Gaver til børn

giv de gode gaver til børn

I ovenstående menu finder du søde gaver til børn der er specifik for den bestemte aldersgruppe. Du skal selvfølgelig ikke snydes for de gode tips og inspiration. For her finder du ideer til hvordan du finder gaven, gaveideer til baby, drenge, piger og børnefødselsdagen ved vennerne, helt ligesom du kan finde svaret på skattereglerne vedrørende gaver til dine børn.


Tidspunktet at give gaver til børn?

vælg den rigtige inspiration til barnets gave

Det er et kendt faktum at det på alle tænkelige måder er sjovere at give gaver til børn end til voksne. Man kan se deres ansigter lyse op, så snart de får muligheden for at pakke noget op. Når man giver gaver til børn, bringer det i sandhed mening til udtrykket om at det er sjovere at give en gave end det er at modtage en. Jul og fødselsdage er to dage om året, hvor det er utænkeligt at børnene i familien ikke skal modtage gaver, også helst mange flere end de voksne.

Og her er det vigtigt at imponere med sin gave, hvis den ikke skal gå tabt i det gavebjerg der sandsynligvis er placeret foran barnet. Men bare fordi det ikke er en højtid, betyder det ikke nødvendigvis at man ikke kan købe gaver til børn. Uventede gaver er faktisk i mange tilfælde meget sjovere at give de unge mennesker. Glæden der lyser deres ansigter op når de får en gave de ikke forventer, er svær at sammenligne med noget. Men glæden varer jo ikke længe, hvis gaven ikke er god.

Og det er her det bliver svært. For hvordan finder man en god gave til et barn?

Navigering i de forskellige former for legetøj?

gaver børn nemt kan lave

Når man er voksen kan det nogle gange være svært at sætte sig ind i hvilket former for legetøj der er sjove når børn er i forskellige aldre. Der er naturligvis også forskel fra barn til barn, hvad der er sjovt at lege med lige nu. Det er derfor vigtigt at undersøge både hvilke interesser barnet har, men derefter undersøge hvilken alder legetøjet man vil købe er velegnet til.

En syvårig ville eksempelvis, i de fleste tilfælde, blive rimelig skuffet hvis de fik en rangle eller andre former for babylegetøj. Og det kan naturligvis virke enormt uoverskueligt at finde rundt i det kæmpe udvalg af muligheder der er indenfor gaver til børn. Men jo mere man ved om hvad man gerne vil give, jo nemmere bliver det at finde frem til. Man kan eksempelvis søge på internettet efter nogle kriterier man sætter op, og det kan hjælpe en med at indskrænke mulighederne markant.

Når man så har fundet den gave man synes virker passende, skal man bare enten bestille legetøjet hjem fra hjemmesiden eller tage ud til butikken og lokalisere det. Det kan også være man synes det er mere ligetil at møde op personligt i en butik der sælger legetøj, når man skal finde gaver til børn. Så er der uden tvivl også assistance, hvis man føler sig i vildrede.

Men så længe man har en generel idé om barnets interesser, kan man umuligt gå helt galt i byen med den gave man køber. Du kan også vælge at give indenfor de populære ting som du finder inspiration til lige her.


Gaveideer til små børn​

find de gode online gaver til børn

Gavekort til forældrene

Til den helt lille kan det selvfølgelig være svært at finde noget, hvis drengen eller pigen har alt hvad denne skal bruge. Her kunne du vælge at give et gavekort til f.eks. Ønskebørn, Babysam, BR, Toys R Us eller lignede. Så kan forældrene nemlig finde den gode ting til babyen.

Fra: 50 kr.​

giv en puky løbecykel i gave til drenge eller piger

Puky løbecykel

Giv pigen den lyserøde Puky Pukylino til pigen eller den blå til den lille dreng. De kære små vil i kravlealderen hurtigt få smag for at bestige denne 4 hjulet, hvilket nok også vil give lidt knups. Men i takt med at motorikken vil blive styrket, vil han eller hun hurtigt få meget sjovt med puky løbecyklen til omkring 1 års alderen.

Når det med at kunne gå og bevæge sig som "en voksen", så skal cyklen selvfølgelig udskiftes med den 2 hjulet løbecykel.

Fra: 329 kr.​

kreative gaver børn kan lave

Legemad

Legemad er genialt kreativ legetøj der både styrker motorikken, sanserne og som er sjovt for barnet. Det sjove træ skærelegetøj vil være sjovt at styrke fingrene med, og senere hen vil især pigerne, blive legemad som efterligning af deres mor - Legetøj der giver meget glæde fra 1 år og mange år frem.

Fra: 100 kr.​

gåvognen er den perfekte gaveide til de små børn

Den lille røde gåvogn

Din lille dreng eller pige vil stråle af lykke når han eller hun endelig får taget et par skridt med sin trofaste gåvogns hjælper. Den lille røde gåvogn er et andet stykke legetøj som både vil være super fedt for den lille men også hjælpe ham eller hende med at gå.

Fra: 399 kr.​

giv den gode sangbog i gave til barnet på 4 år

Åh Abe sangbog

At synge er noget der glæder alle små børn, og noget som de hurtigt får smag for i vuggestuen og børnehaven. Derfor er gode sangbøger som den klassiske Åh Abe sangbog med over hundrede gode børnesange, en af de rigtige gode og søde gaver til børn.

Fra: 249 kr.​

Duplo er et sikker gave hit til de små

​Duplo

​Duplo er det sjove byggelegetøj til de små drenge og piger, som er et hit indtil Lego begynder at være mere interessant. Legetøjet der styrker motorikken, fantasien og giver mange timers sjov for de små og forældre.

Fra: 100 kr.​

giv drenge Cars puslespil i gave

​Puslespil

​En anden klassisk gaveide til små børn i vuggestue og børnehavealderen er puslespil. Legetøjet som de små elsker, og er perfekt til både jul, fødselsdag eller måske den spontane ting til et lille barn.

Fra: 70 kr.​

giv et lægesæt i gave til børn på 3-4 år

​Lægesæt

​lægesættet bliver en yderst populær ting i legen for børn i 3 års alderen. Giv sættet til drengen eller pigen og der vil hurtigt starte en daglig lege som læge. En forholdsvis billig gaveide i forhold til hvor mange timers leg det giver.

Fra: 150 kr.​

køb sjove bondegårdsdyr i gave til barnet

​Bondegården

​Legen med bodegård, maskiner og bondegårdsdyr er noget der fanger rigtig mange små børn. Giv de sjove bondegårdsdyr, traktorer, mejetærskere eller bygninger som bondegården eller andet.

Fra: 40 kr.​

Legen med bodegård, maskiner og bondegårdsdyr er noget der fanger rigtig mange små børn. Giv de sjove bondegårdsdyr, traktorer eller andre maskiner

køb et godt kvalitets legekøkken i gave til piger

​Legekøkken

​Legekøkken er en sjov leg, hvor de små elsker at efterligne forældrene. Det giver mange timer leg med at skabe gourmet mad for den lille, hvor det især er pigerne der elsker køkkenet mest, mens værkstedet kunne være det gode alternativ til drengen.

Fra: 100 kr.​


Gaveideer til piger​

køb Elsa legetøj i gave til piger

Frozen

Elsa og Anna fra Frozen er noget der hitter blandt piger i en meget ung alder. Du finder Frozen legetø i alle former, hvad end det er puzlepil, legetelte, kjoler, matador spil, perler og faktisk alt andet. Piger elsker Elsa og i 3-5 års alderen vil mange ikke have andet.

Fra: 40 kr.​

giv det sjove Lego Princess i gave til piger

Lego

Ligesom drenge så elsker piger også at lege med Lego. Her finder du igen det store udvalg af Elsa og Anna i Lego Disney serien. Lego Friends er dog populære valg af Lego til piger, som ikke er billigt men giver mange underholdende timers leg for pigen og veninder.

Fra: 100 kr.​

køb et godt kreativ malesæt i gave til børn

Malesæt

Det at male og tegne er den gode stille leg for både drenge og piger. De fleste med små børn ved hvor mange fine tegninger det giver fra Børnehaven, men også derhjemme vil børn gerne lave det kreative leg. Giv et godt malesæt eller lignede krea ting, der giver pigen den gode stund.

Fra: 50 kr.​

giv gode høretelefoner i gave til drenge og piger

​Musik

​Giv noget musik til pigen der elsker at lytte til MGP, Lærke og hvad der ellers fænger ved piger fra helt små til det noget større. En cd er noget de 3-4 årige kan administrerer, så måske Hits for Kits skulle være gaven til hende.

