• Home  / 
  • blog
  •  /  Konfirmation, hvad skal jeg give i gave?

Konfirmation, hvad skal jeg give i gave?

Konfirmation, hvad skal jeg give i gave?

Konfirmation, hvad skal jeg give i gave? En konfirmation er den første rigtige etape der er nået mod de voksnes rækker. Det er noget vi danskere gør til en stor begivenhed for både familien og ikke mindst hovedpersonen selv; konfirmanden.

Men hvad skal du give i konfirmationsgave og hvor stor en konfirmationsgave det skal være, er blot to spørgsmål ud af mange vi stiller os selv når vi står i situationen hvor der skal købes en gave til en konfirmation(eller nonfirmation).

Du kan (måske) selv huske hvad du fik i gave til konfirmation, men det kan også mange år siden. Med den enorme udvikling der har været og som fortsætter, bliver alting forældet hurtigt. Derfor er det ikke helt muligt at sammenligne den gave du fik til din konfirmation, kontra den kommende konfirmation der skal gives en gave til.

Spørg forældrene og eventuelle søskende

Der er absolut intet magisk over dette fif, og nogen vil måske ikke engang kalde det et fif. Men det er de færreste der rent faktisk sætter sig ned og spørger forældrene. Og dem der gør det, accepterer et svar i stil af ”det ved vi ikke, det behøver ikke være dyrt”, ”lige for tiden kan han godt lide bla bla bla” og lignende.

Det er altså ikke godt nok, og det betyder altså ikke i har spurgt forældrene. Spørg og spor ind, forældrene har uden tvivl en bedre idé om hvad deres barn ønsker sig til sin konfirmation, end du gør. Det samme gælder også søskende. Det kan endda være en fordel at spørge eventuelle søskende såfremt de er ældre. Lad være med at acceptere noget i kan betegne som standardsvar, for det hjælper ikke jer og i skal helst give så god en gave som muligt.

Research, research og research

Når du ved eller har fundet ud af hvad barnet går op i, så sæt dig ind i det og brug tid på det. Et eksempel kan være at konfirmanden interessere sig rigtig meget i wrestling(kun et eksempel). Find ud af hvor meget han går op i det, hvem er hans yndlingswrestler og eventuelt hvorfor. Sæt dig godt ind i konfirmandens interesse og på den måde kan du give en gave der slår de andre familiemedlemmer om bag favoritkøen. Som en bonus, vil du/i med garanti også have et godt samtaleemne med konfirmanden.

Gør din research grundig når du skal finde den perfekte gave. For hvis du overfladisk sætter dig ind i konfirmandens interesse, og køber nærmest bare det første og det bedste, så er der sandsynlighed for at konfirmanden får noget han eller hun måske allerede har, eller som faktisk ikke vil have. På den måde kan det også give bagslag, da du fejler inden for konfirmandens interesse.

Penge er en god gave til enhver konfirmation

At give penge til en konfirmation er efterhånden ved at være den lette, og en ganske god gave af slagsen. Her får konfirmanden mulighed for selv at købe det han/hun ønsker, og samtidig lærer barnet værdien af penge i en større grad end et par hundrede kroner i lommepenge. Men hvis du ikke føler for at give penge, og måske synes det er lidt en vattet gave, så er det nu egentlig også forståeligt da det afspejler at du ikke rigtig gør dig et forsøg.

Du kan også tage skridtet videre og give en investering til en konfirmation som gave. Du kan eventuelt gå sammen med nogle flere, så i har lidt at lege med, og få dem investeret hos enten en bank, investeringsforening eller andet. Det er en rigtig god gave til enhver konfirmation. For muligvis blive konfirmanden ikke ellevild med det til at starte med, men på sigt skal de nok blive mere og mere taknemmelig end du regner med.

Det kan eventuelt være en investering der supplerer konfirmandens børneopsparing ved 18 eller 21 års alderen, for ikke at nævne en pensionsopsparing. På den måde giver du en gave for livet, og i dagens Danmark er det noget de fleste bør overveje at give i gave til en konfirmation.

Forhåbentligt har du fået nogle gaveidéer til den enkelte konfirmation. Om ikke andet har du fundet ud af hvordan du finder en god gave til en konfirmation, som går rent ind i hjertet hos konfirmanden enten på selve konfirmationsdagen, eller på længere sigt.

4.7/5 (54 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: