Valentinsgaver

find de skønne valentinsgaver til kæresten

Hvornår er det valentinsdag i 2018? Den 14 februar er den årlige romantiske valentinsdag. Og du søger sikkert efter ideer indenfor gode valentinsgaver, som du kan glæde kæresten med her i 2018? Den amerikanske kærligheds tradition har fundet indpas i Danmark siden 90’erne hvor den så småt startede op. I dag fejrer mange kærestepar den årlige romantiske dag, hvor romantikken og glæden ved hinanden bliver fejret med romantik og gaver i forskellig udstrækning.

Søg inspiration indenfor gaveideer til din kæreste/partner her

Nedenfor har vi samlet et udvalg af forskellige praktiske, søde, gode eller romantiske gaver som du kan bruge som inspiration, så du finder den rigtige gave til din kæreste. Du kan med fordel søge inspiration indenfor gaver til ham eller hende her.

Valentinsgaver til hende

køb den smukke valentines day gave til din partner

Hvis du søger efter en valentinsgave til din kone, kæreste eller partner, så er gaven selvfølgelig afhængig af, hvor meget i går op i valentines day. Og om i giver gaver til hinanden og hvad gavebudgettet er på. Her skal du bestemme om det skal være en praktisk, sød, romantisk eller måske den overraskende gave til hende. Brug de nedenstående gaveideer til hende der kommer i forskellige priser og typer.

 • Valentinskort – Traditionelt valentines day er med kort, blomster og chokolade fra drengen til pigen, som de fleste nok har set i film hvor valentines er fejret. Hvorfor ikke overraske hende med et sødt valentinskort hvor du beskriver, hvorfor du er vild med hende på den enkle måde. At give ros til hinanden er en god ting, og vise din kæreste at du elsker hendes humor, sind og krop, er selvfølgelig noget der styrker det romantiske forhold.
 • BlomsterHvad er en god gave til kæresten? Her er den gode spontane ting til kvinder selvfølgelig blomster. Hvad end i fejrer valentinsdag eller ej, er en buket roser, tulipaner eller hvad end hendes yndlingsblomster er, en god ide til at vise din taknemmelighed og kærligheden til hende.
 • Chokolade – Ligesom med blomster, så er chokolade en god spontan gaveide der traditionelt hører sig til på valentinsdag. Hvis hun er mere til lakrids eller andet end chokolade, så skal du selvfølgelig vælge dette.
 • Middag – En anden traditionel ide der hører sig til, er at spise en middag sammen. Det kan selvfølgelig være lidt svært en onsdag med små børn. Her er restaurantbesøget måske ikke den oplagte ide til børnehave eller skolebørn, hvor du kan overraske hende med en oplevelsesgave til gourmet, som i kan bruge en weekendaften hvor nogen kan passe den lille eller små - Find inspiration ved Go Dream her
 • Biograf – I de amerikanske film er chokolade, kort, blomster, middag og biograftur den traditionelle aktivitet blandt unge, men det har måske nok ændret sig. Derfor kan du dog godt overraske hende som du har været sammen med længe og hvor valentinsdag ikke er noget særligt, overraske med gavekort til biografen der kan bruges en weekendaften sammen - Find gavekort til biografen ved Sendentanke
 • Smykker – En anden traditionel kærestegave til hende er smykker. Det er en personlig gave som mange mænd gerne vil give sin kæreste, og en perfekt gave til valentinsdag som ikke nødvendigvis behøver at være dyr. Det sværeste ved smykker og lingerie gaver er at finde noget i hendes smag og stil. Du skal selvfølgelig kende til om hun foretrækker guld, sølv, afdæmpet eller flashy stil for at kunne købe den rigtige ring, øreringe eller halskæde til hende. Hvis du er i tvivl, så sats på det stilrene i guld look som ofte er det, som de fleste kan lide - Bliv inspireret med det store udvalgved Smykkemester her
 • Parfume – Måske en eksklusiv parfume som Gucci Bamboo, DKNY, Rabanna One Million eller anden, er den gode gaveide som din kone, kæreste eller partner bliver glad for.
 • Velvære – Du kunne også overveje en af de eksklusive velvære gaver til hende indenfor massage, ansigtsbehandling, wellness eller måske det dyrere spaophold i Danmark, Sverige eller Tyskland. Alle elsker at blive forkælet hvilket wellness absolut må siges, at kunne give dig - Find lækre velvære gaveideer ved DGDA her
 • Skønhedspleje – En lækker ansigtscreme, håndcreme eller måske noget hårpleje er en skøn gaveide der samtidig er dejlig praktiks i hverdagen.
 • De frække ting – Uden der nødvendigvis skal gå Fifty Shade Freed i den, så kunne noget af det frække voksenlegetøj måske være årets frække valentinsgave til din kæreste. Her gælder det selvfølgelig om at vide, om hun ønsker at bruge disse ting, for det er skal selvfølgelig ikke kun være fordi du ønsker det - Sinful bestsellerlisten her byder på gode ideer

