Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Oversigt over de bedste glattejern ifølge anmeldelser og tests

Oversigt over de bedste glattejern ifølge anmeldelser og tests

Håret skal være i orden og det skal helst sættes på kortest tid. Her vil glatningen inden du skal ud af døren, være noget der bare skal overståes hurtigt. Derfor kræver det en styler i en god kvalitet. Denne glattejern test giver dig et udvalg af de bedste glattejern(også kaldet fladjern og styler) i både den høje pris og i mellemklassen lige over den helt billige prisklasse.

Hvad er det bedste glattejern?

Når du skal finde et godt glattejern, skal du ikke gå på kompromis med kvaliteten for at spare et par hundrede kroner. Hårstylister og frisører vil alle anbefale som minimum at der er keramiske plader til at minimerer varmeskader på dit hår. Her vil de helt billige modeller ofte have et dårligt materiale, der ikke kan lede varmen ordentlig eller som glider ujævnt gennem håret lidt som et dårligt strygejern der kører ujævnt over en skjorte. Det vil gøre at håret kan brænde sig fast.

Hvad koster et GHD glattejern? Prisen er selvfølgelig også afgørende for dit valg. For det er ikke alle der vil eller har råd til at bruge 1000-1600,- kr. på GHD Platinum. Men du kan heldigvis finde ganske fine stylers i en billigere pris også. Med GHD får du top kvalitet både i ydelse, brug og sikkerhed for håret skyld. Du betaler dog også den højere pris. Nedenfor kan du se de forskellige modeller, hvor GHD glattejern figurerer meget.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

GHD Platinum – Det bedste glattejern

GHD har lavet 4 forskellige serier. Her er Platinum styleren den seneste der er arvtageren fra Eclipse serien. Eclipse glattejernet er blev kåret som topscorer flere steder verden som det perfekte glattejern til private.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Om GHD Platinum

Platinum har ligesom Eclipse og andre GHD modeller, fået gode anmeldelser ved medier og uafhængige teststeder for sin høje luksus der ligger en lille tand over GHD V typen. Helt ligesom alle andre GHD modeller, kører Platinum med den faste temperatur på 185 grader. Denne temperatur har GHD fundet frem til at være den optimale temperatur. Det styres af 3 sensorer i hver varmeplade der regulerer varmen til at være konstant. Varmepladerne på Platinum er forbedret i forhold til de tidligere modeller. Det giver dig en glattere og bedre overflade til at glide nænsomt gennem håret. Luksus fladjernet kommer også med ”Safer for Hair” teknologi. Den giver en forøget shine og glans i håret ifølge undersøgelse fra Princeton University. Samtidig med at du reducerer knækkede hår.

Fysisk får du et optimalt glattejern at styre og til at skabe krøller eller glatte eventuelt med en hårtørrer. Platinum kommer med den nye ”wishbone” ønskeben form der sammen med den lange drejeledning, gør håndteringen dejlig nem.

Ligesom med andre modeller fra GHD, er Platinum også velegnet som krøllejern med sin afrundende cylinder. Prisen er som sagt i den høje klasse, og desværre varierer den sjældent som du kan se på Pricerunner og lignede sider.

​Specifikationer

 • ​Til alle hårtyper
 • Velegnet til glatte- & krøllejern
 • Tri-zone® teknologi
 • Hurtig opvarmning på 20 sekunder
 • Optimeret keramiske plader
 • Ønskebenhængsel til justering
 • Universal spænding
 • Autosluk 30 min.
 • Drejelig 2,7 m. ledning
 • Pris: 1.498,- kr.

REMINGTON glattejern PROluxe S9100


Derfor bør du vælge denne

Remington er billigt og stadigvæk et ganske godt mærke. Dette er ét af de absolut billigste glattejern, vi anbefaler. Du får stadigvæk meget for pengene, men det er klart, at pris og kvalitet også hænger sammen.

Om REMINGTON glattejern – den varmeste

Remington glattejern sikrer dig en frisure, der holder længe – faktisk helt op til 24 timer. Remington er et velanset mærke, hvor du kan få resultater, som du ville gøre hos en frisør. Glattejernets OPTI-heat teknologi gør, at varmen bliver fordelt. Du kan indstille temperaturen til op til 230 grader. Glattejernet har en PRO-indstilling, som giver en sundere styling.  

Remington vs. markedet

Remington er lidt langsommere til at varme op, men det handler om marginaler. Ellers har den stort set de samme funktioner, som mange andre af glattejernene. 

Specifikationer

 • Opvarmningstid: 25 sekunder
 • Max temperatur: 230 grader
 • Keramiske varmeplader
 • Varmeindstillinger: 9
 • 3 m ledning

HH Simonsen Go Mini Fashion Styler – Mini glattejern

Et mini eller rejseglattejern i en væsentlig billigere klasse end GHD, er denne Go Mini Fashion Styler fra danske HH Simonsen. Det er ikke et alternativ til et større og bedre egnet glattejernet til hjemmebrug, men velegnet som supplement i en fysisk mindre størrelse.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Om HH Simonsen Go Mini Fashion Styler

Hvis du mangler et godt glattejern til at have med i tasken eller kufferten på weekend/rejse, er denne HH Simonsen styler til 3-400 kr. et ganske fint køb på højde med Reminton, Babyliss og andre anderkendte producenter indenfor elektriske hår apparater.

HH Simonsen Go Mini kommer med pivot funktion og en ledning på 2,5 meter. Det må siges at være en god længde så det ikke bliver besværligt at glatte, som det kan være med en kort ledning.

Som du kan se i diverse HH Simonsen glattejern test, er priserne på de forskellige modeller i mellemklassen. HH Simonsen ligesom franske Babyliss og lignede producenter, kommer med temperatur indstillinger der strækker sig fra 120 til 230 grader. Ifølge producenterne giver det dig som bruger, mulighed for at indstille temperatur efter din hårtype. Man kan så diskuterer om varmen bliver jævn eller ej.

Specifikationer

 • ​Mini format glattejern
 • LED temperaturstyring fra 120°C til 230°C
 • Fleksible vippeplader
 • Hurtig opvarmning
 • 2,5 meter drejeledning
 • Taske medfølger
 • Pris: 449,- kr.

Gold Ruby Sunset Professional Styler – skånsom for håret


Hvorfor du bør vælge Gold Ruby Sunset

Glattejernet er superflot, og du får kvalitet for prisen. Glattejernet har ”sleep mode”, hvilket betyder, at det slukker automatisk efter noget tid, hvis du selv skulle have glemt det.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Om Gold Ruby Sunset Professional Styler – den flotte

Gold Ruby Sunset er et glattejern, som er en limited edition. Glattejernet er super smart designmæssigt i en flot pink farve, hvilket giver det et feminint look. Hvorfor skal glattejern være kedelige og sorte? Med Gold Ruby Sunset får du et farverigt glattejern. Varmepladerne er afrundede, så du kan få bølger eller krøllet hår også. 

Gold Ruby Sunset vs. markedet

Glattejernet er dyrt, og det varmer kun op til 185 grader. Samtidig er dette dog bedre for dit hår, så du ikke nedbryder hårets balance. Glattejernet har ”sleep mode”, hvilket er en fordel, hvis du er en glemsom eller travl type. 

Specifikationer

 • Varmebeskyttende hætte
 • Max temperatur: 185 grader
 • Automatisk slukkeknap
 • Glatte og kurvede plader
 • 2,7 m ledning

Gold Classic Mini Styler – perfekt til kort hår


Derfor bør du vælge Gold Classic

Glattejernet er særligt anvendeligt til dig, som har kort hår, da hovedet er smalt og derfor nemt at anvende. Pladerne er kun 1 cm.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Om ghd Gold Classic Mini Styler – til dig med kort hår

Dette glattejern fra ghd er en opdateret version af det tidligere glattejern fra ghd, hvor dette har et mere strømlinet design. Glattejernet er isoleret på en måde, så det er lettere og mindre varmt at holde ved. Pladerne er afrundede, så du også kan lave krøller med dette glattejern. Glattejernets hoved er smalt, hvormed det gør det nemmere at glatte eller krølle kortere hår også. 

Gold Classic vs. markedet

Glattejernet er dyrt, men dette er efterhånden prisen, når man skal have et godt glattejern. Glattejernet er både oplagt til at glatte og lave krøller. Dette beskytter også håret bedre, så du ikke ødelægger det ved at glatte eller krølle det. 

Specifikationer

 • Opvarmningstid: 20 sekunder
 • Max temperatur: 185 grader
 • Sleep mode funktion
 • Nano-silver belægning

REMINGTON Glattejern S9500 E51 Pearl – den billigste


Derfor bør du vælge Remington Pearl

Glattejernet er klart det billigste af alle dem, vi anbefaler. Hvis du derfor ikke bruger glattejern så tit, kan dette være et for dig. Hvis du bruger det dagligt, skal du have et, der ikke slider så meget på dit hår. Dette er superfint, hvis du bare skal glatte eller krølle dit hår til fest en gang imellem.

