til konfirmationsgaver.

Gaveidéer efter køn

Er konfirmanden en pige, er smykker uden tvivl en konfirmationsgave der går rent ind. Det er blevet meget populært at konfirmanden her får nogle arvestykker i form af smykker, som har en historie bag sig. Måske kan det være nogle smykker konfirmanden har påpeget er pæne hos bedstemor før i tiden. På denne måde får konfirmanden en konfirmationsgave med affektionsværdi med det samme.

Piger i konfirmationsalderen er i den alder hvor de identificere sig selv. Det er blandt andet derfor at smykker er en god gave. Men lige såvel som smykker er en god konfirmationsgave, er tøj også et helt sikkert hit. Konfirmanden har med garanti allerede være ude og opbygge sit eget shoppegen til en hvis grad.

For at være sikker på at give en konfirmationsgave der er et hit på tøj fronten, samtidig med at ingen bedsteforældre vil give penge i konfirmationsgave, er gavekort en rigtig god idé. Find ud af hvilke butikker konfirmanden godt kan lide at købe tøj i, og køb et gavekort dertil. På denne måde bliver shoppe behovet opfyldt af de kære bedsteforældre.

Når det handler om drenge, kan det være lidt lettere end ved piger at finde en god konfirmationsgave. De fleste drenge i dagens Danmark går enten op i sport eller computerspil – eller begge dele for den sags skyld. Derfor er der en bred vifte af muligheder inden for gaveideer til gameren. Kan konfirmanden godt lide fodbold eller ishockey (blot et eksempel), er billetpriserne ganske overskuelige. Her vil konfirmanden få en rigtig god oplevelse, eventuelt med bedstefar hvis han vælger at tage med ind og se en kamp.

Når det drejer sig om computerspil, skal vi også se på computerudstyr. Her kan der være tale om en helt speciel mus eller et tastatur, der står højt på listen. Vær ikke bange for at købe sådan noget, trods det kan virke meget materialistisk. Her er der garanti på at konfirmanden vil bruge sin konfirmationsgave til det ikke holder mere.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme