Tema
Hvordan får vi flere til at spise kål?

Emil Bruun Blauert
Emil Bruun Blauert
Meyers Madhus
4 år siden
12 tips

Børn og voksne spiser alt for lidt kål i dag. Det skyldes formentlig forældrenes oplevelser i barndommen med rosenkål og blomkål, der var kogt helt i smadder, og blev tvunget ned halsen på de små som søbemad med tyk hvid sovs

Konsekvensen er, at mange børn og voksne maksimalt spiser kål én gang om året; den er rød, den er på glas – og den står godt til flæskestegen juleaften. Konsekvensen er også, at mange børn ikke længere kan kende forskel på glaskål, blomkål og hvidkål.

Faktum er dog, at kål både kan være særdeles velsmagende og er et af de vigtigste elementer overhovedet i en næringsrig og sund nordisk kost.

Spørgsmålet er, hvordan vi i OPUS kan medvirke til at få kål genindført som en central bestanddel af den nordiske kost. Har du tips og tricks om tilberedning, ingredienser eller anretning af den gode ret med kål, så er vi meget lydhøre.

Alle idéer i Hvordan får vi flere til at spise kål?

Tips og tricks

Prøv også

  • Sparreribs af vildsvin
  • Varm perlegrød med tørrede bær
  • Klatkager med æbletern
  • Sauteret Grønkål
  • Stikkelsbær- eller blommetrifili
  • Spejlæg med vilde urter og vild nori tang