Om Remington S9500 E51 Pearl

Glattejernet er udstyret med tynde og bevægelige plader, som gør det nemt for dig at style dit hår. Glattejernet hedder Pearl, fordi det er belagt med perlestøv. Dette skulle give dit hår en fin glans. 

Remington Pearl vs. markedet

Som sagt er Pearl det billigste. Det er dog også et af de hurtigste til at varme op på blot 10 sekunder. Er du den utålmodige type, skal du måske vælge dette. En lang ledning og avanceret keramisk belægning er alle fordele ved dette glattejern. 

Specifikationer

 • Ledning: 3 m
 • Opvarmningstid: 10 sekunder
 • Variabel temperatur
 • Keramisk belægning

Philips HP8372 – Billig pris

Hvis du ikke vil give 1.000 kr eller over for GHD og lignede prisklasse, kan denne Philips Styler måske være det rigtige.

Glattejernet har opnået topkarakter ved blandt andet Makeupandbeauty her, for sin pris i forhold til kvaliteten og brugen. Du får nemlig et ganske godt glattejern der hurtigt bliver varm med en opvarmningstid på ca. 15 sekunder. Og er dejlig enkel at bruge uden at føles irriterende.

Om Philips ​HP8372

I forhold til mange andre modeller i samme pris eller billigere, får du et bedre design med Philips MoistureProtect glattejernet. Designet og udformningen på glattejernet giver en god og nem glatning f.eks. når du skal hurtigt ud af døren om morgenen. Styleren kommer med bevægelige keramiske varmeplader så håret bliver skånet bedst muligt. Det sker ved at pladerne flytter sig, hvis du kommer til at lukke for hårdt om håret. ION-teknologi til at modvirke statisk elektricitet som efterhånden er blevet en standard ved de fleste glattejern, er selvfølgelig også en funktion der kommer med dette glattejern.

Temperaturen justeres automatisk med den indbyggede MoistureProtect sensor. Her bliver håret analyseret under brug og temperaturen justeres så du formindsker udtørring. En ulempe kan være ledningen der kun er 2 meter, men dog kommer som drejbar.

Specifikationer

 • ​MoistureProtect sensor
 • 15 sek. opvarmningstid
 • 3 Temperatur indstillinger
 • 2 m. drejeledning
 • Autosluk
 • Pris: ​636,- kr.

Joico Styler –Genopbygger håret

Til omkring 900 kr. kan du købe denne innovative Joico styler der ikke bare glatter, men er med til at rekonstruere og reparere håret.

Om Joico Styler

Glattejernet anvender en unik keratinolie(300 ml. medfølger), der skal påfyldes før brug. Det bliver omdannet til dampmolekyler der trænger dybt ind i håret. Her giver kombinationen mulighed for at genopbygge hårets naturlige keratinniveau. Det gør at håret ikke bare bliver sundere, men får også et flot blank look.

Varmepladerne kommer med en coatet overflade af æsteriske olier, der gør at håret ikke brænder sig fast, når du kører styleren gennem håret.

​Specifikationer

 • ​Triple protection
 • Far Infrarød teknologi
 • Dobbelte keramiske varmeelementer
 • Coatede teflon plader
 • 8 sek. opvarmning
 • Sleep-mode 60 min.
 • 3 m. soft rubber ledning
 • Pris: 899,- kr.

GHD Gold V Max Styler – Bedste til tykt/stort hår

Hvis du har et tykt eller stort hår, er GHD Gold V Max Styler et af de bedste glattejern til din hårtype. Du får den høje kvalitet med GHD V generationen, hvor Max styleren der er beregnet til det tykke hår, er optimeret endnu mere med 2 generation Gold serien.

Om GHD Gold V Max Styler

Du får høj kvalitet i ydeevne og materiale. Varmepladerne på Max er de samme som GHD V Gold Classic styleren dog i 5 cm. størrelse som et bredt glattejern. Det optimeret ved modellen er selve designet.

Designet er blevet gjort bedre og nemmere til både brug og til at skåne håret mest muligt. Et godt ergonomisk greb med det afrundet glattejern og en bedre isolering af materialer, som i sidste ende er med til at give en bedre glatning.

Opvarmningstiden er standard på 20 sekunder. GHD teknologien gør at genopvarmningen af pladerne sker 5 gange i sekundet, så der bliver en fast varme over det hele.

Specifikationer

 • Velegnet til det lange & kraftige hår
 • 5 cm. keramiske varmeplader
 • Buede varmeplader med nano-silver
 • 2,7 m. drejeledning
 • 20 sek. Opvarmningstid
 • Pris: 1.023,- kr.

