Glattejern test

Håret skal være i orden og det skal helst sættes på kortest tid. Her vil glatningen inden du skal ud af døren, være noget der bare skal overståes hurtigt.

Hvad er det bedste glattejern?

Når du skal finde et godt glattejern, skal du ikke gå på kompromis med kvaliteten for at spare et par hundrede kroner. Hårstylister og frisører vil alle anbefale som minimum at der er keramiske plader til at minimerer varmeskader på dit hår. Her vil de helt billige modeller ofte have et dårligt materiale, der ikke kan lede varmen ordentlig eller som glider ujævnt gennem håret lidt som et dårligt strygejern der kører ujævnt over en skjorte. Det vil gøre at håret kan brænde sig fast.

Hvad koster et GHD glattejern? Prisen er selvfølgelig også afgørende for dit valg. For det er ikke alle der vil eller har råd til at bruge 1000-1600,- kr. på GHD Platinum. Men du kan heldigvis finde ganske fine stylers i en billigere pris også. Med GHD får du top kvalitet både i ydelse, brug og sikkerhed for håret skyld. Du betaler dog også den højere pris. Nedenfor kan du se de forskellige modeller, hvor GHD glattejern figurerer meget.

GHD Platinum – ​Det bedste glattejern

skab krøllet hår med glattejern

​Specifikationer

GHD har lavet 4 forskellige serier. Her er Platinum styleren den seneste der er arvtageren fra Eclipse serien. Eclipse glattejernet er blev kåret som testvinder flere steder verden som det perfekte glattejern til private.

Platinum har ligesom Eclipse og andre GHD modeller, fået gode anmeldelser ved medier og uafhængige teststeder for sin høje luksus der ligger en lille tand over GHD V typen. Helt ligesom alle andre GHD modeller, kører Platinum med den faste temperatur på 185 grader. Denne temperatur har GHD fundet frem til at være den optimale temperatur. Det styres af 3 sensorer i hver varmeplade der regulerer varmen til at være konstant. Varmepladerne på Platinum er forbedret i forhold til de tidligere modeller. Det giver dig en glattere og bedre overflade til at glide nænsomt gennem håret. Luksus fladjernet kommer også med ”Safer for Hair” teknologi. Den giver en forøget shine og glans i håret ifølge undersøgelse fra Princeton University. Samtidig med at du reducerer knækkede hår.

Fysisk får du et optimalt glattejern at styre og til at skabe krøller eller glatte eventuelt med en hårtørrer. Platinum kommer med den nye ”wishbone” ønskeben form der sammen med den lange drejeledning, gør håndteringen dejlig nem.

Ligesom med andre modeller fra GHD, er Platinum også velegnet som krøllejern med sin afrundende cylinder. Prisen er som sagt i den høje klasse, og desværre varierer den sjældent som du kan se på Pricerunner og lignede sider.


GHD V Gold Classic Styler

find styleren bedst i test

​Specifikationer

Gold serien er 2 generation fra GHD som giver en optimeret kollektion hvor den nyeste teknologi fra Platinum delvist er brugt. Her er V Gold Classic den optimeret model fra 1 generation modellen, blandt rækken af gode kvalitets stylers fra det engelske firma.

Et nænsomt og skånsomt glattejern der har høstet roser fra diverse test og skønhedsbloggere både i Danmark og udland.

Et dejlig let og brugervenligt design der kommer med de faste ting som 20 sekunder opvarmningstid, Tri-zone teknologi, keramiske varmeplader, fast temperatur på 185 grader og generelt den velkendte høje og stabile kvalitet til brug, hvad end du er frisør eller privat.

Forskellen fra GHD V Styler og den nyere og optimeret Gold model er netop optimeringen. V Styler er nr to i rækken som kom på markedet for efterhånden mange år siden. Her er den nyeste teknologi brugt til at optimerer glattejernet, så det både glatter bedre og giver bedre beskyttelse af håret. Det betyder blandt andet, at du kun skal køre gennem håret en gang for at opnå det glatte hår.


GHD IV Styler – Prisvindende 1 generation​

skab krøllet hår med glattejern

​Specifikationer

Den billigste GHD styler er IV modellen. Glattejernet er første model i serien. Det er blevet kåret som testvinder ved Pricerunner, scoret højt ved det tyske Test.de og mange andre steder.

Du får den høje kvalitet i en luksuriøs stil som er kendetegnet ved GHDs elektriske hårapparater. Dit hår bliver glat og skinnede. Glatningen er dejlig nem med en hurtig konstant opvarmning, enkel betjening med en fast temperatur på 185 grader og en god lang drejeledning.

Dit hår får den nænsomme glatning med GHD kvalitets varmeplader. Derudover kommer styleren med negativ ION teknologi der reducerer statisk elektricitet. Denne model overgåes af Platinum men er stadig et dejlig luksuriøst glattejern til alle. Hvor kan du købe GHD glattejern til bedste pris? Det vil ofte være online hvor Lookfantastic, Nicehair, Beautycos m.m. har de bedste priser til et billig GHD glattejern. Se videoen her der er på engelsk, hvor du får en test af forskellen på Platinum og den "gamle" IV styler.


HH Simonsen Go Mini Fashion Styler – Mini glattejern

​Specifikationer

Et mini eller rejseglattejern i en væsentlig billigere klasse end GHD, er denne Go Mini Fashion Styler fra danske HH Simonsen. Det er ikke et alternativ til et større og bedre egnet glattejernet til hjemmebrug, men velegnet som supplement i en fysisk mindre størrelse.

Hvis du mangler et godt glattejern til at have med i tasken eller kufferten på weekend/rejse, er denne HH Simonsen styler til 3-400 kr. et ganske fint køb på højde med Reminton, Babyliss og andre anderkendte producenter indenfor elektriske hår apparater.

HH Simonsen Go Mini kommer med pivot funktion og en ledning på 2,5 meter. Det må siges at være en god længde så det ikke bliver besværligt at glatte, som det kan være med en kort ledning.

Som du kan se i diverse HH Simonsen glattejern test, er priserne på de forskellige modeller i mellemklassen. HH Simonsen ligesom franske Babyliss og lignede producenter, kommer med temperatur indstillinger der strækker sig fra 120 til 230 grader. Ifølge producenterne giver det dig som bruger, mulighed for at indstille temperatur efter din hårtype. Man kan så diskuterer om varmen bliver jævn eller ej.


Babyliss Ultra Curl (PRO-2071E) – Egnet som krøllejern

skab krøllet hår med glattejern

​Specifikationer

Babyliss Ultra Curl Pro er en del af Babyliss Pro serien. Som Pro navnet siger, er Pro de eksklusive produkter til professionel brug(og privat også). Det gør, at prisen faktisk er højere end GHD Platinum modellen på tilbud eller udsalg eller prisen på de testvindende Cloud Nine Stylers.

Denne Babyliss Pro Styler kommer i en god kvalitet til glatning med titanium plader. Disse er belagt med Sol Gel belægning så pladerne sørger for minimal slid ved at gribe rigtigt om håret.

Hvad der udmærker denne styler i forhold til andre modeller er mulighed for at bruge fladjernet som krøllejern. Hvis du ikke vil lave krøller men kun vil glatte dit hår, er du nok bedre tjent med en af de nævnte GHD modeller til glatning.


Philips ​HP8372 – Billig pris

Philips giver dig den bedste skægtrimmer og andre elektriske apparater

​Specifikationer

Hvis du ikke vil give 1.000 kr eller over for GHD og lignede prisklasse, kan denne Philips Styler måske være det rigtige.

Glattejernet har opnået topkarakter ved blandt andet Makeupandbeauty her, for sin pris i forhold til kvaliteten og brugen. Du får nemlig et ganske godt glattejern der hurtigt bliver varm med en opvarmningstid på ca. 15 sekunder. Og er dejlig enkel at bruge uden at føles irriterende.

I forhold til mange andre modeller i samme pris eller billigere, får du et bedre design med Philips MoistureProtect glattejernet. Designet og udformningen på glattejernet giver en god og nem glatning f.eks. når du skal hurtigt ud af døren om morgenen. Styleren kommer med bevægelige keramiske varmeplader så håret bliver skånet bedst muligt. Det sker ved at pladerne flytter sig, hvis du kommer til at lukke for hårdt om håret. ION-teknologi til at modvirke statisk elektricitet som efterhånden er blevet en standard ved de fleste glattejern, er selvfølgelig også en funktion der kommer med dette glattejern.

Temperaturen justeres automatisk med den indbyggede MoistureProtect sensor. Her bliver håret analyseret under brug og temperaturen justeres så du formindsker udtørring. En ulempe kan være ledningen der kun er 2 meter, men dog kommer som drejbar.


Joico Styler –Genopbygger håret

Joico glattejern er innovativt

​Specifikationer

Til omkring 900 kr. kan du købe denne innovative Joico styler der ikke bare glatter, men er med til at rekonstruere og reparere håret.

Glattejernet anvender en unik keratinolie(300 ml. medfølger), der skal påfyldes før brug. Det bliver omdannet til dampmolekyler der trænger dybt ind i håret. Her giver kombinationen mulighed for at genopbygge hårets naturlige keratinniveau. Det gør at håret ikke bare bliver sundere, men får også et flot blank look.

Varmepladerne kommer med en coatet overflade af æsteriske olier, der gør at håret ikke brænder sig fast, når du kører styleren gennem håret.


GHD Gold V Max Styler – Bedste til tykt/stort hår

køb det bedste glattejern til tykt hår

​Specifikationer

Hvis du har et tykt eller stort hår, er GHD Gold V Max Styler et af de bedste glattejern til din hårtype. Du får den høje kvalitet med GHD V generationen, hvor Max styleren der er beregnet til det tykke hår, er optimeret endnu mere med 2 generation Gold serien.

Du får høj kvalitet i ydeevne og materiale. Varmepladerne på Max er de samme som GHD V Gold Classic styleren dog i 5 cm. størrelse som et bredt glattejern. Det optimeret ved modellen er selve designet.

Designet er blevet gjort bedre og nemmere til både brug og til at skåne håret mest muligt. Et godt ergonomisk greb med det afrundet glattejern og en bedre isolering af materialer, som i sidste ende er med til at give en bedre glatning.

Opvarmningstiden er standard på 20 sekunder. GHD teknologien gør at genopvarmningen af pladerne sker 5 gange i sekundet, så der bliver en fast varme over det hele.


Hvor varmt skal et glattejern blive?

Brug en ghd glattejern test til at finde bedste

Hvilken temperatur er optimal til at glatte håret? Er temperaturen den samme til fint, kort som tykt hår? Det med den helt rigtige temperatur til at opnå den perfekte glatning, findes der ingen eksakt resultat af. Helt ligesom bølgejern, hårtørrer, krøllejern eller de moderne glattebørster, så findes der ikke entydig forskning der kan påvise hvilken temperatur der er helt korrekt.

GHD ligger sig fast på en temperatur mellem 175 – 195 som det optimale, hvor deres egen analyse har peget på 185 grader som den optimale temperatur der tager højde for hurtighed, ydelse og resultat. Det vigtige må være en ensartet varme der er høj nok til at kunne glatte, og samtidig lav nok til ikke at brænde håret.

Hvad sker der når du bruger glattejern?

Hvad end du køber et billigt OBH glattejern eller den mere eksklusive GHD styler, så bliver dit hår udsat for meget varme. Den høje temperatur der kører henover håret, kan resulterer i, at dit hår bliver udtørret. Over tid hvis du glatter håret hver dag, vil du ende op med et ødelagt hår. Derfor er det næsten en selvfølge, at du skal tilsætte mere fugt til hårets egen naturlige fugt for at modvirke varmepåvirkningen.

Brug varmebeskyttelse 

Brug noget varmebeskyttelse til håret i forbindelse med elektriske hårapparater der bruger varme til styling. En varmebeskyttende stylingspray giver mulighed for at give håret en beskyttende hinde der skærmer for de høje varmegrader og beskytter hårets naturlige fugt.

hvordan laver du krøller med glattejern?

hvordan krøller man hår med glattejern? Først og fremmest skal du bruge et glattejern der er velegnet til dit hår, og så selvfølgelig en model der både kan glatte og lave krøller. Det kan du heldigvis finde i forskellige brands som Gun Britt, Remington, OBH Nordica og de viste ovenfor.

Se videoen ​her om hvordan du kan lave tilfældige krøller med et glattejern på meget kort tid helt ligesom du kan finde masser af gode Youtube videoer til slangekrøller, bløde krøller m.m.


hvordan får du glat hår uden glattejern?

Se videoen her med ideer til at opnå et glat hår uden varmeapparater. Du kan finde diverse opskrifter online også, som giver dig forskellige tips til at opnå den helt rigtige hårbalance:


Tips til brug af glattejernet for smukt hår

Når du har besluttet dig for glattejernet der måske er bedst i test, eller måske et godt billig glattejern, skal du selvfølgelig også bruge det optimalt for at opnå det flotte hår. Derfor kan du med fordel bruge disse tips til bruge styleren rigtigt i forhold til at opnå det glansfulde og smukke hår:

  • Ingen stylingprodukter: Inden du skal glatte dit hår, skal håret være fri for stylingprodukter. Glattejernet vil fjerne stylingsproduktets funktion og derfor er det omsonst arbejde da du vil skulle bruge stylingproduktet efter glatningen endnu engang.
  • Varmebeskyttelse: For dit hårs skyld, skal du bruge et varmebeskyttende produkt. Alternativet er et tørt og slidt hår som kun bliver værre hver gang du glatter.
  • Indefra og ud: For at opnå den flotte glatning der samtidig beskytter håret, skal du køre fra hårrødderne og ud til spidsen. Hvis du skaber ubalance ved ikke at starte fra hovedbunden, kan det resulterer i, at du skal over håret flere gange og derved udsætte håret for varme igen.
  • Del håret op i sektioner: Hvis du skal have det glansfulde hår, skal du dele håret op i sektioner og glatte en sektion ad gangen. Det giver mulighed for at varmen bliver ensartet hvilket ikke kan lade sig gøre, hvis du prøver at glatte et for stort område. Det med at glatte ensartet er netop, hvad der gør en glattebørste bedre egnet.
  • Rens styleren: Hvad end det er en føntørrer, epilator, ladyshaver, stavblender, varmepude, elektrisk tandbørste, hårtrimmer eller andet elektrisk skønheds apparat, så skal det selvfølgelig renses for optimal brug. Her gælder det om at holde glattejernet fri for snavs på varmepladerne, så disse ikke fejler med varmen under brug. Hvis der samler sig fedt eller skidt på pladen, vil varmen ikke blive lige fordelt og derved skabe en dårlig glatning. Det tager 2 sekunder at rense over efter brug.
Denne side er anmeldt af: Christina P. Henriksen 10/10
4.7/5 (74 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: