Ny Nordisk Hverdagsmad
Chokoladeglasserede jordbær med tørret, ristet dansk søl

Oprettet 2. June 2011
4 kommentarer
1 medlem har bedømt denne opskrift.
Chokoladeglasserede jordbær med tørret, ristet dansk søl

Hvis man ikke lige vidste det er søl tangen på jordbærrene ikke det samme tang som den lilla pynt oven over. Søl ændrer farve under ristning, hvilket andet tang også gør fra den ene tilstand til den anden. Det er ikke mundfulde man sådan lige sluger. Der er meget tyggearbejde ved søl. Det bliver sammenlagt til en ny smag i munden, der nok ikke er smagt så meget før. Jeg brød mig svært godt om den, men vil næste gang måske tilsætte en smule salt for at fjerne ferskvandssmagen i jordbærrene.

Ingredienser

To store jordbær er glaseret med flydende, mørk chokolade og drysset med lidt fingerknust, ristet søl.

Fremgangsmåde

chokoladen smeltes i vandbad, jordbærrene gøres i stand, søl tangen ristes og håndknuses

Tilberedningstid

1 time hvor det meste af tiden går med at schokoladen bliver tynd af sig selv

Antal personer

1

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Ja. Al ting tar' tid. Og nogen gange er der desværre meget vigtige tråde vi bliver nød til at lade ligge uberørt hen en stund tid endnu, bare fordi vi har så helvedes meget om ørerne, der kræver at blive taget sig af her og nu, med forrang for alt andet, vi ellers gerne havde lyst til at gøre, ganske frivilligt. Ak ja et højt gear vi er oppe at køre i. Måske prøver vi at rumme meget, meget mere end vi overhovedet kan? Tjah. Muligvis? Hvem ved?

  2. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Sofia, forøvrigt hvilket eksotisk navn. Det minder om en vikingekonges datter, og dem var der flere end mange af. Om man talte efter. Det gjorde man helst ikke, da man så kom i konflikt med de selvopsvungne magthavere. Det var dengang de rettroende katolske inkvisitatorer, der var ret så agrssive med at komme af med vores hedenske kultur. De havde nogle holdninger om, det er bedre at leve adskilt fra det modsatte køn end sammen med det. Kaldte man cølibat i gamle dage og tænkte på det som noget attråværdigt. Det er det overhovedet ikke. Skal man eksakt dømme efter hvordan det i eftertiden beskrives. Ganske få er de katolikker på dén trend, der har opretholdt at have hjertet i behold. Det store flertal, dvs. resten af nonner og munke har i århundreder misbrugt sagesløse børn sexuelt, der var overgivet til deres varetægt. fordi der ingen andre var til at tage sig af dem, afdøde som deres forældre var. Hverken mand eller kvinde kan konvertere til at blive fuldkomment asexuel sammen med udelukkende vor Herres ånder oven i hovedet uden på sigt at blive så totalt pervers af den grund, ingen nulevende dansker kan holde ud at høre om det uden at blive særdeles meget blodtørstigt hævngerrig. Det er sådan set tragedien der udspiller sig i dag af denne ene gode grund. Iøvrigt smager dansk søl og jordbær sammen med chokoloade slet ikke så mærkeligt, når det kommer til stykket. Hvad man mest undrer sig over er, hvorfor tanget ser så ubekendt ud, samtidig med man nærmest ikke kan smage det. Det smager af jordbær og chokolade med for meget vandsmag fra jordbærrene. Tangen er tilnærmelsesvis ikke til at smage. Derfor var min ide, om måske et eller andet urtesalt kunne gøre noget godt ved det måske. Har ik' prøvet efter endnu. Alting ta'r tid.

  3. Sofia Lassen, 3 år siden

    hej thorkil. ærlig talt jordbær og chokolade sammen med tang. smager det virkeligt godt sammen? bortset fra det synes jeg det er et meget yndigt billede.

  4. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Jeg havde lavet et pynteligt setup, hvor der også indgik lilla klematis til pynt, bare for at illustrere, det er en dulse jeg bryder mig rigtigt godt meget om, - den er nemlig pæredansk og fuldt ud konkurrencedygtig smagsmæssigt med de udenlandske, udemærkede dulser, man ellers var forfalden til.l

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Dessert (47)

Prøv også

  • Rabarbercrumble
  • Pizza med Søl
  • Ærtemos med hasselnødder
  • Rødbedetatar med stegt kyllingelever og æbler
  • Rugbrød med ost, spegepølse og spejlæg drysset med flager af tørret søsalat og søl
  • Æbleflæsk med pulveriseret savtang