Indflyttergave

indflyttergave

Hvis du skal til hoursewarming/indflytterfest eller måske bare besøge en/nogen der lige er flyttet i ny bolig, så skal du som kutymen foreskriver, selvfølgelig have en indflyttergave med.

Det er gaver imellem os er en personlig ting. Sædvanen er dog, at man giver noget til boligen i form af køkkenting, pynt eller lignede. Du kan også give en  af de andre gode gaveideer som oplevelser, bøger, lækkerier og andet til ganen til ham, hende eller dem, der ofte også er brugt.

Hvis du er tvivl om hvad du skal give i gave, så har vi samlet den gode inspiration til dig.​

Hvad giver man i indflyttergave?

Vi har her på Idegryden samlet et udvalg af forskellige ideer, hvor priserne ligger i et lavere leje end f.eks. bryllupsgaven, dåbsgaven eller andre særlige anledninger som vægter noget højere. Indflyttergaver er ofte noget symbolsk, og skal derfor heller ikke nødvendigvis koste alverden.​

køb en smuk vase som den lækre pyntegave til hjemmet

Pynteting

Pynteting i form af keramik eller andet er altid en god housewarming gave, da de fleste altid kan bruge noget nyt i det nye hjem.

Du kan finde meget smukt og praktisk i både den høje og lave pris, så hvorfor ikke finde noget smukt til ham eller hende?

Fra: 50 kr.​


Køkkenudstyr

Ligesom med flot pynt og lamper, så er køkkenudstyr uundværligt i boligen og nok især i den nye bolig.

Hvis det er en gave til ham eller hende som du kender godt, venindegave eller til en i familien, så har du måske ide om hvad personen mangler.

Fra: 50 kr.​

giv ham godt kvalitets køkkenudstyr i gave


køb en spændende krimi til ham i gave

God krimi

Hvis hun eller han elsker at læse, og det med gaveideer til boligen måske ikke er sagen, så kunne en ny god krimi være en god symbolsk gave.

Hvis du er tvivl om hvilket bog, så vælg en af de nyeste fra bestsellerlisten, hvilket giver en ret god indikation af gode bøger.

Fra: 80 kr.​


Oplevelser

Hvis det er gaven til dem, hende eller ham der har alt, så kunne den anderledes og kreative oplevelse måske være en perfekt gaveide.

Du finder oplevelsesgaver indenfor stort set alt, og du vil helt sikkert kunne finde noget der passer lige præcist til pågældende.

Fra: 140 kr.​

køb den fede og sjove oplevelsesgave


køb en dårmåtte som indflyttergave sommerhus

Trendy dørmåtte

En god indflyttergave til par der måske er flyttet sammen for første gang, kunne være en god kreativ gaveide.

Du kan finde de skøre, sjove og elegante dørmåtter, hvor nok det mere elegante er det bedste valg, så måtten kan bruges i lang tid fremover.

Fra: 150 kr.​


Kalender til væggen

En god kalender til organisationen i et hus eller lejlighed, er per tradition en yndet gave at give til unge mænd og kvinder der lige er flyttet hjemmefra.

Kalender er selvfølgelig en nyttig ting for alle aldersgrupper, og kan både bruges til sommerhus og hus indflyttergaven.

Fra: 99 kr.​

køb den flotte designer kalender til boliggaven


køb håndklæder som indflyttergave til hende

Håndklæder

Nye flotte håndklæder kan være den gode indflyttergave til mænd, kæreste, ham eller par, for hvem kan ikke bruge lækre håndklæder der passer ind.

Du kan heldigvis finde en meget billig gave og den noget dyrere, for håndklæder kommer i mange materialer, brands og priser.

Fra: 50 kr.​


Gave til borddækning

Ting til borddækningen er ofte brugt som gave til student, værtindegave, fødselsdagsgaver og er også god som den praktiske gave til ham eller hende.

Du kan give mange forskellige ting som flotte vandglas, vinglas, tallerkner, bestik med mere.

Fra: 40 kr.​

køb den bedste indflytter gave indenfor praktiske ting


giv en smart kogebog i gave

Spise & drikke bog

En god kogebog eller andet indenfor spise og drikke bøger kunne være den søde gaveide til et par eller person.

Hvis det er til et par eller person som godt kan lide at stå i køkkenet, så kunne det være at en interessant bog om gourmet er det rigtige valg til gave.

Fra: 139 kr.​


Sengetøj

Sengetøj er noget de fleste har brug for, og der findes ikke noget bedre end at kravle i nyt rent sengetøj.

Perfekt gaveide der passer til både par, ham og kvinden der har alt, hvad end det er ung som gammel.

