Løbebånd test

Løbebånd test

De 9 bedste løbebånd til hjemmebrug


Denne artikel indeholder annoncer.

Bedst til prisen
Masterfit TP100
Testvinder
Sole F85
Premium-valg
ProForm Power 995i

Hvis du ønsker at komme i form, eller måske er i form men skal bruge motionsmaskinen til vintertræning, så kan et godt løbebånd være udstyret der opfylder dine behov. Du kan nemlig opnå den effektive konditionstræning i tørvejr, men du kan også træne på mange andre forskellige måder i forhold til det ønsket udbytte. Her kræver det de rette tips og et af de bedste løbebånd til dit behov. Og det er, hvad du finder i denne løbebånd test. Vi har fundet udvalget af de bedste modeller til hjemmetræning ud fra forskellige uafhængige tests, hvor du finder testvinder, anbefalet og modeller der har fået gode anmeldelser. Det skal gerne give dig inspiration til hurtigt og nemt, at finde det rigtige til dig/jer.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Sole F85

Testvinder

find den bedste i test træningsmaskine

Løbebåndet F85 fra Sole Fitness er en model som udvikles hvert år, og så er den blevet kåret som testvinder hos Test.se, Treadmilldoctor.com og andre sider som bedste køb til hjemmebrug.

Den leverer en rigtig god kvalitet og ydelse, og man kan forvente sig et produkt som kan holde i lang tid.

 • Høj kvalitet
 • God affjedring
 • Kraftfuld motor

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Sole F85

Du får en god holdbar kvalitet med god støddæmpning. Og det er til en pris, der er ganske billig i forhold til lignede modeller i samme og dyrere pris. Løbebåndet kan holde til omkring 4 timers daglig brug. Affjerdringen er optimeret med Cushion Flex dæmpningssystem, der kan give en 40% reduktion for knæ og led mod at løbe på asfalt.

Motoren er i en kraftig kvalitet og løbearealet er ganske rummelig med en løbeflade på 152×56 cm. Løbebåndet kommer med 4 transporthjul, noget der kun findes på løbebånd fra Sole.

Sole Fitness F63

køb den høje kvalitet til bedste pris

Et andet løbebånd fra Sole Fitness til hjemmebrug kan være Sole F63 løbebåndet.

Modellen er bygget på Sole F85 til at give dig en nyere og billigere model i mellemklassen, hvor du også får bluetooth adgang. Med F63 får du også høj byggekvalitet og ydelse.

 • Kraftig motor
 • God affjedring
 • Fin byggekvalitet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Sole Fitness F63

Løbefladen er på 152×51 cm. og er ganske rummelig til hjemmetræningen, men dog noget mindre end F85 maskinen. Også motor effekten er ganske god, selv om den dog også er noget svagere end F85 modellen. Affjerdring er i lige så høj klasse som F85. Du får nemlig en god affjerdring, som du ikke finder tilsvarende ved andre modeller i mellemklassen.

Træningscomputeren er intuiativ at gå til og ganske fin at se på, selv om du sjældent får top kvalitets rent visuelt med LCD skærme på træningsmaskiner. Du får en hyldeflade under LCD displayet, så du kan have en IPad stående med Netflix kørende. Ganske rart at have, men gør at du ikke kan se træningsskærmen.

Hvis du ønsker den høje ydeevne og god robust kvalitet, kan du spare en del tusinde kroner med denne model frem for flagskibet F85.

Masterfit TP100 løbebånd

Bedst til prisen

bedste billige løbebånd til hjemmebrug

Hvis du søger et billigt løbebånd, så finder du ikke noget til under 6.000,- kr. og det er trods alt en slat penge også.

Men en god kvalitet indenfor løbebånd i den billige prisklasse med god kvalitet, kan være Masterfit TP100 modellen.

 • God pris
 • Kun til motiontræning
 • Fin kvalitet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Masterfit TP100 løbebånd

Masterfit TP100 kommer med tophastighed på 18 km/t. 15% maks. hældningsgrad. Og selv om du ikke får samme kvalitet som Sole Fitness modellerne, så giver Masterfit TP100 dig en ganske anstændig kvalitet, hvor du ikke får følelsen af, at det hele falder fra hinanden.

