Ny Nordisk Hverdagsmad
Tomat salat med tang og frugter eller bær

Oprettet 27. January 2011
7 kommentarer
2 medlemmer har bedømt denne opskrift.
philip nørvig
philip nørvig

Nordisk mad nørd på amatør plan

En sund og aromatisk salat, der passer fint til fed fisk, kylling, gris.

Der kan også tilsættes lidt ristede nødder eller mandler.

Ingredienser

Kold presset rapsolie,æbe/ciderleddike, salt, peber, sukker, tomater, agurk, nordisk frugt eller bær, rødløg, salater ( hvad du nu lige har i dag af grøn salat eller hvidkål/sommerkål/spidskål, tang (knust tørret vingetang). Anden tørret tang vil også kunne bruges. Jeg ville selv kunne finde på at bruge frisk tang også, her er jeg ikke helt sikker på deres navne og tilberedning, men prøv jer frem

Fremgangsmåde

½ dl kold presset raps olie og en kvart dl æbeleddike røres sammen med salt og peber samt sukker, sukkeret kan erstattes med dansk honning efter smag. Tisæt et par teskefuld tørret vingetang, så det kan ligge og trække. Din dressing skal hælde til den syrlige side, når den laves, da frugten og grønsagerne tilføjer mere sødme. Hak et løg fint og kom det i dressingen. Skær 4 tomater i tern og tilsæt. Dette må gerne trække i mindst en halv time.
Frugterne eller bærerne skæres i stykker og tilsættes. Snit agurken og tilsæt. Lige inden serveringen plukkes salaten i og det hele blandes til en dejlig salat.

Tilberedningstid

15 min plus tid til at trække.

Antal personer

3/4

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Spændende du i det her tilfælde har valgt at bruge flagerne af vingetang i din dressing. Det er jo også en måde at bløde det op. Formentlig gav det en eller anden smag til dressingen?

  2. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Okay. Det er flager af vingetang, du har i salaten. Da det nu er en salat, kunne du også have blødt dem op. Det tager ikke mere end et par minutter i lidt koldt vand. Så bliver de sjovt nok grønne at se på og har stadigvæk en smule bid. Omvendt kunne du også have tørristet dem på en hed pande en 4-5 minutter. Så bliver de lige så sprøde som ristet løg.

  3. philip nørvig

    philip nørvig, 3 år siden

    Iøvrigt er jeg ret sikker på, at der kan varieres med alskens former for tang. Her er anvendt tørret, fordi det havde jeg og det giver lidt sprødt bid til salaten. Lad os få udvekslet erfaringer.

  4. philip nørvig

    philip nørvig, 3 år siden

    Efter et par kvikke læseres kommentarer har jeg opdateret opskriften, så man kan se, hvilken tang, der er anvendt og hvad der er gjort ved den.

  5. philip nørvig

    philip nørvig, 3 år siden

    Efter et par kvikke læseres kommentarer har jeg opdateret opskriften, så man kan se, hvilken tang, der er anvendt og hvad der er gjort ved den.

  6. Gianna Chighine, 3 år siden

    hvilken tang og hvordan???

  7. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Philip. Du skiver, der er tang med i den her salat. Jeg er nysgerrig efter, hvordan det er, det er med. Jeg skriver også selv opskrifter ind i mellem, hvor jeg oplyser om ingredienser, hvor jeg så først senere kommer til at se: Hov! Jeg fik ik' li'e skrevet hvordan... Det kommer jeg så også efter senere, når jeg opdager det.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Tips og tricks

Prøv også

  • Spejlæg med sukkertang o.a. vilde urter
  • rabarbersaft
  • Lilla grønkål, bagt selleri og æblekorn
  • Suppe på røget bacon med flækærter og brændenælder
  • Spejlæg med rødkål og vilde urter
  • Rosenkål med røget okseinderlår og peberrodsvinaigrette