Valentinsgaver til ham

find den søde valentinsgave til manden

Der findes selvfølgelig også mange gode gaveideer til mænd og store drenge. Dog er forskellen, at de fleste mænd måske har en tendens til at foretrække det praktiske eller sjove, selvom de romantiske ting som ophold og andet, er noget de fleste nok vil blive glade for at få. Nedenfor finder du forskellige ideer indenfor sjove, praktiske, afslappende eller fælles oplevelser til ham.

 • Oplevelser – Oplevelsergaver som en koncert, standup, biograf, gourmet eller måske noget fysisk aktivt er noget, som falder i de fleste mænds smag. Alle elsker oplevelser som kan være stort set alt, for en skovtur sammen kan byde på den afslappende oplevelse helt som den sjove vinsmagning kan være perfekt. Find noget sjovt efter hans temperament hvor i kan lave noget sammen, hvad end det er det afslappende eller vilde som du kan se ved Duglemmerdetaldrig her.
 • Vin/alkohol – Hvis han elsker en god vin, rom eller måske gin, kan du give en af de gode Amorone eller måske en Opihr gin. En god valentinsgave til din mand eller kæreste som han sikkert vil elske, så længe det er indenfor hans favorit.
 • Gadgets – Hvis han er vild med teknik eller måske gaming, så kunne årets bedste personlige gave til ham være en gadgets indenfor dette. Voksne mænd kan godt lide at lege, for alle har den indre drengerøv, og her er gadgets indenfor sjov måske det perfekte valg. Alternativt kunne du vælge en sjov ting indenfor gadgets der kan overraske ham – Ved Coolstuff finder du det sjove udvalg
 • Romantisk middag – Overrask ham med den traditionelle romantiske middag for 2. Her kan du med fordel give ham et oplevelsesgavekort som i sammen kan bruge en aften, hvor i måske får passet børn og kan være romantiske sammen - Du kan fordel finde inspiration her
 • Miniferie for 2 – En noget dyrere gave indenfor romantiske oplevelser sammen, kunne være et gavekort på en miniferie for to personer. Oplev et sted i Danmark hvor i sjældent kommer hvad end det er de smukke søer og skove i Midtjylland, fortryllende Ribe, De mange strande eller dejlige Nordsjælland.
 • Voksenlegetøj – Til manden kan du også vælge noget fræk legetøj til soveværelset. Her kan det være legetøj som i begge kan bruge og få nydelse ud af. En fræk valentinsgave som manden med garanti vil elske dig for blandt dette udvalg lige her.

Aktiviteter til valentinsdag?

find den perfekte romantiske gave til din partner

Valentinsdag er en sød ting at fejre, og kan sagtens gøres romantisk uden den skal være kommerciel. Gaven kan være en aktivitet i sig selv, hvor i to som kærester eller par nyder hinandens selskab. Her er der selvfølgelig altid aktiviteterne i soveværelset, ophold på hotel og lignede. Men i kan sagtens lave hyggelige ting sammen indenfor andre mere afslappende ting, hvilket kan være både i den dyre som billige ende. Her kunne i overveje ting som:

 • Strand/Skov – Selvom februar kan være pivende kold og blæsende, så kan det også være varmegrader og knap så våd. Det bliver svært at gå om aftenen en mandag, tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag på grund af manglede lys, men en tur i skoven eller stranden hånd i hånd kunne være en dejlig afslappende oplevelse sammen.
 • Gå en tur – I kan også vælge at gå en tur i byen hvor lysende gør tingene lidt nemmere. Gå uden formål og bare slap af med at snakke med hinanden.
 • Middag – Lav en lækker middag derhjemme eller inviterer kæresten ud og spise på hans eller hendes yndlings sted. Det kan være en overraskelse med en hjemmemiddag, som selvfølgelig kræver at arbejde eller skole er hurtigere færdig end kærestens arbejdsdag.
 • Museum – Besøg et museum i området som din kæreste eller partner har snakket om at besøge eller elsker at besøge.
 • Biografen – De fleste af os elsker en god film, og den er selvfølgelig bedst i biografen sammen med popcorn og cola. Biografen giver selvfølgelig ikke meget snakketid, men giver trods alt kvalitetstid og er dejlig afslappende efter en arbejdsdag.
 • Brunch – Brunch kræver selvfølgelig at valentinsdag falder i weekenden eller at i har fri. Men at gå ud sammen en formiddag og bare slappe af uden formål, er en lækker ting for gnisten i forholdet og giver som regel total afstressning og afslapning.
 • Det pjattet – Tag i skøjtehallen eller lignede og være fjollet sammen. For de færreste af os er sikkert særlig gode til at skøjte, og hvorfor ikke lave noget skørt og forholdsvis billigt sjovt sammen hvor det er okay at være dårlig til tingene.
 • Velvære – Besøg svømmehal eller et wellness sted i området, hvor i kan slappe af med dampbad, spa eller andet. Det er selvfølgelig ikke billigt, men dog muligt at finde i overkommelig afstand for de fleste.

Historien om Valentinsday

brug de afgiftfrie gaver til kæresten

Hvornår kom valentines til Danmark? Omkring midten af 1990’erne sneg valentines traditionen sig ind i Danmark og langsomt udviklede sig til at være en fast tradition for rigtig mange i dag. Men traditionen som er fra USA, er meget ældre end det.

I Amerika sendes der 200 mio valentinskort hvert år, selvom de sociale medier og muligheder nok har gjort indhug på postomdelingen i USA også. Det er en traditionel mærkedag i USA som slet ikke kan måles med Danmark, men oprindelsen af valentinsdag har mange forklaringer, hvor særligt en anses som den mest troværdige.

Omkring år 200 trodsede Valentin der var kristen præst, hans romerske kejser og blev henrettet. Præsten helligbrøde var at ægte unge mennesker selvom kristendommen ikke var anerkendt som statsreligion i Romerriget. Hvad der gjorde kejseren sur, var, at ægteskab var forbudt i Rom for kejseren havde brug for soldater og ikke fædre med familie. Hvad præsten havde gjort er ikke det interessante i forhold til oprindelsen af valentines day, men at præsten skrev et super smukt kærlighedsbrev til en blind datter af hans fangevogter fra fængslet inden sin henrettelse. Fra dette opstod en tradition om at skrive søde kærlighedsbreve til hinanden den 14 februar. Amerikanerne gjorde traditionen mere kommercielt med valentinskort, blomster, chokolade, middag m.m. Du kan få flere teorier om oprindelse på Videnskab her, men historien med den romerske præst virker til at være den rigtige.

Bedømmelse
Dato
Produkt
Valentinsgaver
Bedømmelse
51star1star1star1star1star