• Home  / 
 • blog
 •  /  Den store flytte hjemmefra huskeliste

Den store flytte hjemmefra huskeliste

Går du med tanker om at flytte hjemmefra, men uden at vide hvor du skal starte? Så er vi med dig. Her finder du nemlig en mere eller mindre komplet flytte hjemmefra huskeliste, som vil hjælpe dig med at danne et overblik, så du snart kan blive klar til at flytte ud.

Nedenfor ses en kort og simpel oversigt over nogle af de vigtigste ting, til når du flytter hjemmefra. Længere nede i artiklen vil du finde en mere detaljeret plan, for hvad du bør have i tankerne ved en flytning.

Flytte hjemmefra huskeliste:

Nedenfor ses en uddybende flytte hjemmefra huskeliste over de ting, som du bør have i mente, når du skal flytte.

Til selve flytningen:

Flyttemænd et vigtigt punkt på din flytte hjemmefra huskeliste

Selvom det måske er første gang du flytter hjemmefra, har du formentligt nogle ting fra et gammelt værelse eller nogle ting fra loftet i dit gamle barndomshjem. Hvis du har flere ting end dine forældres trailer kan klare, så kan det være en idé at hyre nogle flyttemænd, som kan flytte alle dine ting i en omgang. Det vil forenkle arbejdet for dig og din familie.

Flytte hjemmefra huskeliste

Flyttekasser

Helt væsentligt er flyttekasser. Især hvis du ligger inde med flere ting, som skal flyttes fra dit gamle hjem til dit eget, nye hjem. 


Forsikringer

Forsikringer

Når du flytter, er det vigtigt, at du får styr på dine forsikringer. Måske har du aldrig selv haft noget med forsikringer at gøre før nu, da dine forældre har stået for det. Husk bare, at du ikke er forsikret mod ulykker og tyveri i din bolig, hvis ikke, at du har erhvervet dig de rigtige forsikringer, som dækker dine behov og din situation.

Stue: Husk dette på din flytte hjemmefra huskeliste

Selvom der er stor forskel på de enkelte lejligheder og huse, så er der i de fleste bopæle en stue. Derfor bliver du her guidet til de mest nødvendige ting til din dagligstue, som nybegynder.

sofa

Sofa

En helt grundlæggende og essentiel ting, som de færreste nok nødigt vil undvære, er en sofa. Er der noget som at komme hjem efter en lang og hård arbejdsdag, som at kunne smide sig på sofaen med et tæppe og en varm kop kaffe? 


Det kan være utrolig svært, at finde sig sofaen, som man har lyst til at vie sine eftermiddage til, men om ikke andet er der heldigvis en masse forskellige varianter at vælge imellem. Skal det være en lille 2-personers sofa, en chaiselongsofa eller måske en hjørnesofa?


sofabord

Sofabord

Til en sofa hører ofte et sofabord, i hvert fald hvis du vil kunne stille snacks og kaffe fra dig 😉 

Der findes et hav af forskellige sofabore, både størrelsesmæssigt og ift. stilarter. Er du til marmor, planker eller paller? Mulighederne er mange.


TV

TV

Selvom streaming-tjenester på computeren og tabletten er i høj kurs for tiden, så er der sjældent noget som et godt, stort tv. Her kan du både spille PlayStation, se film og flow tv – det er da smart! Så smart, at man næsten glemmer, hvor glad man var for det i barndommen.


Lænestol

Lænestol

En lænestol er ikke et must, hvis pladsen er knap og sofaen stor. Men hvis du nu alligevel har pladsen og lysten til det, så fås der mange lækre modeller.


REOL

Reol

Opbevaring kommer vi nok ikke uden om. En reol eller en kommode er en super måde, at skjule dine ellers nøje gemte, ligegyldige ting fra barndommen. Husk at du også skal have et sted til dit service og dine fade, så måske der kan blive plads til det i reolen eller kommoden?


Flytte hjemmefra huskeliste: Entreen

Uden at love for meget, er der en form for entre i alle boliger – for man skal jo trods alt komme ind i boligen et sted. Alt efter hvor meget plads du har, kan du passende stoppe nogle af følgende ting ind i din entre:

skoreol

Skoreol

Sko her, sko der, sko alle vegne. Sko kan hurtigt komme til at fylde meget, især hvis du følger ungdommens normer om at hive sneakers til dig fra alle sider. Du kan nemt og billigt organisere dine sko, ved at investere i en skoreol.


knager

Knager

Overtøj kommer man ikke uden om, og hvor er det rart at have et sted at hænge det. Nemt og enkelt, knage klarer arbejdet.


stumtjener

Stumtjener

Hvis du har lidt mere plads at gøre med i din entre, så er en stumtjener fin og funktionel. Ydermere kan den bære lidt af hvert, bl.a. paraplyer, overtøj, tørklæder og hatte


bænk

Bænk

Til dig, der har en stor entre, er en bænk eller en skammel et must. At kunne smide en taske på bænken, eller sætte sig og få sine sko ordentligt på, er en luksus, som mange godt kunne bruge – endda er det ret enkelt.


kommode

Kommode

En kommode kan både indeholde huer, vanter, paraplyer og tørklæder, men også en masse praktiske ting, såsom dine forsikringspapirer, lejeaftale og andet i den dur.


Soveværelse: Sov godt i den nye lejlighed

Et soveværelse kommer man sjældent udenom, og derfor er der her nogle gode ideer, til hvad man behøver i sit soveværelse.

seng

Seng

En seng giver for de fleste nok sig selv. Den er helt fundamental for, at man vil kunne kalde sit værelse for et soveværelse. Om du er til en enkelseng, en dobbeltseng eller en sovesofa, så er sengen til dig helt sikkert derude et sted.


spejl

Spejl

Det er en fordel at have sig et klædeskab. En kæmpe bonus er, hvis du har mulighed for et med spejl på. Så får du nemlig udnyttet pladsen optimalt, og slipper for at bruge din vægplads på det.


sengebord

Sengebord

Et hængende sengebord, et natbord med skuffe, et sengebord på ben eller intet sengebord – det er meget forskelligt hvad man foretrækker.


natlampe

Natlampe

Hvis du har et natbord, er det oplagt at sætte en natlampe her. Sover du uroligt, og er du bange for at vælte den ned? Så er det godt, at der også findes et hav af hængende lamper til væggen eller fra loftet.


Huskeliste til badeværelset

Der er et par nødvendigheder på et badeværelse, dog går vi ud fra, at der allerede er et toilet installeret. Det resterende kommer her:

badeforhæng

Badeforhæng

Medmindre at din bruser er beskyttet med glas, så vil et badeforhæng være en god idé. Så slipper du i hvert fald for vand på helt badeværelset.


Bademåtte

Bademåtte

Hvis du ikke har mulighed for at skærme dit brus af, så vil en bademåtte være en fremragende idé, så du ikke behøver at stå oveni vandet, når du har været i bad.


Toiletbørste

Toiletbørste

Her er den store forklaring ikke nødvendig, lad os bare blive enige om, at det er rart at have en toiletbørste.


Tandbørstekrus

Tandbørstekrus

Hvis du ikke vil have din tandbørste og tandpasta til at ligge og flyde, så bør du investere i et tandbørstekrus. Fancy behøver det ikke at være, du kan nemlig blot bruge en almindelig kop eller et glas fra køkkenet.


Sæbedispenser

Sæbedispenser

Håndhygiejne er vigtigt, især også på badeværelset. 


Vægt

Vægt

Det er ikke alle der ejer en vægt, og nok heller ikke alle, som ønsker at eje en. For en god ordens skyld er den på listen.


Håndklæder

Håndklæder

Badehåndklæder og gæstehåndklæder er nærmest uundværlige, når du flytter hjemmefra. Man bliver hurtigt træt af at tørre sig i køkkenrulle, skulle jeg sige fra en ven.


Køkken huskeliste

Ting over nødvendigheder til et køkken er lang. Det gælder især for personer, der lige er flyttet hjemmefra. Derfor er vi her behjælpelige med en huskeliste.

Spisebord

Spisebord

Et spisebord vil de færreste undvære. Her kan du både spise, sidde med en bærbar, spille brætspil og generelt være social med dine bekendte.


Spisebordsstole

Spisebordsstole

De fleste vil nok kunne skrive under på, at man bør have spisebordsstole. Det store spørgsmål er, hvor mange spisebordsstole man bør have. Måske du kan nøjes med 2 eller 4 stole i starten, og langsomt købe et par stykker mere løbende, som du får brug for det, samt økonomisk råderum til det.

Middagstallerkener,-frokosttallerkener,-krus,-glas-og-bestik

Middagstallerkener, frokosttallerkener, krus, glas og bestik

Hvis du ikke er en af samlerne, som har samlet på Royal Copenhagen stel siden du var 16, så skal du formentligt ud og have fat i det meste. Her må du gøre op med dig selv, om du skal en tur i IKEA, eller om du skal en tur ud på rov efter et klassisk stel – måske du endda har mod på at blande det?


Glas og krus er også et helt projekt i sig selv. Der skal som minimum både være vandglas og krus, der tåler varme. Desuden vil du måske også have hvidvinsglas, rødvinsglas, snapseglas, champagneglas og ølkrus? Held og lykke, det bliver pludseligt en stor post.


Bestik skal der til. Modemæssigt køber man ikke bare det sølvfarvede bestik mere, nej, det skal helst være sort, mat, gråt, messing, rosegold eller guldfarvet.

Køkkenknive

Køkkenknive

Køkkenknive er et eldorado. Skal man købe en fin pakkeløsning med fem billigere knive, eller skal man købe de mere dyre knive enkeltvis?

Fade,-skåle-og-bøtter

Fade, skåle og bøtter

Man husker måske mors og fars skabe derhjemme, hvor der er fade, skåle og bøtter i massevis, og til enhver anledning, men er det nødvendigt lige når man flytter? Tænk dig godt om, og køb det lidt efter lidt. Så når du at føle, hvor meget du reelt set har brug for, i stedet for at bruge penge og tid på at købe en af hver, allerede fra dag 1 af.

Køkkenredskaber

Køkkenredskaber

Listen af køkkenredskaber er lang; pizzaskærer, ostehøvl, piskeris, grydeske, paletkniv, skræller, hvidløgspresser, dejskraber, sovseske, pastaske, suppeske, saks, kagespade, si, pølsetang, isske, vinoplukker, rivejern, dåseåbner, æggedeler, oplukker, kagerulle … hvor skal man snart starte og stoppe? 

Måske er alle redskaber ikke lige vigtige fra starten af, så måske du blot skal starte med at købe de mest åbenlyse og væsentlige til dit eget, individuelle behov.

Diverse køkkenredskaber:
 • Dækkeservietter

 • Køkkenrulleholder

 • Køkkenvægt

 • Viskestykker og klude

 • Skærebræt

 • Kande med decilitermål

 • Springform

 • Gryder

 • Pander

 • Grydelapper

 • Opvaskegrej

Elektriske apparater til køkkenet

Nogle elektriske apparater kan være svære at leve uden, mens andre en ekstra luksus at have i skabet. Nedenfor har vi samlet nogle af de mest populære og brugte apparater til dit køkken.

Røremaskine

Røremaskine

En anden ting som er et must, hvis du er vild med at bage, er en røremaskine. Det er nemt, bekvemt og lækkert, at kunne bage sit eget brød – endda hurtigt og overkommeligt hjemme på dit køkkenbord. Dog er røremaskinen en lidt større post, som koster mere end et franskbrød ved bageren. På sigt vil det dog kunne betale sig, hvis du husker at bruge den.

Panini-jern-eller-optigrill

Panini-jern eller optigrill

Et panini-jern eller en optigrill er en god investering, hvis du er til toast og grillede måltider. Med en optigrill har du mulighed for at grille indendørs i dit køkken. Panini-jernet er lækkert til den hurtige sult, og kan bruges til mere end blot toast.

Elkedel

Elkedel

En elkedel er et must til din flytte hjemmefra huskeliste. Kogt vand kan som bekendt bruges til mange ting, både til varme drikke, til madlavning og til diverse husholdning.

Brødrister

Brødrister

Nemt og bekvemt med en brødrister ved hånden. Et måltid bliver ikke lettere, end et ristet stykke børd med noget lækkert pålæg ovenpå.

Elpisker

Elpisker

En elpisker er god at have i skabet. Måske du ikke tænker, at det er nødvendigt at have for dig, men hvad med når du skal piske flødeskum eller lave kartoffelmos? Hvis du har en røremaskine, ved du nok, at den også kan klare opgaverne, som en elpisker kan.

Stavblender

Stavblender

Som et alternativ til en stor, klumset blender, kan en stavblender være en god ide. Ofte kan stavblendere købes i en multipakke, hvor der er flere funktioner, end blot at blende.

Vaffeljern

Vaffeljern

Et vaffeljern er for mange overflødigt. Hvis du alligevel ikke kan undvære din søndags-vaffel, så kunne du overveje at købe et af de vaffeljern, som har flere forskellige funktioner. Så slipper du nemlig for både at have et toastjern og et vaffeljern.

Kaffemaskine

Kaffemaskine

Er pulverkaffe ikke lige dig, så bliver du nok nød til at investere i en kaffemaskine. Det kan være en dyr affære, men hvad gør man ikke for sine daglige kopper kaffe?

Se også denne artikel på flyttehjemmefra.dk: Flytte hjemmefra – Den Store Guide – Huskeliste

Denne side er anmeldt af: Valdemar S. Holst Rating 5/5

4.7/5 (64 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: