Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Skal man have en gave med til en fernisering? Bliv klogere her

Skal man have en gave med til en fernisering? Bliv klogere her


Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Er du inviteret til fernisering og i den sammenhæng, undrer du dig over, om du skal have gave med til fernisering?

Hvis du aldrig har prøvet at deltage i en fernisering før, så er det en ganske afslappet og stilfærdig anledning, hvor du dybest set bare skal slappe af og nyde et glas mens du kigger på det udstillet kunst.

En gave til fernisering er nødvendigt, hvis du har personligt relation til kunstneren i forhold til venskab eller forretning. Hvis du lige er kommet fra gaden, og ikke kender vedkommende, så er det ikke kutyme at medbringe en gave. Hvis du er tvivl om, hvordan du gebærder dig til fernisering, finder du lidt tips til hvad fernisering er, og ikke mindst, hvad du kan medbringe som gave.

Skal man have noget med til fernisering?

skal have gave med til fernisering

Du skal medbringe godt humør, være afslappet og som regel er det god kutyme at tage en lille ting med til fernisering. Det gør sig især gældende, hvis du kender kunstneren godt eller har en eller anden relation til personen som Emma Gad beskriver.

Personen eller personerne der afholder fernisering, hvilket kan være galleriet eller kunstneren selv, gør det for opmærksomhed og skabe noget marketing omkring sin person og kunst. Her er det en slags eksamen over dennes seneste kollektion af malerier. Og det skal selvfølgelig fejres.

Ligesom med gaver til receptioner, rejsegilde, indflytterfest og lignede anledninger, er gaver til fernisering også i den ”lette” version. De klassiske ideer til gaver er som regel disse ting:

  • Vin: Vin gaver bliver brugt til alle anledninger, hvad end det er indflyttergaven eller som en lille ting du har med til værtinden. Vin er selvfølgelig også den perfekte og klassiske gave til fernisering. Alternativet er spiritus eller special øl. Vel og mærke hvis du kender udstilleren godt, og ved hvad denne foretrækker. Vin er noget der kan gives til folk du enten kender eller ikke kender – Find noget interessant her
  • Chokolade: Ligesom med vin, så kan du give chokolade til stort set alle mennesker også uden at du kender dem. En dejlig neutral gave der viser anerkendelse og også kan være lækkert til den søde tand.
  • Blomster: Giv en flot buket eller sammenplatning som den neutrale gave der kan gives til en person du egentlig ikke kender. Den klassiske anerkendelse der kan bruges til alle anledninger. Og give blomster er også et udtryk for vores velstand eller måske hengivenhed i mere romantiske situationer.
  • Den personlige ting: at give en personlig gave kræver selvfølgelig også et personligt kendskab. Hvis kunstneren har sin første fernisering, vil denne måske sætte pris på en mere personlig ting som smykke, oplevelser eller andet, frem for en buket blomster lignede mere neutrale gaveideer.

Hvordan foregår fernisering?

hvad skriver man til fernisering

Hvis du aldrig har været til fernisering før, og du er måske i vildrede om hvordan sådanne foregår, så kan du være helt roligt.

  • Hvad er en fernisering? En fernisering er en udstilling af en kunstners seneste værker og bliver brugt som marketings tiltag til at gøre opmærksom på værkerne. Det kan være en hyggelig sammenkomst, hvis du har personlig relation. Og det kan være mere neutralt, hvor du bare træder ind fra gaden helt tilfældigt. En fernisering er afslappet uden buffet og lignede(måske der er pindemadder eller tapas), hvor kunstneren måske siger et par ord, men ellers kan du/i nyde et glas vin/kaffe og selvfølgelig værkerne.
  • Hvad du skal tage på? Noget afslappet og stilfuldt tøj der hverken er slidt eller for festlig.
  • Tager man noget med til kunstneren? Hvis du har modtaget en personlig invitation, så ja – du tager noget med.
  • Hvor længe bliver man? Hvis der er tomt til ferniseringen og du har personlig kendskab til udstilleren, så er det god kutyme at blive der. Udstilleren vil jo gerne have mennesker til en fernisering da det er et udstillingsvindue – Beskrevet i Politiken her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme