Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Må man give knive i bryllupsgave?

Må man give knive i bryllupsgave?

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Må man give knive i bryllupsgave?

Bryllups gaveønsker er ofte uden knive på listen. Dog ønsker mange bryllupspar helt ligesom så mange andre par, sig logisk nok gode knive som f.eks. de eksklusive globalknive i gave. Men det med at modtage knive i gave er forbundet med et “forbud” ud fra gamle traditioner.

De fleste af os kender til at man ikke må give knive i gave, men hvorfor og kan man ikke give knive alligevel?

Det er, hvad vi prøver at give dig svaret på lige her.

Hvad er overtroen bag det med ikke at give knive i bryllupsgave?

kend til det gamle overtro med knive til gave

Der er forskellige myter eller gammel overtro forbundet med det at give en kniv eller skarp genstand i gave. Denne overtro gør sig gældende for svendegaven som det gør sig gældende for den lækre bryllupsgave.

En gammel myte er, at hvis du modtager en skarp genstand som en kniv eller en saks i gave, så skal du give penge tilbage for kniven som gavemodtageren.

Princippet ved at modtageren skal give noget tilbage i form af en mønt er, at så har bryllupsparret eller svenden ikke fået en skarp genstand i gave men derimod købt den.

En anden myte i forhold til det med at give bryllupsparret gode kokkeknive i gave er, at kniven vil skære kærlighedsbåndet over eller fordrive kærligheden. Så vidt vides, så oprinder dette fra især katolske lande, hvor f.eks. Irland har en teori om venskabet med den der giver knive til de nygifte, vil høre op.

En tredje myte ud i det noget forældes overtro er, at hvis du giver knive i gave, så vil du modtageren noget ondt.

På Scandinaviantraveler.com her, kan du læse flere udskrevne regler og myter.

Må du give en kniv i gave?

køb en god kvalitets kokkekniv til bryllupsparret

Med mindre du er født i forrige århundrede så kan vi nok godt blive enige om, at gammel overtro er og bliver overtro uden hold i virkeligheden. Hvis det er forbudt at give knive i bryllupsgave, og man må formode at ikke ret mange bryllupspar rent faktisk ønsker eller modtager knive i gave, hvorfor bliver så mange skilt så?

Overtro kan være sjovt nok, og traditioner er ganske fine at holde i hævd. Gode kokkeknive som de kendte kokkes yndlingsknive er dyre og oplagte at modtage i gave til den store anledning i livet. Det blokerer gammelt overtro der bygger på mere eller mindre nonsens, og som sådan bliver mange bryllupspar straffet for at få det eksklusive og lækre værktøj til den daglige madlavning.

Giv knive i gave hvis bryllupsparret er ligeglad med overtro og myter. Her er Global som du kan finde ved Kopk her, en af de mest populære ønsker blandt mange par.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme