Badevægt test (2020)

Hvis du ønsker en sundere livsstil, så er vægttab ofte den ting, som vi kaster over os først. Kropsvægten er den evige kamp, hvor du finder mange slankekure, sund kost og redskaber til at smide nogle kilo og opretholde en sund livsstil.

OBS: De viste modeller er Ikke egnet til dig med pacemaker eller andre elektroniske implantater, da de viste badevægte udsender elektriske signaler.

Køb en digital badevægt til badeværelset

​Specifikationer

Fordele

 • ​Mange funktioner
 • Enkelt design

Ulemper

 • ​Høj pris
 • Tung

Opgraderingen af den testvindende Qardiobase er denne model 2. Du får en forbedret badevægt med mange avanceret funktioner som f.eks. wifi/bluetooth mulighed. Modellen får fine anmeldelser i blandt andet PcMag, både for funktionalitet og design.

QardioBase 2 er robust og fysisk lidt større end de fleste lignede badevægte. Designet er enkelt og elegant, der kan passe ind i de fleste hjem.

Funktionerne kombineret med designet, kan være grunden til at dette er det rigtige køb. Hvis du kun ønsker oplysning om din vægt, er alle funktionerne dybest set overflødige. Men funktionerne byder på mulighed for at måle din vægt, fedtprocent, BMI, knoglemasse, vandmasse og muskelmasse.

Badevægten kan forbindes med din smartphone via wifi eller bluetooth. Her kan du installer App’en der passer til vægten, og sætte mål m.m. Når du vejer dig, bruger vægten haptisk feedback. Det betyder, at vægten via vibrationer, viser dig, hvornår du er færdig.


Beurer BF 700 badevægt med kropsanalyse

Beurer testvinder badevægt til hjemmebrug

​Specifikationer

Fordele

 • ​​Nøjagtig
 • Meget for pengene

Ulemper

 • ​​Display ikke super
 • Kun en bruger af vægt per telefon

Beurer BF 700 er testvinder ved Tænk, Råd & Røn m.m. i 2015 for sin brugervenlighed og nøjagtighed. Selv om badevægten er nogle år gammel, er den stadig et rigtig godt køb til prisen.

Beurer badevægten er nem at sætte op. Vægten er 2,4 kg. som kan være tung for nogen, men dog sikkert noget, de fleste kan leve med. Du får nemlig god kvalitet til prisen. Vægten kan give dig en kropsanalyse, hvor kropsfedt analysen ikke er helt nøjagtig, men mere indikerer et niveau. Vægten er dog i høj klasse i forhold til præcision og nøjagtighed, ved kropsvejning. Du kan indstille op til fem forskellige aktivitetsniveauer.

Vægten kan gemme op til 8 forskellige brugere. Og den kommer med den smarte funktion, at efter den indledende opsætning, kan du stille dig op på vægten, og den genkender selv personprofilen.

Brug din telefon ved at forbinde til vægten via bluetooth, hvor du skal bruge bluetooth 4 eller højere.

Maksimum vægt kapacitet er 180 kg. hvor du kan måle kropsvægt, BMI, fedtprocent, knoglemasse, kropsvæske og muskelmasse.


Tanita RD953S kropsanalysevægt

Køb en Tanita badevægt til hjemmet

​Specifikationer

Fordele

 • ​200 kg. maks. vægt
 • Mange funktioner
 • Præcis måling

Ulemper

 • ​Høj pris

Tanita RD953S som er afløser til Tanita RD 901 der blev kåret som bedste badevægt i test ved Tænk i 2015, er en eksklusiv badevægt i den dyre prisklasse.

Du får en badevægt i høj kvalitet, der giver nøjagtig og præcis vejning af kropsvægt med 50 grams interval, men også giver dig mulighed for en hel kropsanalyse, og tilslutte til telefonen med den gratis ”My Tanita App”.

Tanita RD953S er nok den badevægt, der giver dig mulighed for at indsamle de fleste data. Vægten giver dig indblik i hele 10 områder:

 • Kropsvægt
 • BMI
 • BMR
 • Fedtprocent
 • Vandprocent
 • Muskelmasse
 • Knoglemasse
 • Fysisk vurdering
 • Visceralt fedt vurdering
 • Din fysiske alder

Designet på RD953 kropsanalysevægten kommer i et tyndt sort glas, hvor det elegante og eksklusive udtryk måske er det helt rigtige. Displayet er dejlig stort, og præsenterer data dejlig nemt og overskueligt. Her får du dine værdier i enten rød, gul eller grøn i forhold til, om du ligger i den sunde eller usunde kategori.