Fra: 119 kr.​

find de gode spil i gave til barnet

​Scrabble Junior

​Scrabble Junior er et sjovt socialt og lærerigt spil for børn fra 6 til 10 år. Spillet der giver træning i ord, kan spilles af 2-4 personer. Brætspil er den sjove sociale leg, hvor man både er sammen og dyster mod hinanden, som er noget de fleste elsker.

Fra: 349 kr.​

køb en flot grime i gave til hende

​Udstyr til hestepigen

​Til pigen der er bidt af hestesporten, her vil alle ønskelister nok mest bestå af udstyr til hendes store passion. Hvis hun er sådan en pige, så skal du selvfølgelig give noget godt udstyr som hun kan bruge.

Fra: 100 kr.​

giv en lækker sportsgave i gave til den 10 årige

​Sportsudstyr

​Måske hun pigen der elsker håndbold, fodbold, gymnastik eller dans? Så skal du selvfølgelig give noget sportsudstyr til dette. Træningstøj, sportstaske, sko eller andet kan være det fede udstyr til hendes sport.

Fra: 60 kr.​

køb det sjove krea legetøj i gave til pigen

​Kreativt legetøj

Hvis du søger en god og kreativ gave til pigen, så er det kreative legetøj i form af tattoos, venindearmbånd, knitting eller lignede, måske det perfekte valg. Du finder forskellige ting der følger aldersgrupperne, så hun bliver udfordret bedst muligt.

Fra: 100 kr.​


Gaveideer til drenge​

giv drengen det sjove Lego

Lego

Drenge og piger, store som små - alle børn elsker at lege med Lego. Lego kommer i alle prisklasser så uanset om budgettet er stort eller småt kan du finde en god gave - og du giver en gave du er sikker på holder i mange år uden at gå i stykker.

Fra: 29 kr.​

køb Playmobil gaver til drenge

Playmobil

Playmobil er ikke helt så stort som Lego men dog tæt på. For med Playmobil får du lidt anderledes legetøj men ofte den samme leg som med Lego, og især drenge er vilde med de mange fede politi, brandmænd, sørøvere og alt det andet indenfor det gode legetøj til drenge og piger.

Fra: 100 kr.​

køb de gode billige gaver til børn

Gamer ting

Det med at spille computer kommer hurtigt ved drenge. Interessen for den sjove leg på computeren eller spillekonsol er en udbredt leg for drenge i alle aldre. Derfor er gamerudstyr i form af høretelefoner, mus, spil, joypads og meget andet, en af den gode gaver til drenge.

Fra: 100 kr.​

giv et bordfodboldspil i gave til børn

​Spilleborde

​Det at spille mod sine venner, familie og alle aldre ligger dybt i de fleste drenge. Her kunne et bordfodboldbord måske være den super sjove gave at få for drengen. Der skal selvfølgelig være plads i boligen, for spilleborde optager alligevel en del plads.

Fra: 500 kr.​

biler er perfekte julegaveideer til drenge

​Biler

​Biler i alle afskygninger er den klassiske gaveide til drenge i mange forskellige aldersgrupper. Fra ganske lille er det fedt legetøj for drenge, og det holder ved mange år frem i tiden. Giv en sjov bil til hans aldersgruppe, hvis han elsker at lege med biler.

Fra: 100 kr.​

køb en fed skoletaske i gave til barnets 6 års fødselsdag

​Skole tilbehør

​Skoletilbehør er noget som rigtig mange skolebørn ønsker sig i jule- eller fødselsdagsgave. Giv ham det som han ønsker, eller rådfør dig med hans forældre om, hvad han eventuelt mangler til skolegangen.

Fra: 40 kr.​

Giv det sjove Paw Patrol i julegave til børnehavebørn

​Paw Patrol

​Søger du en gaveide til en dreng der er bidt af Paw Patrol fra Ramsasjang? Så giv ham en af de mange forskellige muligheder med de kendte figurer. Her finder du både malebøger, tudser, legetøj, figurer og stort set alt andet.

Fra: 100 kr.​


Gaveideer til aktiv/udendørs leg

køb et sjovt udendørs spil i som fødselsdagsgave til børn

Kroket spil

Udendørs spil er sjovt og som er noget der kan bruges af hele familien i sjov leg. Her er kroket det nemme spil at starte ud med, hvor du kan begynde fra 4 års alderen at lære pigen eller drengen at spille. Sidenhen når det med at opdigte egne regler og andet er forsvundet, vil det være det sjove spil som stadig er sjovt i teenagealderen.

Fra: 199 kr.​

kridt er det sjove udendørs legetøj til helt små og op

Kridt til at tegne

At tegne er sjovt og udendørs på fliser, vej eller fortov kræver det kridt. Det er noget som den lille dreng hurtigt vil elske, og derfor er kridt som den gode billige gave til drenge en oplagt ting at give udenfor vintertid.

Fra: 49 kr.​

køb et godt løbehul i gave

Løbehjul

Løbehjul fra 3-4 års alderen og op til den store teenagealder er sjovt legetøj. Du finder mange forskellige typer hvor de mere avanceret tricks løbehjul koster en hel del. Et godt stykke legetøj gennem forår, sommer og efteråret som bliver flittigt brugt af mange børn og unge.

Fra: 400 kr.​

giv et par gode rulleskøjter i gave til barnet

​Rulleskøjter

​Rulleskøjter er sjovt og fedt sammen med vennerne. Det er noget som rigtig mange elsker, hvor det især er pigerne der kører mest på dem, mens drengene ofte er overtal på skateboard.

Fra: 300 kr.​

køb et sjovt skateboard i julegave til børn på 8 år

​Skateboard

Hvis du mangler en god udendørs ting som gaven til drengen, så kunne et sjovt skateboard måske være den fede ting. Giv ham et skateboard der passer til hans alder, hvor standard modellen nok er bedste egnet til nybegyndere.

Fra: 400 kr.​

køb det sjove udendørs legetøj i gave til barnet

​Sport & spil

​Udendørs ting indenfor sport og spil er noget, de fleste drenge og piger elsker at have. Det giver nemlig mulighed for at tomle med fodbolden, basketbolden eller andet i indkørsel, garage, have eller lignede.

Fra: 500 kr.​


hvor store gaver må man give sine børn?

 skattefri gaver til børn og svigerbørn

Er du tvivl om reglerne for, hvor store pengegaver du må give dine børn i forhold til skattereglerne?

SKAT styrer beskatning og her findes er mange regler vedrørende indkomstskat hvor gaveafgiften som også findes, har en betydning for hvad der skal opgives og ikke opgives til SKAT.

Satsen for gaver til nærstående personer er på 62.900 kr. i 2017. Dvs. At du må give skattefri gaver fra forældre til børn på dette beløb. Så hvis i er ægtepar må både du og din partner give dette beløb til din datter eller/og søn så denne kan modtage i alt 125.800 kr. om året skattefri.

Hvis beløbet overstiger de 62.900 kr. så er der en gaveafgift på 15% som modtageren bliver indkomstbeskatten med – Han eller hun skal selv oplyse det.

Læg mærke til at reglen er nærstående personer, hvilket dækker over børn, stedbørn, børnebørn, enken/enkemand til din børn, plejebørn, forældre, bedsteforældre eller personer som du har boet sammen med i mindst 2 år.

Derudover må du give dine børns ægtefæller en gave på op til 22.000 kr. der ikke skal indberettes i følge gaveafgiften.

Læg mærke til reglen om at man skal have boet på samme adresse i 2 år. Det betyder nemlig at søskende ikke må give gaver op til 62.900 kr. til hinanden men kun i almindelig gave prisleje.

Fradrag ved gaver til børn eller forældre?

Fradrag for gaver til børn findes ikke, og du kan som sådan ikke trække skattefri gaver fra forældre til børn fra på selvangivelsen.

Hvordan du omgår gaveafgiften?

Uden at der skal lægges op til at snyde i skat, så skal du heller ikke snydes for sandheden om gaveafgiften og reglerne for gaver til børn, forældre eller søskende m.m.

Du kan låne alle de penge du vil til dit barn, du skal bare følge reglerne. For at låne dine børn 1 million kr. skattefrit, så skal du såmænd bare lave et gældsbrev der ikke skal tinglyses eller andet. Der er heller ingen krav om fast afbetaling, renter eller kontrol af noget som helst.

Så nemt overdrager du penge til dine børn eller forældre hvis du har midlerne til det, og undgår beskatning af gaver til børn med et eventuel ”lån” – Læs mere om det på Business.

Inspiration til flere gode ideer

Som nævnt er gaver til børn et meget bredt emne og derfor er det på én gang nemt og svært at finde på de gode ideer. Men i nedenstående videoer kan du i hvert fald få lidt mere inspiration til hvad du kan give.

Bedømmelse
Dato
Produkt
gaver børn
Bedømmelse
51star1star1star1star1star