Fra: 200 kr.​

køb det lækre hay sengetøj i gave


køb en sød opbevarings ting i indflytter gave til veninden

Opbevaring

Noget smukt og praktisk til hjemmet er en god værtindegave, svendegave, julegave helt ligesom det er perfekt som hendes eller hans indflyttergave.

Du kan finde meget forskelligt, hvor det gælder om at finde noget som du tror, passer ind i hans eller hendes nye hjem.

Fra: 50 kr.​


God flaske

En god flaske sprit som f.eks. gin er per tradition en gave der altid kan bruges til reception, værtsgave eller til ham der lige er flyttet i ny lejlighed, værelse eller hus.

Gin er blevet rigtig populært som en udsøgt drik, og måske du skulle købe en god kvalitet Geranium eller lignede i gave.

Fra: 150 kr.​

Køb en kvalitets gin til ham i gave


giv en kniv som gave til far fra børn

Gavekort

Den hurtige indflyttergave der absolut er nem at få ordnet for dig, er at give hende eller ham et gavekort.

Du kan finde gavekort til stort set alt, hvad end det er til den personlige gave eller den praktiske med ting til hjemmet eller lignede.

Fra: 50 kr.​


Thugs Kitchen

Køb den fede kogebog "Thug Kitchen" til den unge mand der er flyttet hjemmefra eller som aldrig har brugt tid i køkkenet.

En god og praktisk gaveide for så kan han måske få lavet andet end takeaway mad.

Fra: 229 kr.​

køb den gode kogebog til ham i studentergave


køb et smukt sofabord i gave

Sofabord

Giv ham eller hende den dyre indflyttergave i form af et lækkert sofabord, som ofte er noget forældre, søskende eller anden familiemedlemmer giver til datter eller søn.

Du kan finde mange lækre sofaborde i forskellige prisklasser, hvor det selvfølgelig er nødvendigt, at du kender den pågældende godt for at finde det rigtige.

Fra: 700 kr.​


Elegant proptrækker

Køb en smart proptrækker i den lækre stil som gave til parret eller personen der næsten lige er flyttet i ny bolig.

Priserne i de mere elegante modeller starter ved omkring 150 kr. og opefter til et par tusinde kroner for den dyreste designer model.

Fra: 150 kr.​

køb en proptrækker som gave til vin entusiasten


køb et stilfuldt salt & peber sæt i gave

Salt & peber sæt

Det er svært at lave mad uden salt & peber, og det skal selvfølgelig også på bordet når der serveres. Giv dem, ham eller hende et lækkert gavesæt meed salt og peber.

Du kan finde mange lækre modeller som Peugeot, Stelton eller Zassenhaus der alle er i den dyre prisklasse.

Fra: 149 kr.​


Grill gavesæt

Til parret der har alt og som lige er flyttet i nyt hus, kan du give det lækre og eksklusive Nicolas Vahe grillsæt til den perfekte mad.

Gavesættet i den dyre pris kommer med forskellige lækre delikatesser til den perfekte grillmad.

Fra: 626 kr.​

Køb det lækre Nicolas Vahé gavesæt til ham


køb det sjove badeforhæng til studenten i gave

Periodisk system badeforhæng

Den sjove men også praktiske gaveide til nørden, kunne være et badeforhæng der viser det periodisk system.

Alle har brug for et badeforhæng og hvorfor ikke et anderledes og unik som dette?

Fra: 199 kr.​


Gavekurv

Hvis du skal til indflytterfest eller bare have en ting med, så er gavekurv per tradition en gave der glæder de fleste mennesker, for gavekurve indeholder lækkerier.

Du kan finde gavekurve med vin, øl, chokolade, lækkerier, te og meget andet, så der er helt sikkert noget efter hans eller hendes smag.

Fra: 250 kr.​

køb en lækker te gavekurv til kvinder i alle aldre

Ideer til hvordan du finder den bedste gave

Er du tvivl om hvad du skal give i gave? Først og fremmest skal der jo gives ud fra gavemodtager.

Er det til et par, mand, kvinde, ung eller gammel? Er det en eller nogen som er flyttet sammen for første gang? Er det nogen som flytter fra lejlighed til hus? Kender du personen eller dem godt eller ej?

Alle disse spørgsmål besvarer nemlig spørgsmålet om hvilket indflyttergave du skal give til parret eller personen.

Er det en god bror, søster, ven, veninde eller lignede person, så er det ikke så svært at finde på noget godt til boligen, som denne mangler. Det er noget sværre hvis du måske ikke kender parret eller personen så indgående. Her vil det være oplagt med oplevelser eller noget sødt som en flaske sprut, vin, lækkerier eller gavesæt indenfor gourmet.

Hvis det er til en ung person, så er der ret stor chance for at han eller hun mangler alt til boligen. Det er måske knap så sansynligt hvis det er et par som flytter fra gammel til ny bolig. Her vil oplevelsesgaver eller den traditionelle gave som vin, chokolade eller måske en gavekurv du selv laver med vokda, vingummibamser eller andet, som de fleste af os køber som noget lækkert i hverdagen.

Hvor meget koster en indflyttergave?

Det er ingen kutyme med at en indflyttergave skal være noget stort. Det er derimod god kutyme at begave en person eller par der er flyttet i ny bolig.

De fleste mennesker når alligevel at flytte en hel del gennem livet, og det kan være dyrt hvis du skal give en stor flot gave hveranden år til at fejre denne ”begivenhed.

En erkendelse som du har råd til, er hvad du skal give for i beløb. Om det er en chokoladebar fra supermarkedet eller en dyrt Wegner bord til 5 cifret beløb, er ligegyldigt.

Hvornår giver man indflyttergave?

Hvis du er inviteret til indflytterfest/housewarming, så bør du give en gave til værten eller værtsparret.

Hvis det er et vennepar som har inviteret på frokost eller kaffe i deres nye bolig, så er det også en god skik, at du giver et eller andet.

Der er mange scenarior, for hvad hvis person eller parret er flyttet ind i deres nye bolig for 8 måneder siden, og du/i kommer forbi mere eller mindre tilfældigt, så kan det virke mærkeligt med gave, men det er selvfølgelig en personlig ting.

Indflyttergaven skal selvfølgelig købes og gives første gang du besøger parret eller personen i den nye bolig og ikke på 3-4 besøg.

Køb den praktiske gave?

Når det gælder indflyttergaven handler det i stor grad om at vide, hvad indflytteren ikke har fået anskaffet sig endnu.

Der er jo ingen grund til at købe endnu et spisestel, hvis det i forvejen er blevet anskaffet (det er dyrt nok at flytte i forvejen, så man helst ikke have dubletter). Derfor vil et af de sikre valg være pynteting, men man kan dog også prøve at bevæge sig ud på dybt vand og forsøge at købe noget til køkkenet. Her risikere man dog, at personen har anskaffet det i forvejen, dog er det blot vigtigt at huske, at det skal være muligt at kunne bytte gaven.

Der er mange forskellige køkkenmaskiner, som er gode at bruge som indflyttergave. Det er dog en god idé at vide, hvor stort køkkenet er. Man kan f.eks. købe en kaffemaskine, en toastmaskine, en foodprocessor, en elkedel eller måske en rister. Inden for køkkenmaskiner er der mange forskellige produkter at finde. Man kan også ty til de mindre køkkenredskaber, som f.eks. en stavblender. Et klassisk valg kunne også være vandkarafler eller skåle.

Der er også den mulighed selv at skræddersy lidt på gaven til køkkenet. Her kan man købe en kurv og fylde den med ting til at bage med; grydelapper, muffinforme, vægt, sprøjtepose og en bog med bageopskrifter. I en sådan gave har man muligheden for selv at have de produkter med i kurven, som man ønsker. Skulle gavemodtageren ikke være så glad for at bage, kan man fremstille en kurv med et helt andet indhold. En klassisk kurv ville være fyldt med vin, chokolade, kaffe eller te, blomster og andet godt.

Den alternative køkkengave

Langt de fleste mennesker anskaffer sig langt de fleste køkkenting, inden de flytter, så de er klar til en nye lejlighed. Hvis man stadig ønsker at give køkkenting i gave, men man helst vil undgå at købe noget, der allerede er anskaffet, er der også et svar på dette.

Efterhånden findes der nemlig mange alternative køkkenting, som de fleste ikke lige har fået anskaffet sig i første omgang.

Langt de færreste ny-indflyttede køkkener har eksempelvis en grøntsagstwister. Dette redskab former grøntsagerne i en helt ny form, så salaten får et nyt udseende. I samme kategori kan man også købe gulerodsspidseren, det gør, at din gulerod kommer til at ligne blyantrester.

For at forblive lidt i samme kategori er der også et køkkenredskab, der kan pille dine jordbær. Det smarte redskab har godt nok kun én funktion, men den fjerner effektivt stilken fra jordbærret.

Noget, der er enormt nyttigt at have i køkkenet, men som de færreste har fået anskaffet sig i første omgang, er en fingerbeskytter. Med sådan en kan man frit skære grøntsager, frugt eller andet, uden at bekymre sig om at komme til at hakke en finger af.

Der er et utal af alternative redskaber til køkkenet, som er helt perfekte som indflyttergave, og også her kan man samle nogle af dem og lægge dem i en fin kurv.

Flere ideer til indflyttergaver

Hvis ikke ovenstående gave ideer satte tankerne nok i gang kan du også se nedenstående videoer for gode ideer til gaver.

Bedømmelse
Dato
Produkt
indflyttergave
Bedømmelse
51star1star1star1star1star