Nokia Body Cardio badevægt med mange funktioner

Køb badevægt ved Power, Elgiganten m.m.

​Specifikationer

Fordele

 • ​​Avanceret
 • Kan måle hjerterytme og pulsbølgehastighed

Ulemper

 • ​Høj pris

Nokia Body Cardio også kendt som Withings der producerer varmepuder, lysterapi lamper, epilator m.m. før, giver dig en brugervenlig og avanceret badevægt,der også kommer i den høje prisklasse. Vægten er anbefalet ved PcMag, TheGoodBody.com m.m. for især sin nemme anvendelse og brugervenlighed.

En elektronisk badevægt der kan give dig en hel kropsanalyse, og ikke bare måle kropsvægten. Som noget ekstra, kan denne Withings model også måle din hjerterytme og pulsbølgehastighed.

Vægten måler præcis og giver dig resultatet via displayet, på en overskuelig måde. Du kan via appen ”Health Mate” på telefonen, forbinde til Nokia Body Cardio vægten og optimerer f.eks. vægttabet via de indsamlet data.

Vægten ligesom mange af de andre viste modeller, har maks. kapacitet på 180 kg. Du slipper for at udskifte batterier, da du får en badevægt med genopladelig batteri. Det skal lades op via USB-kabel.


Beurer BG 13 – Billig badevægt

Køb en billig badevægt til slankekuren

​Specifikationer

Fordele

 • ​​Billig pris
 • Præcis måling

Ulemper

 • ​Ingen bluetooth
 • Maks. vægt 150 kg

Hvis du ønsker en billig badevægt, der kan det primære og kommer i en robust kvalitet, er denne Beurer BG 3 måske helt perfekt. Du får en brugervenlig og stabil vægt, der blev kåret testvinder i tyske Stiftung Warentest i sammenligning med 19 forskellige lignede badevægte.

Beurer badevægten giver dig en præcis måling af kropsvægt med nøjagtighed på 100 gram, der dog kan varierer op til 300 gram ved. vægt på 110 kg. Vægten giver også mulighed for at måle kropsvæske, muskelmasse og BMI.

Ulempen ved vægten og grunden til prisen i den billige prisklasse, er, at vægten ikke kommer med funktioner som wifi og bluetooth. Derudover, er maks. kapacitet ”kun” på 150 kg. i forhold til de dyrere modeller i mellem og den dyreprisklasse, der kommer med maks. vægt på 180 kg.

Designet er ikke helt som de dyre modeller, men ofte er spørgsmålet, om en badevægt skal være praktisk eller pryde, hvor prisen på omkring 200,- kr. kan opveje meget.


Caso BS1 badevægt

Brug en badevægt som indikator til sundhed

​Specifikationer

Fordele

 • ​​Flot design
 • Nøjagtig og stabil

Ulemper

 • ​Måler kun kropsvægt
 • Hvid farve

Caso BS1 badevægten er en populær model til hjemmebrug, hvor den i sin tid også er blevet kåret som bedst i test testvinder hos Politiken, Haus & Garten m.m. Her er det stilrene design, brugervenlighed og ydelse i stabilitet, årsagen til populariteten.

Designet er tidløst, enkelt og elegant i hvid og glas. Vægten vil kunne passe ind i de fleste danske boliger.

Ulempen, hvis man kan sige det, er, at badevægten kun kan måle din kropsvægt. Det primære formål er dog at måle din kropsvægt, frem for en hel kropsanalyse. Og hvis du ønsker en stabil og nøjagtig badevægt til holde øje med din vægt, er Caso BS1 ganske velegnet.

I forhold til de andre modeller, er maks. personvægt på hele 200 kg. Når du træder op på vægten, tænder den automatisk. Helt ligesom den slukker automatisk, når du træder ned fra vægten.


Huawei Smart Scale badevægt

Giv den slim badevægt i gave

​Specifikationer

Fordele

 • ​​Lav pris i forhold til egenskaber

Ulemper

 • ​Maks. vægt 150 kg.

