Ny Nordisk Hverdagsmad
Sprød rødkål med saltristede valnødder

Oprettet 2. January 2012
0 kommentarer
1 medlem har bedømt denne opskrift.
Food of LIFE
Food of LIFE

LIFE, Københavns Universitet
Sprød rødkål med saltristede valnødder

En lækker rødkålssalat, som evt. kan erstatte den traditionelle rødkål.

Se en video med opskriften her http://youtu.be/X7eZJCai8Fg

Opskriften er udviklet af Mia Kristensen (som også har taget ovenstående billede), studerende på LIFE og partner i CPH Good Food www.cphgoodfood.dk

Ingredienser

¼-½ rødkål, afhængig af størrelsen
1½ spsk. æbleeddike
½ tsk. urtesalt
1 tsk. rapsolie
1 tsk. fennikelfrø
50g valnødder
Salt
¼ rødløg
1 frisk, sprød pære
½ dl. tørrede kirsebær
1 spsk. rapsolie

Fremgangsmåde

Skær kålen i helt tynde strimler, det gøres nemmest på et mandolinjern.

Vend kålen med urtesalt og eddike og lad den stå tildækket, mens valnødderne klargøres.

Kom olien på en pande og rist valnødder og fennikelfrø over middelvarme i 5 min. Tilsæt salt og rist i yderligere 3 min.

Tag nødderne af varmen og lad dem køle af.

Skær rødløg og pære i tynde skiver og vend det i rødkålen sammen med kirsebær og olie.

Smag til med peber og evt. eddike og/eller sukker. Drys valnødderne over lige inden servering.

Server til salaten til flæske-, andesteg eller på julefrokostbordet.

Antal personer

4

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Tips og tricks

Prøv også

  • Fiskefrikadeller med purpurhinde og havtornsaft
  • Omelet med spinat og myntedip
  • Sildemad med ristet søl og vingetang
  • Æblekage med rug rasp og hasselnødder
  • Ovnristet purpurhindebrød med løg, smeltet ost og persille
  • Salat med varmrøget fisk