• Home  / 
  • Gavetyper
  •  /  13 inspirerende bud på mandelgaven til børn og voksne

13 inspirerende bud på mandelgaven til børn og voksne

køb den den perfekte mandelgave til familien

Juleaften byder på mange forskellige traditioner i de danske hjem, men jagten på mandlen og mandelgave er dog en ting der går igen ved de fleste. Og her er gaven til vinderen der har fundet mandlen, ofte den svære ting. For hvilken mandelgave egner til sig både til børn og voksne? Eller skal man vælge at købe en gave specifikt til voksne og en til børn? Inspiration og ideer til dette er, hvad du finder her på siden.

​Mandelgave ideer til børn og voksne

Vi har samlet et udvalg af forskellige gaveideer der kan bruges til de store, de små eller måske egner sig som gave til hele familien. Find inspiration nedenfor hvor du måske finder verdens bedste mandelgave til jeres jul.

giv familiespillet Partners i gave til tweens

​Brætspil

​​Brætspil er en klassisk mandelgave til voksne som børn. Her vil et familiespil der kan spilles af de deltagende børn og voksne, ofte det kloge valg til gave. For hvis det skal være en dejlig afslappet jul, kan man måske stille og roligt spille til kaffen.

Fra: 130 kr.​

køb en marcipangris i mandelgave til familien

​​Marcipangris

En af de første ting der blev en traditionel gave til personen der fandt mandlen, var en marcipangris. Julegrisen der blev slagtet op til jul, var nok inspiration til hvorfor. Men gaven er dog også god, for den kan bruges til hele familien og marcipan hører sig til i julen.

Fra: 149 kr.​

køb en lotto kupon som gave til risalamande

​​​Lottokupon / Skrabelod

E​t skrabelod, lotto eller måske skrabe julekalender er en klassisk ide til årets mandelgave. En traditionel gave i et fint prisleje der passer de fleste, og hvis det er gevinst på lod eller kupon, kan det gå hen og blive en ret vild juleaften.

Fra: 50 kr.​

Køb en sjov kalender til årets finder af mandlen

​​Kalender

​Giv en kalender som f.eks. den ikoniske Storm P kalender eller måske “Og det var Danmark kalender” for 2020. Du finder mange forskellige typer, hvor gaveideen dog nok mest er til det voksne publikum, nu de færreste børn finder nogen glæde i datoer.

Fra: 130 kr.​

giv eksklusivt chokolade i værtsgave

​​Chokolade / slik

​​Noget eksklusivt chokolade, udsøgte bolcher, vingummi, lakrids eller nødder kan alle være velegnet som gaven sammen med risalamande. Køb noget der passer til alle aldersgrupper, hvor f.eks. det eksklusive chokolade sjældent falder i god jord til små børn.

Fra: 100 kr.​

giv en lækker julekurv i adventsgave til dine forældre

​​Julekurv

​En anderledes gaveide der kan være god både til den unge som ældre voksne, kan være en lækker julekurv. Delikatesser, vin, søde ting eller andet der forkæler ganen er noget, som de fleste nyder.

Fra: 150 kr.​

Køb det flotte House Doctor julepynt mandelgave

​House Doctor X-MAS car

​Julepynt i den sjove, flotte eller tidløse stil kan være velegnet som gave til voksne publikum. Her kan denne nyere og sjove X-MAS car fra House Doctor måske være det sjove pynt, som de fleste kan have stående gennem december i årene fremover.

Fra: 125 kr.​

Køb et gavesæt til juleaften mandel jagt

​Gavesæt i bambus

​​Den plejende velvære gaveide til de voksne kan være dette gavesæt i bambus eller lignede sæt. En anderledes men lækker gaveide der kommer i mange forskellige prisklasser.

Fra: 114 kr.​

Giv en te gaveæske med udsøgt te

​English Tea Shop gaveæske

​​En gaveæske som denne med te fra English Tea Shop kan være en anden god ide til de voksne. Alternativet kan være en gaveæske med kaffe eller andet som gæsterne til juleaften kan nyde.

Fra: 99 kr.​

Køb et sjovt puslespil til børnene

​​Puslespil til de små

​Ti de små børn er gaveæsker, kurve, delikatesser og andet ikke velegnet. Og her kan du vælge en gave specifikt til de små, hvor puslespil som f.eks. et Smølfe eller andet tema, kan være en god gave til en fornuftig billig pris.

Fra: 60 kr.​

køb en rubiks cube i gave

​Rubiks cube

​​Giv den klassiske Rubiks cube i gave til de større børn, teenagere og voksne. Her kan denne opgraderet model være det helt rigtige til den større udfordring for ham eller hende.

Fra: 120 kr.​

Giv en sød Kähler Nobili lysestage i gave

​​Kähler Nobili lysestage

​​​Julepynt er ofte brugt indenfor mandelgaver til voksne, og her kan den søde og tidløse Nobili lysestage som juletræ udtryk, være noget der kan passe ind ved mange hjem.

Fra: 170 kr.​

køb 10-i-1 brætspil samling i gave

​​​10-i-1 spilsamling

​​​En flot og brugbar gave til de større børn, teenagere og voksne der elsker at spille, kan være dette 10-i-1 spilsamling. Her får du godt nok en noget dyrere gave, men et spil der rummer rigtig mange timers underholdning med de ti forskellige klassiske spil. Også velegnet som julegave til ham, hende og børn.

Fra: 399 kr.​

Hvad er en mandelgave?

Mandelgave er en tradition der afholdes juleaften efter julemiddagen og som regel inden der danses om juletræet og åbnes julegaver. Her gælder det om at finde den ene hele mandel(hvis der er flere mandelgaver eller børn bruges der flere mandler) i Risalamande som er den traditionelle dessert(is kan være alternativ).

Hemmelig mandelgave?

Den hemmelige mandelgave kan aldrig være helt hemmelig, da der altid er en person som skal købe gaven. Men du kan vælge at købe en lotto eller skrabelod, og derved holdes gaven hemmelig indtil der skrabes.

Pris?

Prisen på mandelgave er efter dit/jeres budget og ønsker, for det er mere en tradition end det skal være en gave. Men de fleste vælger dog at købe noget brugbart, som sagtens kan være billig som det kan være dyrt.

Hvorfor traditionen?

Det siges at det med mandelgave og jagten på at finde mandlen, stammer fra 1500 tallets Frankrig. Her begyndte franskmænd at komme en mandel i julegrøden og præmierer personen der fandt mandlen. Det var ikke et brætspil fra Bog & Ide eller vase fra Imerco men noget mere jordnært som et kys fra borddamen eller lignede gestus. I 1800 tallet blev traditionen udbredt i Danmark til risengrøden, hvor risalamanden først blev rigtig udbredt i midten af 1900 tallet.

4.8/5 (60 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: