ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Hvor stor gave til konfirmationen?

Hvor stor gave til konfirmationen?


Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Hvor stor gave til konfirmationen? Det kan være helt utroligt svært at vurdere hvor stor en gave du skal give til en konfirmation. Det er forskelligt fra familie til familie om hvad man giver. En konfirmation er heller ikke noget som du normalt tager til hver måned, hvilket også gør at vi ikke ved hvor stor en konfirmationsgave du kan tillade sig at give til den enkelte konfirmation.

Er i et par, kan det være at der er et fast beløb for gavebudget. På den anden side kan det være at beløbet er noget højere eller at der slet ikke er et decideret loft for en stor personlig gave. Dette skaber ubalance når i skal til en konfirmation på hver side, da i heller ikke vil have det til at virke som om i kan lide den ene konfirmand bedre end den anden.

En sidste ting når det drejer sig om en god gave, er at den ikke må være for stor. Vi vil helst ikke have at folk føler lidt ubehag på den ene eller anden måde, hvis vi giver en meget dyr gave. Omvendt, vil vi heller ikke have at alle de andre gaver kommer til at virke meget større end den vi disker op med.

Snak med konfirmandens forældre

Vælger du at snakke med konfirmandens forældre angående den perfekte gave, for netop at undgå at give en alt for stor gave, er det vigtigt du har din egen dagsorden for samtalen. Du skal ikke acceptere at forældrene siger at ingen gave er for stor, eller at du bare skal købe den gave du synes konfirmanden skal have til sin konfirmation.

Forældrene ved bedst hvad andre familiemedlemmer giver i gave og i et cirka omfang. Sørg for at du får et mere eller mindre konkret svar du kan forholde dig til, så du kan finde en gave der ikke hverken er for stor eller lille, uden problemer.

Det kan også være det hjælper hvis konfirmanden har en storebror eller storesøster. Her kan du tænke til bage på hans/hendes konfirmation, hvad der blev givet og for hvor meget. Var der noget du synes var en stor gave, var der andre der synes en specifik gave var for stor eller lignende. Omvendt kan du også tænke på om der var nogle gaver der så ret små og beskedne ud.

Din konfirmation og dine forældres viden

Prøv at huske tilbage på din konfirmation. Fik du noget du vil betegne som en stor gave? Uanset hvor mange år siden det er, er det vigtigt at tænke det hele igennem i forhold til hvem der gav den enkelte gave. Her skal du tænke på deres alder og i hvilket stadie de var i deres liv. Det kan være din onkel eller moster var i samme position som du er i vedrørende denne konfirmation, så hvor meget gav de for dengang kan være et godt udgangspunkt.

Det kan også være du ikke husker så meget fra din konfirmation, da det var en overvældende tid. Hvis dette er aktuelt, så kan dine forældre med garanti huske din konfirmation. Det var nemlig også en stor dag i deres liv, hvor der med sikkerhed var nogle andre ting der vil blive husket fra et voksent perspektiv.

Det overordnede råd for at finde ud af hvornår en gave er for stor til en konfirmation, er at spørge andre der er tætte på konfirmanden. Kunsten er her, ikke at acceptere noget der kan betegnes som standardsvar.

Den gode gave

Hvis du gerne vil give en gave der får det til at kilde i maven vejen op til en konfirmation, så er den eneste du rigtig skal forhøre dig er konfirmanden selv. Spørger du konfirmandens forældre risikere du at du kan sige noget i stil med at ”Magnus ser meget på tryllekunstnere for tiden”, og derefter foreslår et starter tryllesæt du kan give til hans konfirmation. Det kan være at det er flere måneder siden Magnus lige så et par enkelte klip på YouTube, og så tror forældrene at det er det nye spændende.

Spørg konfirmanden og vær interesseret i hans interesser. Gør dette også selv om du slet ikke har sat dig ind i, eller reelt set interessere dig for de samme ting. Jo mere du får konfirmanden til at snakke om sine interesser, jo større chancer har du for at komme med en perfekt gave til konfirmandens konfirmation.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme