Ny Nordisk Hverdagsmad
Grydestegt skovdue med blomkål og mormordressing

Oprettet 27. February 2011
0 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Grydestegt skovdue med blomkål og mormordressing

Spis skovduen med fingrene!

Ingredienser

Du skal bruge:

Skovduer
2 skovduer af 250 g (ca. 200 g kød)
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 løg
1 fed hvidløg
200 g knoldselleri
100 g blommer
2 stilke timian
1 dl langtidsristet flækket rug
1 spsk. æbleeddike
2 dl hønsefond (kan erstattes med vand)
salt og peber
1 spsk. maizena

Salat
150 g blomkål
2 æbler
2 stængler bladselleri
40 g hasselnøddekerner

Dressing
3 spsk. piskefløde
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. florsukker
salt og peber

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Skovduer: Skræl og skyl alle grøntsagerne. Snit løg og hvidløg fint, og skær knoldsellerien i terninger af ca. 1 cm. Brun duerne i olie, helst i en støbejernsgryde. Når duerne er brunet, læg også løg, hvidløg og selleri i gryden, og steg det hele et par minutter sammen med duerne. Udsten blommerne, og tilsæt dem sammen med timian og flækket rug. Tilsæt så eddike og fond, og lad det hele simre under låg i ca. 30 minutter. Lav salaten imens.

Efter 30 minutter: Rør maizenaen ud i 3 spsk. vand til en jævn masse. Rør jævningen i den simrende væde. og jævn sovsen. til den har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Salat: Riv blomkålen på et halvfint rivejern, fjern kernehuset fra æblerne, og skær æblerne i tynde skiver. Snit blegsellerien tyndt, og hak nødderne groft. Pisk forsigtigt alle ingredienser til dressingen sammen. og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten.

Spisetid: Sæt salaten og gryden med duerne på bordet.

Antal personer

2

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Løgsuppe med sprød bacon og knoldselleri
  • Hellefisk med søl tang, kirsebærgelé med fingertang og urter
  • Stegt rødspætte med sellerimos og blomkålssalat
  • Fiskefrikadeller med fennikelsalat og remoulade
  • Asparges med brændenælder
  • Frikadeller med pulveriseret dansk savtang