Ny Nordisk Hverdagsmad
Kippers på fedtsmurt rugbrød med friteret, krydret blomkålstang

Oprettet 20. January 2011
0 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Kippers på fedtsmurt rugbrød med friteret, krydret blomkålstang

Der er brugt blomkålstang fra www.havetsspisekammer.dk og måltidet er krydret med en dram Rigas Balzams. Kryddersnapsen er interessant fordi den er en essens af vilde urter, der vokser i den nordiske natur. Den er meget velsmagende ;-)

Ingredienser

Kippers i olie
1 skive multikærnerugbrød
1 spsk fedt fra sidste flæskestegning
2 spsk frossen blomkålstang
1/4 tsk røgsalt
5 vrid peber fra kværn
4 cl Rigas Balzams

Fremgangsmåde

panden varmes op til 2/3 styrke
fedtet tilsættes
krydderierne tilsættes for at riste lidt
blomkålstangen skæres af den frosne klump
tør lynhurtigt op i koldt postevand og de kedelige ting drysser fra
det rensede blomkålstang fritteres i krydderfedtet
multikærnerugbrøddet smørres med fedt
kippers anrettes på rugbrøddet
og til sidst anrettes det friturestegte blomkålstang oven på og en dram Rigas Balzams skænkes.
Det kan godt lige gå an en meget tidlig januarmorgen i anledningen af at have ferie...

Tilberedningstid

15 minutter

Antal personer

1

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Morgenmad (26)

Tips og tricks

Prøv også

  • Broccoli carpaccio
  • Suppe på røget bacon med flækærter og brændenælder
  • Svinenakke  med rug og syltede rødløg
  • Pærekage med rugrasp
  • Rugbrød med ost, spegepølse og spejlæg drysset med flager af tørret søsalat og søl
  • Asparges med æggecreme og purløg