Hvorfor legekøkken er godt legetøj til de små?

Hvorfor legekøkken er godt legetøj til de små?


Denne artikel indeholder annoncer.

Hvorfor legekøkken er godt legetøj til de små? Et smart legekøkken giver rigtig mange timers underholdning for børn. Her er det såmænd ligegyldigt om drengen eller pigen er tæt på 2 år eller om han/hun er 4 år. Hele legen med at kopierer mor og far der laver mad, er noget der fænger alle små poder. Og legen dør først ud omkring 5 års alderen. Sjov leg er perfekt til at aktiverer og stimulerer barnet. For legekøkkener i både træ og plastik giver børnene meget i forhold til deres kreativitet, fantasi, motorik og sociale færdigheder. Her er pendant legetøj som købmand, isbod, værksted og lignede de gode alternativer til primært drenge, som måske ikke er helt vild med køkken legen.

Hvorfor købe et legekøkken til barnet?

Et stort Kidkraft legekøkken kan indeholde rigtig mange forskellige muligheder for at udvikle kreativiteten. For legen med legemad og køkken går i alt sin enkelthed ud på, at pigen eller drengen kopierer de voksnes ”leg” i køkkenet. Barnet iagttager hvad de voksne gør, og måske små detaljer som tilsætning af vand til spaghetti fejler engang imellem, så bliver barnet stimuleret på mange positive måder i forhold til sin vækst.

Kreativ legetøj

Hjernen bliver sat på prøve når der skal efterlignes stegning af pølser, laves salatblanding og mange andre højt anlagte gourmet retter. Det er både i forhold til observation og sætte disse iagtagelser i rette sammenhæng. Som f.eks. kreativiteten når de små pølser, æg, frugt og andet legemad af træ eller plastik, skal koges, steges og anrettes fint.

Motorikken

Motorik bliver også styrket. For de små fingre kan godt have det lidt svært med gryder, kopper, knive, gafler og så håndterer legemaden samtidig. Hvis legekøkkenet fænger primært pigen så bliver der brugt rigtig mange timer på legen. Og det er ensbetydende med at der arbejdes på motorikken under legen.

Hvilke legekøkkener?

Her på Idegryden kan du finde inspiration indenfor de forskellige typer køkkener. Om det skal være det lille og klassiske Brio legekøkken eller store plastik køkken. Ved brio og deres køkken i træ får du ofte et sødt og relativt lille køkken der passer godt ind i det moderne hjem. Hvor de noget større farvestrålende køkkener ofte giver flere muligheder for barnet, men som dog også fylder en del mere og måske er knapt så stilfulde.

Her gælder det om at vælge det køkken der kan bruges nu og her. Men hvis det måske er en gave til en 3 årig pige eller dreng, skal du overveje at købe et køkken i en god højde der byder på forskellige muligheder som ovn, vask, kogeplader, åbne lukke låger, drejeknapper. Og så selvfølgelig det store udvalg af forskellige redskaber og legemad.

Ulempen ved legekøkkener er ofte prisen. For det er ikke billigt legetøj hvor de store køkkener godt kan koste 1.500-2.000 kr. Det er selvfølgelig smag og behag, men ved plastik får du selvfølgelig det ”forbudte” materiale men også meget mere for pengene. For et legekøkken i plastik får du ofte også plastik redskaber og legemad med. Et dårligere materiale men også flere muligheder for barnet i form af mikrobølgeovn, kogeplader, hylder, kaffemaskine, ovn osv. Som du ikke kan få tilsvarende i træ til samme pris.