Tallerkensmækker

3 år siden
1 kommentar

Hvor vild er jeg, hvis jeg både kan vokse i den fri natur og i en kultiveret have, endda i potter? Er det vildt nok? Ska' jeg ik' ku' svare på. Jeg ved bare tallerkensmækkerblomster smager vildt godt, unik frisk, syrlig, sammensnerpende smag, som en over- og undertone af karse. Man kan oven i købet nemt lave sig sine egne tallerkensmækkercapers, det er lige til at bruge i sine madsalater hen over eftersommeren. Bladene er også et unikt tilsæt til en hvilken som helst salat.
Dén der giver et godt smæk i mundsmagen fra tallerkenen hedder også blomsterkarse og endda landløber. Man kan nemt skaffe sig frø af dem, det er nemt at komme til at holde af at bruge dette naturlige produkt og man forfalder nemt til at elske smagen.
Vi har dyrket dem i økologisk jord, - dvs. uden anvendelse af pesticider og anden kunstgødning end tang, der jo egentlig ikke er et kunstigt fremstillet produkt, tværtimod. Det er vildt fedt.
På billedet ser man orange tallerkensmækkere spist som tilbehør til et frokostmåltid med god kærnerugbrød, bruchetta og rå, tørret tang

Kommentarer

  1. Hanne Eeg

    Hanne Eeg, 2 år siden

    Ja, Nasturtium er dejlige. Jeg bruger dem meget, f.eks. på ovnbagte rødbeder. Ikke bare til pynt, for den sennepsagtive smag passer rigtig godt til.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Tips og tricks

Prøv også

  • Kålboller
  • Rødkålssalat med Enokisvampe, flæsk og multikærnebrød
  • Braiseret kalveskank med kartofler og surt
  • Asparges med æggecreme og purløg
  • Hvide asparges med luftig majonæse og karse
  • Spejlæg med sukkertang o.a. vilde urter