Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Hvor dyr må gaven være til kæresten?

Hvor dyr må gaven være til kæresten?


Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Hvor dyr må gaven være til kæresten? Vi vil gerne vise kæresten at vi tænker på ham/hende. Ofte er vi meget uselviske på dette punkt og bruger mange flere penge på kæresten end vi ville have gjort på os selv. Men det kan være rigtig svært at vurdere hvornår gaven er for stor til kæresten, netop fordi vi er så uselviske på dette punkt.

Mange par har det med at lave nogle budgetter for de romantiske gaver til hinanden. Det kan være hvis der eksempelvis er fællesøkonomi ind over. Det er i princippet en god idé at lave de her budgetter, for så er du sikker på at gaven ikke er for dyr eller for stor. Det hjælper dog ikke at de fleste har en tendens til at overskride budgettet for at gøre en ekstra gestus og muligvis modtage sætningen ”det skulle du ikke have gjort”.

Det kan ikke siges med en garanti at du efter denne artikel ved hvor dyr gaven til kæresten må være, men du vil helt sikkert gå herfra med nogle idéer til hvordan du finder ud af det, som det mindste.

Jeres situation som par

vær fornuftig med prisen på kærestens gave

Dette punkts primære fokus er til de unge kærestepar derude. Du har helt ret. Vi er kun så gamle som vi føler os, men skal vi være mere specifikke så handler det her om indtægterne.

Hvis i begge er under uddannelse, hvor du måske er på elevløn og kæresten er på SU, så kan det være svært at pejle sig ind på prisen til kærestens gave. Et endnu værre scenarie er hvis i ikke har fællesøkonomi og en af jer har et fuldtidsjob (lad os sige kæresten) og du er på SU. Vil du ikke føle en form for ubehag på den ene eller den anden måde hvis kæresten giver dig en gave der koster 3 gange så meget som din gave til kæresten?

Det er her vi skal finde balancen. Lige så vel hvis har en aftale om eksempelvis ikke at give gaver for mere end 500 kroner, og i så gør det alligevel. Hvis gaven du giver kæresten går hen og koster meget over de 500 kroner, samtidig med, at kæresten holder sig indenfor gaveloftet, kan gaven være for dyr til kæresten.

Gaveønsker til hinanden

overrask med det søde frem for dyre

Hvad giver man sin nye kæreste i gave eller til ham/hende gennem et længere forhold i forhold til prisen?

Det er en god idé at lave en ønskeliste til kæresten og omvendt. Så har i en nogenlunde idé om hvad i ønsker af hinanden og også hvilken prisklasse ønskerne ligger i. Det værste i nærmest kan sige til hinanden er at i ikke ønsker nogen gaver af hinanden.

Der er stor sandsynlighed for at vi vil starte med beskedne gaveønsker, hvor i så kan presse hinanden til at sige finde nogle gaver der koster lidt mere, indtil i vil finde en perfekt balance. Her finder i ud af hvor dyr gaven må være. Det er en form for psykologisk skuespil hvor du skal hive informationer ud af kæresten.

Her er et andet eksempel på en svær situation fra den virkelige verden. Et ungt par under uddannelse, hun ønsker sig ting som restaurantbesøg og et løbeur, hvor han ønsker sig intet andet end mælk og mælkechokolade. Fordi han ønsker sig noget så billigt og mener det af hele hans hjerte, så vil enhver gave virke til at være for dyr. Hvis hun opfylder kærestens ønsker om et par liter mælk og en plade mælkechokolade fra Marabou, mens han giver et fitnessur og/eller en tur på en restaurant, vil hans gave til hende være for dyr.

Snak sammen og kend hinanden

Find den rigtige pris på kærestegave

Det er først efter års erfaring at du ved med sikkerhed om gaven er for dyr til kæresten. Derfor er der ikke meget andet at gøre end at lytte til hvad kæresten siger og opfylde disse ønsker. Det er den bedste måde du ved om gaven er for dyr. Det er vigtigt at huske på hvad du også har givet kæresten de andre år, og for den sags skyld også ved andre begivenheder.

Her er det bare vigtigt at sørge for at du ikke prøver at overgå dig selv hvert eneste år, for så bliver standarden hurtig meget høj. Dette vil resultere i at hvis du gav den samme gave om 5 år, eller for den samme sum penge i dag, vil gaven være for dyr.

Forhåbentlig har du nu en idé hvor dyr gaven på være. Om ikke andet har du en idé om hvorfor den ikke må være for dyr, og hvorfor du ikke må overgå gaven du giver til jul, næste jul, fødselsdag osv.

Ingen par er ens og derfor findes der intet resultat vi kan sætte to streger under, når det omhandler gaven til kæresten. Det absolutte bedste råd for at finde ud af hvor dyr gaven må være, er at snakke sammen, lave aftaler og overholde dem.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme