Ny Nordisk Hverdagsmad
Lynstegt knoldselleri med dip af blommekompot

Oprettet 24. February 2011
0 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Lynstegt knoldselleri med dip af blommekompot

Blommekompotten kan holde sig ca. 2 uger på køl, så der er mulighed for også at nyde den til fx rå gulerødder, blegselleri eller stegte kartofler.

Ingredienser

Du skal bruge:

Blommekompot (til 6 personer)
250 g blommer
½ dl æblecidereddike
3 spsk. rørsukker
½ stjerneanis (kun frø, kan pilles ud af kapslen med en urtekniv)
½ kanelstang
salt og peber

Knoldselleri
100 g knoldselleri
10 g smør

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Blommekompot: Halvér og udsten blommerne, og skær dem i både. Kog resten af ingredienserne til kompotten sammen i en kaserolle, og kom blommerne i. Lad det simre i 25 minutter, til blommerne er kogt ud. Tag kanelstangen op, og blend kompotten et øjeblik på foodprocessoren. Lad kompotten køle af, og tag 2/3 af den fra, og gem den på køl.

Knoldselleri: Skræl og skyl sellerien, og skær den i stave som grove pommes frites. Steg dem i smør på en godt varm pande i et minuts tid, til de er gyldne på alle sider.

Spisetid: Dyp de lynstegte selleristave i blommekompotten.

Antal personer

2

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Forret (55)

Tips og tricks

Prøv også

  • Klatkager med æbletern
  • Groft brød med blødkogte æg, sort caviart, hvidløgsskiver og ingefær
  • Hvide asparges med luftig majonæse og karse
  • Klørtang boller
  • Lammefrikasse med majroer og skvalderkål
  • Jordskokkesuppe med yoghurt, ristede hasselnødder og brød