• Home  / 
  • blog
  •  /  Må man give knive i bryllupsgave? Find det korte svar her

Må man give knive i bryllupsgave? Find det korte svar her

Må man give knive i bryllupsgave

Må man give knive i bryllupsgave?

Bryllups gaveønsker er ofte uden knive på listen, men dog ønsker mange bryllupspar helt ligesom så mange andre par, sig logisk nok gode knive som f.eks. de eksklusive globalknive. Men det er med at modtage knive i gave er forbundet med forbud ud fra gamle traditioner.

De fleste af os kender til at man ikke må give knive i gave, men hvorfor og kan man ikke give knive alligevel?

Det er hvad vi prøver at give dig svaret på lige her.

Hvad er overtroen bag det med ikke at give knive i bryllupsgave?

kend til det gamle overtro med knive til gave

Der er forskellige myter eller gammel overtro forbundet med det, at give en kniv eller skarp genstand i gave, og det gør sig også gældende for svendegaven som det gør sig gældende for den lækre bryllupsgave.

En gammel myte er, at hvis man modtager en skarp genstand som en kniv eller en saks i gave, så skal du give penge tilbage for kniven som gavemodtageren.

Princippet ved at modtageren skal give noget tilbage i form af en mønt, er at så har bryllupsparret eller svenden ikke fået en skarp genstand i gave med købt den.

En anden myte i forhold til det med at give bryllupsparret gode kokkeknive i gave er, at kniven vil skære kærlighedsbåndet over eller fordrive kærligheden. Så vidt vides så oprinder dette fra især katolske lande, hvor f.eks. Irland har en teori om venskabet med den der giver knive til de nygifte, vil hører op.

En tredje myte ud i det noget forældes overtro er, at hvis du giver knive i gave så vil du modtageren noget ondt.

Scandinaviantraveler.com her, kan du læse flere udskrevne regler og myter.

Må du give en kniv i gave?

køb en god kvalitets kokkekniv til bryllupsparret

Med mindre du er født i forrige århundrede så kan vi nok godt blive enige om, at gammel overtro er og bliver overtro uden hold i virkeligheden. Hvis det er forbudt at give knive i bryllupsgave, og man må formode at ikke ret mange rent faktisk ønsker eller modtager knive i gave, hvorfor bliver så mange skilt så?

Overtro kan være sjovt nok, og traditioner er ganske finde at holde i hævd. Gode kokkeknive som de kendte kokkes yndlingsknive, er dyre og oplagte at modtage i gave til den store anledning i livet. Det blokerer gammelt overtro der bygger på mere eller mindre nonsens, og som sådan bliver mange bryllupspar straffet for det eksklusive og lækre værktøj til den daglige madlavning.

Giv knive i gave hvis bryllupsparret er ligeglad med overtro og myter. Her er Global som du kan finde ved Kopk her, en af de mest populære ønsker blandt mange par.

Gem

Gem