Kinesiske Huawei laver elektroniske produkter i en billige prisklasse. Her finder du de kendte produkter som deres smartphones men også badevægte, som denne Smart Scale vægt. Vægten scorer højt i diverse test hos Alt om Data, Mobilsiden m.m. Du får nemlig meget for pengene, hvor vægten tilbyder kropsanalyse og til en pris på 349,- kr. for Huawei vægten.

Du kan veje din kropsvægt, fedtprocent, BMI, basal metabolisk måling, visceral fedtniveau, vandmasse, knoglemasse og muskelmasse med vægten fra Huawei. Der hører en app med til vægten, så du via f.eks. din P1 Lite telefon kan følge fremgang med vægten.

Designet kommer med en hvid glasplade af hærdet glas i det stilrene design. Der er runde justerbare fødder, så vægten kan stå stabilt f.eks. på badeværelsesgulvet af sten.


Tanita DC 3603 professionel kropsanalysevægt

køb den professionelle kropsanalysevægt

​Specifikationer

Fordele

 • ​Nøjagtig & præcis
 • Maks. 270 kg. vægt

Ulemper

 • ​Professionel prisklasse

Hvis du ønsker en professionel badevægt der kan give dig en kropsanalyse, kan denne professionelle Tanita DC 306 kropsanalysevægt med printer, måske være den helt rigtige.

Tanita DC306 er en af de dyreste modeller, hvor prisen ligger på ca. 13.000,- kr. Det er trods alt noget, som de færreste af os vil give for en badevægt, hvor det primære formål er, at holde øje med din kropsvægt.

Vægten kommer med GMON Pro Software til komplet datastyring eller helbredsrisiko analyse. Det kan være med til at vurderer potentielle skader og forebygge disse. Badevægten kommer med printer, så resultaterne fra din kropsanalyse kan printes hurtigt ud. At printe ud er nok mest beregnet til professionel brug, hvor en anden end dig, kan få data med sig. For du kan selvfølgelig gemme data på computer, telefon eller et SD-kort.

Køb denne vægt hvis du har budget til det, eller som den er beregnet til, i professionel øjemed i fodbold-, håndbold-, svømme- eller anden klub, hvor en badevægt kan være det gode redskab.


Bosch PPW3320 badevægt

Køb Bosch badevægte til hjemmebrug

​Specifikationer

Fordele

 • ​Billig pris

Ulemper

 • ​Beurer er bedre

Bosch laver mange forskellige produkter som foodprocessor, barbermaskine, blender, støvsugere, skægtrimmere, brødristere og også produkter indenfor personlig pleje som badevægte. Her finder du PPW3320 badevægten fra Bosch. Og helt ligesom andre produkter, får du en badevægt i en fin kvalitet til en fornuftig pris også.

Vægten giver dig en ganske fin indikation om din vægt er sund eller ej, helt ligesom du kan bruge vægten til kropsanalyse også. Du får ikke den samme præcision, som ved de dyrere modeller. Og hvis kropsanalyse er, hvad du køber en badevægt for, bør du vælge en af modeller i den dyre eller mellem prisklasse.

Designet på vægten er ganske elegant. Du får en badevægt i slim design, hvor størrelsen på vægten er lidt mindre end lignede modeller. Funktionerne er enkle at håndtere, hvor du får mulighed for at benytte 10 brugere på vægten.


Beurer BF 100 kropsvægt

Køb Beurer vægte til brug i boligen

​Specifikationer

Fordele

 • ​​Flot design
 • Stor kvalitet

Ulemper

 • ​Dyr badevægt

Beurer BF 100 badevægt kommer i den dyre prisklasse. Vægten koster ca. 1.500,- kr. hvor du til prisen, får en avanceret badevægt med forskellige funktioner.

Beurer badevægten giver dig mulighed for at lave en kropsanalyse med kropsvægt, vandmasse, muskelmasse, knoglemasse, BMI, BMR og fedtprocent. Her får du en lidt bedre grafisk fremstilling af data i forhold til de billigere modeller.

Badevægten i den høje prisklassen, kommer også i det flotte design og visning af data. Displayet kommer i en størrelse af 120 x 46 mm. med en let betjening, hvor du finder seks knapper omkring displayet for den nemme adgang og overskuelighed.

Vægten bruger batterier, som over tid skal udskiftes. Du kan overføre data ved hjælp af USB-kabel, og vægten kommer med 10 brugerprofiler, hvis flere i husstanden skal benytte vægten.


Soehnle Pharo 200 kropsanalysevægt

Køb Soehnle badevægte i god kvalitet

​Specifikationer

Fordele

 • ​Flot design

Ulemper

 • ​Høj pris
 • Glasoverflade skal ofte rengøres

Soehnle laver blodtryksmåler, køkkenvægte, luftfugtere, bagagevægte og badevægte. Denne Soehnle Pharo 200 badevægt ligger i den noget dyrere pris i mellem prisklassen. Du får en fin badevægt, hvor design og brugervenlighed er de største fordele i forhold til prisen.

Designet er moderne og stilrent, som kan passe ind de fleste steder. Glasoverfladen kan dog hurtigt komme til at se nusset ud, så den skal rengøres. Soehnle badevægten er også dejlig nem at bruge. Den store ulempe er prisen i forhold til ydelsen. Pharo 200 vægten er ganske middel i forhold til vejning, præcision og nøjagtighed. Og her vil du nok være bedre tjent med andre modeller, der også er billigere.

Vægten er flot, og i forhold til at veje dig, vil den være ganske anvendelig som indikation af kropsvægten. Vægten kan klare op til 200 kg. personvægt, som kan være dække dit behov og en årsag til at købe denne vægt.

Hvordan du bruger vægten?

Du stiller dig op på vægten, den tænder selv og fremviser kropsvægten i displayet. Det er lige ud af landevejen. Men ved du, hvordan du får et retvisende resultat?

 • Tidspunkt for måling: Du kan veje dig på alle tidspunkter af dagen, men for det bedste/troværdige resultat, bør du veje dig efter søvnen, der som regel vil sige om morgenen.
 • Samme tidspunkt: For et retvisende resultat er det vigtigste, at du vejer dig på samme tidspunkt i døgnet hver gang. Vægten kan varierer alt afhængig af, hvad der bliver indtaget, og derfor bør et retvisende resultat have den rigtige præmisse.
 • Tøj: Tøj, bælte, sko, accessories m.m. vejer alt sammen. Dog ikke det vilde, men ligesom du skal veje dig på det samme tidspunkt af dagen, kan vægten varierer alt afhængig af om du vejer dig skiftevis med eller uden tøj m.m.
 • Underlag: En badevægt står ofte på badeværelset, men bruges dog også f.eks. i soveværelset. Her er det vigtigt, at underlaget er plan og vægten står solidt. For hvis vægten kan rokke, vil resultatet kunne varierer fra gang til gang.
 • Analog/digital: De gamle mekaniske vægte skal ofte kalibreres, men bliver det sjældent. Derfor vil en digital badevægt give dig det mest retvisende resultat.

Præcis måling?

Badevægte vejer sjældent helt præcist, hvor du alt afhængig af produkt, pris og mærke, kan købe badevægte der er bedre end andre. Personvægte angiver at veje med 100 grams præcision, men det er dog en sandhed med modifikationer.

En badevægt giver dig et ganske retvisende resultat i forhold til din vægt. Men helt præcis bliver de sjældent. Her er det især modellerne i den billige og mellem prisklasse der kan veje med mere end 100 grams præcision. Hvor de noget dyrere modeller, rammer den angivet parameter bedre.

Det er ikke sådan, at når du stiller dig op på vægten, så vejer den 15 kg. forkert. Derfor er en badevægt en indikator til din vægt, mere end den kan være velegnet til indvejning for et VM kamp i boksning.

Avanceret badevægte og databeskyttelse?

Som du kan se i udvalget af badevægte, kan du efterhånden ved de fleste modeller forbinde din telefon og vægt med hinanden. Her bliver dine data lagret via en App på Android eller IPhone. Og det med apps er smart, men problemet er netop dine data. For det er dine personlige oplysninger, som kan blottes for sikkerhed, hvis de forskellige apps ikke har ordenlig beskyttelse. Og her er ”det farlige”, at dine data kan blive udnyttet kommercielt og ikke kriminelt.

Når data bliver sendt frem og tilbage, er kryptering nødvendigt, hvis disse data skal beskyttes. Og hvis ikke, kan de opsamles og bruges kommercielt. Det kan være at sende dig reklamer for vægttab, som ofte er grunden til, hvorfor så mange af os vælger at købe en Beurer, OBH Nordica eller anden badevægt i Bilka, Jysk, Imerco, Føtex eller online.

Denne side er anmeldt af: Anders L. Pedersen 10/10
4.8/5 (78 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: