Julekalender – Pakkekalender til børn, ham og hende

Julekalender – Pakkekalender til børn, ham og hende


Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Den personlige kalender
Personlig Chokoladekalender
Til den kreative
LEGO Star Wars julekalender
Til wellness-fanatikeren
Babor Julekalender

Søger du efter gode ideer til en pakkekalender til børn eller voksne, eller måske bare inspiration til hvordan du laver en selv indeholdende små kalendergaver?

Det er netop, hvad du finder masser inspiration til lige her, så du kan overraske børn eller voksne til den 1 december i 2021 hvor første pakke skal åbnes. Du finder nemlig både ideer til de færdige kalendere indenfor alle aldersgrupper, og selvfølgelig lidt inspiration indenfor kalendergaver til de 24 juledage, som også med fordel, kan bruges som inspiration til adventsgaver.

Hvis du ikke finder din perfekte julekalender i understående liste, så kan du også med fordel læse Shopsites.dk‘ endnu større liste med pakkekalendere her.

Måske denne hurtige og nemme løsning med alders inddelte færdige kalendere ved pakkekalender.dk?

Julekalendere Til Piger

Julekalendere TIl Drenge

Julekalendere Til Voksne

Boligting (2)

De 10 bedste pakkekalendere i 2021: Vi har udvalgt de absolut bedste julekalendere til dig

Det er endeligt blevet november, hvilket betyder, at der kun er en måned til december og årets jul. Det betyder jo, at vi skal se at komme i julestemning. Det er der mange måder at komme i på, men en sikker vinder er altid en julekalender. Med den bliver man hver eneste dag i hele december mindet om, at det er ved at blive juleaften. Vi har alle sammen prøvet, at få fat i de trælse julekalendere til 20 kroner, som ikke har det mest mindeværdige chokoladeindhold. I år skal det dog være anderledes: Derfor har vi samlet de absolut bedste julekalendere til dig. Der er lidt til alle smage. Lidt til børnene, til den unge, manden, kvinden og parret. God jul!

Færdige pakkekalendere til børn

Det er heldigvis nemt at finde en ​julekalender til drenge og piger i forskellige aldre. Du finder nemlig et ret stort udvalg af forskellige muligheder, som vi viser dig inspiration til lige her.

No results. Check the filtering criteria

Ideer til teenagere

Der findes flere forskellige gode ideer til teenagerens julekalender, hvor du med fordel også kan bruge mange af de forskellige gode ideer til voksne.

No results. Check the filtering criteria

Færdig pakkekalender til voksne

Hvis du leder efter en god julekalender overraskelse til kæresten, manden, konen, mor/bedstemor eller måske til en stor teenager, så finder du et lækkert udvalg af både sjove, praktiske og lækre ting til sanserne.

No results. Check the filtering criteria

Hvad er den bedste pakkekalender?

Vi er alle forskellige og har forskellige budgetter og forventninger. Fælles ​for, hvad den gode pakkekalender kan være, så er det selvfølgelig at barnet, kæresten eller anden modtager, bliver glad for ideen og selvfølgelig også indholdet. Det er ikke billigt at lave en pakkekalender med 24 købte gaver til børn eller voksne. Derfor er det selvfølgelig også kun en god ide at give en pakkekalender til børn indtil de rammer teenagealderen. Teenagere har ikke helt glæden for de små ​kalendergaver som dengang, hvor de var børn. Her er det mere fordelagtigt at give en adventskalender/søndagsgaver, der består af en gave på hver af de 4 adventssøndage i julen.

Pakke-, jule- eller adventskalender?

Hvis du undrer dig over de forskellige betegnelser som der bliver brugt, så er en adventskalender det engelske ord for pakkekalender. Julekalender var som udgangspunkt, en kalender med låger og sidenhen kom der legetøj i, og ordet pakkekalender blev anvendelige for disse.

I dag er de tre forskellige betegnelser dog stort set gældende for en og samme ting. Den eneste undtagelse er, at få forhandlere i Danmark faktisk er begyndt at sælge adventskaldere som kun indeholder 4 gaver til hver adventssøndag, men der er dog ikke mange.

Hvornår skal du begynde at give pakkekalender til børn?

Det sværeste med julekalender til børn er, hvornår du skal starte på det, og hvornår du skal slutte med at give den. Det med at nissen eller julemanden kommer forbi og putter en gave i julesokken eller at barnet må åbne en låge hver dag gennem december, er en sød tradition som du kan starte ret hurtigt på.

