Pengegaver

brug de sjove pengegaver til alle anledninger

Leder du efter inspiration til sjove pengegaver? Måske du søger alle de skattemæssige regler for hvor mange kontanter man må give i gave til sine børn eller andre? Her på Idegryden har vi samlet inspiration til gode, kreative eller sjove måder at give penge i gave. Du finder alt hvad du behøver at vide om det mere skattemæssige omkring en pengegave til forskellige anledninger.

Vi starter ud med de sjove ideer til den gode indpakning af penge til forskellige anledninger. Hvis du ikke søger efter dette med derimod de skattemæssige regler eller andet, så spring direkte ned til rette kategori ved hjælp af indholdsfortegnelsen her.

kreative og sjove indpakninger af pengegaver

Hvis du leder efter inspiration til sjove pengegaver og indpakning, så har vi her samlet et lille udvalg som er noget mere kreativt end en hvid anonym kuvert med penge.

køb en sød gaveæske til at indeholde penge i gave

Den søde og billige gaveæske

Frem for at give en kuvert med penge, kan du købe en sød gaveæske der findes i guld, sølv, rød, blå og stort set alle andre farver. Gaveæsken kan laves på den sjove måde, hvor det kun er kreativiteten der sætter grænsen.

Fra: 8 kr.​

lav en rose af pengesedler til gaven

Den flotte rose af pengesedler

Hvis du søger kreative pengegaver til konfirmation, kan du finde den gode inspiration ved Alt her, men også flotte ideer ​om kreative pengegaver til konfirmationen. Meget flotte og kreative ideer der kan gøre konfirmandens gave ti gange bedre end en lidt halvkedelig konvolut. Denne rose som du kan se ved Strikkefåret, er en yderst kreativ pengegave der ikke bare er sjov, men også super flot og perfekt til stort set alle anledning hvad end det er konfirmation, bryllup eller andet.

billede lånt ved strikkefåret​

giv den sjove guldbarre sparebøsse med penge i

Guldbarre sparebøsse

Til konfirmation eller lignede anledning, kan du give denne sjove guldbarre sparebøsse hvor du putter pengene i. En anderledes og sjov pengegave der samtidig giver konfirmanden, barnet, manden eller anden person der skal have penge i gave, en sparebøsse og hvem kan ikke bruge dette.

Fra: 79 kr.​

køb den sjove dåbsgave med penge

Pengegaven til barnedåb

Giv denne søde skoformet sparebøsse med indgravering i dåbsgave til forældrene og den lille dreng eller pige. Barnet skal selvfølgelig have en sparebøsse, og hvis du giver kontanter i tilskud eller som barnet første opsparing, kan det være en oplagt ting blandt de mange sjove gaver der findes.

Fra: 225 kr.​

giv en snydepakke med penge

Snydegaven

De fleste kender til snydegaven, hvor du f.eks. fylder en stor papkasse med papir, flamengo og andet der fylder(og ofte sviner). Her kan den unge mand så bruge tid på at lede igennem efter guldet​. Ofte brugt til børnefødselsdage, konfirmationsgave eller hvis du skal lave sjov med en kammerat.​

giv money maze med penge i som gave

Money Maze

Giv denne Money Maze med penge i. Det er nemt nok at putte pengene i, men for gavemodtageren er det knapt så nemt at få dem ud. Giv gaveideen til konfirmation hvor konfirmanden ikke skal have det for nemt med at få pengene ud. En anderledes og sjov måde at give penge i gave på.

Fra: 79 kr.​

giv et pengetræ i gave til hende eller ham

Pengetræ

Et pengetræ er den populære måde at give en pengegave. Det kan nemlig bruges til alle lejligheder, og er noget de fleste kan lave. Køb en plante i havecenter eller supermarked, og skab de smukke blomster ud af pengesedler som du kan se her på billedet fra Vestrehus, hvor du får en vejledning til, hvordan du laver de smukke blomster af penge.

billede lånt ved Vestrehus.dk​

Der findes rigtig mange flere sjove måder at skabe dine egne pengegaver på, hvor du med fordel finder de bedste ideer lige her:

Pengegaver hvor meget i forhold til gaveafgift?

Hvor store pengegaver må man give sine børn og andre i forhold til gaveafgift?

Skat der er fundamentet for sammenhængskraften i vores velfærdssamfund, har selvfølgelig også regler indenfor afgiftfri gaver eller arveforskud som gave. Her er det ikke de normale fødselsdagsgaver, julegaver, dåbsgaver og lignede i et normal prisleje. Derimod er der specifikke regler for de meget større pengegaver fra forældre til børn eller omvendt.

Ifølge 2018 satsen fra SKAT, så må du give nærtstående personer gaver på op til 64.200 kr. uden at det udløser gaveafgift. Her er nærtstående som regel ens børn, forældre og andre man har delt adresse med i over 2 år(se hvem). Børn og andre, må modtage beløbet på 64.200 kr. fra begge forældre uden at skulle betale skat af gaven, dvs. 128.400 kr. Hvis dine børn er med ægtefælle, kan du give denne en gave på op til 22.500 kr. uden at det udløser gaveafgift, og skal som sådan heller ikke indberettes til SKAT.

Pengegaver der ligger udover gaveafgiften?

Hvis du vil give for mere end de 64.200 kr. så udløser det en afgift på 15% indkomstskat af beløbet over grænsen. Det er dog ret nemt at omgå, for du må yde rentefrit lån til dine børn og børnebørn. Her gælder det, at du skal lave et gældsbrev(se regler), hvor du dybest set lavet et stykke værdiløs papir, for pengene skal godt nok afdrages, men hvem kan kontrollerer om de bliver afdraget eller ej.

Må søskende give pengegaver?

Til de almindelige gaver er der ikke skattemæssige regler for pengegaver mellem søskende. Gaveafgiften er derimod lidt kringlet, for hvis søskende ikke har boet under samme tag de sidste to år, så er de ikke regnet for nærtstående og som sådan, må de ikke give for 64.200 kr. til hinanden men skal derimod beskattes som personlig indkomst.

Er pengegaver til børn fradragsberettiget?

Det korte svar er - Nej. Du kan ikke trække en pengegave fra i skat, hvilket også ville være helt horribelt.

Bedømmelse
Dato
Produkt
pengegaver
Bedømmelse
51star1star1star1star1star