Ny Nordisk Hverdagsmad
Ristet brød med krydderurtesmør, syltet laks og vilde urter

Oprettet 30. April 2011
4 kommentarer
1 medlem har bedømt denne opskrift.
Ristet brød med krydderurtesmør, syltet laks og vilde urter

Det særlige ved opskriften er nok, kokken fornøjer sig over, det nu endeligt er til at få smagsfuld, dansk persille igen. Der ud over er der vilde, nærværende urter med i maden fra land og hav.

Ingredienser

12 små stykker (som sildebidder) syltet laks
4 små stykker grovbrød
1 håndfuld friskhøstet persille
7½ gram smør
2 gram tørret vingetang svarende til ca. 15 gram frisk
½ tsk mælkebøttesalt
10 vrid peber fra kværn
1 fed hvidløg
2 blomsterstande blåklokke udsprungen
4 mælkebøtteblomster
2 blomsterstande hvid tvetand
2 topskud af gederams
4 violblomster
8 bellisblomster
2 friske kviste vild vikingeurt

Fremgangsmåde

Vingetangen ristes og kværnes mens smørret står og bliver arbejdsblødt i en lille skål. Og imens persillen vaskes og skæres i småstykker med kokkekniven og hvidløget pilles og presses. Det æltes alt sammen ind i det bløde smør sammen med saltet og peberen. Imens er brødet ristet og det smørres med det frisk tilberedte krudturtesmør. Laksestykkerne anrettes og der pyntes med de vilde urter. Kvistene af vild vikingeurt nippes der af under spisningen.

Tilberedningstid

1 time incl. høst af de vilde urter, såfremt de står lige ved siden af hvor man bor

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 2 år siden

    Jeg har her en urt med, jeg i ingredienslisten har kaldt vild vikingeurt. Dens rette navn er blodstillende bibernelle.

  2. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 2 år siden

    Tak for dine søde kommentarer Lis. I denne opskrift er det oplyst, hvordan man kan sylte sine laksestykker: http://www.idegryden.dk/opskrift/syltet-laks-med-kartofler-og-tangsovs

  3. Lis Klein

    Lis Klein, 2 år siden

    Thorkil; syltet laks og urter - lyder vidunderligt og ser fantastisk ud! Har du en opskrift på syltet laks?

  4. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 2 år siden

    Forretten blev spist som en hovedret til en rugbrødsmad med friskbagt leverpostej og 75 gram danske kejserhatte svampe, der var ristet sammen med 2 spsk rapsolie og drysset med ½ tsk ramsløgsalt. Til hovedretten var der anbragt store blade af friskplukket kvan og skvalderkål. Det blev spist råt dertil som en slags salat, bare fordi det smager af nok i sig selv.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Forret (55)

Tips og tricks

Prøv også

  • Stikkelsbær med slør
  •  Frikadeller med kartofler, løg og løvstikke
  • Gulerodssuppe med krydderurter
  • Jordbær med mælk og sukker
  • Lammefrikadeller med stuvet hvidkål
  • Rugbrød med røget makrel og sukkertang