Ny Nordisk Hverdagsmad
Udvalg af fed fisk med blancherede knopper af blæretang

Oprettet 3. December 2010
2 kommentarer
1 medlem har bedømt denne opskrift.
Udvalg af fed fisk med blancherede knopper af blæretang

Det særlige er, der er tang med i maden. Det er plukket på sydsiden af Djurs med langskaftede gummistøvler i maj måned 2010.

Ingredienser

knopper af blæretang
varmrøget laks
fede marinerede høstsild
røget stenbidder
rugbrød
smør

Fremgangsmåde

Man sidder og smør sig de gode fiskemadder med blæretangs knopper, man kan overkomme at spise.

Tilberedningstid

Et aftenmåltids tid med få forberedelser

Antal personer

2-3

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Bo, da fortjener du vel også at vide, de friske knopper af blæretang blev blancheret nogle få minutter, dels for at svulme helt op, dels for at få denne smukke, lysegrønne farve. På nordsjællandsk kyst kan du/I uden tvivl finde blæretang allerede nu, men også i maj og juni. Når først vandet bliver så varmt der evt. kommer mange mikroalger, synes jeg ikke selv, det er så fedt at høste. Du kan bruge Google Earth til at spotte lokationerne af blæretang. Zoom ind på steder ved kysten, hvor landjorden afsætter landtanger ud i havet. Det er der små og store kampesten forsamles, tang ynder at bruge som fodfæste i havet. Find så den nærmeste adresse og brug din GPS til at komme derhen. Du kan udemærket indfryse blæretangen og på den måde opnå lang holdbarhed. Se evt.: http://www.idegryden.dk/ide/vejledning-i-at-hoste-dansk-tang-til-eget-forbrug

  2. Københavnske restauranter, 3 år siden

    Det er jo perfekt med noget der både ser super lækkert og sundt ud :) Hilsen Bo http://københavnskerestauranter.dk/

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Sprød snack med dip
  • Sprød rødkål med saltristede valnødder
  • Boller med frugt eller bær
  • Jordbær
  • Baconristet broccoli med en salat fra SideDish
  • Müesligrød med blomkålstang og tykmælk