• Home  / 
  • blog
  •  /  Hvad giver forældre i konfirmationsgave?

Hvad giver forældre i konfirmationsgave?

Hvad giver forældre i konfirmationsgave?

Hvad giver forældre i konfirmationsgave? Det er svært at forberede sig på en konfirmation som forældre. Der er så mange ting vi prøver at sammenligne, selvom vi egentlig ikke burde. Her tænker vi på, at du som forældre gerne vil have sine børn (dit barn) får en konfirmation i samme kaliber som sine klassekammerater, uden nødvendigvis at overgå dem. Som forældre vil du heller ikke være dem der holder den mest vattede eller kedelige konfirmation, når nu den kommende nybagt konfirmand skal fortælle sine venner hvordan det hele var.

Men hvor det især er svært som forældre, er ved den konfirmationsgave vi skal give udover økonomien. Her vil vi som forældre heller ikke være dem med den mest beskedne gave, og slet ikke over for familien. I princippet er det sådan nogle ting der burde være lettere ligegyldige, men sådan er det bare ikke. Vi er blevet, og fortsætter i denne kurs, med at blive et materialistisk folkefærd. ”Mere vil have mere”.

Så selvom det inderst inde bør være tanken der tæller, så er det ikke altid sådan verden hænger sammen. Og slet ikke i konfirmandens verden.

Analyser de andre konfirmander

find gaven til konfirmanden som forælder

Som vi nævnte, vil forældre ikke være dem med den mest beskedne konfirmationsgave. Det kan lyde overilet at du ligefrem skal analysere de andre konfirmander og deres forældre i deres materialistiske adfærd, men giv det blot en kort tanke. Tænk på hvad de forældre laver, hvordan de tænker og måske endda hvordan de prioriterer deres brug af penge.

På denne måde vil du får en idé om hvad de giver deres børn i konfirmationsgave. Det kan være nogen forældre er rejsetyperne. Nogen som ikke bruger penge på dyre computere, mobiler og biler, men mere bruger dem på en god og lang ferie et varmt sted i verden med alt inklusiv. Det kan være i andre familier er mere fremtidsorienteret og måske vælger at oprette en pension og smide nogle penge ind på den som kan stå og forrente sig i 50 år.

På denne måde vil i forældre helt sikkert komme vidt omkring og på den måde selv brainstorme jer frem til forskellige muligheder til en god konfirmationsgave.

Du kan også med fordel se ønskerne fra de unge mennesker selv, som du finder i vores indlæg om konfirmations ønsker lige her.

Hvad er konfirmandens behov?

En konfirmationsgave skal dække et behov før det er en god konfirmationsgave. Derfor er det vigtigt at prøve at tænke som den kommende konfirmand. Som forældre er det smart at sætte sig ned og drøfte sit barns hverdag fra morgen til aften. Hvad laver dit barn fra når det er stået op og til sengetid? Kan du på nogen måde optimere dit barns hverdag på den ene eller anden måde?

En god konfirmationsgave kan eksempelvis være sådan noget som en cykel, hvis konfirmanden har langt fra A til B. Det kan også være at det åbner en række muligheder socialt for barnet, eller for den sags skyld arbejdsmæssigt. At give en cykel i konfirmationsgave (såfremt barnet ikke har en god cykel), er en god gave på grund af tidspunktet. Konfirmationsalderen er den alder hvor børn må begynde at få et arbejde i den virkelige verden som ungarbejder.

I dag er mange unge interesseret i computerspil og det meget nye og moderne e-sport. E-sport er computerspil der nu anses for at være en sport og bliver gjort til en sportsgren, i stedet for blot noget underholdning. Her er det med tiden blevet både piger og drenge der er inde for denne sport, som i øvrigt ikke er helt populær blandt forældre endnu. Støt op om dine børns interesse for computerspil (hvis den er der) og det vil med garanti være en god konfirmationsgave.

For os lidt ældre mennesker svare det til at vi fik fodboldstøvler eller rideudstyr til vores konfirmation, som hvis du køber et godt tastatur, en god mus eller en computerskærm i konfirmationsgave.

En pensionsopsparing som konfirmationsgave

Et behov vi alle har og som de færreste tænker på, er kombinationen af økonomi og pension. En fremragende konfirmationsgave vil være at starte en pensionsopsparing, eller investere nogle penge i en investeringsforening til konfirmanden. Måske falder gaven ikke så populært som den fjernstyret bil junior fik i konfirmationsgave af onklen, eller den lille prinsesse der fik noget tøj af tanterne, men pensionsopsparingen er en konfirmationsgave der vil blive husket i mange år.

Ved netop at give en pensionsopsparing i konfirmationsgave som forældre, og selve idéen med at det bliver husket i mange år frem, vil det også gøre jeres barn mere opmærksom på økonomi når de når ud i fremtiden. Når de engang sidder til jobsamtale et eller andet sted i verden og der bliver snakket om pension, vil en klokke ringe. Dette vil kickstarte deres læring omkring den vigtigste opsparing i vores liv.

Bedømmelse
Dato
Produkt
Hvad giver forældre i konfirmationsgave?
Bedømmelse
51star1star1star1star1star