Ny Nordisk Hverdagsmad
Bagt torsk med urter og pisket smørsovs

Oprettet 6. February 2011
0 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Bagt torsk med urter og pisket smørsovs

Retten kan varieres ved blot at tilberede en anden slags fisk.

Ingredienser

Du skal bruge:

Tilbehør
300 g kartofler
1 løg
300 g gulerødder
10 g smør
salt og peber
1 tsk. sukker
1 spsk. æbleeddike
2 dl koldpresset æblemost


Smørsovs
1 bananskalotteløg
2 spsk. æblecidereddike
½ dl koldpresset æblemost
40 g koldt smør i små terninger

Torsk
300 g torskefilet
1 tsk. koldpresset rapsolie
salt

¼ bundt merian
2 skiver groft brød

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150 grader, og klargør grøntsager og krydderurter.

Tilbehør: Skær kartofler, løg og gulerødder i mindre stykker. Smelt smørret på en pande, lad det bruse op, og tilsæt så alle grøntsagerne, og steg dem et øjeblik i smørret. Krydr med salt, peber og sukker. Kom eddike på, og lad det koge, til væden er fordampet. Hæld most ved, og lad det simre under låg ved mellemvarme i ca. 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Fjern låget, og lad det koge, indtil lagen begynder at glasere omkring grøntsagerne. Tag grøntsagerne af varmen, og hold dem lune indtil spisetid.

Smørsovs: Hak skalotteløg fint, og kom det i en gryde med eddike. Kog eddiken ind, så der næsten ikke er nogen væde tilbage. Tilsæt most, og sluk for blusset. Sovsen laves færdig, når fisken er i ovnen.

Torsk: Skær fisken i lige store stykker. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir, pensl dem med rapsolie, drys med salt, og bag fisken i den forvarmede ovn ved 150 grader i 10-12 minutter.

Smørsovs fortsat: Bring den indkogte lage fra tidligere i kog, og pisk det kolde smør i lidt ad gangen, til konsistensen er halvtyk. Tag derefter gryden af blusset. Smag til med salt og peber og eventuelt et lille skvæt eddike. Hold sovsen lun indtil servering.

Spisetid: Drys friske merianblade over grøntsagerne, og sæt fisk, grøntsager og smørsovs på bordet med brød til.

Antal personer

2

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Clafoutis med stikkelsbær
  • Boller med sukkertang
  • Sursødt andebryst  med mos
  • Varmrøget laks
  • Sprød rødkål med saltristede valnødder
  • Bagt torsk med selleriremoulade