Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Kan man ønske sig penge i bryllupsgave?

Kan man ønske sig penge i bryllupsgave?


Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Kan man ønske sig penge i bryllupsgave er sikkert spørgsmålet som de fleste brudepar stiller som her på dindebat, helt ligesom du gør.

Det korte svar er selvfølgelig; Ja i kan godt ønske jer penge i bryllupsgave.

Der er dog altid en et ”men”, og det er netop hvad der følger efter svaret. For der er jo altid forskel på måden og motivet bag det at ønske sig penge frem for alle de mange andre mere traditionelle bryllupsgave ideer som står på ønskerne.

Penge i bryllupsgave afhænger af motivet

Alle kan selvfølgelig skrive penge på blandt de mange ønsker til bryllup. Det er der ingen som kan blive sure over i vores tidsalderen.

Problemet opstår hvis pengene bliver dominerende eller står alene.

Hvornår det ikke er okay?

Især den ældre generation er imod at give penge som gave. Det kan skyldes, at de mener et bryllup er en fest og som sådan skal der være et gavekort der bugner af forskellige gaver, og ikke ligger i en lille bunke af kuverter. Derfor kan nogen brokke sig, også selvom i har skrevet grydelapper, kokkeknive, havebænk, lamper og meget andet på ønskelisten.

Alle kan tillade sig at brokke sig, hvis i kun ønsker jer penge enten fordi i vil købe en rejse eller simpelthen for at finansierer brylluppet.

Hvis motivet til at ønske sig penge er, at i ikke har råd til at holde fest ellers, så er det ikke okay. I vælger at blive gift og holde fest, og retfærdigvis må det også betyde at i har råd til det, så motivet for invitationen ikke er, at i gerne vil fejres for andres penge. Det er jo trods en fejring af jer, som måske ikke helt har samme betydning for alle andre.

Hvornår det burde være okay at ønske sig penge?

Hvis motivet til pengegaver er, at i hellere vil rejse for i har alt hvad boligen og livet trænger til alligevel. Her er det svært at finde nogen gode argumenter imod penge frem for en vase der kan samle støv i et skab, udover den indgroet vilje til at give penge i gave der dog bliver mindre og mindre.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme