Ny Nordisk Hverdagsmad
Stegt kalvelever med hybentopping

Oprettet 21. September 2010
2 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.

Har man bare adgang til en enkelt hybenbusk, så har man duftende blomster og næringsrige frugter hele sommeren og efteråret - og de kan også bruges i det salte køkken

Ingredienser

rensede og hakkede hyben
lige så meget hakket løg
rapsolie
æblesaft
salt

kalvelever
smør/rapsolie

kogt perlespelt
ristet speltbrød i tynde skiver

salatblade
Eventuelt sandtornbær

Fremgangsmåde

Hyben og løg sauteres langsomt i olien (ca. 1 kvarter). Skru op for varmen, tilsæt nogle skefulde æblesaft og lynkog saften ind. Sluk og smag til med salt. Lad det stå og trække lidt.
Skær kalveleveren i tynde skiver og steg den i smør/rapsolie.
Anret leveren med hybentopping, salatblade, kogt spelt og ristet speltbrød. Pynt eventuelt med friske sandtornbær.

Hybentopping smager også himmelsk på ristet rugbrød, som er strøget med lidt leverpostej.

Tilberedningstid

ca 1/2 time (inklusiv at koge perlespelten)

Kommentarer

  1. Tina Nybye, 2 år siden

    lyder spændende

  2. Kristian Levring Madsen

    Kristian Levring Madsen, 3 år siden

    Jeg elsker lever - så den her ret skal helt sikkert prøves :-)

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tags

Tips og tricks

Prøv også

  • Frikadeller med pulveriseret dansk savtang
  • spelt asparges og skvadderkål
  • Rosenkål med røget okseinderlår og peberrodsdressing
  • Grønærtesuppe med mynte og spidskålsalat
  • Rabarbercrumble
  • Æggekage med fingertang, rugbrød og radiser med ramsløgsblomstersalt