Ny Nordisk Hverdagsmad
Marineret oksekød med flødestuvede tragtkantareller

Oprettet 30. December 2011
2 kommentarer
2 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Marineret oksekød med flødestuvede tragtkantareller

Det helt specielle ved den her opskrift er, tragtkantarellerne er leveret af Jan Christoffersen, møjsommeligt høstet i en skov i nordjylland. I stedet for at bløde dem op i vand, tørrede som de var ved levering, er de blødt op i fløde, kogt ind og derefter anrettet oven på det supermøre oksekød i meget tynde skiver. Det er bare fordi jeg syn's, tragtkantarellerne smider alt for meget af deres gode smag ved at bløde dem op i vand. Forøvrigt kan vi konstatere tydeligt, der er smagsforstærkende virkning af tragtkantarellerne. Der er visseligt guanylat til stede, lige som i tørret shitake. Den gode velmodnede ost i små flager gik ret godt med op i helheden af en perfekt smagsoplevelse.

Ingredienser

8 meget tynde skiver supermørt oksekød
10 gram tørrede tragtkantareller fra nordjysk, dansk natur
½ dl fløde
5 gram ost af en meget velmodnet slags, skåret i meget tynde flager

Fremgangsmåde

Fløden hældes op i en gryde 5 kvarter før maden spises.
Svampene tilsættes straks.
Der kikkes efter undervejs og røres i gryden.
Madsalaten der iøvrigt ses på billedet forneden tilberedes imens.
Når svampene har genoptaget deres naturlige størrelse og fløden er kogt ind er det tid til at anrette og servere.
Da er madsalaten tilhørende allerede sat på bordet.

Tilberedningstid

2 timer med tid til meget andet godt imens

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 2 år siden

    Margot kom hjem fra en ikke alt for anstrengende ekspeditionsdag, mens jeg var ved at lægge an til at lave aftensmaden. Hun tog sig en velfortjent morfar, mens jeg lavede maden. I sku' ha' hørt hendes velbehagsytringer mens hun smagte på maden. Så er det man syn's man er vel hjemhørende i Valhal, hvor der også var genlyd af velbehag over god mad og drikke. Genbruge opblødningsvandet til tragtkantarellerne kunne man selvfølgelig også gøre, den gode smag om at bevare. Jeg sprang ud på det dybe vand, da vi havde mere piskefløde end vi kan nå at bruge inden det bli'r dårligt. 15 tragtkantareller er opblødt og kogt ind i 1 dl piskefløde. Med særdeles velsmagende resultat. Tak for at ha' fået kendskab til disse danske svampe fra nordjysk skov :-)

  2. Gerda, 2 år siden

    Det lyder som en fin opskrift Thorkil. Du har fuldstændig ret i at det er fint at bløde op i fløde. Vi er selv blevet tilhængere af at tilføje piskefløde når vi steger svampe, gerne kort før de er færdige. Jan er mest til tørstegte svampe ikke så meget til svampesovs. Men piskefløden på panden glaserer svampene efter kort tid og giver dem rigtig meget velsmag. For øvrigt kunne jeg jo ikke drømme om at smide opblødningsvand fra svampe ud. Det medgår selvfølgelig i sovsen. Salater kan jo være i den varme ende fx rødkålssalat med meget mango i tern, grøn hjertesalat og valnødder. Rødkålen bliver god, hvis den skæres supertyndt og så saltes let i ca. 10 min. Det mørner den og giver god smag. Dressing gerne i den søde ende. Fx en god balsamico og olie.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Kålsalat, varmrøget makrel og ristet brød med tangsmør
  • Fedtemad med tang og smilende æg
  • Lam opdrættet på strandengurt, kompot med revlingebær og blåbær, kålsalat og kartofler med tranebærsovs
  • Squash-tomatfad
  • Rabarberroulade
  • Smilende æg med kommen og ramsløgblomstersalt