Ny Nordisk Hverdagsmad
Stegt rødspætte med sellerimos og blomkålssalat

Oprettet 29. October 2010
1 kommentar
2 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Stegt rødspætte med sellerimos og blomkålssalat

Rødspætte, selleri og blomkål i smagfuldt sammenspil.

Ingredienser

Du skal bruge:

Sellerimos
300 g knoldselleri
½ l mælk (til at koge i)
10 g smør
salt og peber

Blomkålssalat
300 g blomkål
50 g hasselnøddekerner
1 lille bundt sødskærm eller kørvel

Dressing
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. sennep

Rødspætter
250 g rødspættefilet
2 spsk. koldpresset rapsolie til stegning
salt og peber

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Sellerimos: Skræl knoldsellerien, og skær den i stykker a ca. 2 cm. Kom selleristykkerne i en gryde, og hæld mælk og vand på, til det dækker. Bring gryden i kog, og lad det koge i ca. 20 minutter, til sellerien er helt mør. Sigt væden fra, og blend sellerien sammen med smør i foodprocesseren. Smag mosen til med salt og peber.

Blomkålssalat: Skyl blomkålen. Del den i buketter, og skær buketterne i helt tynde skiver (se tip). Hak nødder og sødskærm groft. Pisk alle ingredienser til dressingen sammen, og vend derefter dressingen sammen med blomkål, nødder og sødskærm.

Rødspætter: Steg rødspættefileterne på en god varm pande i olie i ca. 1 minut på hver side. Krydr dem med salt og peber.

Tilberedningstid

45-60 min.

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Annie Mølholm, 9 måneder siden

    Det nordiske køkken er et spændende supplement til mit køkken????

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Hellefisk med søl tang, kirsebærgelé med fingertang og urter
  • Frikadeller
  • Stegt makrel
  • Madsalat med blomkålstang på bund af skiver af oksesteg fra marsklandet
  • Æggekage
  • Svinekoteletter med hvedekerner og havtorn