Omkring 2 års alderen er de fleste børn bevidste nok til at forstå at kalendergaven er noget, som han eller hun får hver dag – Det er lidt hårdt at forstå det også ophører, men det er en helt anden snak. Så ved 2 års alderen hvis du/i lyster, så er det et godt sted at starte med den søde tradition, hvor julesokken er nemmest at håndterer indtil barnet bliver 3 år og chancerne for at samtlige gaver bliver åbnet på en gang, er nemmere at håndterer.

Lav selv pakkekalender

Indpakningen af kalenderen skal selvfølgelig også klares når man laver sin egen fremfor den færdige pakkekalender. Det kan heldigvis gøres ret nemt og billigt, helt som at du selvfølgelig kan finde forskellige former for den færdige pakkekalender der skal fyldes op med 24 gaver. Et par gode ideer til udformning af en pakkekalender du selv fylder, finder du flere ideer til her, hvor vi har fundet inspiration der både dækker de små og de voksne.

Papirposer i natur

brug den nemme løsning til børnenes julekalenderFind 24 papirposer som du kan købe små og lidt større størrelser, hvor du klister 24 mærker med numre fra 1 til 24 på hver pakke. Det kan være disse poser i natur.

Du finder poser med numre ved Eurotoys her

Bland selv julekalender med forskellige motiver

brug den gode bland selv julekalenderDu kan for omkring 70 kr. købe en sød kasse der indeholder 24 rum, hvor du kan fylde gaver i. Disse rum kommer med låger, så du har faktisk skabt en klassisk julekalender, dog bare med den fordel, at du helt selv bestemmer indholdet. Ganske nem, hurtig og velegnet til både børn og voksne, for du finder flere forskellige flotte motiver til kassen.

Brug en gren

brug den gratis måde at skabe en pakkekalender til børneneDu kan finde en stor gren der er dekorativ, som kan agerer holder for gaverne, hvilket med 24 pakker kan pyntes som et helt juletræ. En nem, billig og hurtig løsning til en flot og anderledes indpakning af julekalender. Hvis det er til børn, så kan det være en fordel med julesokken som den bedste løsning, hvis denne eller disse ikke forstår det med at man ikke må tage alle 24 pakker på en gang.

Du finder søde billige julesokker ved Eurotoys

House Doctor

Brug den elegante og billige House Doctor julekalenderTil omkring 100 kr. kan du købe denne klassiske House Doctor kalender hvor du kan hænge 24 pakker på med et bånd på hver ring. En smuk og dekorativ der pynter i den traditionelle form, men dog samtidig er fornyet i et enkelt og smuk look.

Du finder House Doctor kalenderen ved Mostersskur her

Pakkekalender tog til de små

køb det søde julekalender tog til barnetTil de helt små kunne den flotte indpakning af årets julekalender være dette sjove tog. 24 vogne og et lokomotiv hvor du kan placerer små ting til ham eller hende.

Flot julemarked motiv

køb den sjove julekalender udformning til børnEn særdeles flot udseende julekalender kunne være denne kasse der er udsmykket som et klassisk tysk julemarked. Det er en super hyggelig julekalender med 24 kasser til en lille kalendergave, men den koster dog også omkring 400 kr. Du finder disse i flere forskellige versioner og priser.

Du finder det store udvalg til børnene ved Eurotoys her

Nordal gaveæsker

Køb Nordal gaveæsker, 24 stk, guldNordal gaveæsker i karton kan være den smarte, og relativ nemme måde til hvordan du laver flot indpakning af kærestens, barnets eller andens 24 kalendergaver.

Find æskerne i forskellige farver ved Boxdelux her

Permin broderi julekalender

Køb en Permin julekalender til de 24 pakkerDen traditionelle ophæng med et en broderi julekalender, har og er altid en en god løsning. Permin Broderikit giver dig mange forskellige søde, smukke og sjove ideer, hvor barnets 24 kalendergaver kan hænge.

Pakkekalender guirlande

Giv den sjove guirlande julekalender indpakningIndpakning af pakkerne kan også gøres på den nemme måde, med denne søde guirlande der har en julemand i hver ende. Du får snor med 24 rum i stof til små ting.

Læs mere og find den ved Boxdelux her

Lav din egen øl kalender

Lav din egen øl julekalender med en kasseLav din egen julekalender med øl, hvor du kan gøre det mere autentisk med denne kasse der er designet til at kunne indeholder 24 stk. 50 cl. flasker, og selvfølgelig 24 låger.

Læs mere om kassen ved Coolstuff her

Hvordan du laver den billige ​kalender?

Da der skal bruges 24 gaver som du skal købe, så er ordet billig måske så meget sagt. Dog kan du skabe den billige kalender ved at fordele budgettet på gaverne, så de dyreste kommer sidst eller i weekenden. De billigere gaver kan du så fylde ud med noget yndlings slik, hvilket de fleste børn og voksne kan lide. Her er ideer som vingummi, lakrids, chokolade, kinderæg eller måske også gratis tjenester i kalenderen til kæresten perfekte kalendergaver.

Et godt alternativ til det med at lave din egen pakkekalender med 24 gaver, er en færdig pakkekalender – Du kan med fordel finde gode ideer ved Pakkekalender.dk online her

Se videoen her fra Bog & ide, hvor du får inspiration til at skabe din hjemmelavet julekalender:

Kalendergaver til børn

Hvis du søger inspiration til små og gode pakkekalender gaver til børn, så har vi har samlet et udvalg af forskellige ideer til drenge og piger.

Forskellige kalendergaveideer til drenge og piger:

 • En god billig ide kunne være en lille pose af hans eller hendes yndlingsslik
 • Til piger kunne en neglelak være den sjove gave
 • Læbepomade til den tørre og måske kolde vinter gennem december
 • En cool nøglering til det større barn
 • En af de små seje biler til drengen
 • Legemad til de mindre børn
 • Perlesæt ellerlignede krea legetøj
 • Bondegårdsdyr
 • Et lille sjovt puslespil
 • Badedyr til de små
 • Pixiebøger til de mindre børn
 • Giv en eller flere af de udløbet billige bøger fra biblioteket til de større børn
 • Små ting til de mindste
 • Klistermærker og sjove ting som du kan finde ved Sjovhilsen lige her

Kalendergave ideer til teenageren

Teenagealderen betyder som regel at det er bedre med adventsgaver til ham og hende fremfor den færdiglavet købte kalender. Du kan vælge at lave din egen kalender med 24 gaveideer, men disse bliver dog en hel del dyrere. Forventningen og glæden ved at få 24 små billige ting er ikke tilstede på samme måde som ved børn, men med lidt kreativitet og det noget større budget, kan du lave din egen gode kalender.

 • Lotto: Giv en lotto kupon til en af dagene. Her har drengen eller pigen mulighed for alt mellem fugl og fisk og derfor kunne det være en sjov gave – nok mest hvis teenageren vinder penge.
 • Dagligdags ting der bruges: En tandbørste er noget han eller hun bruger hver dag, og som sådan kunne det være en kærkommen måde at få udskiftet den.
 • Voks: Mange drenge bruger lang tid på at sætte håret rigtigt, og her kunne ID eller andet voks være den gode nyttige ting til drengen.
 • Neglelak: Det er selvfølgelig ikke alle piger men dog elsker en stor del at lege med neglelak. Her kan du med fordel finde billige neglelakker der kan dække indtil flere dage.
 • Sæbe: Noget lækkert sæbe til teenagepigen kunne være en god billig kalendergave.
 • Slik: Slik kan fylde mange kalenderdage ud, da de fleste elsker slik og slik kommer i rigtig mange forskellige afskygninger.

Ideer til voksne

Hvis du gerne vil lave din egen kalender til kæresten, konen, manden eller måske bedstemor, så finder du inspiration til forskellige pakkekalender gaver her, hvor du med fordel også kan se den gode inspiration ved Alt.dk her.

 • Praktiske tjenester: Den billige og gratis gaveide der kan bruges til adskillige dage gennem december er gratis tjenester. Her kan det være alt indenfor daglige praktiske gøremål som opvask, tøjvask, børnepasning, lækker middag, støvsuge, vaske tøj, gåtur m.m. Det er noget der kan bruges til de fleste mennesker hvad end relation du har til denne.
 • Personlige tjenester: De mere personlige tjenester som fodmassage, rygmassage og lignede er perfekt som søde gratis kalendergaver til kæresten/partner.
 • De frække ting: De mere frække ting ud i det mere erotiske er selvfølgelig også gode kalendergaver. Til børnefamilier hvor tiden er noget mere presset, er det oplagte gaver som din kæreste kunne få fredag, lørdag eller søndag hvor aftenen kan byde på indløsning af dagens gave.
 • Oplevelser: Til weekenden kan du give en lidt større gave i form af oplevelser. Det kan være alt fra en biograftur, tur i skøjtehallen, brunch eller noget andet som vil falde i modtagerens smag.
 • Billige sjove gadgets: Sjove gadgets du kan gå ned og købe i Tiger eller hvis du skal finde flere, med fordel finder online ved Coolstuff, er noget der kan fylde det store antal af gaver ud.
 • Hudpleje: Forskellige cremer, ansigtshudpleje, masker og andet fra det store udbud der heldigvis også kommer i rigtig mange forskellige prisklasser i både den billige og dyre ende.
 • Gavekort Itunes: Giv et Itunes gavekort til ham eller hende der ejer en Iphone.
 • Hårpleje: Giv noget lækkert olie, shampoo eller andet i gave til både ham og hende.
 • Delikatesser: Forskellige delikatesser i hans eller hendes smag kan fylde alle 24 pakker. Det kan være stort set alt indenfor ting der giver god smag.
 • Leggins: Til hende kunne en af dagene være en pakke med et par leggings i samme stil som hun bærer nu.
 • Kaffe: Forskelligt kvalitetskaffe til ham eller hende der elsker en god kaffe.
 • Te: Det samme gør sig gældende for te, hvor te-elskeren selvfølgelig skal have forskelligt lækkert te.
 • Lækkert til ganen: Giv noget sødt eller smagfuldt indenfor modtagerens smag.

Historien bag pakkekalenderen?

Kender du ikke til historien bag den årlige pakkekalender/julekalender tradition?

Julekalenderen tog sit indtog blandt den brede befolkning i Danmark omkring 1930 hvor tradition fra Tyskland blev udbredt. Børnenes julekalender var den første datokalender, der bød på 24 numre med vers bagved ala den kendte U-landskalender.

Hurtigt blev traditionen videreudviklet hvor pakkekalenderen i den vante form blev udbredt i tiden efter anden verdenskrig. I starten var udvalget og ideerne ikke så raffineret som i dag, hvor du som vist her på siden, kan finde pakkekalendere med alverdens indhold til alle slags gavemodtagere. Selv Dansk Tipstjenestes skrabekalender der blev udgivet i 1994, er blevet en fast tradition i mange familier.

Julesok eller adventskalender som alternativ?

Alternativet til pakkekalenderen kunne være den klassiske julesok som de små er bedre til at administerer eller adventsgaver som især er velegnet til teenagere.

Julesokken som er en amerikansk tradition er den perfekte løsning til de børn der ikke kan administrer at have 24 pakker hængede foran snuden på en. Derudover er det også den gode løsning til forældrene, for så behøver du ikke nødvendigvis have alle 24 pakker købt, indpakket og hængt op fra den 1 december og frem.

Adventsgaver er den ideelle løsning til de store børn som ikke bliver specielt glædelig overrasket og har forventningens glæde over en daglig pakke som nissen nok ikke kommer med alligevel, er de 4 søndagsgaver der gives på hver adventssøndag det rigtige valg.

FAQ

🤔Hvilken pakkekalender giver man til ham?

At finde en god pakkekalender til ham, så han glædeligt kan tælle ned til juleaften og virkelig komme i julestemningen, kan virkelig være svært. Det er langt fra det samme som at skulle finde en god julekalender til en dreng eller pige, hvor en god chokoladekalender aldrig slår fejl. Men led ej mer! Vi har her på Idegryden samlet et kæmpe udvalg af gode og kreative jule- og pakkekalendere som med garanti vil løfte julestemningen på en daglig-basis for ham, som du holder af.

🤩Hvilke pakkekalendere i 2021 er populære?

Få at man virkelig kan komme ordentlig i julestemningen, er det virkelig nødvendigt med en god pakkekalender, der lige kan give det daglige løft og gøre resten af dagen en leg. Derfor kan det blive meget vigtigt men samtidig også meget svært at finde den perfekte pakkekalender, som kan skabe dette indtryk. Heldigt for dig, har vi dog her på Idegryden sat os ned og samlet de bedste og mest populære pakkekalendere, som kan hjælpe ham eller hende du holder af med at komme i julestemningen. Vi har samlet alle slags julekalendere fra en wellness-kalender til Chili Klaus’ chilikalender, så man med garanti kan finde sin perfekte match! Se hele listen her!

🧐Kan man godt give julekalendere til voksne?

Mange tænker fejlagtigt, at julekalendere er noget, som man vokser sig fra, og ikke er noget for voksne. Dette kunne dog ikke være mere forkert. Det viser sig nemlig, at flere og flere voksne nu også tæller ned til juleaften med en fantastisk og stemningsskabende pakkekalender i hånden. Der findes nemlig et kæmpe udvalg af pakkekalendere med alt fra luksuriøse lækkerier til kaffekalendere, tekalendere - og hvis stemningen er til det endda også frække julekalendere. Så hvorfor ikke give det et forsøg? Vi har i hvert fald gjort det lettere for dig at beslutte, ved at have samlet alle de bedste pakkekalendere her. Se vores kæmpe liste med pakkekalendere her!

Denne side er anmeldt af: Benjamin Valentin Rating 10/10