Funktionerne byder på 12 forudindstillede programmer, 3 manuelle træningsprogrammer og standard visning af kalorier, puls m.m. på LCD display. Håndtagene kommer med pulsmålere.

ProForm Power 995i

Premium-valg

leje af løbebånd er muligt

En anden god model i mellemklassen som Sole F63, er dette ProForm Power995i løbebånd. Du kan bruge Google Maps ved hjælp af et indbygget iFitmodul, som du bruger med din tablet eller telefon.

Ulempen ved iFit er, at det koster et månedligt abonnement, hvilket kan være ret irriterende. For det er ganske sjovt og et af de bedste interaktive træningssystemer.

 • God pris
 • ​Indbygget iFit-modul
 • Stor løbeflade for prisen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Proform Power 995i

ProForm Power 995i kommer helt ligesom alle andre modeller, med forskellige træningsprogrammer i forskellige sværhedsgrader. Display på 995i modellen er i en fin størrelse, så du rent faktisk kan aflæse data under løbet. Hældningsgraden er standard 15%, men hastigheden på dette bånd er noget hurtigere end modeller i samme prisklasse, da maks. hastighed er på 22 km/t ved ProForm Power 995i.

Træningsmaskinen kommer med bluetooth, så du kan tilslutte pulsbælte til pulstræning. Desuden kommer maskinen med integrerede højtalere til musik eller måske afspilning af film mens der trænes. Hvis du har problemer med knæ og led, kommer båndet med ProShox-afdæmpningssystem der skåner meget bedre end løb på asfalten.

Abilica Sole TT8 løbebånd

gå på løbebånd med hældning

Hvis du træner til maraton og ønsker den seriøse træningsmaskine, så kommer Abilica Sole TT8 i den gode robuste byggekvalitet og ydelse, der bliver rost i forskellige bedste løbebånd test.

Du får nemlig et løbebånd der er beregnet til den professionelle, hvor løbebåndet sagtens kan bruges til firma motionsrummet, institution og lignede.

 • God til maratonløbere
 • Robust kvalitet
 • Stor løbeflade for prisen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Abilica Sole TT8

Abilica Sole TT8 kan klare op til 8 timers brug på daglig basis. Den kommer med rammekonstruktionen Double Horseshoe der giver en robust og stabil ramme. Stødafdæmpningen er Cushion-Flex systemet, som du også finder i den populære testvinder Sole F85 maskine.

Cushion Flex-dæmpningssystem giver dig en stødreduktion på op til 40% i forhold til løb på asfalt. Dertil kommer en god stor løbeflade med en tophastighed på 20 km/t. Maks. hældningsgrad ligger på standard 15%.

Motoren er en kraftig AC motor som er en vekselstrømsmotor. På de andre viste modeller får du en DC motor der er en jævnstrømsmotor. En AC motor giver dig mere ydelse end DC, også selv om de har samme antal hestekræfter. Helt ligesom stabilitet og holdbarheden ofte er større i en AC motor.

NordicTrack Commercial 2950

Amerikanske NordicTrack har lavet træningsudstyr og maskiner siden 1975, og deres bud på et løbebånd i topklassen er denne NordicTrack 1750 maskine.

Med 1750 løbebåndet får du en god kvalitet, hvor maskinen udmærker sig ved at komme med det smarte Flexselect cusioning system.

 • ​Flexselect cushioning system
 • Kraftfuld motor
 • Negativ hældning

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om NordicTrack Commercial 2950

Én af de mange ting som gør dette løbebånd til et absolut top køb, er den store medfølgende touchskærm på 22″.  Udover bare at kunne holde styr på din data vedrørende kalorier, km/t og puls, så er der installeret over 400 træningsvideoer, som er filmet fra rundt om i verden.

Løbetbåndet agerer interaktivt med træningsvideoen og tilpasser selv tempo og hældning alt efter hvad der sker på skærmen – det er desuden også muligt, at skabe sine egne ture via Google Maps.

Ulempen ved dette løbebånd i forhold til Sole Fitness modeller er, at dette løbebånd er i den dyre ende af skalaen.

Der kan desuden ændres i hårdheden på løbeoverfladen, så man kan få en ekstra blød flade hvis man ønsker det.

Titan ST490 løbebånd

Titan ST490 er et løbebånd i den billige klasse under 5000,- kr. Her er denne model en af de bedste i forhold til kvaliteten.

Du får et løbebånd der på ingen måder kan sammenlignes med de ovenstående modeller.

 • ​​Billig pris til let motionsbrug
 • Kraftfuld motor
 • Billig

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Titan ST490

Titan ST490 er til dig der ikke skal træne maraton, intervaltræning m.m. men som bare ønsker let gang eller løb til den lette motion på en træningsmaskine indendørs. Motoren på maskinen er på 1,25 HK der giver dig en topfart på 14 km/t.

Hældningsgraden til simulerer bakketræning, kommer med muligheden fra 1 til 12%. LCD-display er ikke i en speciel høj kvalitet, men giver dig dog mulighed for aflæse forskellige data som kalorier, tid, distance, hastighed m.m.

Finnlo Technum III

Brug testvinder løbebaand til hjemmetræning

Finnlo Technum III kommer til en noget højere pris end Titan, men du får dog også tilsvarende bedre kvalitet i form af robusthed og ydelse.

Træningsmaskinen kommer dog med nogenlunde de samme specifikationer som Titan løbebåndet.

 • ​​Billig pris til let motionsbrug
 • Kraftfuld motor
 • Billig

Om Finnlo Technum III

Technum III fra Finnlo kommer med en tophastighed på 16 km/t med en DC motor med med 1,75 HK. Stigningsgraden går fra 0 – 12% som er mindre end mellemklasse modellerne der starter ved en pris omkring 10.000 kr.

Finnlo tilbyder 3 års garanti for alle komponenter og livstidsgaranti for selve rammen. Det giver en vis garanti for holdbar kvalitet i forhold til prisen, også selv om Technumm III ikke vil vinde i diverse test af løbebånd.

Spirit Fitness CT850

køb løbebånd til pro brug

Hvis du ønsker top kvalitet indenfor professionelle løbebånd til professionel og hjemmebrug, så er Spirit Fitness CT850 udviklet til erhvervsmæssigt brug.

Og derfor vil denne model være luksus maskinen til hjemmetræning. For du får en yderst stabil og robust maskine der er velegnet til fitnesscentre, virksomheder, klubber m.m.

 • Top kvalitet
 • Erhvervsbrug
 • Monokorm display

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Spirit Fitness CT850

Et løbebånd med en stærk AC motor. Den kommer med en motoreffekt på 4 HK der giver en tophastighed på 20 km/t. Løbepladen er 152 cm. lang og 56 cm. bred, så en god stor løbeflade der giver dig en god træning på løbebånd.

Prisen er den store ulempe, for maskinen koster omkring 45.000 kr. Her vil små ting som ingen hylde til din tablet eller et monokromt display være ekstra irriterende, for man bør næsten forvente sådanne ting er optimeret i forhold til prisen. Når det så er sagt, er maskinen absolut luksus til hjemmebrug.

Perfekt løbebånd hvis du/i skal bruge en maskine til meget brug. Og samtidig en maskine der er velegnet til begynderen som den øvede løber der vil have komfort og stabilitet til træningen.

Hvad er et løbebånd?

Et løbebånd er en træningsmaskine der giver dig mulighed for indendørs løbetræning. I forhold til crosstrainer, motionscykel, romaskine m.m. så giver et løbebånd dig den mest effektive konditræning.

Løbebånd som du kan se i vores test af bedste modeller, kommer i forskellige typer og brands som Kilberruy, Kettle, Maxfit, Reebok, Actilia, Horizon, Proteus m.m. med hver sine fordele, kvalitet og pris. Her kan det være den store løbeplade, hævning af bånd og ydelse som giver dig mulighed for at lave forskellig interval- og konditionstræning.

Hvad skal et løbebånd kunne?

Dine behov er udslagsgivende for, hvad et løbebånd skal kunne for dig/jer. Hvis du har brug for et løbebånd fordi du skal træne marathon, skal bruge en maskine der er robust og kan klare mange timers trænings. Og hvis du bare skal gå/lunte 20-30 minutter 3 gange om ugen for let motion, kan du nok gøre et godt køb i en Kilberry løbebånd test og god kvalitet indenfor billige løbe-/gåbånd.