Hvor varmt skal et glattejern blive?

Brug en ghd glattejern test til at finde bedste

Hvilken temperatur er optimal til at glatte håret? Er temperaturen den samme til fint, kort som tykt hår? Det med den helt rigtige temperatur til at opnå den perfekte glatning, findes der ingen eksakt resultat af. Helt ligesom bølgejern, hårtørrer, krøllejern eller de moderne glattebørster, så findes der ikke entydig forskning der kan påvise hvilken temperatur der er helt korrekt.

GHD ligger sig fast på en temperatur mellem 175 – 195 som det optimale, hvor deres egen analyse har peget på 185 grader som den optimale temperatur der tager højde for hurtighed, ydelse og resultat. Det vigtige må være en ensartet varme der er høj nok til at kunne glatte, og samtidig lav nok til ikke at brænde håret.

Hvad sker der når du bruger glattejern?

Hvad end du køber et billigt OBH glattejern eller den mere eksklusive GHD styler, så bliver dit hår udsat for meget varme. Den høje temperatur der kører henover håret, kan resulterer i, at dit hår bliver udtørret. Over tid hvis du glatter håret hver dag, vil du ende op med et ødelagt hår. Derfor er det næsten en selvfølge, at du skal tilsætte mere fugt til hårets egen naturlige fugt for at modvirke varmepåvirkningen.

Brug varmebeskyttelse

Brug noget varmebeskyttelse til håret i forbindelse med elektriske hårapparater der bruger varme til styling. En varmebeskyttende stylingspray giver mulighed for at give håret en beskyttende hinde der skærmer for de høje varmegrader og beskytter hårets naturlige fugt.

hvordan laver du krøller med glattejern?

hvordan krøller man hår med glattejern? Først og fremmest skal du bruge et glattejern der er velegnet til dit hår, og så selvfølgelig en model der både kan glatte og lave krøller. Det kan du heldigvis finde i forskellige brands som Gun Britt, Remington, OBH Nordica og de viste ovenfor.

Se videoen ​her om hvordan du kan lave tilfældige krøller med et glattejern på meget kort tid helt ligesom du kan finde masser af gode Youtube videoer til slangekrøller, bløde krøller m.m.

hvordan får du glat hår uden glattejern?

Se videoen her med ideer til at opnå et glat hår uden varmeapparater. Du kan finde diverse opskrifter online også, som giver dig forskellige tips til at opnå den helt rigtige hårbalance:

Tips til brug af glattejernet for smukt hår

Når du har besluttet dig for glattejernet der måske er bedst i test, eller måske et godt billig glattejern, skal du selvfølgelig også bruge det optimalt for at opnå det flotte hår. Derfor kan du med fordel bruge disse tips til bruge styleren rigtigt i forhold til at opnå det glansfulde og smukke hår:

 • Ingen stylingprodukter: Inden du skal glatte dit hår, skal håret være fri for stylingprodukter. Glattejernet vil fjerne stylingsproduktets funktion og derfor er det omsonst arbejde da du vil skulle bruge stylingproduktet efter glatningen endnu engang.
 • Varmebeskyttelse: For dit hårs skyld, skal du bruge et varmebeskyttende produkt. Alternativet er et tørt og slidt hår som kun bliver værre hver gang du glatter.
 • Indefra og ud: For at opnå den flotte glatning der samtidig beskytter håret, skal du køre fra hårrødderne og ud til spidsen. Hvis du skaber ubalance ved ikke at starte fra hovedbunden, kan det resulterer i, at du skal over håret flere gange og derved udsætte håret for varme igen.
 • Del håret op i sektioner: Hvis du skal have det glansfulde hår, skal du dele håret op i sektioner og glatte en sektion ad gangen. Det giver mulighed for at varmen bliver ensartet hvilket ikke kan lade sig gøre, hvis du prøver at glatte et for stort område. Det med at glatte ensartet er netop, hvad der gør en glattebørste bedre egnet.
 • Rens styleren: Hvad end det er en føntørrer, epilator, ladyshaver, stavblender, varmepude, elektrisk tandbørste, hårtrimmer eller andet elektrisk skønheds apparat, så skal det selvfølgelig renses for optimal brug. Her gælder det om at holde glattejernet fri for snavs på varmepladerne, så disse ikke fejler med varmen under brug. Hvis der samler sig fedt eller skidt på pladen, vil varmen ikke blive lige fordelt og derved skabe en dårlig glatning. Det tager 2 sekunder at rense over efter brug.

​Kilder:

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme