Gaver til børn

giv de gode gaver til børn

De gode gaver til børn finder du her på Idegryden, hvor vi har selvfølgelig giver dig gaveideer til drenge og piger i alle aldersgrupper. For at finde den sjove, kreative eller fede gave til barnet i den rigtige alder, har vi her lavet den nemme oversigt, så du finder ideerne specifikt til hver aldersgruppe.

​Find gaveideer til drenge eller piger her

I ovenstående menu finder du søde gaver til børn der er specifik for den bestemte aldersgruppe. Du skal selvfølgelig ikke snydes for de gode tips og inspiration. For her finder du ideer til hvordan du finder gaven, gaveideer til baby, drenge, piger og børnefødselsdagen ved vennerne, helt ligesom du kan finde svaret på skattereglerne vedrørende gaver til dine børn.


Tidspunktet at give gaver til børn?

vælg den rigtige inspiration til barnets gave

Det er et kendt faktum at det på alle tænkelige måder er sjovere at give gaver til børn end til voksne. Man kan se deres ansigter lyse op, så snart de får muligheden for at pakke noget op. Når man giver gaver til børn, bringer det i sandhed mening til udtrykket om at det er sjovere at give en gave end det er at modtage en. Jul og fødselsdage er to dage om året, hvor det er utænkeligt at børnene i familien ikke skal modtage gaver, også helst mange flere end de voksne.

Og her er det vigtigt at imponere med sin gave, hvis den ikke skal gå tabt i det gavebjerg der sandsynligvis er placeret foran barnet. Men bare fordi det ikke er en højtid, betyder det ikke nødvendigvis at man ikke kan købe gaver til børn. Uventede gaver er faktisk i mange tilfælde meget sjovere at give de unge mennesker. Glæden der lyser deres ansigter op når de får en gave de ikke forventer, er svær at sammenligne med noget. Men glæden varer jo ikke længe, hvis gaven ikke er god.

Og det er her det bliver svært. For hvordan finder man en god gave til et barn?

Navigering i de forskellige former for legetøj?

gaver børn nemt kan lave

Når man er voksen kan det nogle gange være svært at sætte sig ind i hvilket former for legetøj der er sjove når børn er i forskellige aldre. Der er naturligvis også forskel fra barn til barn, hvad der er sjovt at lege med lige nu. Det er derfor vigtigt at undersøge både hvilke interesser barnet har, men derefter undersøge hvilken alder legetøjet man vil købe er velegnet til.

En syvårig ville eksempelvis, i de fleste tilfælde, blive rimelig skuffet hvis de fik en rangle eller andre former for babylegetøj. Og det kan naturligvis virke enormt uoverskueligt at finde rundt i det kæmpe udvalg af muligheder der er indenfor gaver til børn. Men jo mere man ved om hvad man gerne vil give, jo nemmere bliver det at finde frem til. Man kan eksempelvis søge på internettet efter nogle kriterier man sætter op, og det kan hjælpe en med at indskrænke mulighederne markant.

Når man så har fundet den gave man synes virker passende, skal man bare enten bestille legetøjet hjem fra hjemmesiden eller tage ud til butikken og lokalisere det. Det kan også være man synes det er mere ligetil at møde op personligt i en butik der sælger legetøj, når man skal finde gaver til børn. Så er der uden tvivl også assistance, hvis man føler sig i vildrede.

Men så længe man har en generel idé om barnets interesser, kan man umuligt gå helt galt i byen med den gave man køber. Du kan også vælge at give indenfor de populære ting som du finder inspiration til lige her.


Gaveideer til små børn​

find de gode online gaver til børn

Gavekort til forældrene

Til den helt lille kan det selvfølgelig være svært at finde noget, hvis drengen eller pigen har alt hvad denne skal bruge. Her kunne du vælge at give et gavekort til f.eks. Ønskebørn, Babysam, BR, Toys R Us eller lignede. Så kan forældrene nemlig finde den gode ting til babyen.

Fra: 50 kr.​

giv en puky løbecykel i gave til drenge eller piger

Puky løbecykel

Giv pigen den lyserøde Puky Pukylino til pigen eller den blå til den lille dreng. De kære små vil i kravlealderen hurtigt få smag for at bestige denne 4 hjulet, hvilket nok også vil give lidt knups. Men i takt med at motorikken vil blive styrket, vil han eller hun hurtigt få meget sjovt med puky løbecyklen til omkring 1 års alderen.

Når det med at kunne gå og bevæge sig som "en voksen", så skal cyklen selvfølgelig udskiftes med den 2 hjulet løbecykel.

Fra: 329 kr.​

kreative gaver børn kan lave

Legemad

Legemad er genialt kreativ legetøj der både styrker motorikken, sanserne og som er sjovt for barnet. Det sjove træ skærelegetøj vil være sjovt at styrke fingrene med, og senere hen vil især pigerne, blive legemad som efterligning af deres mor - Legetøj der giver meget glæde fra 1 år og mange år frem.

Fra: 100 kr.​

gåvognen er den perfekte gaveide til de små børn

Den lille røde gåvogn

Din lille dreng eller pige vil stråle af lykke når han eller hun endelig får taget et par skridt med sin trofaste gåvogns hjælper.

Den lille røde gåvogn er et andet stykke legetøj som både vil være super fedt for den lille men også hjælpe ham eller hende med at gå.

Fra: 399 kr.​

giv den gode sangbog i gave til barnedåb

Åh Abe sangbog

At synge er noget der glæder alle små børn, og noget som de hurtigt får smag for i vuggestuen og børnehaven. Derfor er gode sangbøger som den klassiske Åh Abe sangbog med over hundrede gode børnesange, en af de rigtige gode og søde gaver til børn.

Fra: 249 kr.​


Gaveideer til piger​

køb Elsa legetøj i gave til piger

Frozen

Elsa og Anna fra Frozen er noget der hitter blandt piger i en meget ung alder. Du finder Frozen legetø i alle former, hvad end det er puzlepil, legetelte, kjoler, matador spil, perler og faktisk alt andet.

Piger elsker Elsa og i 3-5 års alderen vil mange ikke have andet.

Fra: 40 kr.​

Køb Lego Friends i gave til pigen

Lego

Ligesom drenge så elsker piger også at lege med Lego. Her finder du igen det store udvalg af Elsa og Anna i Lego Disney serien.

Lego Friends er dog populære valg af Lego til piger, som ikke er billigt men giver mange underholdende timers leg for pigen og veninder.

Fra: 100 kr.​

giv de gode gaver til små børn som malesæt

Malesæt

Det at male og tegne er den gode stille leg for både drenge og piger. De fleste med små børn ved hvor mange fine tegninger det giver fra Børnehaven, men også derhjemme vil børn gerne lave det kreative leg.

Giv et godt malesæt eller lignede krea ting, der giver pigen den gode stund.

Fra: 50 kr.​


Gaveideer til drenge​

giv drengen det sjove Lego

Lego

Drenge og piger, store som små - alle børn elsker at lege med Lego.

Lego kommer i alle prisklasser så uanset om budgettet er stort eller småt kan du finde en god gave - og du giver en gave du er sikker på holder i mange år uden at gå i stykker.

Fra: 29 kr.​

køb Playmobil gaver til drenge

Playmobil

Playmobil er ikke helt så stort som Lego men dog tæt på. For med Playmobil får du lidt anderledes legetøj men ofte den samme leg som med Lego, og især drenge er vilde med de mange fede politi, brandmænd, sørøvere og alt det andet indenfor det gode legetøj til drenge og piger.

Fra: 100 kr.​

køb de gode billige gaver til børn

Gamer ting

Det med at spille computer kommer hurtigt ved drenge. Interessen for den sjove leg på computeren eller spillekonsol er en udbredt leg for drenge i alle aldre. Derfor er gamerudstyr i form af høretelefoner, mus, spil, joypads og meget andet, en af den gode gaver til drenge.

Fra: 100 kr.​


Gaveideer til aktiv/udendørs leg

køb et sjovt udendørs spil i som fødselsdagsgave til børn

Kroket spil

Udendørs spil er sjovt og som er noget der kan bruges af hele familien i sjov leg. Her er kroket det nemme spil at starte ud med, hvor du kan begynde fra 4 års alderen at lære pigen eller drengen at spille. Sidenhen når det med at opdigte egne regler og andet er forsvundet, vil det være det sjove spil som stadig er sjovt i teenagealderen.

Fra: 199 kr.​

kridt er det sjove udendørs legetøj til helt små og op

Kridt til at tegne

At tegne er sjovt og udendørs på fliser, vej eller fortov kræver det kridt. Det er noget som den lille dreng hurtigt vil elske, og derfor er kridt som den gode billige gave til drenge en oplagt ting at give udenfor vintertid.

Fra: 49 kr.​

køb et godt løbehul i gave

Løbehjul

Løbehjul fra 3-4 års alderen og op til den store teenagealder er sjovt legetøj. Du finder mange forskellige typer hvor de mere avanceret tricks løbehjul koster en hel del. Et godt stykke legetøj gennem forår, sommer og efteråret som bliver flittigt brugt af mange børn og unge.

Fra: 400 kr.​


hvor store gaver må man give sine børn?

 skattefri gaver til børn og svigerbørn

Er du tvivl om reglerne for, hvor store pengegaver du må give dine børn i forhold til skattereglerne?

SKAT styrer beskatning og her findes er mange regler vedrørende indkomstskat hvor gaveafgiften som også findes, har en betydning for hvad der skal opgives og ikke opgives til SKAT.

Satsen for gaver til nærstående personer er på 62.900 kr. i 2017. Dvs. At du må give skattefri gaver fra forældre til børn på dette beløb. Så hvis i er ægtepar må både du og din partner give dette beløb til din datter eller/og søn så denne kan modtage i alt 125.800 kr. om året skattefri.

Hvis beløbet overstiger de 62.900 kr. så er der en gaveafgift på 15% som modtageren bliver indkomstbeskatten med – Han eller hun skal selv oplyse det.

Læg mærke til at reglen er nærstående personer, hvilket dækker over børn, stedbørn, børnebørn, enken/enkemand til din børn, plejebørn, forældre, bedsteforældre eller personer som du har boet sammen med i mindst 2 år.

Derudover må du give dine børns ægtefæller en gave på op til 22.000 kr. der ikke skal indberettes i følge gaveafgiften.

Læg mærke til reglen om at man skal have boet på samme adresse i 2 år. Det betyder nemlig at søskende ikke må give gaver op til 62.900 kr. til hinanden men kun i almindelig gave prisleje.

Fradrag ved gaver til børn eller forældre?

Fradrag for gaver til børn findes ikke, og du kan som sådan ikke trække skattefri gaver fra forældre til børn fra på selvangivelsen.

Hvordan du omgår gaveafgiften?

Uden at der skal lægges op til at snyde i skat, så skal du heller ikke snydes for sandheden om gaveafgiften og reglerne for gaver til børn, forældre eller søskende m.m.

Du kan låne alle de penge du vil til dit barn, du skal bare følge reglerne. For at låne dine børn 1 million kr. skattefrit, så skal du såmænd bare lave et gældsbrev der ikke skal tinglyses eller andet. Der er heller ingen krav om fast afbetaling, renter eller kontrol af noget som helst.

Så nemt overdrager du penge til dine børn eller forældre hvis du har midlerne til det, og undgår beskatning af gaver til børn med et eventuel ”lån” – Læs mere om det på Business.

Inspiration til flere gode ideer

Som nævnt er gaver til børn et meget bredt emne og derfor er det på én gang nemt og svært at finde på de gode ideer. Men i nedenstående videoer kan du i hvert fald få lidt mere inspiration til hvad du kan give.


Bedømmelse
Gaver til børn
Overskrift
Gaver til børn
Beskrivelse
Brug de gode gaver til børn i alle aldre som du finder lige her - Den rigtige gave der underholder eller glæder er vigtigt at give til pigen eller drengen
Skribent