Bor du i lejlighed eller måske har begrænset plads, kan det være smart at vælge et løbebånd der kan foldes eller klappes sammen for den nemmere opbevaring. Ydelse og funktioner er, hvad du skal kigge efter så træningsmaskinen opfylder dine behov.

For at finde den rigtige maskine der opfylder dine behov, så stil dig selv spørgsmål som:

 • Gå eller løbe? Er du motionist der går mere end du løber under træningen? Så kan du med fordel overveje en af de billigere modeller der ikke er så robust. Helt ligesom det modsatte gør sig gældende som allerede fortalt.
 • Ofte eller begrænset brug? Skal løbebåndet bruges til træning hver dag og måske af flere i husstanden, skal du købe en robust maskine. Helt ligesom alt andet, så bliver denne type motionsmaskine også slidt af brug.
 • Begynder eller øvet? Er du ny ud i løbetræning, og måske kun motionerer for sjovt, kan du nøjes med en mindre motor, knap så robust ramme m.m. Helt ligesom hvis du er øvet, og bruger løbebåndet til vintertræning, kan rammen, støddæmpning, motoreffekt, hastighed, hældning med mere, være funktioner der skal komme i den højere kvalitet for bedre ydelse.
 • Budget? Et løbebånd er ikke billig. Og som vist med de bedste modeller til hjemmetræning, skal du give en del penge for at få en ordentlig kvalitet. Her er dit budget for købet selvfølgelig afgørende. For ligesom med alle andre forbrugsvarer, så får du ofte bedre kvalitet til den højere pris. Du kan med fordel se efter brugte løbebånd på DBA, Guld og Gratis m.m. indenfor de viste modeller. Du kan nemlig finde høj kvalitet indenfor billige løbebånd til salg både i Danmark, men også i Tyskland eller England. Bilka eller Harald Nyborg har ofte også billige løbebånd på udsalg eller tilbud med Life Fitness, Tunturi, Inshape, Technogym og andre modeller. De er dog ofte i en dårligere kvalitet, hvor et brugt indenfor de bedste løbebånd vil være det billigere og bedre køb – Hold udkig efter gode tilbud på Black Friday, Cyber Monday, Green Friday og lignede dage med store detail tilbud.

Hvad du skal kigge efter når du skal købe løbebånd?

Dine behov for maskinen er selvfølgelig udslagsgivende, men også de forskellige egenskaber er nødvendige at kigge på, når du skal vælge den rigtige model.

 • Motorstørrelse: Motoren afgør ydelsen for løbebåndet. Og her er effekten af motorstørrelse vigtigt at kigge på ud fra dit/dine behov. Hvis du er seriøs omkring din løbetræning, skal du vælge en stærk motor med 3 HK effekt eller mere. Hvis behovet kun er til let gang eller lunten, kan du med fordel vælge en mindre motor der ikke giver den store ydelse.
 • Løbeflade: Vælg en rummelig løbeflade, hvis du er stor, har en skidt balance eller er begynder. Du kan tage udgangspunkt i løbebånd fra fitnesscentre hvor bredden som regel ligger på 56 cm. og længde på min. 152 cm. Din/jeres løbestil afgør om en lille eller stor løbeflade er nødvendigt.
 • Vægt: Er du en stor person, eller skal maskinen bruges af forskellige vægtklasser i familien, skal du vælge en robust maskine der kan klare en personvægt som ligger væsentlig over vægten på den tungeste person i familien. Tung personvægt kræver en tung og robust maskine, så du ikke får følelsen af at maskinen står og rokker.
 • Støjniveau: Hvis du bor i lejlighed, så skal du købe et underlag til løbebånd, og det er såmænd også det smarte valg hvis du bor i hus. For alle træningsmaskiner til cardio støjer stort set. Og et løbebånd vil give noget larm, for motoren på maskinen vil larme mere og mere i takt med hastigheden måske kræver mere ydelse fra motoren.
 • Foldbar: Kan maskinen klappes sammen og fylde det mindre? Hvis du har begrænset plads, kan en sammenklappelig maskine være en egenskab du skal vælge ud fra. Du sparer dog ikke meget i plads, for selv som klappet sammen vil maskinen fylde en del.
 • Stigning: Skal du udfordre dig selv under løbetræningen, kan hældningsgraden være noget du skal kigge på. De billigere modeller som Titan, Finnlo, Reebok m.m. kommer ”kun” med en hældningsgrad på 12%. Hvis du vil træne intervaltræning eller andet udfordrende, så bør du vælge en maskine der giver mulighed for at vælge 15% stigning.

Crosstrainer eller løbebånd – hvad er bedst?

Hvad er bedst af løbebånd eller crosstrainer? Hvis du er øvet løber vil et løbebånd logisk nok være bedst. Hvis du gerne vil opnå kondi hurtigst muligt, så er løbebånd absolut det bedste redskab til dette. Men hvis du ønsker den lette motion, vil du opleve at du kan træne længere tid på en crosstrainer end et løbebånd. For det er hårdere at løbe end ”stå på langrendski” som crosstraineren minder noget om. Løbebåndet giver dig dog mulighed for at gå, men vælg løbebåndet til, hvis du vil lave seriøs cardio træning eller løb. Og vælg crosstraineren hvis du ønsker let cardio træning, og måske ikke har godt af at løbe for knæ og led.

Hvorfor vælge løbebånd?

Hvis du har slidte knæ, led eller måske mild gigt, vil en motionscykel, crosstrainer eller romaskine være et bedre redskab end løbebånd. For du skal vælge et løbebånd dels hvis du er øvet løber, men også hvis du bruge den hurtigste måde at opnå konditionstræning. Løb på løbebånd kan give dig disse fordele:

 • Underlag: Et løbebånd vil være mere skånsomt mod knæ og led end udendørs underlag.
 • Konditionstræning: Hvis du gerne vil i form og opnå kondi, så er løb nok den bedste form.
 • Indendørs: Et løbebånd står tørt og varmt indenfor, og vil være noget nemmere at bruge end skulle ud og løbe en råkold og mørk december aften.
 • Intervaltræning: Hvis du er seriøst med din løbetræning, vil et løbebånd være den nemme træningsmaskine hvor du kan opnå seriøs intervaltræning. Du kan også bruge en god maskine til at lave cooper test på løbebånd.
 • Vægttab: Løb sætter din forbrænding hurtigt i vejret. Og med et løbebånd kan du træne løb hele året rundt, som med garanti vil give dig den bedste måde at opnå vægttab – Sammen med den rette kost, for kosten er afgørende for om du taber dig eller ej, ikke motionen.

Løbebånd stå udenfor?

Et løbebånd kan ikke stå udenfor. Du kan selvfølgelig godt sætte det udenfor, men du vil hurtigt opleve at vores danske vejr er ganske fugtigt, og her vil lidt silikonespray ikke hjælpe mod den tærring på de forskellige maskindele, som der vil komme. Hvis du gerne vil løbe udenfor på løbebåndet f.eks. når der er hedebølge, så husk at tage maskinen ind så den ikke bliver udsat for regn, dug m.m. Gennem vintermåneder bør du ikke bruge den udenfor overhovedet.

Vedligeholdelse?

Der er heldigvis ikke brug for så mange reservedele til løbebånd, for vedligeholdelsen er ret begrænset. Sved, skidt m.m. skal selvfølgelig tørres af, men vedligeholdelse begrænser sig til at tjekke om bolte og skruer er spændt. Her kan lidt efterspænding en gang om måneden være tilrådeligt, helt ligesom smøring med silikone kan være nødvendigt på undersiden af løbebåndet.

Kilder:

https://www.treadmilldoctor.com/sole-f85-treadmill-review-2013
https://aktivtraening.dk/traening/loeb/loebebaand/saadan-traener-du-paa-loebebaandet
https://aktivtraening.dk/traening/loeb/loebebaand/traeningsprogram-loebebaand-begynder
https://www.treadmillreviews.net/eu/eu_landing.html
https://www.consumerreports.org/treadmills/best-home-treadmills-of-the-year/
https://www.alt.dk/sundhed/10-ting-du-skal-vide-om-traning-pa-lobeband

Læs også Løbebånd test 2020 – Find de bedste løbebånd udgivet af forbrugsguiden.dk.