ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Hvad giver man sit barnebarn i dåbsgave?

Hvad giver man sit barnebarn i dåbsgave?


Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Hvad giver man sit barnebarn i dåbsgave eller navngivningsgave? En barnedåb og en dåbsgave er lidt i samme kaliber som en konfirmation og en konfirmationsgave. Det er ikke rigtig noget vi tager til flere gange om året, så vores erfaring her er ikke just på det højeste. Selv når barnedåben omhandler dit barnebarn og du i princippet burde have oplevet en del barnedåber, så er det altså ikke så nemt igen.

Når vi snakker dåbsgave til sit barnebarn, kan det forstås på to måder. Det er nemlig forskelligt hvem vi helt præcist finder og køber en gave til når det er et barnebarn. Nogen vælger at købe en dåbsgave til forældrene som de kan bruge til dit barnebarn. Andre vælger at købe noget specifikt til sit barnebarn. Det kan eksempelvis være en rangle, et lille smykke eller noget i den dur hvor forældrene ikke kan bruge det der bliver givet i dåbsgave.

Der findes ingen rigtig og forkert beslutning om hvad bedsteforældre giver i dåbsgave eller angående hvem der skal have en dåbsgave når det omhandler sit barnebarn.

Hvem vil du købe en dåbsgave til?

Find den rigtige dåbsgave fra bedsteforældre

Før du tager ud og får inspiration til hvem der skal have en dåbsgave, er det vigtigt at du finder ud af hvem du har tænkt dig skal have den. Er det dit barnebarn der skal døbes, eller er det i princippet dit oldebarn? Hvis det er dit oldebarn der skal døbes, så er det jo stadig dit barnebarn der holder selve barnedåben, og derfor er det ikke forkert at give dit barnebarn en dåbsgave.

Så find først og fremmest ud af hvem du har tænkt dig skal have en dåbsgave. Alternativt kan du købe lidt til begge parter. En lille gave til barnet der skal døbes, og en lille gave til forældrene.

En gave der styrker motorikken

Såfremt du har besluttet dig for at det skal være den helt lille der skal have en dåbsgave, vil en utrolig god dåbsgave være noget legetøj der styrker motorikken. Der findes et hav af legetøj der er med til at styrke børns motorik, vel og mærke inden for en rimelig pris. Køber du noget legetøj der styrker motorikken, er det som at investere i barnets udvikling.

En rigtig god dåbsgave kunne her være noget som en balancebold af en art. Det er typisk en form for bold der er formet som et dyr, som barnet kan hoppe rundt på. Dette legetøj øger barnets balanceevne og forståelse for at bruge hænder og fødder. Alternativt kan du også give en lille cykel i dåbsgave.

Noget andet legetøj der styrker motorikken, kunne være en farverig bold. Om bolden er iklædt farver har ingen betydning for barnets motoriske udvikling, men dette er blot for at den ikke er helt kedelig. Motorikken øges nemlig også ved at kaste med ting. Overordnet er det legetøj der tvinger barnet til at bruge store dele af kroppen for at kunne lege med det.

Kun fantasien sætter grænser når det handler om legetøj der styrker motorikken i dåbsgave. Legetøj der netop har disse funktioner er uden tvivl noget både forældre og barnet vil sætte pris på.

De sikre valg

Det er altid en sikker vinder at give en bamse af en eller anden art i dåbsgave. Du vil helt sikkert blive mere populær i momentet med et tøjdyr, end hvis du giver et stykke hjerne- og kropsgymnastik i dåbsgave. Antager vi at en af forældrene er dit barnebarn, vil en meget børnevenlig billedbog også være en rigtig god idé.

Noget legetøj kan være rimelig dyrt. Derfor kan det også være rigtig smart at gå sammen med flere om at give en god dåbsgave til dit barnebarn. Jo flere penge i har, jo flere muligheder har i. Her vil i eksempelvis kunne gå ud og købe noget multifunktionelt som en sovepose der kan udfolde sig til en lille og behagelig legeplads til tumlingen.

Dette er nemlig noget dit barnebarn skal ud og anskaffe sig uanset hvad, så du kan lige så godt støtte op om deres kommende samling af børnebøger i hjemmet.

Undgå tøj som dåbsgave

Tøj er sødt til den til lille, men den lille dreng eller pige vokser ekstremt hurtigt. Tøj er super brugbart til en lille, men dog noget som barnet hurtigt vokser fra, og derfor kunne en mindegave som en figur, smykke eller andet være et meget bedre valg for barnet og forældrene.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme