ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vinsmagning København 2022: De bedste vinsmagninger i hovedstadsområdet

Vinsmagning København 2022: De bedste vinsmagninger i hovedstadsområdet

Vores anbefaling
Vinsmagning hos Nordlund Vingård
Perfekt til vin- og osteelskeren
Vin- og ostesmagning hos O. M. Nielsen
Eksklusiv vinsmagning
Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Vil du overraske din kæreste, der har en forkærlighed for vin, med en fantastisk og uforglemmelig oplevelse? Eller er du og vennerne eller veninderne i gang med at planlægge aktiviteter for foråret eller sommeren?
Vinsmagning er en helhedsoplevelse, som både giver viden, inspiration, hyggelige stunder og godt samvær.

Du finder flere typer af vinsmagning i København, så det er muligt for ethvert par, enhver vennegruppe eller kollegialt team at sammensætte dén oplevelse, som passer til interesserne og smagsløgene. Herunder får du indblik i nogle af de bedste vinsmagninger i København, og du får svar på praktiske spørgsmål, som kan være en hjælp for dig, der planlægger eventen for første gang.

Hvis du ikke bor i hovedstadsområdet, så er der er også rige muligheder for vinsmagninger i Aarhus og i resten af Danmar.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Oplev en vingård hos Nordlund – med rundvisning og vinsmagning

Det er ikke kun oplevelserne hos restauranter, der hitter, når det kommer til at opleve og dykke ned i vinenes forunderlige verden. At events med smagning er vin er blevet populære herhjemme afspejles i de mange typer oplevelser, det er muligt at booke.

Iblandt de enestående oplevelser findes dem, som du kan blive en del af på Nordlund Vingård. Den økologiske vingård er beliggende ved Hvidovre, og den imponerende produktion strækker sig over cirka 3 hektar og med omkring 9.000 vinstokke. Et besøg på vingården giver et unikt indblik i dyrkelse af rødvin, der produceres efter gamle traditioner.

 • Unik rundvisning på markerne og i produktionen
 • Førstehåndhistorier om dyrkelse og fremstilling af vin fra vinbonden selv
 • Mulighed for at smage op til 3 forskellige vine fra egen produktion på vingården
 • Servering af lækre snacks der matcher vinene
 • Der kan købes specialvin til gode priser på stedet

Booking og bestilling

Om du skal bestille vinsmagning alene eller sammen med andre, vil afhænge af, om oplevelsen skal være en gave, en overraskelse eller en planlagt aktivitet.

Du kan selv være med til at bestemme, hvordan dit besøg på Nordlund Vingård skal være. Når du bestiller oplevelsen online, kan du indtaste dato for, hvornår besøget skal finde sted. På den visuelle kalender kan du hurtigt se, hvilke datoer i fremtiden der er ledige. Det er ikke nødvendigt at vælge dato på forhånd. Dette kommer dig til gode, som vil give oplevelsen som en gave, og hvor modtageren også skal være med til at bestemme tidspunkt for besøg på Nordlund Vingård.

Vin- og ostesmagning hos O. M. Nielsen – moderne smagning i hyggelige omgivelser


Vil du opleve, hvordan udsøgt vin kan sammensættes med kvalitetsoste? Hos O. M. Nielsen får du unik mulighed for at deltage i en moderne vinsmagning, der stimulerer alle smagsløg. Vin og ost er en populær kombination, som kan gøre dig i stand til at servere det bedste oste og mest indbydende ostebord derhjemme.

 • 120 minutters oplevelse med præsentation af specialvin- og oste
 • Fortælling om alle produkter
 • Du bliver skarpere til at sammensætte bestemte oste med vin
 • Mulighed for at smage op til 6 vin
 • Brød og smør

Perfekt til vin- og osteelskeren

Det særlige ved oste- og vinsmagningen i København er, at den kan arrangeres på både engelsk og dansk. Arbejder du i et internationalt firma, eller vil du have den mest autentiske præsentation af både oste og vin, kan det være værd at overveje arrangementet på engelsk.

Oplevelsen foregår på samme måde som en klassisk smagning af vin. Du kommer til at sidde i behagelige og stemningsfulde rammer sammen med dém, du har booket oplevelsen sammen med. Vinarrangementet varer 2 timer, og i løbet af eftermiddagen eller aftenen bydes du få specialoste, som er valgt i forhold til dén vin, som er centrum for oplevelsen.

Til vin- og ostesmagning lærer du at sætte bestemte oste sammen med særlige vine. Du kan tage din viden med dig hjem til yderligere udforskning af, hvordan rødvin kan frembringe oste på forskellige vis. Eller du kan bruge de gode råd og fif til at byde venner eller familie på et uforglemmeligt ostebord.

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt – lækker stimulering af smagsløg

 

Vil du deltagelse i en vinsmagning, som der er skruet helt op for stimulering af smagsløg, kan oplevelsen hos Kjær Sommerfeldt være eventen for dig. Modsat mange andre events med smagning af vin får du hos den københavnske vinforhandler mulighed for at smage op til 6-7 flasker kvalitetsrødvin.

Begivenheden finder sted i lokalerne hos Kjær Sommerfeldt, der er udnævnt som Kongelig Hofleverandør, og som samarbejder med over 45 vinhuse fra hele verden.

 • 90-120 minutters varighed af event
 • Smagning af op til 6-7 udvalgte vine fra forskellige lande
 • Servering af brd og smør mellem præstationen af vin
 • Mulighed for at købe specialvin til skarpe priser

Den Eksklusive vinsmagning

Hos Kjær Sommerfeldt er du garanteret at komme i professionelle hænder. Alle ansatte er uddannede vinsmagere, og de har stor erfaring med at byde gæster velkommen til veltilrettelagte smagninger.

Har du et godt kendskab til druer og vindistrikter i forvejen, er det en god idé at vælge en smagning hos en vinforhandler. Du kan forvente, at niveauet for fortællinger og smagsoplevelser er højere end de smagninger, som foregår på en restaurant.

Det er ikke kun udvælgelse af vin og smagning af den, der er i fokus, når du er gæst hos Kjær Sommerfeldt. Til eventen lærer du også at hælde din vin korrekt op og smage på den på en måde, som giver dig mest viden om druer, aroma og oprindelsesland. Du kan komme godt i gang med at vurdere vin, hvilket er nødvendigt for dig, der har planer om at opkøbe større partier til en fest eller dig, der vil i gang med at investere i rødvin.

Hvorfor er vinsmagning blevet så populært?

Der er flere grunde til, at events med smagning af vin er kommet til at hitte blandt danskere i flere aldersgrupper. Vinsmagning kategoriseres som en oplevelse, og dette er ikke uden grund. Det er langt fra kun muligheden for at smage udvalgt vin, som du og din kæreste, venner eller kollegaer kan se frem til, når I bestiller oplevelsen. I får også enestående viden og fortælling om de vine, som er blevet nøje valgt til arrangementet.

Herunder ses en række af grundene til, at danskere fra 18 år og opefter booker event med smagning af vin:

 • Oplevelsen kan finde sted i hele landet
 • Du kan selv bestemme tid for event
 • Der kan bestilles forskellige typer af vinsmagning (både på restauranter, barer og vingårde)
 • Eventen kan særbookes for en gruppe venner eller kollegaer
 • Du får inspiration til at prøve ny vin fra forskellige vingårde og lande
 • Det vil altid være en fagperson, der fortæller om de enkelte vinflasker, som præsenteres

Som følge af den store popularitet er det i dag muligt at booke events med smagning og fortælling om vin i hele Danmark. De fleste events findes i hhv. Aarhus og København. Begivenhederne bliver arrangeret af forskellige virksomheder, hvoraf hovedparten er restauranter eller eksklusive vinbarer. Om du tager din veninde med, din ægtefælle, eller om en event arrangeres af en større gruppe venner eller kollegaer, er op til dig/jer.

Du behøver ikke være erfaren udi de forskellige druer for at få udbytte af smagning af vin. Alle og enhver kan deltage uanset erfaring og interesseomfang, og begivenheden vil være tilrettelagt i forhold til at give inspiration og ny viden om både druer, produktionslande og fremstilling.

Er det første gang, du bestiller oplevelsesgave online, kan det være en tryghed at vide, at der er fri bytte- og returret på din oplevelse på samme måde, som forærede du en fysisk gave. Returretten gælder på alle typer af oplevelser, som det er muligt at booke hos et firma med oplevelsesgaver. Foruden smagning af vin kan der også bestilles spaophold, ølsmagning, faldskærmsudspring, testkørsel af racerbil og mange andre unikke events.

Hvordan foregår en vinsmagning?

Hvordan en event med smagning af vin foregår, afhænger af, hvor begivenheden finder sted. Er det på en vingård, vil du og de øvrige deltagere starte med at få en rundvisning ved markerne med vinstokke. Finder eventen sted på en restaurant, vil I typisk blive præsenteret for udvalgt vin og tilhørende snacks til at starte med, år alle deltagere er ankommet.

Fælles for alle vinsmagninger i Danmark gælder, at du og de øvrige deltagere får en dybdegående beskrivelse af de udvalgte flasker.

Når udbyderen er en restaurant, vil det ofte være en tjener med ekstra kurser og uddannelse udi vin (vedkommende kaldes ”sommelier”), der står for begivenheden. Har du bestilt eventen på en vingård, vil det være vinbonden selv, der står for rundvisning og fortælling.

Uanset hvor i landet eventen finder sted, og uanset om det er på en vinbar, en restaurant eller en vingård, vil der altid blive serveret snacks eller en let anretning til de forskellige vine. Du vil opdage, at bestemte snacks og mad kan være med til at understøtte og forstærke en særlig smag i din vin. Det er disse opdagelser og oplevelser med smagsintensitet, der er kernen i en vinsmagning. Formålet er, at du går fra restauranten eller vingården og har fået ny inspiration til at tage hjem og eksperimentere med mad og servering af vin.

Når præsentationen af de udvalgte vine er ovre, vil der være mulighed for at købe flasker med hjem. Du og de øvrige deltagere kan ofte nyde godt af at de skarpe priser, som vinene sælges til i forbindelse med begivenheden.

Er du i tvivl om, hvordan et arrangement med vin er sammensat, kan du finde det konkrete program på hjemmesiden, hvor du kan bestille oplevelsen. Det er en god idé at have transport til og fra eventen planlagt på forhånd. Det vil være muligt at køre fra restauranten eller vingården, når du følger de ”5 S’er” for smagning af vin. Når du spytter vinen ud i en særlig beholder, som du har smagt på, undgår du at blive påvirket, og du kan køre fra begivenheden på cykel eller i bil.

Hvad er den bedste vinsmagning i København?

Når du vil glæde kæreste, eller når den perfekte oplevelse skal planlægges med veninden eller kammeraten, vil de fleste gå efter at booke den bedste vinsmagning. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at hvad den bedste oplevelse med viden og smagning af vin er, afhænger af individuelle behov.

Der vil være flere parametre, som du skal tage højde for, når vinsmagning planlægges. Du skal forholde dig til både tidspunkt på dagen, og du skal være opmærksom på, hvor oplevelsen finder sted fysisk.

Kan du lide at være aktiv og få visuelle indtryk, kan det være et besøg på en dansk vingård, der bliver den bedste oplevelse. Her får du stimuleret alle sanser, når du vises rundt på vinmarkerne og får et unikt syn for, hvordan økologisk vin produceres herhjemme. Skal du sammensætte den mest inspirerende aften for dig og kæresten, skal du overveje en event, der finder sted på en restaurant eller en vinbar. Her kan du og de øvrige deltagere slappe af og sidde i hyggelige omgivelser, mens I forkæles med lækre snacks og specialvin.

Det er en god idé at være opmærksom på tidspunktet for oplevelsen. De fleste events med smagning af vin finder sted i weekender og afvikles enten om eftermiddagen eller om aftenen.

FAQ

Hvad er de 5 S’er ved en vinsmagning?

Skal du afsted til event med smagning af vin for første gang, kan det være en hjælp at have kendskab til de 5 S’er. S’erne står for ”se”, ”slyng”, ”snus”, ”smag og ”spyt”. S’erne kan være en støtte for dig, så du husker rækkefølgen af, hvordan du oplever de vine, som du præsenteres for.

Hvad kalder man en professionel vinsmager?

Når du deltager til en event på en restaurant eller en vinbar, vil du ofte komme i selskab med en såkaldt ”sommelier”. For at blive professionel vinsmager skal du gennemgå et grundkursus og en efterfølgende specialisering. Uddannelsen varer 3 år, og den kan tages både i Aarhus og København.

Bliver man fuld til en vinsmagning?

Du bliver ikke fuld til en vinsmagning. Det er god kutyme at spytte den mundfuld vin ud, som du smager på. Til dit arrangement vil der være små spande, som udleveres til gæsterne. Heri kan du spytte din vin ud, så du kan køre forsvarligt fra arrangement på enten cykel eller i bil, når det er slut.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme