Mors dag gave

mors dag gave

Der skal findes en mors dag gave, for ud over det er en årlig tradition, så er det også den gode anledning til at vise din mor, at du tænker på hende.

Den anden søndag i maj er mors dag, hvilket er den 13 maj i 2018. Traditionen stammer fra USA helt ligesom den nyere fars dag​ tradition. Traditionen tro skal du give en sød ting i gave, hvor vi i Danmark traditionelt mest giver blomster, men hvorfor ikke gøre det lidt anderledes med en anden gaveide, som din mor måske får meget mere gavn af end blomster der trods alt, visner ret hurtigt?

Her på Idegryden har vi samlet et udvalg af forskellige gaveideer til mor, hvor ideerne kommer i alle prisklasser. Søg inspirationen så du husker at give hende den opmærksomhed hun fortjener.

Du finder forskellige kategorier af gaveideer her, hvor du både finder den personlige gave, det praktiske til boligen, pynt, lækkert til ganen, noget lækkert til skønheden eller den sjove oplevelse, som hun kan bruge alene eller med en anden.

giv et buket blomster til mors dag

Blomster

Blomster er årets gaveide til mors dag, og nok også den dag på året, hvor blomsterhandlerne har størst indtjening. Det er nemt at køre forbi blomsterhandleren og købe en buket, men hvis du ikke bor i nærheden af din mor, så skal du enten ringe til en blomsterhandler og få udbringning, eller tage den alternative løsning med et gavekort til Interflora - Så kan hun selv vælge den helt rigtige buket.

Fra: 50 kr.​

giv en lækker gavekurv i gave til ham

Lækker gavekurv

En gavekurv er en perfekt gaveide til fernisering, indflyttergave, værtindegave, fødselsdag og selvfølgelig også som gaven til mor på den årlige dag. En kurv med lækre delikatesser, vin, chokolade eller noget andet, er noget som de fleste elsker at modtage. Ligesom med indhold så kommer gavekurve i alle slags prisklasser.

Fra: 200 kr.

giv mor en lækker luksus brunch på mors dag

Luksus brunch

Giv din mor en lækker luksus brunch for 2 i gave. Hvem elsker ikke at spise en lækker brunch i selskab med en anden, og fordelen med denne gaveide er, at personen som mor skal ud og spise en brunch med, kunne være dig. Om det så er på selve dagen eller ej, betyder nok knap så meget - En god gave til par.

Fra: 299 kr.​

Matas gavekort er en populære gaveide til piger og kvinder i alle aldre

Matas gavekort

Hvis du leder efter den nemme og praktiske gaveide, som både vil glæde dig som gavegiver og din mor som gavemodtager, så kunne det være et gavekort til Matas. En nem gave der kan sendes som gavekort eller over mobilen for dig, og kvinder i alle aldre elsker en lækker creme eller andet personligt pleje - så win win.

Fra: 50 kr.

køb den lækre massage oplevelsesgave til studenten

Lækker massage gave

Forkæl din mor med en lækker velvære oplevelse i form af massage. At blive forkælet er noget af det bedste i verden, og massage giver fred til sjæl og krop. Det gør gaven til den perfekte gaveide til hende der har alt eller intet, og selvfølgelig velegnet til kvinder i alle aldre.

Fra: 499 kr.​

køb en smuk vase som den lækre pyntegave til hjemmet

Pynt til hjemmet

Noget smukt til hjemmet i form af en keramik og porcelæn er traditionelt en gaveide til mormor, farmor, svigermor, mor og alle andre typer kvinder. Du kan købe noget smukt der passer både til den billige mors dags gave og selvfølgelig også til den dyre udgave i form Fritz Hansen, Royal eller lignede brands.

Fra: 100 kr.

køb de smagfulde oplevelser i gave til hende eller ham

​Chokoladesmagning Peter Beier

​Hvorfor ikke overraske med en anderledes og personlig gave til mor i form af chokoladesmagning hos Peter Beier. Måske din eller jeres mor vil elske denne mors dag gave oplevelse der giver en hyggelig stund for hende.

Fra: 299 kr.​

giv den unikke luftballon oplevelse i gave

Luftballon oplevelse

Hvis du vil forkæle din mor med den eksklusive gaveide, så giv hende oplevelsen af at flyve i luftballon. En unik oplevelse der næsten er ubeskriveligt, for det at svæve lydløst henover landskabet er uforglemmeligt. En dyr gave der selvfølgelig ikke er for alle, men dog en kæmpe oplevelse for gavemodtageren.

Fra: 2395 kr.​

køb det varme tæppe i gave til hende som varmer på de kolde dage

Snug rug tæppe

Hvis du ikke kender dette utrolig smarte og populære tæppe, så er det et tæppe med ærmer. Hvis du ikke kan se fordel i det, så prøv at forestille dig situationen med en kold aften foran fjernsynet. Du sætter dig til rette med en kop te, bog og tæppet som du prøver at trække godt op om dig. Det kan ikke lade sig gøre, hvis du også vil læse bogen. Men hvis tæppet har ærmer, så kan du læse og holde varmen samtidig - så simpelt og så genialt.

Fra: 259 kr.

Giv en dejlig tapas oplevelse i gave til mors dag

​Tapas for to

​Hvorfor ikke give en mors dag gave fra f.eks. baby der består af Tapas for 2? Du finder mange lækre "spanske" steder i Danmark hvor mor og måske du? kan nyde noget lækkert tapas sammen. Et godt alternativ til den mere klassiske danske restaurant eller cafe.

Fra: 499 kr.​

Giv den spændende rejse fortælling i gave

En spændende bog

​Bøger har altid været en klassisk gaveide både til børn som voksne. For bøger giver dig som læser, en forunderlig, spændende, mystisk og sjov fortælling hvor du bliver suget ind i universet eller historien. Derfor er en bog måske den helt perfekte gave til mors dag, hvor bestsellerlisten ved Bog & Ide giver den bedste inspiration.

Fra: 100 kr.​

Giv det eksklusive Spaophold i 30 års gave til hende

​Spaophold på Ystad Saltsjöbad

​Hvis hun skal forkæles med noget eksklusivt velvære, så er et spaophold på Ystad Saltsjöbad måske det rigtige. Spa er lækkert for krop og sind, og det vil være noget som vil få hende til at afstresse i løbet af meget få minutter.

Fra: 3199 kr.​

giv hende et lækkert neglelak mærke i gave

Neglelak

Bruger din mor neglelak? Så kunne du overveje, om du ikke skulle give en lækker Essie eller andet mærke som måske er hendes favorit. Du kan finde gode modeller i alle slags prisklasser, hvor de billigste starter omkring 40 kr. og opefter.

Fra: 40 kr.​

giv noget eksklusiv chokolade til mors dags gave

Fyldt chokolade

Det er måske en myte, men det siges at alle kvinder elsker chokolade, og hvorfor ikke bruge det som gaven til mors dag? Giv hende noget lækkert fyldt chokolade der kommer i den eksklusive stil, hvor smagssansen virkelig bliver forkælet.

Fra: 82 kr.

Giv vinsmagning i Aalborg

​Vinsmagning Aalborg

​Til hende der bor i Nordjylland, her kan du give en vinsmagning oplevelse. Her får hun oplevelse af at smage på forskellige nye vine, få social omgang med andre og selvfølgelig lære lidt om de gyldne dråber.

Fra: 349 kr.​

giv den søde nøglering i gave til hende

House Doctor nøglering

Har mor ingen nøglering i sit nøglebundt, og har hun ofte problemer med at finde sin nøgler? Køb hende en flot House Doctor nøglering der både har det flotte feminine design og samtidig hjælper med til at gøre jagten på nøglerne noget nemmere.

Fra: 89 kr.​

giv en sjove svæveflyvnings oplevelse i gave

​Svæveflyvning

​Hvorfor ikke give den unikke og og super fede oplevelsesgave til mor? Giv hende chancen for at prøve svæveflyvning, som sikkert er noget de færreste kan sige, at de har prøvet. Velegnet til hende der ikke lider af højdeskræk.

Fra: 295 kr.​

giv mor en lækker håndcreme i gave

Giv mor en lækker håndcreme

En lækker håndcreme der styrker neglebånd, negle, har antixiodanter, rig på vitamin, beskytter mod ældning og er nærende på fugt og god pleje, det er noget som de fleste kvinder bruger og elsker. Derfor kan du give hende en lækker håndcreme, hvor du finder en god Urtekram til 45 kr. helt ligesom du kan købe Jane Irendale til over 200 kr.

Fra: 45 kr.

giv hende noget lækkert til ganen i gave

Jelly Beans

Hvis du vil overraske med en anderledes gaveide med noget lækkert til maven, så kunne det være at hun elsker Jell Belly beans. Det amerikanske slik er populært især blandt kvinder, og det særdeles udsøgte slik kunne være årets mors dag gave.

Fra: 200 kr.​

giv en bridegwalking oplevelsesgave

Bridgewalking

En anden noget anderledes gaveide til hende kunne være Bridgewalking oplevelsen. Det er en unik oplevelse som kun kan prøves i Australien og nu også ved Lillebælt. Du kommer op og gå på taget af den gamle Lillebælts bro, hvor trafikken og togene kører nedenunder dig. En særdeles populær oplevelse for det er et unikt syn at skue udover oppe fra broen, og så også at gå henover toppen af en bro.

Fra: 249 kr.

Køb et lækkert Kähler lyshus i gave til studenten

Kähler lyshus

Kähler lyshusene blev super populære for et par år siden, og de har faktisk fastholdt populariteten. Det skyldes at du får et super sødt stykke keramik, der både skaber det dejlige levende lys, og så pynter det i ethvert hjem. Du kan finde de forskellige Urani modeller i forskellige størrelser og priser.

Fra: 149 kr.​

køb en lækker parfume i gave til kvinder

Parfume gaveæske

En dejlig parfume er en klassisk gaveide til kvinder og piger, og det er selvfølgelig også en glimrende gave til mors dag. Giv hende en lækker gaveæske indenfor dit budget, hvor du selvfølgelig skal huske på, om hun har en yndlingsmærke.

Fra: 200 kr.

giv hende en skøn ansigtsbehandling julegave til hende

​Dejlig ansigtsbehandling

​Måske hun skal forkæles med noget personligt til skønheden og velvære? Her kan du overraske med en dejlig ansigtsbehandling der måske kunne være den perfekte gave til mor. Giv et gavekort ved en lokal eller vælg ved Go Dream som kan bruges i det meste af landet.

Fra: 499 kr.​

Giv mor en lækker Erik Bagger vase i gave

​Erik Bagger vase

​Til hende der elsker sin bolig, kan du give en stilren Erik Bagger vase og fyrfadsstagesæt som pyntegave til mors dag. Erik Bagger holdt til mors dag i 2017, og vil selvfølgelig også holde i 2018 og fremefter.

Fra: 299 kr.​

Giv et lækkert chokolade kursus til mors dag gave

​Chokoladekursus

​En lækker ting der måske giver velvære, kunne være et sjovt chokoladekursus i København. Her kan din mor lære at lave eksklusive fyldt chokolade, og få masser af information og fornøjelse med

Fra: 450 kr.​

Forkæl mor med en fodmassage maskine i gave

​Fodmassage maskine

​Hvorfor ikke give hende en gadget der kan give velvære når hun lyster? Fodmassage er lækkert, og her kan en smart maskine være helt perfekt. Hun kan bruge den hver aften, hvis hun ønsker og er relativ nem at have med at gøre - Se test af bedste maskiner til fodmassage.

Fra: 400 kr.​

Giv din mor et sjovt sushi kursus den 2 søndag i maj

​Lær at lave sushi

​Sushiskole hvor hun kan lære det basale om at arbejde med rå fisk, kan være den unikke gave til at give til jeres/din/børnenes mor. Hvis hun elsker sushi, kan det være, at hun skal lære hvordan hun selv kan lave det?

Fra: 699 kr.​

Idéer til den perfekte mors dag gave

Hvert år afholdes mors dag i Danmark, dette foregår altid den anden søndag i maj. Til trods for at denne dag oprindeligt blev opfundet i USA, har danskerne i den grad taget den til sig. Dagen er skabt for at ære sin mor, kvinden der har bragt dig ind i denne verden. Så denne dag er skabt for at fejre vores mødre og bruge denne dag til at være taknemmelige for livet, hun har givet os. Der er ikke så mange faste ting, der bliver forbundet med denne dag, men noget, de fleste gør, er at hjælpe til derhjemme. Det kunne være, at man på denne dag kunne sørge for at lave mad eller gøre rent.

Den personlige gave

Hvis der er et menneske, man efterhånden kender godt, så er det ens egen mor. Det er den person, du har kendt allerlængst af alle de mennesker, du kender. Derfor er det perfekt at lave gaven personlig. Det fleste mødre er nemlig enormt svære at finde gaver til, da de jo har, hvad de skal bruge. Den personlige gave får hende til at mindes det helt specielle bånd, I har.

Da man var lille, da det oftest nok, at tegne en tegning. Da man blev lidt ældre var det også et hit at købe produkter med tekster som ”Jeg elsker dig” eller ”Verdens bedste mor” – f.eks. trykt på en slikkepind eller et krus. Når man bliver lidt ældre, skal man dog til at begynde at være en smule mere kreativ på dette punkt. Den personlige gave er selvfølgelig i høj grad afhængig af jeres forhold og din kreativitet. Det vigtigste med den personlige gave er blot, at du har lagt noget tanke ind i den.

Det kan altid være en god idé at skrive et lille kort. Er man ikke så meget til det der med at skrive, og du er mere den kunstneriske type, kan du eventuelt fremføre en sang for hende. Du behøver ikke nødvendig have skrevet den selv, det kan blot være en, der får dine tanker hen på hende. Man kan også lave en lille bog med billeder, hvor hun kan mindes alle jeres gode stunder sammen.

Den klassiske gave til mor

Du kan selvfølgelig også altid ty til den klassiske mors dag gave – blomster. Blomster er og bliver altid et kæmpe hit hos langt de fleste mødre. Og selvom mange blomster visner efter forholdsvis kort tid, så kan blomster alligevel betyde en hel del. Når man siger blomster, siger man også ofte chokolade. Og de fleste mødre elsker chokolade. Man kan også kombinere disse to gaver, for blomster og chokolade er det perfekte match.

Der er uendelige mange muligheder, når det gælder gaven til mor. Man kan også vælge at købe noget til køkkenet, noget nyt tøj eller et lille weekendophold. Men essensen af en gave, er, at du har lagt tanke og kærlighed bag den.

Flere gode mors dag gave ideer

Hvis du vil have endnu flere gave ideer, så kig på videoerne her og se om ikke der er en gode ide eller to til en mors dags gave.

Bedømmelse
Dato
Produkt
mors dags gave
Bedømmelse
51star1star1star1star1star