Ny Nordisk Hverdagsmad
Gourmetsalt af savtang, kvanfrø og sortsalt

Oprettet 25. February 2012
2 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Gourmetsalt af savtang, kvanfrø og sortsalt

Forskere ved Sheffield Hallam University undersøger 10 livsforandrende ideer. No. 5 af dem af dem er at bruge kværnet Savtang/Blæretang som alternativ til natrium køkkensalt, da blot 3,5% af saltindholdet er natriumsalt mens 96,5% af saltet i tangen er kalium, der er sundhedsfremmende/blodtrykssænkende:
http://www.telegraph.co.uk/education/universityeducation/8831727/Ten-life-changing-ideas-under-research-at-UK-universities.html?image=4

Ingredienser

Jeg forsøger mig med at lave et gourmetsalt, baseret på 8 gram tørret Savtang, en tsk. tørrede frø af kvan (meget aromatiske) og en tsk. vikinge sortsalt, der er fremstillet på basis af afbrændt, indsydet Ålegræs.

Fremgangsmåde

Savtangen ristes på brødrister 3 min. for at blive så sprød det kan kværnes i stenmorter.
Indtørrede frø af kvan smuldres af stænglerne i en mængde svarende til en tsk.
1 tsk Bodil Johanssons Vikinge Røgsalt.
Det hele kværnes sammen:
http://youtu.be/7Za2EFkaYoE

Tilberedningstid

15 minutter

Antal personer

25

Kommentarer

  1. Johnnie Bendtsen , 1 år siden

    Det lyder spændende. Jeg har selv forsøgt mig med kvanfrø, men kun én sommer. Jeg har måske frø næste år.:)

  2. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 2 år siden

    Det færdige salt ser ud som på billedet. Jeg glæder mig til at afprøve det i en ret :-)

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Tips og tricks

Prøv også

  • sommerkål creme
  • Stegt kålpølse med bagt selleri og æble
  • Asparges med brændenælder
  • Søsalat på halve tomater flankeret af søl
  • Spejlæg med skvalderkålsblomster og tang
  • Bagt torsk med urter og pisket smørsovs