Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Inspiration til sjove pengegaver

Inspiration til sjove pengegaver


Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Leder du efter inspiration til sjove pengegaver? Måske du søger alle de skattemæssige regler for hvor mange kontanter man må give i gave til sine børn eller andre? Her på Idegryden har vi samlet inspiration til gode, kreative eller sjove måder at give penge i gave. Du finder alt hvad du behøver at vide om det mere skattemæssige omkring en pengegave til forskellige anledninger.

Vi starter ud med de sjove ideer til den gode indpakning af penge til forskellige anledninger. Hvis du ikke søger efter dette med derimod de skattemæssige regler eller andet, så spring direkte ned til rette kategori ved hjælp af indholdsfortegnelsen her.

Kreative og sjove indpakninger af pengegaver

Hvis du leder efter inspiration til sjove pengegaver og indpakning, så har vi her samlet et lille udvalg som er noget mere kreativt end en hvid anonym kuvert med penge.

image

AirPods Max fra Apple

Oplev lyd på en helt anden måde med AirPods Max fra Apple. Stilfuld, komfortabel og fyldt med innovative funktioner. Perfekt til musikelskere - både mænd og kvinder.

Fra:3.862 Kr.
I samarbejde med pricerunner.dk
image

L33T Gaming Luxury Cushion sættet

Er du på udkig efter den ultimative gaming-oplevelse? L33T Gaming Luxury Cushion sættet er nemlig perfekt til enhver gamer, uanset køn. Behageligt, stilfuldt og endda til e...

Fra:232 Kr.
I samarbejde med pricerunner.dk

Der findes rigtig mange flere sjove måder at skabe dine egne pengegaver på, hvor du med fordel finder de bedste ideer lige her:

Pengegaver hvor meget i forhold til gaveafgift?​

Hvor store pengegaver må man give sine børn og andre i forhold til gaveafgift?

Skat der er fundamentet for sammenhængskraften i vores velfærdssamfund, har selvfølgelig også regler indenfor afgiftsfri gaver eller arveforskud som gave. Her er det ikke de normale fødselsdagsgaver, julegaver, dåbsgaver og lignede i et normal prisleje. Derimod er der specifikke regler for de meget større pengegaver fra forældre til børn eller omvendt.

Ifølge 2019 satsen fra SKAT, så må du give nærtstående personer gaver på op til 64.200 kr. uden at det udløser gaveafgift. Her er nærtstående som regel ens børn, forældre og andre man har delt adresse med i over 2 år(se hvem). Børn og andre, må modtage beløbet på 64.200 kr. fra begge forældre uden at skulle betale skat af gaven, dvs. 128.400 kr. Hvis dine børn er med ægtefælle, kan du give denne en gave på op til 22.500 kr. uden at det udløser gaveafgift, og skal som sådan heller ikke indberettes til SKAT.

Pengegaver der ligger udover gaveafgiften?

Hvis du vil give for mere end de 64.200 kr. så udløser det en afgift på 15% indkomstskat af beløbet over grænsen. Det er dog ret nemt at omgå, for du må yde rentefrit lån til dine børn og børnebørn. Her gælder det, at du skal lave et gældsbrev(se regler), hvor du dybest set lavet et stykke værdiløs papir, for pengene skal godt nok afdrages, men hvem kan kontrollerer om de bliver afdraget eller ej.

Må søskende give pengegaver?

Til de almindelige gaver er der ikke skattemæssige regler for pengegaver mellem søskende. Gaveafgiften er derimod lidt kringlet, for hvis søskende ikke har boet under samme tag de sidste to år, så er de ikke regnet for nærtstående og som sådan, må de ikke give for 64.200 kr. til hinanden men skal derimod beskattes som personlig indkomst.

Er pengegaver til børn fradragsberettiget?

Det korte svar er – Nej. Du kan ikke trække en pengegave fra i skat, hvilket også ville være helt horribelt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme