Gaver til børnefødselsdag

Gaver til børnefødselsdag? Brug disse gode ideer

Især efter sommerferien kan der være run på med fødselsdage, nu børnehaven og skolen starter igen. Der er nemlig mange børn der har haft fødselsdag i den lange sommerperiode, og de vil selvfølgelig gerne afholde fødselsdag med indlagt skattejagt, mad og lege sammen med klassekammeraterne.

Det betyder, at du skal finde på gode gaver til børnefødselsdag. Her er standarden ved mange, at der skal findes små billige gaver til børn fra Tiger, Supermarkeder, Fætter BR, Toys R Us og lignede.

Hvilken gaveform til børnefødselsdag? 

Tilbage i tiden var børnefødselsdag forbundet med en lille gave til 20-25 kr. Det giver fødselsdagsbarnet den glæde at få en masse gaver til fødselsdagen fra drengene eller pigerne. I dag har der med forældrebestyrelse mange steder, indfundet sig forskellige gave ordninger i forhold til fødselsdage for klassen.

Gaven efter antal år 

En ordning der kan være aftalt i forhold til forældrerådet er, at give en gave der har samme værdi som det antal år barnet bliver. Så hvis drengen eller pigen bliver 7 år, så får denne en gave til 7 kr. fra hver klassekammerat. Her er det svært at finde noget fysisk indenfor gaver til 7 årige, hvor pengegaven der er pakket ind på den smarte måde, er det logiske træk.

En ganske fin og kreativ gave der kræver forberedelse. Det giver mulighed for at skabe en sjov gave, og med garanti den lille gavegiver bliver stolt af at give den.

Gaven der er praktisk for forældrene 

brug de gode gaveideer til børnefødselsdagEn anden løsning der også har fundet indpas rigtig mange steder er, at der skiftes til at give gave så fødselaren kun får en stor gave. Her kan et aftalt beløb være 150-200 kr. som gaven må koste, hvilket er, hvad alle giver for en gang om året. Den praktiske ordning er, at i laver et skema, hvor den der sidst har haft fødselsdag giver en stor gave til den næste på listen og så fremdeles.

Det kan aftales at gaven gives på klassen, så eventuel sygdom, fravær fra fødselsdag og lignede situationer ikke ødelægger planen.

Denne gaveide giver barnet en stor og nyttig gave han eller hun kan bruge, men det er dog også den praktiske gaveform for forældrene. Det fritager nemlig forældre for at købe en masse små gaver til hende eller ham, og kun købe en stor gave til børnefødselsdag på klassen. Her er det smarte træk at ringe og spørge forældrene om, hvad fødselaren ønsker sig, så gaven ikke rammer helt forbi.

Rent pædagogisk kan man argumenter for, om det tager højde for børnenes ønsker. Et eller andet sted så er de små gavegivere ofte lige så spændte på at give noget til deres kammerat/veninde, som gavemodtageren er over at få en masse forskellige gaver fra klassekammeraterne. Derudover er der pædagogisk dannelse i at børn lærer det med at købe gaver kræver omtanke, kreativitet og handling.

Hvor meget giver man for til fødselsdagsgaven?

De fleste steder hvor man bruger de små gaver til ham og hende frem for én stor, her er det omkring 25-30 kr. som man giver for til børnefødselsdagen.

Det kan selvfølgelig være svært at finde noget brugbart til disse penge. Du kan med fordel give penge der er pakket ind på en sjov måde. Så kan fødselaren selv finde noget, som han eller hun har nytte af.

Gaver til børnefødselsdage?

køb de små gaver til drenge og piger

Der bliver selvfølgelig afholdt fødselsdag i børnehaven også, men her er gaver dog ikke aktuelt ligesom med gave til 1 års fødselsdag og lignede. Det er kun hvis der afholdes noget for få af vennerne fra børnehaven. Her er prislejet det samme som med gaverne til skolebørn.

Det kan være svært at finde noget spændende for 20-30 kr. til de små, hvor antal kroner som regel stiger i takt med alderen. Vi har her på Idegryden heldigvis samlet gaveideer til børn på 13 år som børn på 1 år, som du kan finde inspiration i.

Hvis du vil finde de små billige gaver til børn, så kan du med fordel se det store udbud af små ting ved Legebutikken – Se det gode udvalg af små gaveideer der også kan bruges til jul her

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Bedømmelse
Dato
Produkt
Gaver til børnefødselsdag
Bedømmelse
51star1star1star1star1star