ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Gaveideer til den entusiastiske haveejer

Gaveideer til den entusiastiske haveejer


Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige gaveanledninger, hvor alder, budget og relation spiller ind på typen af gave du giver. Men gavetyper findes der dog også mange af, hvor en af de ting der ofte kan bruges til de fleste anledninger og relationer, er gaveideerne til bolig og have.

Gave til haveejer kan nemlig være rigtig mange ting til det udendørs brug. Og fordelen er, at ligegyldig om du kender gavemodtageren eller modtagerne, kan du ofte give noget der bliver vel modtaget. Det gælder bare om at bruge de rigtige ideer.

Haven er et fantastisk sted at opholde sig, hvor du finder mange ideer til inspiration ved portaler som Inspirationtilbolig.dk. Men i forhold til gaver, ligger gaveideer ikke så meget i anlæggelse af have, men mere indenfor afslapning og forskønnelse. Og disse ting kan du finde inspiration til her.

Frugttræer

giv et æbletræ eller lignede i gave til haven En gave der er velegnet til dåbsgave, reception, runde fødselsdage, sølvbryllup m.m. er frugttræer. For hvis du er haveejer, vil et frugttræ ofte kunne passe og være plads til i de fleste haver. Og fordelen ved et frugttræ er, at det mere eller mindre passer sig selv indtil det er vokset stor og skal beskæres.

Som dåbsgave til forældre med have, kan træet plantes og være et symbol på barnets vækst. Og de små børn vil også finde det sjovt, at træet og barnet er født samtidig.

Til reception kan et frugttræ også gives, hvis du vel og mærke kender modtageren og ved denne har have. Helt ligesom det kan være en gave til den runde anledning ved par eller enkelt personer – Find online ved Plantetorvet her

Haveplanter og buske

Buske og haveplanter er svært at give, hvis du ikke kender modtageren. Det vil være lidt mærkeligt at give 10 meter ligusterhæk, hvis modtageren hader liguster eller aldrig vil have en hæk. Men hvis du kender modtageren, og kender ham/hende eller deres smag og ønsker, så er haveplanter noget de fleste haveelskere gerne vil have.

Whiskytønder

En whisky tønde i træ er det eksklusive pynt der kan tage sig rigtig godt ud i en have.

Tønder i træ til haven figurer under navne som vintønde, trætønde eller whiskytønde. Disse er dog en og samme ting, hvor du finder to forskellige typer. En heltønde og en halvtønde. Her kan den hele tønde være regnvandsopsamling, mens den halve tønde kan beplantes med blomster.

En flot og eksklusiv gave til haven, hvor prisen varierer fra 600 kr. og op til en del tusinde kroner per tønde. Du finder også modeller i plastik som kan købes til et par hundrede kroner i Bauhaus, Harald Nyborg, Bilka m.m.

Lanterner

Det skinnede lys i havens mørke er ganske hyggelig, og selv om lanterne til haven sjældent bruges til at lyse med, så skaber lanterne den hyggelige atmosfære i have og terrasse. Du finder mange forskellige typer som glaslanterne, lavet i træ, bambus, zink og andre metaller. Disse kommer både i billige som dyre priser.

Krukker

Køb havekrukker i gave til parret med have Krukker er om noget, også med til at pynte i have og på terrassen. Og noget som alle der ejer en have, har brug for hvis der skal være liv, farver og hygge i haven.

Der findes et hav af forskellige typer krukker og mærker. Her gælder det om at finde smagen ved modtageren indenfor Sendai lave firkantede krukker, Puro runde krukker, Nido hængeampel, Malaga firkantede krukker, de smalle høje krukker, bæredygtige krukker, Carmen runde krukker, selvvandende krukker, italienske letvægts krukker og alle de andre typer der findes.

Hængekøje

Det skal ikke være pynt det hele, for haven skal også være stedet hvor du slapper af. Og her er hængekøjen stærkt undervurderet som et dejlig afslappende hyggerum.

Du falder ikke ud af en hængekøje, men ligger derimod ganske sikkert forankret. Og hvad er bedre en varm sommerdag, end at tage sig en lur i haven? Derfor skal du give en hængekøje til personen der ikke allerede ejer en.

Bålsted/havepejs

Måske gavemodtageren godt kan lide at bruge haven som hyggested, hvor man kan samles om f.eks. et bålsted der kan give varme og riste børnenes marsmellows.

En havepejs er lidt anderledes, men kan dog tage sig ganske hyggeligt ud i sydlandsk udtryk. Helt ligesom den kan være ganske praktisk på terrassen eller i haven hvor man samles, så den kan give varme på de kølige aftner.

Havemøbler

Havemøbler hvad end det sofaer, stole, borde eller opbevaringsmøbler, kan være den perfekte gave. Det kræver dog at du kender til modtagerens smag ret indgående, og samtidig nok en gave i den højere prisklasse.

Haveredskaber

Som haveejer har du brug for redskaber, og med den teknologiske verden som vi lever i, så har alle brug for optimering af deres redskaber og maskiner. For alt hvad der bliver fremstillet i dag, bliver fremstillet med hensigt på at maskinen gør arbejdet mest muligt.

Der går dog nok en hel del år endnu, før redskaber kan blive opløst af robotter. For du har stadig brug for en saks, greb, skovl, trillebør, spande, hækkeklipper og meget mere. Og alle disse ting kan være glimrende gaveideer, hvis modtageren måske trænger til udskiftning eller ikke ejer en af disse ting.

En have i gave

Hvis du kender tv-programmet ”have i gave” der kørte eller kører på TV2, ved du at ideen er, at et familiemedlem får en helt ny have i gave ved at TV2 hyrer nogle gartnere til at omlægge haven.

Det er en ret dyr gave, som nok gives af de færreste. Men mindre kan også gøre det, for du kan faktisk give en oplevelsesgave der bygger på TV2 programmet. Giv et kursus ”Lær at dyrke haven” hvor du får hjælp hele vejen fra det første frø skal i jorden, til du står med egen produceret grøntsager i hånden.

En noget anderledes men måske til den runde fødselsdag som gave til hende der har alt(eller til ham/dem) – Læs mere ved Go Dream lige her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme